18
  • Dany007
    #18
    LooL Találtam egy ilyet ! :D Ötletes!
  • Dany007
    #17
    Nem tud valaki ezzel kapcsolatos külföldi (helyi) fórumot ? Kiváncsi lennék a pro és kontrékra. Nemis értem hogy hagyhatják ezt ott kinn :S Annyira abszurd...
  • arty
    #16
    MPAA/RIAA-t a mostani kormány gyakorlatilag hatosággá emelte odaát ...

    "lopott zeneszámért tönkretesszük az életed" - jogos?
  • rigidus
    #15
    Ja, egyebkent csatlakozom en is a tobbiekhez, en sem es a hozzatartozoim sem fognak venni se zenei CD, se DVD-t, se olyan szoftvert amely gyartoja tagja barmilyen "jog"-vedo szervezetnek es en megtoldanam meg azzal is, hogy moziba sem fogok elmenni, hanem megveszem/letoltom a masolatot.

    Ezt a gyakorlatot pedig addig fogom uzni, amig ezek ertekesitese emberhez meltatlan modszerekkel zajlik.
  • kadar1
    #14
    Én azt mondom,ne vegyen senki erededi cd-t,dvd-t.A zenekaroknak saját honlapjukrol kellene árulni a zenét,megfizethetö árón.A kiadók elöbb útobb megúnák a SOK Szarakódást.
  • Hellion
    #13
    Na ez egy normális hozzászóllás volt. És igaz is, ez semmi más csak egy modernkori boszorkányüldözés, cirkusz. Olyasmi ez mint itthon volt amikor elővették a Zalatnay -t, aki nem tudom pár száz milliot sikkasztott vagy mi. De, a nagy kutyák, mint például a jelenlegi sikkasztók ettől sokkal többet lopnka, csak ők megusszák. Lásd: Kulcsár.
  • Csi9aa
    #12
    USA, 21. század, boszorkányüldözés.
    Szurokba mártás - tollba forgatás is lesz? Ha leadják a TVben, majd letöltöm
  • Amergin
    #11
    Ahogy Gino haverja mondta a majálison: a rosszakat el kell itélni! Akik bűnösek szenvedjenek!
  • rigidus
    #10
    > Szal ennyi erővel felmehetnének a Dc-re szépen, és a több millió ember mindegyikét bírságolhatnák jóval több mint 1,2millára...És hát a több millió ember szorozva jóval több mint 1,2millával az elég sok :)

    1. Azert ha jobban belegondolsz, arra a penzre kell valahonnet fedezet is.
    2. Ennyi embert nem fognak megnyomoritani, mert ha tomeges elszegenyedes alakul ki, becsodol a termelo reteg egy jelentos hanyada, ebbol kifolyolag egyeb eloskodok is kovethetik oket (pl. bankok).
    3. Ha nincsen ennyi penzuk (lasd 1) adosok bortone nem johet szoba, mert a vilagon nincs ekkora kapacitasa a buntetovegrehajtasnak.

    Tehat mi a teendo ilyenkor? Hat a precedens es az ezaltali megfelemlites.
    Bezony, vissza kell nyulni a jooreg kozepkori modszerekhez, ahol nem akasztottak fel minden tolvajt, csak a nagyobbakat/hiresebbeket:
    1. Vedd ki a sorbol amelyiknek a leghosszab a lajstroma.
    2. Csinalj neki minel nagyobb nyilvanossagot (pl. honlap).
    3. Majd akaszd fel minel tobb ember szeme lattara.
  • aaaaa
    #9
    Azt hiszem nem vagy tisztában az erőviszonyokkal. Tegyük fel beperelnek egy olyat, akinek van pénze és netán jó sztárügyvéddel megússza. Gondolod egy percig is számít ez nekik ? Meg sem érzik anyagilag a kiadók és jogvédő csicskásaik azt sem, ha netán komoly milliós kártérítést kell ezért fizetniük... Majd a követekező szerencsétlenen visszaperlik. Nem lesz álamtlan éjszakájuk emiatt azt garantálom, legfeljebb sunyin mosolyognak egyet, ez most nem jött be, majd máskor...
    Szép álomvilágban élsz látom. Senki nem kéri, hogy segíts a terjesztésben.Az ipari méretű CD hamisító gyár is csak "segít a terjesztésben" a Te logikád szerint. Ha fizetni akarsz irány a bolt és vedd meg, ha lusta vagy rendeld meg a cd-t a neten. Ha már nem kapható akkor meg így jártál. Kb. ennyi a kiadók elképzelése a legális megoldásokról. Na jó, ha annyira akarod töltsd le valamik arany árú "legális" fizetős szolgáltatásukról, agyon másolásvédett használhatatlan minőségeben.
    És már fizettél és nekik, hogy még több pénzük legyen arra, hogy jól meg tudják fizetni az ügyvédeiket, akik majd ismét beperelik a szerncsétlen kisembereket...
  • haxy27
    #8
    Ez adig megy amíg emberükre nem találnak mondjuk pont akkor nyer a vádlott milliárdokat a lottón , és tud így már jó ügyvédet fogadni és jó be perli azokat a majmokat és elszedi a pénzüket .

    De mondjuk azért azt is meg kéne oldani, hogy az illető fizethessen a zeneszámok után ha akar. És had osszam meg büntetlenül, végül is segítek a terjesztésben ingyen veszek részt . az meg hogy más befizeti e a jogdijat nem az én dolgom.
  • feamatar
    #7
    persze; a helyzet abszurd, és hülyeség az egész per, hogy egy ilyen szerencsétlen nőn enyit akarnak beszedni. A kiadók nem haladtak a korral, és most ennek isszák a levét, és próbálnak pattogni. Nem szeretem amit művelnek. Ugyanakkor az olyan hozzászólásokat sem szeretem amik eltorzítják a valóságot. Ezért említettem Maccnak az alábbiakat
  • aaaaa
    #6
    A mennyiség semmilyen esetre sem jogosítja fel a bíróságokat a többmilliós kártérítésekre szerencsétlen kisstílű magánemberek ellen, pitiáner zene másolgatásért.
    Az elmaradt többmilliós bevételek, hasonlóan hazugok és túlzók, mint amikor valaki több milliót akar kisírni egy cégtől "lelki sérülések miatt", mert kukac volt a hamburgerben...
    Egyértelmű, hogy nem ez a nő okozott több milliós kárt a kiadóknak. Egy szerencsétlent kiválasztani a több millióból, és azon aljas módon példát statuálni egy kirívóan irreális ítélettel, hogy ezzel megfélemlítsenek másokat, szemét fasiszta módszer.
    Közben a másik oldal (ami lehet hogy, sok esetben nem is másik , mert ugyanaz a multi), jót vigyorog, hogy milyen jól veszik az írható CD-t DVD-t, mp3 lejátszót, meg a szélessávú internetet. Ez a legszemetebb álszent dolog az egészben.
  • Wittgen
    #5
    És itt jön képbe az a jó kis vizionálás (ami egyébként egy vicc volt), ami most már valóság, amikor 2 életfogytos beszélget (mind2 zenét/szoftvert másolt)...

    Nem kicsit durva a 26 zeneszámért az 1,2 milla....tehát, ha perbe fogják és veszít a csaj, akár 78,55 misire is megvághatják...bár erős a gyanúm, h. 100e dolcsit sem tudna összekaparni, még a ház eladásával sem...
    Ha leültetik, akkor meg könnyen életfogytosok között találhatja magát (feltéve, ha csak pl 10$/nap a bűntetése).

    Nagy majmok ezek a kiadók, nem is vitás.
  • feamatar
    #4
    a mennyiség nem mindegy... anno közel sem volt ennyi másolt zene, ezt ne feledd...
  • Dany007
    #3
    Oltári nagy röhej :S
    Nemtom pontossan hogy van, de a DC-n a fix Ip címeseket totál vissza lehetne nyomozni. És ott van aki megoszt vagy 30GB zenét a filmekről nem is beszélve...
    Szal ennyi erővel felmehetnének a Dc-re szépen, és a több millió ember mindegyikét bírságolhatnák jóval több mint 1,2millára...És hát a több millió ember szorozva jóval több mint 1,2millával az elég sok :)
    Amúgy meg röhej hogy ilyenekkel terhelik a bíróságokat...Közben egy csomó tényleges ügy meg várhat...Mind1.
    Ezek után se fogok egy forintot se kiadni original CD-ért.
    Amúgymeg azt az 1,2millió dollárt az én havi fizetésemből kb 312,5 évig kéne fizetnem persze csak akkor ha minden havit leadnék egyből...hát szarul keresek az tuti... :)
    A lényeg az, hogy talán még a nagy amerikaiaknak is kicsit sok ez az összeg, mivan akkor ha nem tudja kifizetni? Börtönbe zárják mert zenét osztott meg az interneten? Vagy közmunkárafogják 300évre ? Egyszerűen nevetséges ez az egész...
  • Macc
    #2
    Mocskos allatok, mit kepzelnek ezek? A budos kolkuk gondolom 100x ennyi szart tolt le. Az emberek mindig is masoltak a zenet. Regen hallottak, majd elenekeltek/eljatszottak ujra, majd a radiobol vettek fel kazettara es masoltak, majd cd-rol kazettara, majd cd-rol cd-re, most meg internetrol toltik le...
  • aaaaa
    #1
    Az ilyen hírek után érzik úgy az emberek, hogy súlyos hiba akár egy darab audio CD megvásásrlasa is, mert azzal is eme senkiházi rabló jogvédő szervezeteket támgatogjuk részben, akik nem riadnak vissza ilyen módon ártatlan embereket üldözni, életüket törkretenni, további dollármilliókat összeharácsolni.
    Bár az igazi hibát az követte el, aki "jogot" adott ezenek a rablóknak a számonkénti többezer dolláros "jogos" kártérítések követelésére.
    Ha a törvény megengedné nekik a filecserélők nyilvános kivégzését, azt is megtennék gátlástalanul, akár gyerekekkel is. Innen is látszik, hogy a pénzen kívül semmi nem érekli őket, sajnos.