340
ingyenes, jogtiszta operációs rendszerek a Windowson és a Linuxon kívül
-
Vardar #20 Olyan Windows szerű. Na ilyenekre gondoltam. Én majd a FreeDOS-t próbálom feltenni virtuális gépre. -
homeless #19 Solaris: Elsősorban szervereken hatékony, de van neki szép grafikus felülete is.(jds meg van egy másik csúnyább is, de gnome-ot, vagy kde-t is fel lehet húzni rá). A fontosabb linuxos programoknak solarisra is vannak csomagjai. Ingyenes, csak a supportért kell fizetni, meg aki fizet azok kapnak extra update-eket is. Aki nem fizet az "csak" a biztonsági frissítéseket kapja meg. De fél évente mindig kijön egy új relase, amibe már benne vannak ezek az extra update-ek.
Kép:
-
Vardar #18 Az ingyenes? Az csak Apple gépeken megy nem? -
#17 Mac? -
Vardar #16 Bocs ha félreérthető voltam. Azt akartam kifejezni, hogy a 2 legelterjedtebb operációs rendszer vannak más ingyenes, jogtiszta alternatívák hobbi winchesterre, rendes "fő" operációs rendszernek(nem virtuális gépre) -
#15 Ezt a mondat kicsit félreérthető, úgy is lehet értelmezni, mintha a Linux nem ingyenes jogtiszta rendszer lenne, hanem ugyanolyan fizetős sz@r lenne, mint a windows. Szóval a Linux-ot ne említsük egy kalap alatt a windowssal... -
#14 qnx tudtommal nem mezei usereknek való és a nasa is ezt használja:) -
#13 hát azt tudtam, hogy a 21dik században a hetero már nem trendi, node ez már túlzás :D -
Vardar #12 És meglehetősen modern. -
Vardar #11 Az OS/2 támogatása már megszűnt vagy nem? Windows 1-et meg honnan szedsz le? -
Vardar #10 Én mondjuk azért is csináltam ezt, hogy a más operációs rendszert használók elmondják tapasztalataikat. -
#9 Windows 1.0 nem jó? az keveset emészt XD -
kollektor #8
Microsoft Windows
Minix
MVS
NetWare
OS/2
BeOS
BSD
CP/M
DOS
GEM
MVS
OS/360
OpenVMS
QNX
TOS
TRIPOS
UNIX
Xenix -
#7 ubuntu jó, most xp mellett suse van fenn, az is tetszik.(de mindkettő linux)
-
#6 Ubuntu : Ingyenes, jogtiszta, magyarított: http://ubuntu.hu/ -
Vardar #5 FreeDOS
link -
#4 képek leírások stb? -
homeless #3 Solaris, bsd-k -
#2 akkor pl sorolhatnál ilyeneket -
Vardar #1 Azért hoztam létre ezt a fórumot, hogy ingyenes jogtiszta operációs rendszerekről legyen szó azoknak akik a Windows és a Linux után más felé tekintenek.