2
Grooveshark - P2P zeneáruház
  • Thanatos
    #2
    a pénz keresés tulzás mivel "purchacing credit"-et lehet igy "keresni" ergo amit elvásárolhatsz, legalábbis az oldal ezt irja...
    ergo ez egy nagyon creativ torrent tracker stilusu dolog alapbol integrálva hogy pénzért javitod az arányod..., csak mindez megideologiázlva... :P
  • Carlos HUN
    #1
    A Grooveshark egy olyan szolgáltatás, amely a hagyományos online zeneáruházak és a P2P hálózatok előnyeit igyekszik összeegyeztetni úgy, hogy a vásárlók és a szerzők, előadók egyaránt jól járjanak.

    A Grooveshark alapvetően úgy működik, mint a fájlmegosztó szolgáltatások, azaz a felhasználók által feltöltött zenéket töltheti le többi a többi felhasználó. A lényeges különbség az, hogy a letöltés pénzért lehetséges - egy dal ára 0,99 dollár. A rendszer automatikusan a legjobb minőségű dalt kínálja megvételre, és természetesen másolásvédelem nélküli MP3 fájlokhoz lehet hozzájutni.

    A bevételekből részesednek a jogtulajdonosok, a fennmaradó részen pedig 50-50 százalékban osztozik a Grooveshark és a dalt feltöltő felhasználó. Ha egy kicsit cinikusak lennénk, most megjegyezhetnénk, hogy most az jár jól, aki az elmúlt években szorgalmasan töltött le zenét P2P hálózatokon, mert most már egy kis pénzt is kereshet azzal, hogy megosztja a gyűjteményét a Grooveshark felhasználóival.

    http://www.grooveshark.com/