41
  • wanek
    "Kurt-nel napi rutin" - látszik, hogy lövésed sincs róla. Ők sem hoznak vissza olyan adatot, ami felül lett írva. Maradhat a jelző nálad.

"ami direkt nincs arnyekolva, azt altalaban lehet tamadni" - a támadás és a tényleges tartalom kinyerése között óriási különbség van.

"Mindossze annyi volt a celom, hogy ne maradjon ordito marhasag a topicban" - a célod az volt, hogy a vadászkalandok mítosza továbbra is fennmaradjon.
  • eax
    "A jelzőidet tartsd meg magadra vonatkoztatva."
    Majd ha ilyen szintu tajekozottsaggal elkezdem osztani az eszt. Addig jobb helyen van nalad.

"Persze minden további nélkül elfogadom, ha"
    Most mit varsz, vigyem hazhoz a technikat?

"egy felülírt HD-ról vissza tudják hozni a felülírás előtti adatokat"
    Kurt-nel napi rutin.

"bármelyik monitor tartalmát legalább 10 m távolságról reprodukálni (rögzíteni) tudják"
    Ugyanazzal a modszerrel barmelyiket nem lehet (az LCD-t pl. sokkal nehezebb, mint a CRT-ket), de ami direkt nincs arnyekolva, azt altalaban lehet tamadni.

"Ez az ismerek olyat, aki már használta, meg csináltunk mi is, igaz, nem olyat, semmivel sem több, mint az eddigi vadászkalandok."
    Nem celom, hogy meggyozzelek, azt gondolsz, amit akarsz, igazabol nem erdekel. Mindossze annyi volt a celom, hogy ne maradjon ordito marhasag a topicban.
  • wanek
    A jelzőidet tartsd meg magadra vonatkoztatva. Az írásodból egyáltalán nem az derül ki, hogy azok a módszerek hatékonyak is. Ez az ismerek olyat, aki már használta, meg csináltunk mi is, igaz, nem olyat, semmivel sem több, mint az eddigi vadászkalandok.
    Persze minden további nélkül elfogadom, ha
    - egy felülírt HD-ról vissza tudják hozni a felülírás előtti adatokat
    - bármelyik monitor tartalmát legalább 10 m távolságról reprodukálni (rögzíteni) tudják
  • eax
    "Mindig rebesgetnek persze olyan berendezésekről, amik képesek egy felülírt szektor korábbi tartalmának való visszahozására, de még sosem látott ilyet senki, legalábbis én nem hallottam róla. Vadászkalandok mindig is voltak, mint pl. a monitor tartalmának távolról való érzékelése, éppen nyomtatott adatok ellopása és társai. Ezeket nem kell komolyan venni."
    Wanek, te nagyon hulye vagy. MFM-nek (Magnetic Force Microscopy) hivjak a technikat, en konkretan meg csak lattam, de van nalunk par ember, aki mar hasznalt is ilyesmit. Szoval letezik, es mukodik, hidd el.
    A "monitorleolvasas" rendes neve meg tempest attack, es mar mi is csinaltunk ilyesmit, bar nem monitorral.
  • Hegyikecske
    computer panoráma e havi cikk... de régebbiekben is foglalkoztak már ezzel a témával
  • wanek
    Kissé el vagy tévedve, vagy csupán szenzációhajhász bulvárhíreket olvasol.

Ha egy winchester megsérül, akkor az több esélyes dolog. Lehet, hogy csak a vezérlő elektronika szart be, de az cserélhető. Lehet, hogy csak a fej szakadt le, de az is orvosolható (bár ahhoz már ún. "tiszta szoba" kell). Elképzelhető az is, hogy a 0-s szektor válik olvashatatlanná, de az megfelelő sw-rel korrigálható. Illetve megsérülhet még a file-rendszer is, de sw-rel orvosolható.

Formázás alapvetően kétféle van. Alacsony szintű és magas szintű. Régebben lehetett alacsony szintű formázást is csinálni, ma már ez nem jellemző, ilyesmit a gyár csinál. Alacsony szintű formázásnál jelölődnek ki egyébként a szektorok a köztük lévő gap-pel, és kizárásra kerülnek a sérült szektorok. Magas szintű formázásnál (ez file-rendszer specifikus) jelölődnek ki a clusterek és a file-rendszerre jellemző leíró tábla. A magas szintű formázás előtt particionálni kell (ha addig nem volt), de ez csak egy egyszerű művelet a 0-szektorban pár byte bejegyzése.
    Vagyis törölni formázással valójában akkor lehet, ha ezt alacsony szinten teszik, de manapság erre egyre kevesebb mód van. A wipe programok semmi egyebet nem tesznek, mint hogy n-szer írnak a lemezre, de ezt bárki megteheti házilag is, ahogy ezt már leírtam korábban.
  • Metamorfo16
    Arról már hallottam, hogy hogy működnek ezek a "végleges-törlő" progik... Hogy formattál, teleírja mindenféle véletlenszerűen generált adattal, formattál, teleír, formattál, teleír stb stb.. Ezt megcsinálja csomószor, de azért bámulatos mikro azt olvasod, hogy a fizikailag sérült winyókról is visszaolvasnak adatot...
    Ha el akarom pusztítani a winyómat, feloldom lúgban :) LOL Aki abból visszaolvas valamit, az mágus
  • matesmate
    Multkor vettem egy kisvinyót, semennyire sem volt leformázva, betettem a gépbe, és rögtön elkezdett bootolni a win 2000 arról a vinyóról, voltak rajta "családi" videók, képek, telefonszámok, stb. Bármilyen adatot felhasználhattam volna a vinyóról, de nem teszek ilyesmit. ;-)
  • wanek
    Nem nagyon lehet itt fizikai rétegekről beszélni. Ez csak egyfajta logikai meghatározás. Mindig rebesgetnek persze olyan berendezésekről, amik képesek egy felülírt szektor korábbi tartalmának való visszahozására, de még sosem látott ilyet senki, legalábbis én nem hallottam róla. Vadászkalandok mindig is voltak, mint pl. a monitor tartalmának távolról való érzékelése, éppen nyomtatott adatok ellopása és társai. Ezeket nem kell komolyan venni. Bőven elég egy legális, nagy méretű tartalom felmásolása annyiszor, hogy ne legyen szabad hely a winchesteren, majd utána ezeket törölni, és már nem hozza vissza senki sem az eredeti adatokat.
  • angol
    szerintem a homesexvideókért kisérletezgettek ill. vették meg őket :))
  • turul16
    gesamt
  • gkalcso
    Itt is lehet keresni:
    http://www.softpedia.com/get/Security/Secure-cleaning/www.softpedia.com/get/Security/Secure-cleaning/
  • feamatar
    gondolom az egyszerre törölt adatoknak kb megegyezően erős a töltése, egy helyre minnél többet írsz, annál jobbangyengülnek a régi törlések, ergo csak pár rétegnyi régi adatot tudsz visszahozni, és azt se feltétlenül teljesen
  • lezso
    Én ezekben csak azt nem értem hogy az a műszer honnan tudja hogy melyiket kell olvasni a 6000000 különböző töltés közül...
  • assdf
    Igen igy lenne csak épp nem elég érzékeny a merevlemezed feje.
    A dolgot kb ugy kell elképzelni, mint amikor irsz ceruzával egy papirra, majd leradirozod és megint irsz rá valamit. Ebben az esetben sokszor kivehető hogy mi volt rajta előtte, illetve némi módszerrel, pl bevonva valamilyen anyaggal a papirt láthatóvá válik az előző irás is.
    Nos a merevlemez is hasonló, attól hogy a mágneses anyagot lemágnesezed, attól nem az egész sáv lesz olyan hanem csak egy része, ugye a közepétől kifelé haladva egyre gyengébben.
    Megfelelően érzékeny müszerrel érzékelhető lesz hogy hol milyen töltés van, mert a te lemezed feje csak a legerősebb jelet fogja érzékelni, de egy ilyen készülék a többit is.
  • MaSzKa
    fasza progik
  • MaSzKa
    http://hddguru.com/download/software/HDDGURU-Wipe-Tool/HDDWIPEsetup.2.35.1178.exe
    erre gondoltál?
  • Basic
    Nem, csak 8 Gb tárolható rajta. írták is itt az előbb, hogy teleírják a hdd-t mindenféle hülyeséggel, és akkor már nem lehet visszahozni. Ez nagy vonalakban kb úgy működik, hogy ha törölsz vmit, akkor az a hdd-n még rajta marad, csak kap egy jelzést, hogy felül lehet írni, szóval ha új fájlokat teszel be a gépbe, ekkor egyszercsak felülírja a régi cuccot az újjal, és akkor már nem lehet visszahozni.
  • Metamorfo16
    Ezt fel nem bírom fogni, akkor ezekkel a visszaszedési technikákkal, mondjuk egy 80 gigás winyón 160 giga infó tárolható? (80 ami télleg rajta van, 80, amit már asszed töröltél).... Új dimenzióba került az adattároslás LOL... :)
  • szabi0
    Törléshez win alól innen http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=37015 vagy innen http://www.heidi.ie/eraser/
    Ha olyasmit akarok törölni amit nem szeretném hogy bárki visszaszedjen.
    Tartalmazza a "Darik's Boot and Nuke" telepítőt, amit innen http://www.dban.org/ is le lehet szedni.
    Ez teljes vinyó törlésére való.
    60 gigás laptop vinyót töröltem vele eladás elött, vagy 10 óráig dolgozott.
    Sem a filerendszer sem a particiók nem maradtak meg.
    Aki ezután visszaszedi az nagyon ügyes! :)

Üdv
    szabi
  • vaddiszno
    vagy megtoltod a hardot szemettel vagy keresel wipe v fill zero progit ... ennyi az egesz, kar lenne ezert fizikailag elrontani, v ha beszari vagy akkor nem adod el. Kulonben erdekes szorakozas lenne s hand hardokat probalgatni
  • wanek
    Jaj! Hol olvastad azokat az adatokat? Vagy azokat az értékeket a csiga gépeden mérted?
  • TorrenteXY
    Ha felülírod 2-3szor új adatokkal a lemezt teljesen, akkor már szerintem a laboros fickók is tehetetlenek!:D Én mikor eladtam a régi 40GB-os vinyómat teleraktam Windows XP telepítőcd-másolatokkal. :D Remélem örült neki az új tulaj:P
  • AranyKéz
    Az semmi. Nekem egyszer 2 dokumentum közül kellett eldöntenem hogy melyik kell a nővéremnek.

Szartam bele az egészbe. XD
  • csulok0000 #17
    hi
    aki ért hozzá az tudja hogy a merevlemezen kábbé 7 réteg mélységig érzékelhető a mágnese tér hatása. Ezeket simán vissza lehet olvasni. aki téleg törölni akar mindent az egy jó partícinálóval 10-15-szörös törlést vagy pedig normál(teljes) formázással(kb 10 szer) intézi el az adatokat. Ja a windows nem formáz teljesen hisz 1 óra alatt nem lehet egy 100 gigást formázni esetleg 5-10 óra kell hozzás
    A winyók max 30mbát tudnák írni olvasni de nem egyszerre vagyis 100Gb=100000Mb ezt másolni 3300 másodperc ideális esetben. 1 óra 3600 másodperc. A legtöbb esetben jó 10Mb/s elérünk Ekkor már 10000másodperc kb 3 óra.
    Formázáskor törli az aktuális szektor(egy adott mágneses szintre hozza) malyd vissza olvassa hogy nincs e sérülés ez már magába felezi a sebességet vagyis kétszerezi az időt (5-6 óra)+ ha gép lassú akkor még több ugyanis egy software ellenőrzni ezeket. Röviden ennyit a felvilágosításról
  • Csaba42
    Az még nem sok, nekem 16 ezer fájlt kellett átnézem egy véletlen törlés után, hogy mi kell belőle, és mi az, ami törölhető. Nem volt valami kellemes megoldás. :(
  • Basic
    Van, elég sok is. Egyszer amikor leformátoztam a gépet, azután derült ki, hogy az anyumnak elég fontos dokumentumai voltak benne, amiket még nem másolt át a saját notebookjába. Aztán recovery programokat kerestem és a másoodik, amit próbáltam, az vissza is hozott elég sok fájlt. Csaak az volt a baj, hogy a fájlok neveit már vhogy törlődtek, ezért pl. több mint 200 word dokumentumot kellett átnéznünk, hogy mi az ami kell belőlük:)
  • Csaba42
    Van, persze. Így hirtelen nem jut eszembe egynek sem a neve, de én már találkoztam párral.
  • Csaba42
    Aztán reszelt sajttal, és bolognai szósszal tállalod. :D
  • Sir Quno Jedi
    Szétcsavarozod, kioperálod a lemezeket, bevágod a mikróba és ráhúzol 10 percet! :D
  • Windforce
    Hulye kerdes: esetleg van erre vmi program?
  • Csaba42
    Hát a legbiztosabb tényleg a fizikai megsemmisítés, szó se róla, pl. egy gránáttal is szép eredmények érhetőek el. :D
  • Darth Sith
    nem formatálni kell, tele kell írni az egész vinyót 1essel vagy nullával, hogy tökéletesen felül írjon mindent. Utána már lehet nyugodtan formázni...
  • Cat #8
    A cég maga, nekik ez reklám. A Kürt is rendszeresen felhívja erre a figyelmet.
  • KOXX
    low level format
  • whitehawk
    dd bs=4K if=/dev/null of=/dev/[hs]dX kedv szerint lehet /dev/urandom.. ha lefutott a lemezen akkor minden probléma megoldódott :D
  • dawinD
    kiváncsi lennék ki szponzorálja ezeket a csodálatos kutatásokat..
  • Szemi90
    Hol van már a jó öreg Norton Wipeinfo...
  • Szemi90
    Nem tudom hányan vennék meg azt a winyót, amit egy fúróval kivégeztek. hehe.
  • Requiem88
    hát az tényleg konkrét megoldás :D