7
  • dartois83
    #7
    A 3:10 to Yuma tényleg igényesnek tűnik, és kíváncsi is vagyok rá, de az hogy mennyire jó (benne van-e az imdb.com top 250-ben), az azért relatív. Azért is mondom, mert az ominózus filmes lap szavazása szerint pl a L'Ecsó jobb film (!!) mint az Amadeus, a Tökéletes Trükk, a Rettenthetetlen, a Trainspotting, vagy akár a Jedi visszatér (csak pár példa, mivel a "82. legjobb film a világon", elvileg). Gondolom a nagy tekintéjű netes lapot amerikai felhasználók töltik meg tartalommal és véleménnyel főleg, szóval ennyit a "sikerfilmekről". Mondjuk köztünk legyen szólva, nem láttam a L'Ecsót, de bármennyire is pozitívan állok hozzá, közelében sem érhet sztem stílusában sem a fenti példákhoz...

    A Shoot'em upnak pedig sztem lesz létjogosultsága, a kultfilmek sem mindig a legtöbb profitot hozó alkotások közül kerülnek ki. Egyszerűen a legtöbb bevételt hozó tengerentúli közönségnek nem célfilm.
  • Gauge
    #6
    Esetleg nem ilyen ócska szarok kellene csinálni, vagy nem kevesebb fizetést adni az amúgy is kurvára túlfizetett "színészeknek"...
  • mellon
    #5
    A LGFnél (Yuma) se lennének túlzottan boldogok, ha 30-35m körül zárna a film, ami jelen állás szerint még akár össze is jöhet, bár elég kicsi az esélye (az általad említett 50% visszaesésnél). Az 50 m kicsit soknak találom, de így első heti adatokból még nem vonok le túlzottan nagy következtetéseket, főleg, hogy nem rosszak a kritikái.

    A Warnál egy ilyen hónapban akár hogy nézem a 20m nem sok. Tény, hogy nem egy 40 m filmről van szó de nem is egy Saw költségvetésűről (LGF miatt). A DVD-t nem számoltam bele, abban egyet értek veled.
  • Wittgen
    #4
    Nem hiszem, hogy a Shoto'em Up r-kategóriás akciófilmnek készült, egyszerűen a kintiek nem kíváncsiak egy ilyen filmre (meg gondolom az európai szereplőkre, hiába jó színészek).
    De majd csak a megtekintés után véleményezem a filmet.
  • winnie
    #3
    miért ne adnak sok okot? 10-12M fele volt az elvárás, ezt szépen túl is szérnyalta. innen 40%-os csökkenés a papíroforma, ami jót jelent és korrekt szereplést. persze, ha 50% fele esik, akkor az kiábrándító lenne.

    a war dettó nem számíthatott sokkal többre (olcsó film, persze nem boldogak), de az ilyen statham akciókat nem véletlenül ássák el mindig a leggyengébb hónapra (egyszer megérjük, hogy kap a kopasz egy kiemelt premiert...). nekik ez is megfelel, és dvd-n fogja megszedni magát, ahogy a crank is, az az igazi célközönség.
  • mellon
    #2
    A War a maga 20 milliójával nem lehet túl boldog függetlenül attól, hogy a gy.k. nem tudjuk. A film már most közelít a végállomása felé.

    A Yumanál kiváncsi leszek a jövő hétre, mert ez a 14 milla nem ad sok okot bizakodásra. A jó közönségfogadtatás majd egy kicsit lendíthet a filmen, ill. csökkentheti az eheti visszaesést.
  • winnie
    #1
    a yuma remekül nyitott, minden elismerést megérdemel, így meglehet simán az 50M.

    a shootemup pedig hozta a papírformát és durva nagy bukás, mint a legtöbb nem A-listát sztárral tömött R-akciófilm (war, running scared és tsai)