33
Társulat-az M1 műsora
  • Neogan
    remek volt
  • Istencsászár
    Szép volt, jó volt, nekem Koppány karaktere egy kicsit visszafogottnak tünt, de a többiekkel nemvolt gond, színvonalas profi előadás volt.
  • w77d
    jóóó volt ez :)
  • w77d
    én élőben láttam és tetszett....
  • Larvin
    nézitek ti ezt?

ezt kellett 1 éven keresztül beharangozni? a 84-es előadásban több díszlet volt
    a férfiszereplők elég szürkék
    nekem csalódás
  • Breki33
    Botrányba fulladt a Társulat siófoki műsora

Botrányba fulladt a Társulat siófoki műsora szombaton: a nézőközönség felháborodott, és sokan visszakövetelték a jegyüket, miután a szabadtéri színpadon a várva várt rockopera helyett musical-, és rock dalokat kezdtek el énekelni a Társulat tagjai.

"A Társulat és a producere becsapta a siófoki közönséget és engem is, hitelrontás, hogy haknival léptek fel a szerződött István, a király rockopera rövidített változata helyett" - nyilatkozta Kiss László, a Kálmán Imre Kulturális-központ igazgatója a szombat este botrányba fulladt siófoki rendezvényről.

Kiss László elmondása szerint a műsort megelőzően nem járt senki terepszemlén a szervezők közül. A szerződésben az István a király "keresztmetszet" műsorát, vagyis rövidített változatát ígérte a Társulat producere fénytechnikával és jelmezzel. Így is lett meghirdetve [1]: "A Társulat által bemutatott István, a király című rockopera szűkített koncert változata, mely a 8 döntős sztárral a főszerepekben, valamint az összes döntős versenyző szereplésével kerül bemutatásra."

A műsor előtt tíz nappal, amikor már minden jegy elkelt, a producer azt jelezte, hogy más musical és rock-dalokat is elő kívánnak adni, amibe ő csak azzal a feltétellel ment bele, hogy előtte eléneklik a rockoperát. "A szerződésben foglaltakkal szemben gyenge hangszerelésű haknit láthatott a siófoki közönség olyan jelmezzel, ami alól olykor kilógott a farmer" - mondta az igazgató felháborodottan.

Kiss László közölte, egy éve fáradozik Siófok kulturális életének fellendítésén, és soha haknit nem szervezett a programokba, ezért hitelrontásként éli meg a történteket, és óvatosságra inti a produkciót megvásároló többi programszervezőt. Hozzátette, egyelőre még fontolgatja a további lépéseket, egyebek közt azt, hogy fellépjen-e kártérítési igénnyel a műsor szervezőivel szemben.
  • piamania
    Hi!

M1 közvetíteni fogja az előadást az arénából?Köszi

Töreki Andit a CKM-be!!!!
  • Breki33
    Szombaton kiderült, hogy ki játszhatja el az egyik legfontosabb szerepet az István, a király jubileumi előadásán.

fejedelem halála utáni hatalmi vitáról, vagyis a keresztény király Koppánnyal folytatott harcáról szól, Koppány szerepe kulcsfontosságú a rockoperában. A régi hitet támogató vezér népgyűlésén hangzik el a Szállj fel, szabad madár című dal is, amely a koronázás mellett a mű talán legismertebb jelenete.

Az István, a király jubileumi díszelőadásának szereplőit a Magyar Televízió tehetségkutató műsora, A Társulat válogatja ki, melynek zsűrije szombaton Koppány szerepére is megtalálta a megfelelő embert.

A szerepért - az előzetes válogatók után - négy énekes, Feke Pál, Koroknai Árpád, Nagy Szilárd és Vadkerti Imre szállt harcba. A közönség szavazatai alapján Koroknai és Vadkerti párbajozott, majd a zsűri, eddigi legnehezebb döntéseként, Vadkerti Imrét tette meg győztesnek.

Vadkerti a Felvidékről származik, ahol két amatőr társulatban is szerepel. Eredetileg Torda szerepére pályázott, de nem sok önbizalommal vágott neki: "Kevés eséllyel indultam, nem bíztam abban, hogy idáig eljutok. Magam készültem fel, korrepetitor nélkül" - nyilatkozta, miután az első meghallgatáson beválasztották a műsorba.
  • Breki33
    Április 26-i Koppány döntő
    2008. április 21. hétfő 09:43
    Résztvevők:

Derzsi György
    Éder Enikő
    Fejes Szandra
    Feke Pál
    Herczeg Flóra
    Kelemen Éva
    Koroknai Árpád
    Molnár Ágnes
    Nagy Szilárd
    Simon Boglárka
    Torma Emese
    Tóth Attila
    Töreki Andrea
    Vadkerti Imre
    Wunderlich József
  • Breki33
    A Társulat 12 élő döntője 2008.
    Adások az M1-en, szombatonként 20.10 órától

Az MTV a műsorváltoztatás jogát fenntartja. Ez a mi esetünkben az adásidőre és nem a tartalomra vonatkozik.

Első forduló - 24 versenyző: 12 lány, 12 fiú
    Február 16. Első forduló I. 12 versenyző /6 lány, 6 fiú/ Kiesik: 1 lány, 1 fiú
    Február 23. Első forduló II. 12 versenyző /6 lány, 6 fiú/ Kiesik: 1 lány, 1 fiú

Második forduló - 20 versenyző: 10 lány, 10 fiú
    Március 1. Második forduló I. 10 versenyző /5 lány, 5 fiú/ Kiesik: 1 lány, 1 fiú
    Március 8. Második forduló II. 10 versenyző /5 lány, 5 fiú/ Kiesik: 1 lány, 1 fiú

A 8 főszerepért - 16 versenyző: 8 lány, 8 fiú
    Március 29. TÁLTOSASSZONY döntő
    Április 5. LABORC döntő
    Április 12. GIZELLA döntő
    Április 19. TORDA döntő
    Április 26. SAROLT döntő
    Május 3. KOPPÁNY döntő
    Május 10. RÉKA döntő
    Május 17. ISTVÁN döntő

• Breki33
  • Breki33
    Ma

21:10, Kedd (október 2.), m1

A társulat
    52 perc

• Breki33
    Ma társulat Extra

21:45, Kedd (szeptember 11.), m1

műsorvezető: Gundel Takács Gábor

Szereposztó showműsor

A műsorsorozat nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint megtalálni a legtökéletesebb szereposztást az István, a király című rockopera jubileumi, az ősbemutató 25. évfordulójára készülő előadásra. Amatőrök és profik egyaránt jelentkezhettek, s számukra a tét nem csekély: A társulat-ba végül bekerülő 24 énekes profi szerződést kap erre a produkcióra. Nem csoda, hogy rengetegen jelentkeztek erre a válogatásra. Az elkövetkező 52 percben megpróbáljuk feleleveníteni ennek a rockoperának a legendákban sem szűkölködő történetét, bemutatjuk A társulat alkotóstábjának tagjait, s megmutatjuk azt is, hogy milyen hangulatban indultak el az első válogatások.

• n3whous3
    Szóval ezek színpadképes embereket keresnek
    Na persze...
    Beválaszották azt az undormány zsírtehenet, de szerencsétlen, jól éneklő és dekoratív csajszit (aki barátjával összeborult sírni) nem. Szóval ennyit a válogatókról.
    Na persze indokolhatnák azzal is, hogy István király korában undorító emberek éltek, de az majdnem biztos, hogy alig volt dagadt ember akkoriban. EHEHEHE, rohadt gennnyes zsűri.
  • Coco
    nem, hanem mert akkora az arca h alig fér be a pult mögé :/
  • IMYke2.0.0.0
    Mert őszinte?
  • Coco
    nem tudtam, h ez az alföldi ekkora paraszt :/
  • IMYke2.0.0.0
    Megasztár meszar volt ehhez képest. Itt már a végcél is lebeg a jelentkezők előtt, míg a MSZ az egy kocsonya volt... arról nem is beszélve, hogy az sokszor már lezsírozottnak tűnt. Elég a Tóth lányokra gondolni.

A "Társulat" pedig azért érdekes műsor, mert - s itt élveznek előnyt a 3x évesek, akiknek több esélye volt eredetiben átélni azt az élményt, amit az első "István, a király" rockopera premier jelentett - egy eszméletlen jó dalállománnyal bíró rockopera dalaira kell felkészülniük a "versenyzőknek", akik voltaképp majd "énekes színészek" lesznek a darabban.
    S majd utána, esetleg, felkapott(abb) média sztárocskák. Amitől pedig már előre hányok.
    Utálom ugyanis a magyar médiát.
  • HyperGames
    én belenéztem ebbe a műsorba... hát egy kicsit olyan megasztár koppintás, de azért más
  • Breki33
    Itt nézd meg
  • piamania
    Engem magyarul érdekel.
  • piamania
    Már utána néztem,bocsesz.Vkinek nincs meg véletlen az egész szám?utubon nincs fenn.Kössz
  • Geeryy
    Hair * I Got Life [Hair] ki gondolta volna ?
  • piamania
    Igen ezt.Nem tudom a pontos címét?
  • Breki33
    Szörényi Levente és Bródy János István, a király című rockoperája ősbemutatójának 25 éves évfordulójára országos szereposztó, tehetségkutató műsor kezdődik jövőre az MTV-n.
    A 25. évfordulóra a Társulat címet viselő többlépcsős tehetségkutató azokat a fiatal énekeseket, előadóművészeket keresik, akik a 2008. augusztus 19-re tervezett jubileumi előadáson eljátszhatják, elénekelhetik az István, a királyt. Négy férfi és 4 női főszerepért folyik a vetélkedés. A résztvevők nem az István, a király dalaival versengenek, a zenei producer magyar szerzők magyar darabjaiból válogat, de a külföldi musicalek betétdalai is magyar nyelven hangzanak el.
    Az ötletet a Magyar Televízió azért vállalta, mert nagyon sok minden megjelenik ebben a műben. A tehetségkutatás, a magyar művek bemutatása, az igényes szórakoztatás, a történelmi múlt bemutatása mind feladata a közszolgálati televíziónak - mondta Rudi Zoltán.
    Lévai Balázs elmondta, hogy először a nagyközönség elé kerülő 48 énekest, az elődöntőkön a rockopera Társulatába kerülő 16 énekest, végül a főbb szerepeket, köztük a címszerepet játszó nyolc énekest választják ki. A végső szó, vagyis az, hogy ki kapja István, vagy Sarolt szerepét, a közönségé lesz.
    A zsűriben egy színdarab megszületésért felelős alkotók - rendező, producer, zenei igazgató, koreográfus - kapnak helyet. A rendező a többiek meghallgatásával hozza döntéseit, de a rendezőjé a döntő szó.

A játékot 2007 tavaszán hirdetik meg, nyáron válogatnak, majd ősz elején felvezető adással indul a tv-sorozat. Kéthetenként, hat adásban választják ki az elődöntőbe kerülő 48 énekest. A négy elődöntőben - 2008 januárjától - kialakul a 16 fős Társulat, az egyenként 90-100 perces 8 döntőben megismerhetik a nézők a 8 főszereplőt. Az első döntőben a Táltosasszonyt választják ki, majd Laborcot, Gizellát, Tordát, Saroltot, Rékát, Koppányt, végül Istvánt.
    Az országban több helyen bemutatják a végleges produkciót.
    A Társulatba kerülő 16 énekes mesterkurzuson vesz részt, egyhetes komplex színészi képzést kapnak. Híres énekesek, a rockopera korábbi szereplői csatlakoznak a produkcióhoz, akik mesterként segítik a versenyzők felkészítését.
    A szerzők közül Bródy János örömmel fogadta a darabbal kapcsolatos terveket. Szörényi Levente arról beszélt, hogy fontos lenne, ha olyan új előadás születne, amelynek szereplőit befogadná az újabb és újabb generáció.
    Az István, a királyt a Királydombon 1983 augusztusában mutatták be. A rockoperát 1989 végéig telt házzal játszotta a Nemzeti Színház. A rendszerváltás után a színházi bemutatók mellett szabadtéri előadásokon (Népstadion, Szeged, Margitsziget) és külföldön (Dunaszerdahely, Washington, New York, Köln, Csíksomlyó, stb.) mutatták be. Az István a király a legnagyobb magyar lemezsiker: a Hungaroton kiadásában 1983-ban megjelent lemez, kazetta, majd CD több millió példányban fogyott el. Az István, a király legkisebb közönsége, egy óvodai közösség, a legnagyobb a csíksomlyói, mintegy 500 ezer emberrel - jelentette ki Rosta Mária.
  • Breki33
    az István, a király című rockopera ősbemutatójának 25. évfordulójára nagyszabású szereposztó showműsorral készül

• Breki33
    De le kéne már írni tulajdonképpen mi ez és rendes címet a topicnak
  • Breki33
    Ez itt a haj, ez itt a fül, ha rosszat szólsz, az elkerül
    Ez itt a fej, ez itt a szem, ez jó pali: ez itt Georgie...
    És ez egy áll, és itt az ész, és itt a száj, de nem beszél,
    Ha nem muszáj... és itt a szív, ütemre ver: nevem: Berger
    És ez egy far, és itt a kar, és itt a "lógós", mit akar?
    És itt a vérem, élek régen! Kösz' szépen, ne sajnálj!

Ezt keresed sztem
  • Nauron
    a társulat honlapjára fel vannak töltve az összes videók.
  • piamania
    Huh tényleg most hogy mondod,az kell nekem,a Hair-ből a részlet,magyarul.Fogalmam sincs mi a címe,Hair-t se annyira láttam,hogy tudjam fejből a számokat
  • kas123
    1 kis ismertetőt írhatnál róla...
  • Breki33
    Elég fura cím.

Énis gondolkodtam ennek a műsornak egy fórumnyításán infókkal.

Szerintem nagyon jó műsor alig várom a részeket illetve a próbákat.

A Király nem tudom ki volt, de pl énekeltek a Hair-ből is magyarul lehet azt keresed.

VÉGRE EGY JÓ MŰSOR !!!!!!!!!
  • piamania
    Hello!

Van olyan aki nézte a kedd esti első adást?Ha igen,akkor vki megtudná mondani,hogy amit a Király énekelt musicalt,annak mi a címe?Köszi szépen.