57
-
#17 Ja és tegyük hozzá, hogy ha miattad nem tudnak kiszűrni egy esetet és meghal majd valahol x ember, akkor érezd magad is felelősnek. -
#16 A titkosszolgálatnak, mint szervezetnek kb. 0 erőfeszítés azt követnie, amivel egymagad, mint egyén egy csomó időt eltöltesz, hogy megtéveszd. Ráadásul neked is köszönhető ezek után, ha szigorítják a megfigyeléseket és többet költenek ilyenre, többféle úton informálódnak, stb. Úgyhogy a tettetett dolgaid pont azt segítik elő, hogy többet tegyenek az igaziak kiszűrésére és még alaposabb megfigyeléseket végezzenek. Ráadásul mindezt adókból, úgyhogy tönkre nem mennek bele, az adófizetők hamarabb veszik észre az újabb és újabb érvágásokat. -
wanek #15 Szerinted az echelon-t azért hozták létre, hogy az usa forgalmát figyelje? -
Yv@n #14 Ti ennyit leveleztek usákiába? Csak mert a levelek a szerverek közt direktbe közlekednek, nem szaladnak ki amcsiba egy gyors cia vizsgálat erejéig... -
wanek #13 "Viszont ha megfigyelnek téged, akkor mostantól tudják, hogy ha ilyent csinálsz, az esélyes, hogy szopatás, ergo jóval kevésbé fognak foglalkozni veled." - megtévesztésről hallottál már? Mivel a titkosszolgálatokra általában jellemző a paranoia, így ezzel a lehetőséggel is számolnak. Vagyis egyre nagyobb erőforrásokat használnak fel :) Telefonon is valószínűleg dühítem őket, mert időnként direkt kimondok olyan szavakat, amikre ugranak (ha lehallgatnak). Sokszor, és több olyan országban jártam, amik a célkeresztjükben vannak (még több erőforrás lekötés) :) Privát bankszámlám nincs (ez még jobban betesz nekik).
Amíg a Magyarországon hatályos törvényeket nem szegem meg, addig nincs mitől félnem. A törvények adta kereteken belül viszont úgy szopatom őket, ahogy csak tudom, mert megérdemlik. -
kadar1 #12 Nem lenne hülyeség szopatni öket:).A titkos szolgálatpk anélkül is megfigyelik az embereket,nem kell oda teroristának .Szerintetek mosz is hány telefont lehallgatnak engedély nélkül,vagy nézzegetik az msn beszélgetéseiteket.Csak a bolond ember csinál magának fejfájást , ez allat azt értem,hogy semmi olyat nem szabad mondani telefonba (vagy sky-pe ) vagy leirni msn.-be ami gyanúba hozz( cd-dvd irás,betöréss-lopás zsarolás stb).Az amcsitk hisztériájátol meg már rosszul vagyok.Most nem az ikertornyokat,hanem valamelyik hidat robbantja fel a cia-,és akkor megint lesz ürügy , hogy leronhanják Iránt vagy más olajal rendelkezö államot. -
#11 Viszont ha megfigyelnek téged, akkor mostantól tudják, hogy ha ilyent csinálsz, az esélyes, hogy szopatás, ergo jóval kevésbé fognak foglalkozni veled.
Amúgyis, szerinted akiket megfigyelnek, azokat egy ímél után elkapják? Ha egy íméledet kiszúrnak, hogy nagyon gyanús, akkor onnantól megvizsgálnak másik 8 féleképpen (pl. mobiltelefon beszélgetéseid lehallgatása), anyagokat kérnek tőled hazai hírszerzőszervektől (amennyi infójuk van simán tesznek cserébe hasonló szívességet), megvizsgálják az utazásaid, határátlépéseid, bankszámlahasználatod stb-stb. Aztán ha ezek közül sok utal gyanús tevékenységre, akkor talán jobban odafigyelnek rád és ha ezek köthetők pláne többször valamiképp terrorcselekményhez, akkor talán elvisznek. Ha te azt akarod, hogy odafigyeljenek rád, lehallgassanak meg megfigyeljenek, akkor jó szórakozást az ilyen ímélekkel meg egyebekkel. -
bvalek2 #10 Nekem is a kínais hír ugrott be, még van bőr a képükön reklamálni -
wanek #9 Ja, és nem vagyok semmilyen terrorcsoport tagja, de a viszontszopatást ki nem hagynám. -
wanek #8 Azért a cia-t ne állítsuk már be úgy, hogy az mindenható lenne. A sok idióta amerikai film persze megpróbálja ezt a képzetet kialakítani, de a valóság ettől nagyon távol áll. Egyébként itt vagyok élő példának, jó pár éve nem akar elhurcolni a cia sehova :) -
L3zl13 #7 Ja aztán egyszer csak valami eldugott CIA/NSA börtönben találod magad, ahol kínzással próbálják kiszedni belőled, hogy melyik terrorcsoportnak is vagy a tagja.
Jó poén... -
wanek #6 Jól ki lehet velük cseszni. Idönként csatolni kell a levélhez valami olyan bináris állományt, ami teljesen random lett előállítva. A nagy fejtőik biztosan rávetik magukat, és fejthetik a semmit. Persze a levél szöveges részébe be kell írni olyan szavakat, hogy bomba, meg pár terrorista vezető nevét :) -
#5 Eddig gondolom udvariasan félre tolta az idegen leveleket - ne röhögtessenek. -
gkalcso #4 Thunderbird+enigmail+gnupg és nézegethetik az átmenő leveleket :) -
wanek #3 Ennyit a "szabad világról". Nevetséges. Ja, és még a kínaiak kémkednek? Bagoly mondja? Ez tipikusan a vizet prédikál és bort iszik esete. És ez nem az első, és nem is az utolsó. -
#2 "A törvényt az amerikai Kongresszus azzal az indokkal fogadta el, hogy segítségével javítható a terrorizmus elleni harc."
Ez annyira régi már, legalább vennék a fáradtságot hogy kitalálnának már valami újabb, hihetőbbet.. bár lehet hogy ez arrafelé nem annyira átlátszó.. -
#1 "Külföldi e-mailekbe is betekint az amerikai titkosszolgálat?"
naná, nem is kérdés.. Van aki ezen meglepődik?...