Alig gyárt valaki HD-korongokat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem kotozkodni akarok, de ilyenkor miert nem veszel egy ujrairhato DVD-t, vagy USB flash memoriat? Kulso merevlemez?

Y
A dvd utan en sem mernek bizni a hd lemezekbe.A dvd-t is duplan irom.Kulonbozo markaju lemezekre,kulonbozo irokkal.Mert az iro is szamit,lehet hogy jo a lemez,jo iro is,csak epp rosszul ismeri fel a jo lemezt,ezert nem jol allitja be lezert es szar minosegbe irja meg a lemezt.
mondjuk egy karcolással semmisülne meg a 10-50-100 filmed... Én az ilyen optikai cuccokban nem bízok

Azért az elég kellemes jövökép lenne számomra, hogy a DVD gyûjteményem ráfér egy BD lemezre. Annak ugye nincs méretbeli határa egyelõre, mint a HD-nek. Egy korongon 10-50-100 film DVD minõségben, na ez király volna :))).

Majd mondjuk 10 év múlva, de számomra megérne némi pénzt.....

Azt már keresheti az ASVA, akárhova elfér :))).

Ami jó csak van az életben , az vagy erkölcstelen , vagy törvényellenes , vagy hízlal .

dvd ram? gyk. a szalag után a legbiztonságosabb, fat32-re is formázható, nincs session, úgy viselkedik, mint egy vinyó.

a Raid nem hülyeség, csak hát egy plusz vinyo, plusz konstans plusz fogyasztás a gépet illetõen.
Arról nem beszélve, hogy azért a magyar user mentalitást ismerve, hány ember tenné be raid-be az új vinyót, mikor már ott van a kezében? :) A kisördög csak azt mondatja, hogy redundáns adattárolás helyett íme a plusz tárhely.
Persze, akinek fontos, az használjon Raidet.

Csak hát az sem ultimate megoldás. Backup kell akkor is.
Mert a polcon lévõ korongos megfejtés nem füstõl el, amikor mondjuk a túlfesz agyonveri a házban lévõ alkatrészeket, márpedig az ördög mint tudjuk nem alszik.

Hát az éppen lehet, hogy a CD-nél kívül van az írt felület, a DVD-nél meg két réteg között, de ettõl még igaz, hogy a DVD-nél sokkal nagyobb az adatsûrûség: a CD-t ha fizikai behatás nem éri, vagy nem kezd el oxidálódni az adathordozó réteg, akkor az írott CD is nagyon sokáig szépen meg tud lenni.
Ami viszont a DVD-kre nem mindig igaz. Nekem akad jópár lassan 8-10 éves CD-m, érdekes módon max 1-2-t voltam kénytelen kidobni, ami gagyi anyagra készült.
Ezzel szemben a DVD-k között vannak egész szériák, amik fél év, egy év után elkezdik szépen eldobni az adatot.
Nem tudom, hogy oxidálódik, nem hiszem, szemmel látható jele nincs, lehet, hogy egész egyszerûen olyan vékony az adatsáv, hogy külsõ behatás nélkül egész egyszerûen a részecskemozgás okán olvashatatlanná válik az adat.
Úgyhogy, lehet, hogy a CD húdegagyi ciki cucc (haha, mintha olyan nagyon régóta lenne az embereknek otthon CD írója), de én elõbb tennék CD-re fontos anyagot, mint DVD-re, feltéve, hogy azt a CD-t nem fogja az ember söralátétnek használni.

És még csak azt sem lehet mondani, hogy márkafüggõ volna a dolog. Teljesen ötletszerû tud lenni, hogy mi megy tönkre, úgy találom. De például Ritek DVD, az garantált, hogy fél/egy éven belül kuka.
Majd pár év múlva visszatérünk a kérdésre, hogy kinek hány olvasható DVD-je van.

És akkor HD formátum?
Hát nem tudom. Megnéznék egy tartós tesztet a CD-nyi korongra kivésett több DVD-nyi datáról.

Na ezen én is jót derültem.
Valszeg ez a fiatalság :p
dez-nek igaza van ha backup-ra optikai lemezt használsz akkor több példányba tedd.
De inkább dobj fel egy megbizható tárhelyre neten valami cvs-t, de a legjobb ha raid 1-be teszed otthon nem drága ilyen árak mellett.
Nyugi srácok, kibírjátok azt a 3évet.

Isten nem létezik, nem létezhet, nem is fog...

"22-es csapdája az lámák!"

Ugyan ma eggyel tobb vagy kevesebb mit szamit.
barret
Minek vegyen cd-t? Egyarban van a dvd-vel...
A cd hordozoretege kivul van...Siman le lehet kaparni,a dvd meg dupla reteg,es belul van a hordozo retege. egy rakas cd-m van,amin szepen megy befele az"enyeszet" XD. Dvd-n ilyet meg nem tapasztaltam eddig.Es amit kimentettem,mind olvashato. Kopp-kopp...

Bérbe vehet? reklámfelület...

Molnibalage
Aha. Még DVD-re se merek fontosat kiírni, csak dupla példányban, mert botrányosan szar a mai írási technika. Ezek után vegyek HD-t vagy Blue Ray-t? Hát egy nagy szart. Talán a DVD formátumot kéne gatyába rázni.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

ja télleg, hát ez van ha az ember 5 felé figyel és írja a másik után a hülyeséget :)

AMD Athlon X2 AM2

Legalább többször is felírharod (még egy CD-re is), tudod, hátha pár file lesérül idõvel az egyik helyen. (Bár egy idõ után a session leíró tábla is, és akkor mehet az egész a kukába.)

Azért nem írom CD-re a 120 megát mert nemes egyszerûséggel a közelben nem árulnak sehol CD-t. Ami a spillerséget illeti, a saját fejlesztésû szoftvereim mentését írom ki rendszeresen és azoknak rendezve kell lenniük, nem lehet egybehányni az egészet mert akkor nem találok meg semmit.

http://janoszen.hu/ | http://en.janoszen.hu/

Hát én sem ipaszerûen gyûjtöm az adatokat, filmeket sem töltök, nagy ritkán, 1 évben 2x max. Most csak 160GB hdd-m van és épp azon gondolkoztam, hogy kéne venni nagyobbat, de inkább letöröltem, ami nem létszükséglet. BR vagy HD , nem tudom melyik fog nyerni, jól fog jönni, remélem olcsó lesz majd valamikor még emberi idõn belül. Szalagos egysé sem olcsó mulatság otthonra ahogy nézem, nagyobb cégekenél van ilyen, a robotos szalagtár sem lehet semmi.
Te nem lehetsz valami nagy spiller! Ha csak 120MB-okat írsz fel, akkor miért nem CD-re írsz? Kevesebb veszik kárba, és a CD olcsóbb, mint a DVD.
azirafael
22-es csapdája az lámák!

Nem biztos hogy olyan rossz az a szalagos egység... :) Egyébként én konkrétan nem filmezek vagy játszom, nyilván azért ilyen kevés a forgalmam ilyen téren, de amikor mentéseket csinálok, kicsit bánt hogy elsütök egy 4 gigás DVD-t 120 mega adatra. Multisession meg van-van, de akkor meg jó rendezetlenek lesznek a DVDim.

Megalománia? Mikor még nem volt dvd pörkölõm, az adataimat sok cd-re kellett elaprózni, mikor végre lett dvd-íróm, örültem neki mint majom a farkának, de már megint az van, hogy sok dvd kell hogy ráférjen. (szallagos egységet had ne vegyek már, habár.. :) ) Meg akkor is jól jön, ha a hdd tartalmát kell lementi. Persze így otthonra ez nem profi backup, de egy 25GB odd lemeze jól fog jönni. Csakhát ugye rohadt drága most még.
a költség nem csak a darabszám növelésével csökkenthetõ, pl. nemrég ugyanit olvastam, hogy "feltalálták" az óccsó br lemezeket, csak az a gond, hogy a régi olvasókkal nem kompatibilisek... szóval azért hálistennek nem teljesen 21-es csapdája, de az olcsóbb gyártástechnológia kifejlesztésére is várni kell, szóval részben ezért is várnak most...

AMD Athlon X2 AM2

én a 25gigás BRD-t is ki tudnám használni, van már pár filmsorozatom, ami 5-10 dvd-n hever, nem túl kényelmes... kezd az az érzésem lenni mint annó a floppy-knál, hogy 1 progi vagy akámi 15-20 lemez :S
persze azzal is tisztában vagyok, hogy egy darabig nem lesz rá akkora igény mint most dvd-re de egyre több embernek jönne jól

AMD Athlon X2 AM2

cd? ja, az meg 700 mega... sztem maradj a floppy lemezeknél. vagy a füstjeleknél.

proClub: kis fogyasztású autókat is készítenek jó nagy tankkal, arra is mondhatnád hogy minek ekkora tank bele, sokszor csak a szomszédba ugrok át vele.
Ha nem tudod kihasználni a 4 gigát, attól még más könnyedén ki tudja.
Arra nem gondoltak a tisztelt megalomániás feltalálók, hogy sokszor a DVDt sem tudjuk kihasználni? Gyönyörû hogy van 4 gigás lemezem, amikor sokszor 1-200 megákat írok rá.

"inkább kivárnak, míg a kereslet fellendül, illetve csökken a gyártási költség. "

A 21 csapdaja.Draga mert nincs ra kereslet,es amig nincs ra kereslet addig nem fog le menni az ara.Hat akkor ennyi,kesz vege sohasem lesz HD lemezunk.