A zenetörténet szégyenei a fájlcserélõk elleni perek

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pont ezt akartam mondani. gyorsabb voltál
A koncert rossz példa, mert az un. "zeneiparnak" ez is piszkálja a csõrét, mert a koncertbevételekbõl neki nem jut semmi. Szal szerintem koncertekre kell járni, mert azzal nem a lemezkiadókat, hanem az együttest és a szervezõket támogatja az ember. <#ravasz1>

A nyers lemezek utáni átalánydíjjal meg elégedjenek meg a lemezkiadók, és a fájlcserélõket hagyják békén. <#ticking>

mogyi925
Letöltötted a zenét? Igen.
Ezzel okoztál bevételkiesést? Igen, mert nem vetted meg a CD-t.
Tetszett a zene? Igen.
(Nem tetszett, és letörölted? Igen.)
Elmentél a koncertre? Igen.
Ingyen volt? Nem.
Jó volt? Igen.
Elmentél máskor is a koncertre? Igen.
Elmentél volna, ha nem ismered a zenekart? Nem.
Ha fizettél a koncertért, akkor ugye támogattad az elõadót? Igen.
Ha nem mentél volna el, akkor nem fizettél volna? Igen.

Akkor hol a hiba? Egy egyszeri 4kHUF-os CD-ár kiesés többszörösen bejön a koncerten, már amennyiben a koncertre érdemes elmenni. (Tehát tényleg zenét kapsz.)

Van egy kék tó a fák alatt, Ha belet eszem, lehûti a lábamat.

egyébként félreértés ne essék, nem a kiadókat védem, az is szeétség amit õk mûvelnek, de az hogy minden zenét letöltünk, azt sem tartom jó dolognak.
És én sem vagyok különb, csak én ezt attól még elítélem.

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar elõtt.

csak tod feltételezem a Fernandot letörlik a gépükrõl... de ha a gépeden tartalmazott mp3akkal kapnak el, azokat nem mondhatod hogy rossz, hisz rendszeresen hallgattad õket(legalábbis a birtoklásuk arra utal hogy igényt tartottál rájuk)

sztem nem: a zenélés nem iparág, de a zeneipar= zenélés + stúdió+ klipp+ reklám+ management+kiadás+terjesztés+koncertezés+ koncertszervezés+koncertfelszerlés összeállítása/beszerzése+ jogdíjak forgalmazása meg minden...
ez a zeneipar ami nem összetévesztendõ csak magának a zenének a megírásával/meghallgatásával

Azért valahol õket is meg lehet érteni. Felfedezik Fernandót, a 12 éves új szupersztárt, akinek azonnal kiadnak 10 millió lemezét, hogy majd dõl belõle a lé. A pórnép meg ahelyett, hogy perkálná a lét, inkább letölti, és rájön, hogy Fernando hangjánál egy köszörû is mûveltebb zeneileg, tehát a 10 millióból elmegy egy millió, hála az amerikai Süketek és Nagyothallók szervezetének, valamint a Debil Nyálas Hurkagyurkák egyesületének. Tehát kiesett 90 millió dolláros bevétel. Nosza, elkapok 100 embert, beperelem õket fejenként 100.000 dollárra, õk majd szépen behozzák a kiesett pénzt.
teljesen egyetértek az elõttem szólóval... a zene nem iparág...
Egyébként meg: "Amerikai Zeneipari Szövetséget "
Ez már önmagában is abszurd. Ha az ipar meg a zene egy kifejezésben van, az azt jelenti hogy ott zene nincs. Maximum ipar.

Már elõre várom hogy majd megjelenik egy cég, ami évi fél köbméter levegõt megtisztit egy szürövel, elnevezi magát levegõipari szövegségnek, majd mindenkitõl átalányadót fog szedni lévén bárki beszivhatja az a fél köbméter levegõt...

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

GulaSoft
Hát igen ezt kéne mindenhol:
"Közösen fel kell lépnünk ez ügyben és közölnünk kell a RIAA-val, hogy húzzon innen!"
← ElőzőOldal 2 / 2