38
  • Epikurosz
    #38
    igen? Na, mesélj!
  • Borzpapir
    #37
    juuuuuuj! nekem is van ilyen cipőőőőm! O.O
  • Stiff
    #36
    Na látom ez a 'nanoszálas wanek'- téma ragadós.Hülyéééééééééék
  • Epikurosz
    #35
    ne birizgáld.
  • NIBI
    #34
    Loooooooooooool :D
  • L3zl13
    #33
    Ne hülyüljél már! Nanotechnológia nem létezik. Wanek is megmondta...
  • Epikurosz
    #32
    Igen, ez valszeg gagyi lesz, de vannak más megoldások is, pld. nanotechnológiás (most ez a legújabb őrület).

    Ha beírod a Googlebe azt, hogy electricity és shoe, csak úgy lövi ki neked a találatokat. Öletlet, sőt prototípus van bőven, de nekem már olyan kellene (ócsón!), amelyiket a Nike, Reebok, Adidas dob utánad, ha bemész az üzletükbe.

    Annyi már örvendetes, hogy valami megmozdult e téren is.

    U.i.
    ha ezt kombinálod egy hátizsákra szerelt nappanellel, annyi energiát termelsz, hogy majdnem repülni tudsz vele, mint Superman. Már csak egy propeller kell a fejed búbjára. :-)
  • Menhir
    #31
    Elég, ha csak egy apró kavics ékelődik a görgő és a talp közé. Máris nem termel semmit. Mégjobb, ha a fogaskerekek közé szorul.
  • HUmanEmber41st
    #30
    És arról se feledkezzünk meg, h a jelenlegi energiatermelési eszközök ugyebár azzal az erővel fékezik a dinamót-generátort, amennyivel terheljük ( nagyjából)
    tehát ha fogyasztót teszünk rá, szobabicikli érzésünk lehet ebben a cipőben is..
  • NEXUS6
    #29
    "First prototype of the energy harvesting rolling sneaker that delivers random directions to you as you roll."

    Most néztem meg az alkotó oldalát, egyértelműen nem a futás közbeni, hanem a gurulás közbeni energiatermelésről van szó. Szal a fordításba csúszott a hiba. Azon kívül az egésznek valami olyan funkciója van, hogy keress magadnak alternatív útvonalakat, és így fedezd fel a városodat, vagy mifene.
    Szal valami alteros agymenés.
  • HUmanEmber41st
    #28
    bazz ilyen "tudósok" miatt tartunk ott, ahol tartunk
  • UnnameD
    #27
    Juj. Ez azért erős volt. Legközelebb mi jön? Pistike épített egy astabil multivibrátort, fúúúú gyorsan sg interjú, micsoda teljesítmény! Sőt, kapjon professzori kinevezést. Te jó ég, ez már aztán színvonal.
  • wanek
    #26
    "a csákó vett egy ilyet és nagyon gány munkával épített egy ilyen förmedvényt" - hogy beszélhetsz így egy "tudósról"? LOL!

    Az sg-n mindenki tudósnak van titulálva. Nagyon nevetséges ez így.
  • Tripax
    #25
    Inkább a karon csüngő miniszámítógép felrázható energia ellátásán gondolkodnék többet.
  • Tripax
    #24
    Ha mérnem kéne ezt a "tudóst" akkor azt mondanám, hogy tehetségtelen sufnituningos. Ennek így szinte semmi értelme. Ha csak egy sima aksi töltögető lenne akkor még a kivitelezés is a haszonra fordítható. Ráadásul egyszerre többfajta energia termelő is bezsúfolható lenne. Mert más terhelés van az orrnál és más a sarkaknál. Az oldalába meg lehetne tenni külön azt a felrázható tipusú indukciós tekercset. Ez kb idáig két indukciós megoldás egyetlen cipőben.
  • kvp
    #23
    "Tudom hogy hülyén hangzik de mi értelme van egy ilyen cipőnek?"

    Ez tipikusan a hackaday-es cuccok kozze valo az amator kategoriaba.
    http://www.hackaday.com/
  • assdf
    #22
    Tudom hogy hülyén hangzik de mi értelme van egy ilyen cipőnek?
    Mert ugye a cipő nehezebb kényelmetlenebb, ezért nehezebb benne járni --> többet kell enni hozzá --> a több kaja több pénzbe kerül. A különbözetből veszek vegy aksit és nem kell vele szenvedni. És akkor még nem is beszéltünk a cipő előállitási költségéről. Tehát energiát nem spórolunk vele mert atom helyett kajaból lesz energia drágábbért. Az előállitása miatt legalább annyiba van mint egy töltővel akkumlátor.
    És nem mellesleg ha izomerővel akarok áramot előállitani, akkor veszek egy biciklit felrakom a hátsókerekét egy állványra, rádobok egy dinamot és 5 perc alatt letekerek annyi áramot mint ezzel a kütyüvel 1 hónap alatt.
  • NEXUS6
    #21
    Bemész a Mamutba ott valamelyik cipőboltban biztos kapsz ilyen görgős cipőt.;)
    Valszeg a csákó vett egy ilyet és nagyon gány munkával épített egy ilyen förmedvényt - hát könyörgöm, legalább a panelek szélét vágta volna egyenesen!

    Amúgy szerintem tők hüleség, mert futás közben nem nagyon ér le az ember sarka! Sima járás közben inkább, de szerintem ez a cipő úgy van megcsinálva, hogy csak akkor mozog a görgő ha görkorizol vele, különben marha kényelmetlen/nehéz lenne a járás, meg jól elesnének az emberek. Valszeg a kerék csak az egyik irányban tud elfordulni.
  • haxy27
    #20
    nagy isten állatkertje

    Én napelemet szerelek a hátamra és ha állok akkor is lesz áramom
    ha sötét van majd alszok mig ki világosodik.
  • Epikurosz
    #19
    "My company profession development and produce every kind of flashlight shoe light, flash the slippers, sandals, child shoe etc. product, the product is abundant, the style is novel, also can make to order according to customer's need, welcome consultation"

    Világos. :-)
  • zambiee99
    #18
    Hat ez egy tiszta masolat. Nem tudom pontosan asszem Munchenbe lattam egy hete ilyesmi cipellot, csak ott maskepp reklamoztak :) mert annak az volt az ertelme hogy egy shoes-ba be volt epitve egy-egy gorgo es igy mindig volt nalad kori :) jo otlet de eletveszelyes, meg ha egy stabilba tennek akkor meg elmenne, mert az tartja a bokad de a shoes? :)) hat nah nehany bokatores utan majd csak rajonnek
  • matt taylor
    #17
    Tiszta disájn ez a csuka, már várom az első Nájkikat!
  • Stiff
    #16
    [URL=http://web.media.mit.edu/~testarne/TR328/node6.html]Na a piezzo-s megoldáshoz itt van anyag... "fizikaiul" nem tudok, épp ezért a szaknyelv angolja is 'késik' Ha valaki valmai okosat tud ebből kihámozni, azt előre köszönöm![/URL]
  • Stiff
    #15
    Kinai világítós cipő kellék

    Hát elég egyszerünek tünik! De a ledek nem fogyasztanak sokat, így nem lehet őket egy lapon említeni egy GPS rendszerrel!
  • Stiff
    #14
    Hi!
    Kérdés , hogy milyen számokkal állunk szemben egy tekercses megoldásnál? Az az áram + aksi mennyi ideig bírja szusszal...stb, és milyen készüléket tud meghajtani?

    Na meg a piezzo mellett az anyagba történő integrálás lehetősége szól,ellenben a testtől elálló, mozgásban korlátozó, esetleg zavaró szerkezetekkel!

    Hmm?
  • kvp
    #13
    Ha olcso generatort akartok, akkor egy rugos felfuggesztesu rudmagnest kell egy tekercsbe tenni, majd tokkal egyutt a labra szijazni. (vagy berakni egy nadragzsebbe, vagy taskaba) A kimenetet egyeniranyitani es a napelemes technologiakban hasznalt voltage step-up aramkoron athajtani. Az eredmeny mozgas kozben egy gyenge de folyamatos aram, amit egy aksin keresztul barmilyen keszulek taplalasara fel lehet hasznalni. Hasonlo modon mukodnek a csuklomozgassal feltoltheto kvarcorak is. De innen veszik az aramot a vilagitos kinai cipok is, ahol modositas sem kell csak vilagitas helyett kicsatolni az aramot. (az aksis buffer azert jol jon ott is)
  • Stiff
    #12
    Sajnos jönnek mennek a boritékok,esetleg zsarolások, kemény kapcsolati háttérrel az emberek meg kénytelenek visszatenni a polcra az ötleteiket és halgatni róluk.

    Mondjuk ennek a nano-cuccnak meglesz a maga ára, ha kikerül a publikus piacra, mert addig is jön a hadsereg, meg nagyobb szervek és fizetnek, hogy másnak ne kelljen:)

    Piezzo elérhetőbb a magyar pénztárcának! De mint olyat, nem tudom merre, é s milyen formában lehet beszerezni! Én még csak öngyujtóban láttam:D
  • Epikurosz
    #11
    Na tessék! Amikor én még járogattam az Astoriánál lévő konditerembe, már akkor mondtam, 1998-ban, hogy a szobabiciklik miért nem hajtanak meg egy generátort.
  • Epikurosz
    #10
    Ötletek vannak, sőt prototípusok is, de a mindennapi életben nem látjuk őket. Biztos ezeket is eltüntetik azok a gonosz összeesküvők.
  • Epikurosz
    #9
    sőt!
  • Stiff
    #8
    Én már gondolkodtam rajta (meg van álmodva:)), de mivel nem vagyok a fizikában a számokkal jóban, nem tudtam bizonyítani a piezzo létjogosultságát!Valaki "többet tud mint Einstein" hozzászólásával, megerősíthetné, vagy lerombolhatná az elgondolásomat!Köszönöm Epikurosz
  • Epikurosz
    #7
    Hoppá: piezzo!
  • Epikurosz
    #6
    Taps!
    Szerintem is okésabb a piezzo. Amúgy én olyan rázogatós dinamóra gondoltam eredetileg, de ez a nyomára villanyt csináló piezzo még izgalmasabb. Ilyen cipőt vennék!
  • Stiff
    #5
    Ha jól láttam egy guruló (forgó) rész termeli az energiát, de ezt ingább görkorikba kellene beépíteni, szintén, de nagyobb áttétellel. Valaki nem gondolt még a piezó technológiára, egész talpfelületen alkalmazva? Nyomásra keletkezik energia - ez inkább passzolna a cipőtalphoz, és a gravitáció is nekünk dolgozik!
    Vélemény???
  • Epikurosz
    #4
    Na, ugye!

    A múlt héten írtam erről utoljára, és az SG-s fiúk mris előbányászták a témábavágó cikket.
    Szerintem erről is hamarosan írni fognak. De jaj, tudni kellene mi az a teljesítménytényező.
  • Caro
    #3
    Azért véleményem szerint egy lépésből jóval több energia is kinyerhető lenne.
    Amikor letesszük a lábunkat az összes energia, ami a felemeléséhez szükséges, hővé alakul.
    Egy 10 kg-os láb 10 cm-el való megemelése ~10 J energia. Ez meg ki tud belőle nyerni 20 mJ-t.
    Ha legalább 1 J lenne, az már jó lenne.
  • wanek
    #2
    "Egy tudós most új ötlettel állt elő" - egy ilyen elkészítéséhez nem kell "tudósnak" lenni. Vagy ha valaki egy garázsban összedob ilyet, az egyből tudós? LOL!

    "A megoldást Energy Harvesting Dérive névre keresztelte el és a Brooklynban megrendezendő Conflux Festivalon mutatja majd be." - akkor ez még csak ki sem lett próbálva?

    "Az első prototípusba Croft egy AA-elemet is beépített" - erre miért van szükség?
  • Ronny
    #1
    ezzek a csónakkal nem szívesen futnék