5
Minden, amit a lakáshitelekről tudni érdemes - bankok, kondíciók, támogatások, stb...
 • Aspyrin
  #5
  Nem gondolom, hogy akárhány nap szünet is ok lenne az új téma megnyitására. Amint beleírsz a régibe máris felkerül az általános tetejére. Egyszerűen meg kellene tanulni a keresőt használni!
 • tigeroo
  #4
  több mint két éves az ottani utolsó hozzászólás.
  szerintem ez még elnézhető,belefér egy uj topic (sok ehhez hasonló eset van, és nem sok topicot zártak közülük)
 • Bucser
  #3
  Elsőlépés: bármilyen jól néz is ki semmilyen deviza alapúba ne menj bele jelenleg. Majd ilyenbe csak akkor ha beléptünk az Euroövezetbe ,mert onnantól a forintot hozzákötik az Euró árfolyamhoz és onnantól fix lesz az átváltás.

  Másik dolog: általában a bankok legalább a kért összeg kétszeresét érő biztosítékot kérnek, így a vásárolt lakást csak akkor fogadják el fedezetnek ha mondjuk hozzácsapod a szülők házát vagy lakását is.

  3. dolog: általában a hitel felvételekor nem kötik az orrodra, hogy a vásárlandó ingatlan felmérésének díja szintén a te zsebedet terheli. Az ügyvéd és közjegyző bére is. (a banké és nem a te üyvédedé amikor veszed a lakást)

  Ezek apróságok de érdemes odafigyelni.

  Másik amivel szórakozni szoktak azok a kamatok. ezek már a kisbetűs részben vannak. felírják, hogy a Teljes hiteldíj mutató mondjuk ha most felveszed a hitelt teszem azt 11 százalék. elfelejtik mondani, hogy ezt max határozott ideig garantálják, hogyha emelik az alapkamatot azonnal emelnek ők is és ha csökkentik az alapkamtot abank nem csökkenti a hitelamatot maximum évente 1-2-szer.
 • Aspyrin
  #2
  Létező téma.
 • guardian hero
  #1
  Gondolom elég sokan vagyunk itt az sg-n az idősebb korosztályból, akik gondolkodunk azon, hogy egy életre adósságba verjük magunkat egy lakásért, amit a sajátunknak tudhatunk, vagy már túl is estünk egy ilyen procedúrán.

  Én a közeljövőben tervezem lakáshitel felvételét, úgyhogy vélhetően elég sok infóhoz jutok, ami talán mások számára is hasznos lehet. Emlett szeretném, ha Ti is megírnátok a tapasztalataitokat a bankokról, hitelekről, az esetleges buktatókról, stb...