Motorm4x - Screamer 4x4 cseh módra
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Screamer 4x4 és 1NSANE a mai napig megálljákj a helyüket. Én is évente elõveszem ezeket a progikat és jókat ökörködök velük, mert hangulatosak és JÓK.
A törésmodell az valóban elég jó volt az 1nsaneben, és a borulások is, de a felfüggesztések vhogy túl zselések voltak, és sok autó nagyon könnyûnek érzõdött.
Az autó fizikája a lényeg szerintem is, ezért imádom a GTLt. Abban minden autó egy külön személyiség: a Mini Cooper pattog mint a bakkecske, de egy 10 forintoson megfordul. A Shelby Cobra a legkisebb gázra is elfüstöli a gumikat, a 7000 köbcentis V8 pedig minden kanyarban le akarja húzni az útról. A régi Porsche 911 gyors, és kiegyensúlyozott, de a bizonytalan vezetõt könnyen megtréfálja, stb.
Azért kíváncsi vagyok a csehek programjára. Bár szimulátort még nem láttam tõlük, letettek már néhány remekmûvet az asztalra.
Az autó fizikája a lényeg szerintem is, ezért imádom a GTLt. Abban minden autó egy külön személyiség: a Mini Cooper pattog mint a bakkecske, de egy 10 forintoson megfordul. A Shelby Cobra a legkisebb gázra is elfüstöli a gumikat, a 7000 köbcentis V8 pedig minden kanyarban le akarja húzni az útról. A régi Porsche 911 gyors, és kiegyensúlyozott, de a bizonytalan vezetõt könnyen megtréfálja, stb.
Azért kíváncsi vagyok a csehek programjára. Bár szimulátort még nem láttam tõlük, letettek már néhány remekmûvet az asztalra.
Nem ezekre a finombeállításokra gondoltam, hanem a lényegre: az autó fizikájára. Csak nézd meg, mit csinál az autó egy akármilyen törésmodellezett szimulátorban, amikor falnak csapódik vagy felborul. Egy láthatatlan kéz belenyúl, jobbesetben a Hold gravitációja hat rá. Rémes.
"Az összes többi autós szimulátor (talán a Carmageddon elsõ részének kivételével) a nyomába sem léphet a mai napig, lásd NFS sorozat!"
No, azért ekkora túlzásokba ne essünk! A GT Legends-et vagy az rFactort esetleg az LFS-t próbáltad már?
Gumihõmérséklet, fékek melegedése, a pálya különbözõ részein változó tapadás (poros külsõ ív). Komplett futómû modellezés: lengéscsillapítók, rugók, stabilizátorok finomhangolása. Pontos trakció modellezés, a kuplung és a differenciálmû beállítása. Aerodinamikai modell: szélárnyékból elõzés, szárnyak beállítása. Realisztikus viselkedõ motorok, valósághû nyomatékgörbék. Üzemanyagfogyasztás: változó súlyú autó. A fenti programok szimulálják a fenti jelenségeket. És ha gyors akarsz lenni ezekben a "játékokban" neked is számolni kell velük!
A törésmodellek valóban nincsenek túl részletesen kidolgozva, de ezekben a programokban elsõsorban a vezetés élményét akarják visszaadni, nem az ütközését.
Nem mondom hogy rossz volt az 1nsane, de komoly szimulátornak azért nem nevezném. A Screamer már inkább volt az, de azért attól is készültek már jobbak.
No, azért ekkora túlzásokba ne essünk! A GT Legends-et vagy az rFactort esetleg az LFS-t próbáltad már?
Gumihõmérséklet, fékek melegedése, a pálya különbözõ részein változó tapadás (poros külsõ ív). Komplett futómû modellezés: lengéscsillapítók, rugók, stabilizátorok finomhangolása. Pontos trakció modellezés, a kuplung és a differenciálmû beállítása. Aerodinamikai modell: szélárnyékból elõzés, szárnyak beállítása. Realisztikus viselkedõ motorok, valósághû nyomatékgörbék. Üzemanyagfogyasztás: változó súlyú autó. A fenti programok szimulálják a fenti jelenségeket. És ha gyors akarsz lenni ezekben a "játékokban" neked is számolni kell velük!
A törésmodellek valóban nincsenek túl részletesen kidolgozva, de ezekben a programokban elsõsorban a vezetés élményét akarják visszaadni, nem az ütközését.
Nem mondom hogy rossz volt az 1nsane, de komoly szimulátornak azért nem nevezném. A Screamer már inkább volt az, de azért attól is készültek már jobbak.
Erre a játékra kiváncsi leszek, mit hoznak ki belõle.
OliApa, Delac
1NSANE mindörökké!
Tényleg szép írás volt és igaz is.
Én is elõ-elõ veszem van amikor napi szinten sõt multikat is nyomunk vele, pl tegnap is :-)
Ha van kedvetek multizni vele akkor menjünk át az Insane topikba...
parszaz orat en is eljatszottam a terep2-vel,azota sincs annal jobb autos program.
terep2, az volt mindennek az alapja:)
Ez nem ritkaság, én is néha-néha elõveszem a régebbi, kedvenc játékaimat!<#vigyor2>#vigyor2>
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Nem is tudtál volna szebben fogalmazni. Ha hiszitek, ha nem, én a mai napig elõveszem. Sõt újabban megint rákaptam, és napi 1-2 órát simán játszok vele. Annak ellenére, hogy mennyit játszottam vele, és milliónyi beállítást kipróbáltam, így 6 év után se tudnám eldönteni, hogy melyik a leghasználhatóbb kocsi benne.
SZVSZ überelhetetlen
SZVSZ überelhetetlen
És tényleg. XD
De komolyan a Screamer4x4-et szerettem az UAZ-t is. Bár annak a kiegjével nem sikerült. :(
Ezt meg nagyon várom. Imádom az ilyen gámákat. Remélem nem cseszik el.
De komolyan a Screamer4x4-et szerettem az UAZ-t is. Bár annak a kiegjével nem sikerült. :(
Ezt meg nagyon várom. Imádom az ilyen gámákat. Remélem nem cseszik el.
Asus P5B-E, Intel Core2Duo E6300, 2048MB DDRII800MHz, GeForce 7900GS (256MB),
A hazai 1nsane a mai napig a legélethûbb mozgást és törést produkálja! Szinte érezni az autók különbözõ tömegét, remeg ütközéskor a lemez, lassításkor kitûnõen látni! Poligonokból nem volt sok, a textúra is lehetett volna részletesebb, de ez mitsem rontott élvezhetõségén. Az elsõ, talán 1,5 Mb-os változatán, ami a neten keringett, mintegy mûhelymunka, rengeteget ökörködtünk a pixelhegyei ellenére! Az összes többi autós szimulátor (talán a Carmageddon elsõ részének kivételével) a nyomába sem léphet a mai napig, lásd NFS sorozat! Mindig is érthetetlen volt számomra, miért nem azt az engine-t használja mindenki? <#fejvakaras>#fejvakaras> <#szomoru1>#szomoru1>
Így elsõ blickre* UAZ 4x4 érzetét kelti...
( *másodikra is...<#nevetes1>#nevetes1> )
( *másodikra is...<#nevetes1>#nevetes1> )
Sok láma idehazudik egy gépkonfigot...
Gagyi???<#idiota>#idiota>
Legalább akkora poén volt, mint a Screamer4x4! Órákat el lehetett vele tökörészni, harsány hahotával kísérve a játékmenetet - mint megannyi régebbi stuff esetén. Egyetlen mai játék sem képes ilyet kiprodukálni az emberbõl.<#rinya>#rinya>
Legalább akkora poén volt, mint a Screamer4x4! Órákat el lehetett vele tökörészni, harsány hahotával kísérve a játékmenetet - mint megannyi régebbi stuff esetén. Egyetlen mai játék sem képes ilyet kiprodukálni az emberbõl.<#rinya>#rinya>
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Hm elsõre egybõl rávágtam már megint egy chrome engine-en game ,de megelepetésemre nem.Pedig marhára arra hajaz!
Next PC upgrade: 2022
hogy a Screamer4x4 mekkora egy játék volt :D... kár hogy azóta nem sikerült olyan minõségi kocsis gámát kiadnunk...
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar elõtt.
Volt még régebben az Insane egy magyar fejlesztõcsapattól. Az is terepjárós volt.
Vagy az gagyi volt?
Vagy az gagyi volt?
Ogre motor hajtja? Az csak nem az az ingyenes óprenszorsz moci?
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Biztos jó game lesz.
Már alig várom, hogy megjelenjen a folytatás.
Félre a tréfával, végre egy terepjárós okosság! Nem is tudtam, mi hiányzott!
Már alig várom, hogy megjelenjen a folytatás.
Félre a tréfával, végre egy terepjárós okosság! Nem is tudtam, mi hiányzott!