59
spanyol nyelv
-
#19 O.o ami? : D -
#18 én pl. azé szeretnék spanyolul megtanulni mert a Real a kedvencem.....így még hamarabb értesülhetek a hírekről :D
Hát igen ma már nem lehet megengedni, hogy nem tudj angolul v németül legalább egy érthető szinten.... -
#17 como estas? -
#16 Hunbasser a real miatt tanultál meg spanyolul vagy a sapanyol miat szurkolsz a reálnak vagy egyéb?
amúgy én is reál drukker vok bár nem olyan minden meccset megnézős szinten de kedvenc csapatom.
És én úgy vettem észre hogy manapság angolon vagy németen kívül más nyelvet olyan emberek tanulnak akik már az egyiket tudják érthető szinten tehát szerintem úgy senki nem kezd pl:spanyolt vagy japánt tanulni míg nem tud németül vagy angolul,ti is így gondoljátok? -
#15 én tavaly egy kis ideig tanultam csak az volt a gáz, hogy suli után volt aztán senkinek nem volt kedve járni.......de pl unokatesóm az egyetemen spanyolt tanult........ -
#14 párat nem ismerek egyébként.de pl a sabernél is csak annyi,hogy E\1-ben sé...nem nagy dolog. -
#13 szintúgy :) -
#12 tehát csoportosíthatod őket úgy,hogy vannak azok,ahol csak E\1-ben változik(pl traer - traigo,és ilyenkor általában csak ez a go végződés toldódik be),vannak az -ie,-ue,-i,-u tőváltósok,vannak a ser-félék(mint pl az ir,dar),meg vannak a -cer végűek,ahol csak annyi,hogy E\1-ben zco-ra véződik.
de pl nem értem,hogy a leer vagy a creo miért rendhagyó?az tök normális -
#11 én most tanulok 3.éve:)középsuli, 2.idegen nyelvként
halamadrid:p -
#10 ser,tener,estar,dar,ir,caer,traer,conocer,contar,pensar,cerrar,salir,poner
coger,leer,creer,venir,caber,haver,poder,querer,saber,pedir,medir,ver,
decir,reírqír,construír,huir,reír,haber,dormir -
#9 ha leírnád a igéket,akkor tudnék segíteni :) -
#8 jelen idejű ragozásnál is vannak olyan kivételek,amik csak igen kis részét képezik a spanyol nyelvnek,szóval azokat érdemes megtanulni,de az egyszerű múltidőben lesznek olyanok,hogy azokat tényleg be kell vágni.persze,azokban is van némi szabály,de ezeket sokkal jobb bevágni. -
#7 az igaz, hogy csak valoban ennyi lenne, de 2 ora alatt megtanulni 26 szot 6 fajta szemelyben, sokkos. : D aszittem hogy meguszhatom valahogy : D -
#6 ezzel egyetértek,hihetetlen,hogy pl. a spanyol és a francia nyelv tanulása mennyire eltörpül az angol és a német mellett kis hazánkban... -
#5 :P az a szabály, h ezek a kivételek és csupán annyi a dolgod, h megtanulod őket ;) -
#4 szabály nincs,de van több féle kivétel,itt elsősorban a tőváltósokra gondolok,ebben is van -i,-ie,-u,stb tőváltós,és ezeket egy idő után fel fogod ismerni,de ehhez még jópár igét le kell majd ragoznod :) -
#3 kell is egy ilyen topic az angol/német-centrikus világban. szerintem felháborító, ha az alapján döntenek a sorsodról, h tudsz-e angolul vagy németül - legyél bármilyen jó szakember...
remélem sikeres topic lesz és sok sikert minden spanyolul tanulónak! -
#2 nekem pl van mar 1 kerdesem is. verbos irregulares
ittvan rohadt sok kivetel szemelyes ragozasnal vagymi, ezekre van szabaly vagy ninsc? -
#1 ide olyan embereket varok, akik spanyolt tanulnak, vagy tanultak, vagy tudnak, es hogy ha valamit nem ert valaki spanyolbol, azt megertessuk a masikkal. peldaul, en most keztem tanulni spanyolt, es neha elkene 1 kis segitseg.