8
Manu Chao
 • Lacee
  #8
  na topic up....

  ki jön a VOLTos koncertre?
 • Lacee
  #7
  itt egy hosszabb és részletes kritika-féleség
 • blackgamer
  #6
  Manu Chao besokallt
 • Lacee
  #5
  nagyon jó muzsikus... és pár napja jelent meg az új lemeze, La Radiolina!

  magyar fansite: link
  vannak letölthető koncertek, ilyesmik is.
 • scorpeeon
  #4
  Ezt én is ismerem. De inkább vicces csak, mint zeneileg jó :)
 • PJack
  #3
  ja, hát igen. ez a szám már szinte klasszikus :)
 • blackgamer
  #2
  huh, régről ismerem egy számukat, ennek az eredetijét
 • PJack
  #1
  el se hiszem, hogy még senki nem nyitott témát ennek a nagyszerű zenésznek a tiszteletére :)
  én kifejezetten szeretem, kellemes, dallamos, latinos, de nagyon sokféle stílusban játszik.
  Manu Chao (Párizs, 1961. június 21.) – eredeti nevén José-Manuel Thomas Arthur Chao – egy francia születésű, többnyire latin zenét játszó zenész, énekes.

  Szülei spanyolok – anyja baszk, apja pedig, az író Ramón Chao galíciai születésű –, de Franco diktatúrája elől menekülve Párizsba költöztek. Manu Chao gyermekkorát Párizs közelében töltötte.

  Manu Chao a párizsi alternatív zenei közösség jól ismert tagja. Olyan zenekarokban is feltűnt, mint a Hot Pants, vagy a Los Carayos. 1987-ben Manu testérével, Antoine Chaoval, és unokatestvérével, Santiago Casariegoval megalakította a Mano Negra nevű zenekart. A Mano Negra először a Mala vida című dalának sikerével lépett be a francia köztudatba. Legnagyobb nemzetközi sikerüket talán a King Kong Five című dallal érték el. Turnéztak Dél-Amerikában is. A zenekar 1995 körül oszlott fel.

  Manu Chao franciául, spanyolul, arabul, portugálul, angolul és wolof nyelven énekel, gyakran egy dalon belül több nyelven is. Ugyan egyike a Föld legsikeresebb zenészeinek, angol nyelvterületen mégsem igen ismert.

  Zenéjén sokféle hatás megfigyelhető: rock, francia sanzon, salsa, reggae, ska, és algír raï. Ezek a hatások franciaországi bevándorlókon, spanyolországi kapcsolatain keresztül, illetve leginkább a Mano Negra feloszlása utáni közép-amerikai utazásai során érték. Dalszövegei a szerelemről, a gettókon belüli életről és a bevándorlásról szólnak. Gyakran hordoznak baloldali üzenetet. Sok követőt tudhat magáénak az európai baloldali és antiglobalista mozgalmak tagjai között.
  - Wikipédia