23
  • eax
    #23
    Su0my:
    Azert ha az ember barmit el akar kovetni ellened, akkor ez kiindulasi pontnak teljesen jo, a tobbi mar ezek alapjan johet.
    Viszont ami altalaban igazan kellemetlen tud lenni, az nem is az, hogy valamit megtudnak rolad, hanem hogy a gepedrol, kvazi a nevedben barmit elkovethetnek. Gondolom, te sem orulnel tulzottan, ha egy kedves reggelen bekopogtatnanak a rendorbacsik hazkutatasival, aztan vinnenek mindent, amiben 2 vezeteknel tobb van, mert a te gepedrol tortek fel mondjuk valamilyen kormanyzati rendszert.

    Gerygrey:
    "Index vagy SG olvasástól meg nem fogok vírust kapni"
    Ebben azert ne legyel ennyire biztos... :)
  • Vorpal
    #22
    ha jól értem akkor nálad max. 1 hónapig adja le a személyes adataidat egy spyware - remek.
  • sirGalahad
    #21
    Avast + ZoneAlarm + SpywareTerminator + havi nagytakarítás = nálam minden rendben...
  • manoczi
    #20
    Azigen! Azért látom van itt 1-2 bátor ember. Hja majd a fájörfoksz meg a vindózápdét megvéd! Kezdjük ott, hogy a Firefoxnak is igenis vannak hibái, kevesebb mint az IE-nek de akkor is vannak! Szerintem tökmindegy milyen böngészőt használsz, előbb-utóbb úgyis lesz vírusod. Tökéletes (100%-ig tutira védelmet nyújtó) védelmi porgram pedig nem létezik. Most akár összetett védelmet nézünk akár csak egy sima Internet Security-t. Hiába istenítik a NOD-ot vagy a Norton-t vagy akármelyiket, ugyanúgy lehet vele vírust kapni. :)

    Azt viszont nem bírom elhinni, hogy valaki totál védelem nélkül tiszta géppel rendelkezzen. Lehetetlen. Hacsaknem Linux vagy Mac OS fut rajta.

    Amúgy a "szomszédpistike" féle véleménnyel teljesen egyetértek, egyik tudatlan ember megy a másik tudatalan után!

    Vak vezet világtalant... hogy úgy mondjam. :)
  • Csi9aa
    #19
    A legtöbb embernek olyan szoftverek futnak rajta, aminek a teljes működését csak egy monopolhelyzetű, zárt kör ismeri.
    A másik (ami sajnos tömegjelenség), hogy a "szomszédpistike szerezte" rendszerben alaphelyzetben nem bízik meg normális ember, ha tudja, hogy nem legális.
    A harmadik hogy a frissítésről azt tudják hogy "lassítja a gépet meg elrontja", mert szintén a szomszédpistike az IT szaktekintély, annak meg nem ment a WMP11 egy update után, mert lejött rajt a WGA tool.
    Vírusirtó minek (mi az?)
    Spyware - ilyen létezik? Á, ez hülyeség. (azt se veszi észre hogy egy ideje már az IE ikonsávja 4x vastagabb lett, a Jucikától kapott "aranyos MSN képek.exe" futtatása után)
    De a gép az lassul rendesen, meg elszállogat, meg már valami szekurit izét (ez üveges?) is feldobott a Windows, tiszta idegesítő, alig lehet elOKzni.

    Ilyen mértékű abuse (fordítsa le valaki) mellett érthető, hogy "senki" sem bízik a gépben. Más kérdés hogy a megbízhatatlanságot a saját hozzánemértésük (hozzáérteni NEM AKARÁSUK) okozta.
  • Vorpal
    #18
    a kiberháború is csak olyan mint az igazi :
    nem a sok golyózól kell félni, hanem attól az egytől.
    egy adware 0 perc alatt felszed mindent a gépedről és aztán
    a 0+x perc már csak valami amivel elüti az idejét.

    ha a felhasználók 1 hetente ellenőrzik a gépüket,
    akkor van rá esély, hogy 1 hétig minden személyes adatuk szivárgott.
    ebből a szempontból ez egészen veszélyesnek tünik,
    igy a megakadályozás elsőrendü feladat - a netet biztonságossá
    kéne tenni mert hatalmas vásárlóerőt veszit el azzal,
    ohgy az emberek nem biznak meg benne.

    ha felteszek egy kérdést : te nemfélted a személyes adataid
    egy átlagfelhasználónak - a válasz 90% ban az les, hogy :
    ugyan - nincs is a gépemen semmi - és ebben igaza is van.
    az emberek nem merik az életüket a gépre bizni, mert tudják,
    hogy megbizhatatlan - csalók pedofilok istentudja mik
    még az utcán sem járkálnak olyan nyugodtan - mint a neten.
  • rolandi350
    #17
    spyware azért kell mert azt összelehet szedni minden honnan virusírtó az van nekem de szinte hónaponta bukik elő 1 virussal ugyhogy az is felesleges hiába frissítem.tűzfal elég a windowsé az is megteszi.tehát elég egy spyware és kész ha legrosszabbul jársz akkor is 1 évig kihuzza a windows
  • Warpcore
    #16
    khm a vicc poénja kimaradt.. az utolso feladat: miután ezt elolvasta ne csináljon meg semmit csak irja rá a nevét a lapra.

    Aki tényleg csak a nevét írta le, először elolvasta az instrukciókat.
    Gyakran tényleg csak ennyi hiányzik ahhoz, hogy pl Margitnénje is minden gond nélkül tudjon internyetni.
    És ne kattintson azonnal a villogó 24esméretű INGYEN PORNO! feliratra mikor alatta világosan ottvan feleakkorában hogy adware/spyware települ
    (életképtelen példa, de leírja a valóságot)
  • Warpcore
    #15
    Pedig a minimális tudást és szakértelmet megkövetelő, önmagát és másokat veszélybe hozni képes tevékenységek ellenőrzésére már kitaláltak többé-kevésbé hatékony módszereket:
    Jogosítvány.. xD

    A tanfolyamra a beugro egy intelligenciateszt lenne
    (leirni egy lapra instrukciokat ami azzal kezdödne h csak
    akkor kezdjen hozzá ha mindent! elolvasott..
    utána kéne néhány (tényleg nem sok, 5-6 sor) feladat..
    mittom kösse össze a vonalakat, irja le az abc-t visszafele, álljon féllábon..
    és az utolso annyi volna, hogy irja le a telljes nevét a lapra..)
    aki ezen sikeresen átmegy már kaphatná is a jogsit xD
    *more advanced verzio az lenne ha a maydan végre egységes pc-arhitektura gépei
    ugy indulnának csak el, ha lenne érvényes jogsi az erre kialakított olvasoban =)*
  • ffxi
    #14
    Én akkor érzem biztonságban magam ha FF+ZA kombinációval netezek :)
  • Yv@n
    #13
    És az kretén, linux alatt is root-ként netezvén magára hozzá az nagy veszedelmeket vala...
  • Gerygrey
    #12
    Én néha lefuttatok egy adaware-t, az kipucolja az esetlegesen összeszedett szarokat, osz' csókolom. Nekem ne fusson semmi olyan process a háttérben, amire semmi szükség nincs, ezért nincs is fent NOD, mégis biztonságban érzem magam. Warezt megbízható torrent trackerről, pornót Yahoo Groups-ról, ezt a két kritikus területet odafigyeléssel kell kezelni, és akkor nem lehet baj. Index vagy SG olvasástól meg nem fogok vírust kapni, de szerintem Trackmania Nations multiplayer közben sem.

    Iwiw és a személyes adatok, az meg vicc. Ez kb az a színvonal mint amikor beperelték a Google-t, mert a Mapsbe elkezdtek ilyen panoráma-utcaképeket feltenni, hogy jaj a személyes jogok így meg úgy... Akik emiatt sírnak, ne csak az iwiwre ne regisztráljanak, de az utcára se menjenek ki, nehogy valaki meglássa őket. A személyiségi jogot féltők a szerzőijoggal foglalatoskodók mögött szorosan a második legnagyobb seggfejek :)
  • Su0my
    #11
    szerinted ki lehet kíváncsi bárkinek is (pl neked) a személyes adataira? ha rosszat akarnak neked, vannak 1xűbb módszerek, neten meg ha beszólsz akárkinek, akárhogy is, nem lesz semmi belőle, arra van az egész, hogy kiéld magad.. paranoiás vagy, vag ytúl nagy az egod, hogy bárki is kíváncsi rád, aki akar, az úgyis megtalál

  • bandypappa
    #10
    Ezért teremté az úr a linux és mac felhasználókat, ámen.
  • Darth Sith
    #9
    megtudja a kutyám és a kedvenc filmem nevét. Sokra megy vele :)
  • haxoror
    #8
    ahaa szal ez a trükk!
    THX!!!!
  • mikloss
    #7
    Úristen! Megtudják mikor születtem és hol lakok.... kitörölhetik vele a seggüket. Én regisztrálva vok iwiwen meg myvipen is. Ha vki nagyon meg akar tudni vmit rólad az úgyis megtudja szóvall tök8.
  • Dodo55
    #6
    A személyes adatokról meg annyit, hogy egy netes ismerősömet hülyének nézték a múltkor a bankba, mert akart nekem pénzt utalni(nekem van jó bankkártyám, neki szar van, kérte hogy vegyek meg valamit neki), előző este megadtam a bankszámlaszámot, de amikor a bankban kérdezték a nevem, nem tudott válaszolni :D

    Aztán végül eljutott a pénz így is, meg már a nevem is tudja a gyerek valószínűleg, mert az emailben benne volt, amit kapott számlaként, de komolyan eddig a neten egyetlen egy embernek adtam meg a valódi nevemet, neki is azért, hogy elküldje az adataimat egy forgalmazónak, hogy küldhessenek egy tiszteletpéldányt egy játékból :D

    IWIW, MyVIP: Rohadt jól lehet velük megtudni mindenféle személyes dolgot mindenkiről, persze emiatt természetesen én nem vagyok regisztrálva :D De anyukám regisztrálva van, tudom a jelszavát, szóval ha meg akarok tudni valamit, nem kell ahhoz a saját adataimat kockáztatni :D
  • peterx
    #5
    egyébként keress egy olyat, h csendes üzemmód engedélyezése
  • peterx
    #4
    Lol én pont NOD32-t használok és egyszer SEM láttam frissítés ablakot... sztem nézd végig alaposan a beállításokat. (Benned van a hiba)
  • Dodo55
    #3
    Engem az zavar, hogy MINDEN vírusírtó érezhetően belassítja a gépet.
    Aztán bekapcsoltam a Windows automatikus frissítéseit, és egy ideig letöröltem a NOD-ot. Pár hónap múlva visszararaktam, csináltam egy teljes keresést, és egy szem vírus nem talált. Akkor megint letöröltem, és azóta nincs vírusírtóm.

    Egyszerűen a legtöbb vírus úgy működik, hogy az OS valamilyen biztonsági rését használja ki, amit viszont a Windows frissítések folyamatosan javítanak. Tehát a vírusok nagy részére önmagában immunis már egy legújabb frissítéssel rendelkező Windows.
  • haxoror
    #2
    "Többen ki is kapcsolják a frissítéseket, mivel zavarja őket a rövid kényelmetlenség, ami egy-egy felugró ablak formájában jelenik meg."

    Hát engem is idegesít, örülnék ha végre rájönnék hogy a NOD32-ben hol a kurva életben lehet a frissítéses popup-okat kikapcsolni!
  • Csaba42
    #1
    Mert hülyék!!!