16
-
beef #16 A Házak történetei még tetszettek, de azt hiszem a Buttleri Dzsihadnál feladtam, azt nem vette már be a gyomrom. -
Loverman #15 Igen a trilógiára is voltak tervei. Ja a vázlat nem regény de Frank bácsi meghalt akkor mit tegyünk?:P -
#14 a 2 plusz könyv a most megjlenet Dűne vadászai lett volna és az azutáni. természetesen biztos voltak előzmények is leírva, de azért mégiscsak rókabőr. VAgy szerinted maga FH is megírta volna még az előzmények előtti 3 könyvet ami a naaaagyon régi múltba nyúlik vissza?
Az előzmény maga nagyon jó könyv volt, érdekes is , de mégse FH.
Na meg a vázlat az nem regény... -
Loverman #13 Még annyit hozzá hogy ami mindegyik adoptálásban zavart eddig hogy a fremeneket fehér emberek játszák. istenem, ők nem fehérek voltak, hanem zenszunik, buddiszlámok ergo arab beütésüek. A Féreglovast is úgy hívták h Szelim, ez sem vmi fehér/kaukázusi név... -
Loverman #12 Amikor Frank Herbert meghalt még voltak vázlatai 2 plusz könyvre, és a Dűne legendák trilógiára. A fia meg a SW regényíró csak ezeket valósítja meg a vázlatokból. semmit sem rókabőröznek. ennyi -
Loverman #11 Na végre!
84-ben Dino Laurentiis-nek nem kellett volna a lányára bíznia a rendezőválasztást és akkor egy normális csinálta volna talán, most meg a Dűne eretnekei-t forgatnák már! -
Gatts #10 Az, hogy a Báró a Nővérek miatt lett olyan, amilyen, ha jól emlékszem csak az új előzmény trilógiából derül ki. Amit én viszont nem nagyon tekintek az eredeti Dune univerzum részének. Persze bizonyos szempontból jó kis könyvek, szórakoztatóak, lehet őket olvasgatni, de az eredeti regényekhez képest nagyon haloványak és olyan mintha valami szappanoperát látna az ember írásban. -
Inquisitor #9 Na igen, Harkonen báró ha jól emlékszem állandó vérátömlesztésekre szorult, és ez igen sok rabszolgája életébe került, mert nem éppen a leghumánusabban oldották meg. -
Celern #8 Ne hagyjuk ki, hogy az új minisorozatban jó nők voltak. ^^
Viccet félretéve nekem nem tetszett a Lynch féle feldolgozás sem. Helyenként azért nagyon eltalálta a hangulatot, ezt elismerem, helyenként vizsont számomra kiábrándító dolgok kerültek a filmbe. :/
Még egy utolsó próbálkozást el tudnék viselni a Dűne megfilmesítésére, de hiú reményeim nincsenek... Ezt a könyvet tényleg rendkívül nehéz jól megfilmesíteni. -
feamatar #7 könyvben mindkét Harkonnen fizikai leépülésen ment keresztül köszönhetően a nővéreknek... szóval ennyiben igaza olt a filmnek, bár engem zavartak benne az eltérések, de a jelmezek nagyon jók voltak.
remélem tényleg lesz még, egy kis Dune sosem árt... -
Gatts #6 Egyetértek mrzed001-el. A Lynch-féle Dűne lehet, hogy sok ponton eltért a könyvtől, de szerintem pontosan visszaadja azt a hangulatot és világot, amit olvasás közben magam elé képzelek. Mindemellett nagyon jó színészek is játszották a szerepeket. És habár voltak benne erős túlzások, mint a Báró kinézete (emlékezetem szerint a könyvben is egy hatalmas darab, őrült figura volt, de ott szó sem volt a mindenféle bőrbetegségről és egyéb kórságról), ezek csak fokozták a hangulatot.
A TV sorozat lehet, hogy megfelelően követi az eseményeket, ugyanakkor a karakterekből semmi nem jön át és maga a látványvilág is túl színes, világos és fura. Ezenkívül rengeteg tévedés is van a karakterek külsejében. Rég láttam már, de ami így beugrik pl. hogy Paul Atreides-t egy szőke srác játszotta és az apuka is hasonló jellegű volt, holott a könyvben végig ki volt hangsúlyozva, hogy az egész családon látszik a görög származás, a sötét haj, kemény arcvonások.
Duncan Idaho ebben a filmben egy öregember volt, elég érdekes viseletben... Ez is egy elég fura dolog... IV. Shaddam császár pedig kb úgy nézett ki mint valami felcicomázott piperkőc. A többi szereplőről ne is beszéljünk.
Nagyon remélem, hogy ha tényleg lesz új film, annak a látványvilága visszatér a régi sötétebb vonalhoz, bár szerintem ha egy kifejezetten rajongóknak készített film lesz, a Lynch filmhez hasonló hangulattal, akkor pénzügyileg valószínűleg nagyot fog hasalni ez is...
Azért bízom benne, hogy össze tudnak hozni egy jó és talán sikeres filmet, lévén ez a kedvenc sci-fi világom. Igazából abban reménykedem, hogy talán az egész történet megfilmesítésre kerülhet, nem csak az első rész, bár ez szerintem filmes szempontból eléggé lehetetlen vállalkozás :) -
#5 A Lynch féle Dűnével egy baj volt, hogy nem 3 részesben csinálta meg mint Lucas a SW-t vagy ahogy a GYU készült, hanem egy közel hét órás anyagot vágtak össze:(
Másrészt amit mostanában a Dűnével csinál a Herbert gyerek az már rókabőrözés:( -
#4 A David Lynch féle eléggé "átírja" a sztorit, de nem baj, élvezetesebb és emészthetőbb lett így (arról nem is beszélve, hogy az elsőosztályú szereplőgárdának igazi kis jutalomjáték volt)
A minisorozat keményen követi az eredeti könyveket, de a színészek igen gyengék, az effektusok gyenguszok (sokkal gyengébbek mint a 16 évvel az megelőző verzióban, az még ma is színvonal)
Ja, azon röhögök még mindig, hogy 4-6 éve leadta német és magyar csati is a régit, frissen szinkronizálták, és a és az eredeti angol effektet a "hang"-ra még csak megközelíteni sem tudták (pedig eltelt 20 év)
Szóval én nem tudom mennyire várom, a miniszériát csakis a könyv iránti tiszteletből szenvedtem végig (a Lynch féle meg megvan DVD-n, és csakis angolul :) )
-
Rosta #3 Van a minisorozat amit az HBO és a TV2 leadott ez mondja el a dunét azóta a scifi channel elkészitette a a Dune : Childrens of Dune-t ami a következő 2 könyvet mondja el 3 -szor másfél órában ennek már a grafikája is szebb plussz kapott emy dijat -
Kobaljov #2 A másik a 3 részes minisorozat lehetett, amit pár éve nálunk is adott a HBO. -
Librarian #1 Hát, hát vegyes...
A David Lynch féle Dune szerintem fasza volt, nekem még most is nagyon tetszik.
Volt valami másik Dűne film, na azt még nem láttam, csak egyszer 15 percet, németül... annyira nem tűnt rossznak. XD
Olyan jó lenne, ha csinálnának most egy nagyon jó filmet... Vagy mondjuk 5-öt. ;-)