19
  • Wittgen
    Screamer 4x4 és 1NSANE a mai napig megálljákj a helyüket. Én is évente előveszem ezeket a progikat és jókat ökörködök velük, mert hangulatosak és JÓK.
  • RedRiot
    A törésmodell az valóban elég jó volt az 1nsaneben, és a borulások is, de a felfüggesztések vhogy túl zselések voltak, és sok autó nagyon könnyűnek érződött.

Az autó fizikája a lényeg szerintem is, ezért imádom a GTLt. Abban minden autó egy külön személyiség: a Mini Cooper pattog mint a bakkecske, de egy 10 forintoson megfordul. A Shelby Cobra a legkisebb gázra is elfüstöli a gumikat, a 7000 köbcentis V8 pedig minden kanyarban le akarja húzni az útról. A régi Porsche 911 gyors, és kiegyensúlyozott, de a bizonytalan vezetőt könnyen megtréfálja, stb.

Azért kíváncsi vagyok a csehek programjára. Bár szimulátort még nem láttam tőlük, letettek már néhány remekművet az asztalra.
  • OliApa
    Nem ezekre a finombeállításokra gondoltam, hanem a lényegre: az autó fizikájára. Csak nézd meg, mit csinál az autó egy akármilyen törésmodellezett szimulátorban, amikor falnak csapódik vagy felborul. Egy láthatatlan kéz belenyúl, jobbesetben a Hold gravitációja hat rá. Rémes.
  • OliApa
    Pontosan, erre gondoltam . . .
  • RedRiot
    "Az összes többi autós szimulátor (talán a Carmageddon első részének kivételével) a nyomába sem léphet a mai napig, lásd NFS sorozat!"

No, azért ekkora túlzásokba ne essünk! A GT Legends-et vagy az rFactort esetleg az LFS-t próbáltad már?

Gumihőmérséklet, fékek melegedése, a pálya különböző részein változó tapadás (poros külső ív). Komplett futómű modellezés: lengéscsillapítók, rugók, stabilizátorok finomhangolása. Pontos trakció modellezés, a kuplung és a differenciálmű beállítása. Aerodinamikai modell: szélárnyékból előzés, szárnyak beállítása. Realisztikus viselkedő motorok, valósághű nyomatékgörbék. Üzemanyagfogyasztás: változó súlyú autó. A fenti programok szimulálják a fenti jelenségeket. És ha gyors akarsz lenni ezekben a "játékokban" neked is számolni kell velük!

A törésmodellek valóban nincsenek túl részletesen kidolgozva, de ezekben a programokban elsősorban a vezetés élményét akarják visszaadni, nem az ütközését.

Nem mondom hogy rossz volt az 1nsane, de komoly szimulátornak azért nem nevezném. A Screamer már inkább volt az, de azért attól is készültek már jobbak.

• XRV

Erre a játékra kiváncsi leszek, mit hoznak ki belőle.

OliApa, Delac
    1NSANE mindörökké!
    Tényleg szép írás volt és igaz is.
    Én is elő-elő veszem van amikor napi szinten sőt multikat is nyomunk vele, pl tegnap is :-)
    Ha van kedvetek multizni vele akkor menjünk át az Insane topikba...
  • duke
    parszaz orat en is eljatszottam a terep2-vel,azota sincs annal jobb autos program.
  • masek
    terep2, az volt mindennek az alapja:)
  • Csaba42
    Ez nem ritkaság, én is néha-néha előveszem a régebbi, kedvenc játékaimat!
  • Delac
    Nem is tudtál volna szebben fogalmazni. Ha hiszitek, ha nem, én a mai napig előveszem. Sőt újabban megint rákaptam, és napi 1-2 órát simán játszok vele. Annak ellenére, hogy mennyit játszottam vele, és milliónyi beállítást kipróbáltam, így 6 év után se tudnám eldönteni, hogy melyik a leghasználhatóbb kocsi benne.

SZVSZ überelhetetlen
  • gplay
    És tényleg. XD

De komolyan a Screamer4x4-et szerettem az UAZ-t is. Bár annak a kiegjével nem sikerült. :(

Ezt meg nagyon várom. Imádom az ilyen gámákat. Remélem nem cseszik el.
  • OliApa
    A hazai 1nsane a mai napig a legélethűbb mozgást és törést produkálja! Szinte érezni az autók különböző tömegét, remeg ütközéskor a lemez, lassításkor kitűnően látni! Poligonokból nem volt sok, a textúra is lehetett volna részletesebb, de ez mitsem rontott élvezhetőségén. Az első, talán 1,5 Mb-os változatán, ami a neten keringett, mintegy műhelymunka, rengeteget ökörködtünk a pixelhegyei ellenére! Az összes többi autós szimulátor (talán a Carmageddon első részének kivételével) a nyomába sem léphet a mai napig, lásd NFS sorozat! Mindig is érthetetlen volt számomra, miért nem azt az engine-t használja mindenki?
  • 0Speed0
    Így első blickre* UAZ 4x4 érzetét kelti...

( *másodikra is... )
  • Csaba42
    Gagyi???

Legalább akkora poén volt, mint a Screamer4x4! Órákat el lehetett vele tökörészni, harsány hahotával kísérve a játékmenetet - mint megannyi régebbi stuff esetén. Egyetlen mai játék sem képes ilyet kiprodukálni az emberből.
  • grebber
    Hm elsőre egyből rávágtam már megint egy chrome engine-en game ,de megelepetésemre nem.Pedig marhára arra hajaz!
  • feamatar
    hogy a Screamer4x4 mekkora egy játék volt :D... kár hogy azóta nem sikerült olyan minőségi kocsis gámát kiadnunk...
  • tvik
    Volt még régebben az Insane egy magyar fejlesztőcsapattól. Az is terepjárós volt.
    Vagy az gagyi volt?
  • Sanyix
    Ogre motor hajtja? Az csak nem az az ingyenes óprenszorsz moci?
  • Skeez
    Biztos jó game lesz.
    Már alig várom, hogy megjelenjen a folytatás.
    Félre a tréfával, végre egy terepjárós okosság! Nem is tudtam, mi hiányzott!