52
-
who am I 7 #52 Jó, de ez azért megtéveszti egy kicsit azt, aki nem ért hozzá....Attól függetlenül, h mind a két oldalról ez megy...és tudom, h örök idő óta a megtévesztés megy, mert ezekből az emberekből él meg mindenki.De akkor is... :) -
lee56 #51 Lehet várni, én is várok, attól még lehet a jövőn gondolkodni és elmélkedni, nemde?! :) -
who am I 7 #50 Ez eddig ok, de ez nem a desktopba szánt dolog.A xeonoktól meg mindig is jobbak voltak az opteronok..én olyan húde messzemenő következtetést nem vonnék le ebből a desktop procikra nézve.Miért nem lehet várni?Mindenféle félre híresztelés helyett?.Másrészt az opteron, ha jól láttam drágább.Igaz, nem annyival mint amennyivel gyorsabb. -
dez #49 Java? Akkor mi a problémád ezzel?
Nem tudom, látod-e, hogy a 2GHz-es Barcelona beelőzi a 2.33-as Xeont, és a 2.5GHz-es Barcelona még jobban a 3GHz-es Xeont. -
dez #48 Mi a problémád? Egy szóval sem említettem a játékokat. Az meg tény, hogy sok SSE utasítás a 2x-esére gyorsult. Amúgy ez volt az egyedüli teljesítményre vonatkozó adat, a többi architektúrális tény.
Az SSE-s gyorsulás itt is szépen kijön (hivalatos IBM-es számok alapján):
Azért nem rossz, hogy a másfélszer magasabb órajelű Xeon 5365-öst is így lenyomja.
Nem SSE kódban átlagban egy szinten vannak, így ott a jelenlegi órajel hátrányt jelent - bár ez többszálas alkalmazásoknál több esetben eliminálódik. És ez a 2GHz közel sem a csúcs. -
dez #47 Az IMC-nek köszönhetően nem valami sokat számít a HT (legtöbb tesztben teljesen elenyésző lassulást okoz, ha pl. 1000MHz-ről 800-ra vesszük). Persze, ha tellik rá, le lehet cserélni az alaplapot is, de a régivel is el lehet lenni, nem sürgető a csere. -
who am I 7 #46 "Mellesleg ezek szerver procik! (ha nem olvastad volna a hírt)"
:::>>> "akkor mutasd azt a pórnépnek szánt butitott barcelónát"
Mi lenne, ha megpróbálnád meg is érteni amit ír a másik, nem csak 1-2 szót kiragadni és azon fröcsögni.Ok?Gyakorolj.
-
dara #45 Úgy látom a cenzúra működik... -
puppetmast3r #44 Azert MySQL-t nemsurun hasznal az ember komoly adatbazisok kezelesere:)
Javanal pedig rengeteg fugg a futtatokornyezettol. -
Abu85 #43 Azért a szerver nem merül ki ezek futtatásában. Nézd meg a többutas rendszerek teljesítményét az eléggé meggyőző. -
dani30 #42 Nekem két magos procim van és nagyon meg vagyok vele elégedve.3.2Ghz el megy. -
Zedas #41 Nekem a Java és a MySQL elég, főleg hogy ezek futtatására használok szervert. -
Abu85 #40 Hát az anandtech az tényleg olyan alkalmazásokban tesztelte a rendszert amit szerverben használnak. :) -
Zedas #39 Az anandtechen kint vannak a benchmarkok és szerintem elég ciki hogy a natív Barcelona magos Quadok nem érik be az összetokozott Intel Xeonokat. Nyilván ár / teljesítményben az AMD lesz a nyerő (addig játszanak az árral az Intellel), de én speciel többet vártam. -
puppetmast3r #38 s/AMB/AMD/ offkorz -
puppetmast3r #37 Alapvetoen ez a cucc fokent OLTP alakalmazasokban es massziv virtualkornyezetekben teljesit jol. Arra is van kitalalva.
Raadasul nekem eddig valahogy az AMB procik joval gyorsabbnak tuntek ilyen alkalmazasok alatt *kb azonos intellel osszehasonlitva*
Pl Vmware ESX es MS VirtualServer eseten jelentosen.
-
BlackRose #36 Miért, te nem olvasod a Blikk-et? -
Abu85 #35 És mégis miért éri meg a fejlesztőnek az egyik cég hardvereit előnyben részesíteni? -
HM #34 "játék tesztet"
Mégis miért kell mindent játékokkal tesztelni? Főleg egy procit. (Mai játékok HW kihasználása is elég hiányos. Annak örül a nép ha egyáltalán több magot kihasznál...)
Mellesleg ezek szerver procik! (ha nem olvastad volna a hírt)
Többszálas alkalmazásnál porig aláz mindent!
-
who am I 7 #33 Elég sokmindent érnek, mert akkor úgy választ az ember...Ha az én programom jobban fut egy amd-én mint intelen amit nap mint nap használok, akkor azt veszem, ha az intel a jobb abban akkor meg azt....AKár levannak fizetve az cégek akár nem, ez egy mellékes/hátteres dolog.Az igazságosztás nem az én feladatom, sajnos. -
who am I 7 #32 Tények?Ok, akkor mutasd azt a pórnépnek szánt butitott barcelónát (hol lehet kapni), és pár progi/játék tesztet.Az újabb játékokkal ha lehet.Ha már úgye tényekről van szó, nem pedig, kijelentésekre alapozott feltevésekről. -
Inquisitor #31 Ez szép és jó, de álmodtam vagy a régi lapokon 2GHz-s a HT, míg pl. az RD790-en meg 5GHz? Mert ezen esetben (pláne egyébb újításokat is nézve) inkább megéri várni új AM2+ lapra, minr egy régit upgradelni. -
Wittgen #30 Ezt folytatva: a játék- és progitesztek szart sem érnek, mert azon a konfigon futnak jól (azokra a hardware-elemekre vannak optimalizálva), amik gyártói tejeltek a készítőknek. -
Abu85 #29 A felépítésből lehet következtetni a teljesítményre. A mai progik pedig nem biztos, hogy kihasználják a legtöbb újítást. Ilyen az R600 is. Az elején a Gf8800GTS sok volt neki, de megjöttek az új játékok ahol már a 8800Ultra is félhet tőle. -
dez #28 A hülyeséget itt csak te tolod. Én tényeket írtam. -
who am I 7 #27 dez, látom megy a "hadjárat" még mindig.Ugyanennyi erővel, neked mennyit fizet az amd, h a hülyeségeit tóljad?Vagy épp most jöttél ki a laborból és kezedben van a proci, már tesztelted, stb?...Nyugodjunk már le.Majd a progi/játék tesztek szépen megmondják, melyik újítás mennyit ért.Ennyi.ne fikázzunk kérem -
turul16 #26 Bövült guide rendesen, de többség ismerős a régiből.
Intelt nem olvastam még, mi az ami jó AMD prockónak, de Intel utálni fogja, vagy fordítva ? -
xardas231 #25 Wáá!Én meg itt nézek mint a hülye gyerek h mivan.Asszitem már lemaradtam vmiröl... -
dara #23 A cache mennyiséges dolog meg egyoldalú. AMD architektúrák mindig is kevésbé voltak érzékenyek rá, mint az intel-ek.
Emellett a sima K6-2-ben nem volt L3 cache, az először a K6-3-nál jelent meg, majd később a K6-2+ és K6-3+ esetén. -
dez #22 Már korábban kiadták a K10-re (Family 10h [itt a 10h nem 10d akar lenni, a K8 a Family0Fh volt]) vonatkozó Optimization Guide-ot, utasítás latency-kkel, stb., és ebből tudható, hogy sok utasítás tényleg közel 2x-esre gyorsult (plusz az áteresztő képesség is nőtt a szélesebb buszok, és egyéb fejlesztések által). Persze egy SSE-s kódban sem csak ilyenek vannak, így az átlagos gyorsulás 40-50%, de jó optimizációval több is lehet. -
turul16 #21 Én nem fogadnék közel 2x kimutatható SSE teljesítményre (/mag). De majd az SSE benchmarkok megmondják. -
dez #20 "hanem a split plane áramellátásra (magok és memvezérlő külön tápon van)." --> A félreértések elkerülése végett: egy tápról is működhetnek (így mehetnek a korábbi lapokban), csak így valamivel magasabb a fogyasztás. -
BlackRose #19 Rendben, gondoltam csak azért nem voltam 100% biztos :) -
dez #18 Teljesen konkrétan tudható, tehát hivatalos, hogy az új Opteronok mennek a korábbi (persze DDR2-es) lapokban is (lásd Youtube-on az AMD-től származó, szerverüzemeltetőknek szóló okítás erről). Ugyanez a helyzet asztalon is. (Csak kell majd egy újabb BIOS.) -
dez #17 Nos, a változatosság kedvéért ez a cikk is pontatlan és hiányos. Kb. az eredeti cikk szó szerinti fordítása, kihagyva azokat a részeket, amikről a cikkíró (vagyis inkább fordító) nyilván nem tudta, eszik vagy isszák. :) (És/vagy az olvasót feltételezi totál hozzánemértőnek - de azért ez mégsincs így jól, hogy meg sem említi az egyéb újdonságokat, legalább annyiban, hogy van még pár dolog, hanem úgy állítja be, mintha ennyi lenne az egész.)
Mint pl. "New features of Barcelona include tweaked cache, memory controller, branch predictors, prefetch logic, power management and additional AMD-V extensions." (ezek az eredeti cikkben alább kicsit részletezve is vannak).
Szóval, a K10 architektúra, aminek a Barcelona az első, 4-magos inkarnációja, a cikkben említettekhez képest még számos magon belüli újítást is tartalmaz. Ezek a 2-magos asztali változatoknál is jól fognak jönni...
További hibák:
"A beépített memóriavezérlőt gyakorlatilag kettéosztották és egy 128 bites helyett két 64 bites egység végzi majd a feladatot, amely a fejlesztők szerint nagyobb hatékonyságú."
Itt az eredeti cikk is téved, mert képes a megszokott 2-utas, de egybefüggő 128 bites elérésre is, konfigurálástól függően.
"Az SSE-utasítások végrehajtása is 128 bites buszon történik a korábbi 64 bites helyett, ami szintén némi gyorsulást eredményez."
Van 128 bites busz is, de az eredeti cikkben ezt nem említik, mert fontosabb, hogy a maguk az SSE egységek is 128 bitesek, a korábbi 64 bites helyett, így nem "némi" gyorsulást érnek el, hanem közel 2x-est... Azért nem mindegy.
"Ezt azzal érték el, hogy javítottak a dinamikus órajelszabályozáson, amely immár lehetővé teszi az egyes processzormagok független kezelését a terheléstől függően."
Az eredeti cikk csak megemlíti, hogy a 4-magosok fogyasztása a nekik (órajelben) megfelelő korábbi 2-magosok fogyasztásával lesz egy szinten. Az már csak a cikkíró/fordító fantáziája, hogy ennek oka egyedül az említett dolog. Ezzel szemben nem csak ezen múlik, mert ilyenkor full terhelésnél 2x annyit kellene fogyasztaniuk, de ez nem így van. Hasonló gyártástechnológiai finomítások is hozzájárulnak a dologhoz, mint amik lehetővé tették a nemrégiben piacra került X2-k csökkent fogyasztását. És ehhez jön még az éppen nem használt aláramkörök kikapcsolása.
Ilyenkor úgy érzem, az ilyen cikkeket a konkurencia támogatja. -
BlackRose #16 Ez esetben veszíteni állnak, hiszen az Intel jelenleg előnyben és a Core2Duo, Quad mind működik a jelenlegi és a picit régebbi alaplapokon is. Szóval nem lehet a piaccal játszani következmények nélkül, egy Server CPU esetében más a játék, nem igen szoktak CPU upgradet szerverek esetében általában komplett új vas jön, de consumer piac esetén a userek az ilyen magatartást búntetni szokták - fogják ezért nem hiszem, hogy az AMD ezt a hibát el fogja követni, főleg nem most amikor az Intel után szalad. -
dez #14 Ezt nem, mert ezek még Socket F-es több-utas Opteronok. De ezek belemennek a korábbi DDR2-es Opteron lapokba.
És a Phenomok is mennek majd a korábbi lapokban. Pl. az ASUS már most elkészítette pár AM2-es lapjához a BIOS frissítést, ami által AM2+ kompatibilisek lettek. link -
dez #13 Igen, az csak 1.7 GHz-es (és 2 utas). -
BlackRose #11 Itt Opteronról van szó, a Phenom esetében nem tudom mi a helyzet, de gondolom, hogy menni fog a jelenlegi AM2-es alaplapokon. -
#10 Igen de nálunk pakolj hozzá olyan 10-15 ezret azt megvan a hazi ára!