99
Pilotak, Pilota jeloltek, Veteranok, es a tobbi :D
-
#59 Tényleg Reaper te már belekezdtél a PPL-be? Azt tudom, hogy putyin csinálja. -
#58 Üdv urak!
Van itt azért olyan is, aki tényleg pilóta (rajtam kívül:-D)?:)
Amúgy csak pár kiegészítés a katonai pilótáskodás követelményeihez:
- Felsőfokú diploma, amely lehetőleg műszaki jellegű legyen
- középfokú angol nyelvvismeret
- maximum 27 életév
- Orvosi vizsgálaton való megfelelés (1/A minősítéshez pl. max 187cm és 89kg lehet az ember (ennyit bír el a MB katapult), továbbá meg kell felelnie pl. a gerinc röntgenen ill. a pszichológián - ez a két utóbbi a szóró vizsgálat - )
Polgári reppenés elkezdéséhez (PPL-CPL-IFR) meg kis reklámként, ajánlom Őcsényt (LHOY) és azon belül a Skytaxi-t. Tudom nincs közel pl. Pesthez, de bőven megéri árban oda járni, továbbá jók az oktatók...
Sziasztok!
+fav -
#57 ja ez a maximum limit? :D -
#56 bement fav-ba a topic bár szerintem ez a témá már jó párszor ki lett vesézve a felhők flett topicban.
Ha oda beírtad volna tuti válaszolnak mivel elég sok emberkének bent van kedvencekben (clidey tudtommal pilóta Papírzacsi asszem talán repmérnöknek tanul (vagy már az is?) Fenrir a lufthansa Techniknél nagygépeket szolgál ki és 1-2 pilóta vagy leendő pilóta is írt már oda.
Jahh link a topichoz
Mg talán indexen van komolyabb reppenős topic is. -
Petko #55 engem jó kisgépes cégek érdekelnének magyarországon...
bár ez elég elvetélt kérés mert gyakorlatilag majdnem mindet ismerem, és mind nagy lófasz
ebben a kurva országban polgári repülés mint olyan nem létezik, csak a kereskedelmi nagy gépes -
#54 4 milla ja, csak éppen a kiképzésből nem lesz meg a következő vizsgákhoz szükséges repült óra, így valamikor külön is repkedned kell pár órát, ami + sok pénz. -
#53 Nem a pedalok miatt van a magassag korlat. Hanem, hogy egyaltalan beferj a gepbe, es katapultalaskor az egesz tested kiferjen :D -
#52 De engem nyilván nem a katonai része érdekel. Nem fogok katonának lenni, ez egészen biztos. Kizárólag a pilóta része érdekel.
Amúgy megbuktam, mert alacsony testalkatommal biztos nem érem el a "gázpedált. :DD -
#51 magassag asszem vmi 180 vmennyi, diplomanak barmilyen jo :) -
#50 igen, de a legtobben alitolag a katonasagnal azert buknak el mert "nem tudnak tobb dimenzioban cslekedni/gondolkodni" - nagybatyam mondta legalabbis (apja vmi tabornok, de hogy hol azt nemtom :D) tehat gondolom jol informalt az MH allapotarol... :Pmeg azert ritka az olyan ember aki birja a 12-14 G-ket... :D -
#49 Vov! Monndjuk érdekelne minden. Kíváncsi vagyok. Szóval ha esteleg utána tudnál érdeklődni pontos adatoknak, és megosztanád velünk, azt megköszönném!
Gondolom a diploma mindegy, csak legyen (?).
Vajon milyen magasság? És miért? stb.. -
praksi #48 ja, azt kihagytam, h követelmény diploma (na ez érdekes, mert nem találtam megkötést, h milyen kell) és nyelvismeret (nyelvvizsga) -
praksi #47 a polgárit nem ismerem, a katonai tudtommal keményebb, ott vannak alapvető korlátok (magasság, testsúly, stb), meg jópár terheléses vizsgálat. a vizsgálatot itt Kecskeméten a Repülőkórházban végzik, egy ismerősöm elondása alapján volt, h 100 emberből 2-3 kapott "A" minősítést. -
#46 Hmm.. :)
Amúgy milyen orvosi alkalmasság kell?
Avassatok már be! Biztos van köztetek sok-sok okos, ebben jártas emberke! -
praksi #45 másik lehetőség:
bevonulsz katonának, és jelentkezel vadászrepülő pilótának. ha az orvos alkalmas nyílvánít, Szolnokon repülőiskola, és ha benne vagy a legjobb 3-4ben, mehetsz Kanadába NATO kiképzésre, ha ott is levizsgázol, repülhetsz a Gripenekkel; 20 év szolgálat után leszerelsz, a MALÉVnél pedig egy átképzéssel felvesznek utasszállító pilótának.
sok sikert :-) -
donatus13 #44 Kiteot probálj motor se kell csak kis szél és már 30 k tol kapsz egyet:D -
#43 lenne par otletem, hogy mit vegyunk... :P -
#42 Persze, segitek elkolteni ;) -
#41 eleg lesz bankot rabolni, josz velem egy Erste bakot kirabolni? :P:D:D:D -
#40 Jah, hat akkor rosszul tudtam :(
Lottot kell nyerni.... :) -
#39 nyugaton ugy van, hogy a kepzes egyik felet fizeted te, a masikat meg a legitarsasag (persze azt is te csak azt kesobb vonjak a fizudbol.) amugy jo lenne ha a legkevesebb 4kk lenne de van az 5-6 is :) -
#38 harrr :D -
#37 De ott is fizetni kell az órákat, a gyakorlatot, nem?
Mellesleg próbált már oda valaki bejutni? Évente tényleg 6 embert vesznek fel?
Bármilyen infó érdekel. -
#36 4 milla? Én azt hittem 10milla alatt nincs semmi. -
#35 Repules kozelekedesi szak ha jol tudom ;) Vagyis nem neked kell fizetned a kepzest. -
#34 Mér mivan ott? -
#33 Vagy bejutsz Nyiregyhazara ;) -
#32 Lehet munka is, csak nem keresel vele semmit :D
De igen, csak hobbi. -
#31 énis lennék pilóta :D kérdés hogy miből? :D összeszámoltam, egy kiképzés vizsgákkal(PPL, IFR, NVFR, Multi-engine), hogy utána már nagygépre is lehessen menni, legkevesebb 4kk. Milliomosok előnyben. Így most még egy ideig biztos csak szobapilótáskodni fogok :) -
#30 De a vitorlázó repülőzés az csak hobbi, nem? -
#29 szarnyat atfogja a ket labaval egy pacak, masik vitorlazo REPULON is... aztan kozel mennek egymashoz es "kardolodnak" :D -
#28 papagáj és halálfejes zászló, oszt' kialakul:D
...a feeling, a feeling xd -
#27 Mi a jo?
Nincs motor zaj, ha elrepulsz vki felett, eszre se veszi(ez hulyesegnek ;) ). Meg amugy is tetszik a vitorlazas, nem utolso sorban sokkal olcsobb mint a PPL. (private pilot licence - motoros gep, nem huz csikot, csak ha lukas )
tigeroo, nem vitorlas hajo :) -
#26 Tényleg valaki összeszedhetné, hogy milyen típúsú jogsik vannak, mit mennyiért hol lehet csinálni. Stb. stb.. -
#25 lehet kalózkodni :o)ű
rawwwr! -
#24 A vitorlazasban mi a jo? :S:D -
#23 En nekem eleg lenne vitorlazora, csak sajnos az se olcso -
#22 "nagy csikhuzohoz jogsi" :DDD váá, ez jó :) -
#21 pontosan... ennel egyszerubben nem lehet leirni :D -
#20 Nem pont :)
Commercial Pilot Licence, egyszeruseg kedveert, a nagy csikhuzohoz jogsi