Futás közben termelhetünk áramot
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kara kánként folytatom tanításom.
http://www.bognarstudio.hu/blogszfera.html Hozzászóló pszihológia az oldal kb közepétől.
Ha beírod a Googlebe azt, hogy electricity és shoe, csak úgy lövi ki neked a találatokat. Öletlet, sõt prototípus van bõven, de nekem már olyan kellene (ócsón!), amelyiket a Nike, Reebok, Adidas dob utánad, ha bemész az üzletükbe.
Annyi már örvendetes, hogy valami megmozdult e téren is.
U.i.
ha ezt kombinálod egy hátizsákra szerelt nappanellel, annyi energiát termelsz, hogy majdnem repülni tudsz vele, mint Superman. Már csak egy propeller kell a fejed búbjára. :-)
tehát ha fogyasztót teszünk rá, szobabicikli érzésünk lehet ebben a cipõben is..
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Most néztem meg az alkotó oldalát, egyértelmûen nem a futás közbeni, hanem a gurulás közbeni energiatermelésrõl van szó. Szal a fordításba csúszott a hiba. Azon kívül az egésznek valami olyan funkciója van, hogy keress magadnak alternatív útvonalakat, és így fedezd fel a városodat, vagy mifene.
Szal valami alteros agymenés.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Az sg-n mindenki tudósnak van titulálva. Nagyon nevetséges ez így.
<#vigyor>#vigyor>
Ez tipikusan a hackaday-es cuccok kozze valo az amator kategoriaba.
http://www.hackaday.com/
Mert ugye a cipõ nehezebb kényelmetlenebb, ezért nehezebb benne járni --> többet kell enni hozzá --> a több kaja több pénzbe kerül. A különbözetbõl veszek vegy aksit és nem kell vele szenvedni. És akkor még nem is beszéltünk a cipõ elõállitási költségérõl. Tehát energiát nem spórolunk vele mert atom helyett kajaból lesz energia drágábbért. Az elõállitása miatt legalább annyiba van mint egy töltõvel akkumlátor.
És nem mellesleg ha izomerõvel akarok áramot elõállitani, akkor veszek egy biciklit felrakom a hátsókerekét egy állványra, rádobok egy dinamot és 5 perc alatt letekerek annyi áramot mint ezzel a kütyüvel 1 hónap alatt.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Valszeg a csákó vett egy ilyet és nagyon gány munkával épített egy ilyen förmedvényt - hát könyörgöm, legalább a panelek szélét vágta volna egyenesen!
Amúgy szerintem tõk hüleség, mert futás közben nem nagyon ér le az ember sarka! Sima járás közben inkább, de szerintem ez a cipõ úgy van megcsinálva, hogy csak akkor mozog a görgõ ha görkorizol vele, különben marha kényelmetlen/nehéz lenne a járás, meg jól elesnének az emberek. Valszeg a kerék csak az egyik irányban tud elfordulni.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Én napelemet szerelek a hátamra és ha állok akkor is lesz áramom <#eplus2>#eplus2>
ha sötét van <#confused>#confused> majd alszok mig ki világosodik.
Világos. :-)
Hát elég egyszerünek tünik! De a ledek nem fogyasztanak sokat, így nem lehet õket egy lapon említeni egy GPS rendszerrel!<#sniffles>#sniffles>
Kérdés , hogy milyen számokkal állunk szemben egy tekercses megoldásnál? Az az áram + aksi mennyi ideig bírja szusszal...stb, és milyen készüléket tud meghajtani?
Na meg a piezzo mellett az anyagba történõ integrálás lehetõsége szól,ellenben a testtõl elálló, mozgásban korlátozó, esetleg zavaró szerkezetekkel!
Hmm?<#confused>#confused>
Mondjuk ennek a nano-cuccnak meglesz a maga ára, ha kikerül a publikus piacra, mert addig is jön a hadsereg, meg nagyobb szervek és fizetnek, hogy másnak ne kelljen😊
Piezzo elérhetõbb a magyar pénztárcának! De mint olyat, nem tudom merre, é s milyen formában lehet beszerezni! Én még csak öngyujtóban láttam😄
Szerintem is okésabb a piezzo. Amúgy én olyan rázogatós dinamóra gondoltam eredetileg, de ez a nyomára villanyt csináló piezzo még izgalmasabb. Ilyen cipõt vennék!
Vélemény???
A múlt héten írtam errõl utoljára, és az SG-s fiúk mris elõbányászták a témábavágó cikket.
Szerintem errõl is hamarosan írni fognak. De jaj, tudni kellene mi az a teljesítménytényezõ.<#confused>#confused>
Amikor letesszük a lábunkat az összes energia, ami a felemeléséhez szükséges, hõvé alakul.
Egy 10 kg-os láb 10 cm-el való megemelése ~10 J energia. Ez meg ki tud belõle nyerni 20 mJ-t.
Ha legalább 1 J lenne, az már jó lenne.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
"A megoldást Energy Harvesting Dérive névre keresztelte el és a Brooklynban megrendezendõ Conflux Festivalon mutatja majd be." - akkor ez még csak ki sem lett próbálva?
"Az elsõ prototípusba Croft egy AA-elemet is beépített" - erre miért van szükség?