35
Internet telefon vonal nélkül!
  • ktomi22
    hát.. akkor is..valakinek bezavarnak fák..vkinek nem.. netszolgáltatófüggő, hogy milyen a minőség..
  • SzocsA
    mégvalami és nincs fix ipcím arra külön elő kell fizetni!
  • SzocsA
    ez azért van mert az antenna és az átjátszó között nagy a távolség 2-3-5 kmer ami szar ahhoz hogy jó legyen legalébb 1 kmeren bellűl kell lennie a távolságnak
  • SzocsA
    Tud valaki zalai internetszolgáltatót akik falúra is megcsinálják a szolgáltatást?? a mikronet szolgáltatón kívűl!
  • Calver
    vegyél wi-fi adaptert, csinálj egy kraftos antennát, és lopj jelet. olcsó, jó, és havidíjmentes megoldás.
  • zmeor
    részletek a www.tvnet.hu -n
  • Taranov
    Részletek?
  • TommyC
    szomszéd wlan-ja
  • zmeor
    ADSL 3G

TVNET
  • Super Saiyan
    azzal lehet csirkét mikrozni?
  • Taranov
    Hát volt, aki megszívta.
    Inkább a szolgáltató profizmusa és hozzáállása befolyásolja a minőséget, nem az időjárás. Én 2003 óta elégedett vagyok vele, több mint 4 éve.
  • ktomi22
    Mikor nettel kapcsolatban.. valakinek szar,..rontja minőséget isőjárás.. stb.. szerencse kell mikro nethez.. nekem azom van.. több mint 2 éve.. meg vok elégedve...de mikro net esetnén sztem 80%ban szar a kapcsolat... értesüléseim szerint..
  • ktomi22
    UPC? sztem az is megoldható neki...
  • Brolly28
    kábelnet
    unokatesómnak is az van tán a tv-ről jön a net vagy vmi ies :S
  • PíszLávJuniti
    internet telefon - vonal nélkül
    kerek skype?
  • greenw
    NAgyon köszi srácok az infót.
  • Inquisitor
    "A HSDPA internetelérés 1,8 Mbit/s elméleti sávszélessége (a teszt során használt T-Mobile Option Globetrotter kártya, illetve a Vodafone hálózatában próbált Z720 Samsung mobiltelefon maximális sebessége) a gyakorlatban egy 768 kbit/s sebességű ADSL-ével vethető össze, bár annak ingadozástól mentes, egyenletes minőségével nem."
  • Inquisitor
    Szolgáltató függően van 3-5GByte korlát, általában 6K körüli a havi előfizetés és most elvileg mindhátrom szolgáltatónál fél áron van évvégéig a havidíja. Szolgáltatónként változik, hogy ad e hozzá külön vevő egységet hozzá.
    Itt egy rövid cikk a témáról: Kiválthatja-e az ADSL-t vagy a kábelnetet a mobil szélessáv?
  • greenw
    10 hónapra van kifizetve az elbérlet, szóval ezzel nincs gond elvileg. Ez a HSDPA-s mobilos dolog mennyire gyors, és van e korlát?
  • ivjoe
    Nekem mikrohullámúm van: dunaweb.hu
  • Inquisitor
    Miért, ahoz a kábelhez hozzájárulna? :O
    Elvileg igen. Viszont kérdés mennyire stabil az albérlet, mert ha lehet X hónap múlva lelépsz, akkor jobb neked a mobilos HDSPA, mert az viheted magaddal. Viszont eme esetben lehet nem annyira jó pl. játékra, és csak megkötésekkel letöltéshez.
    A mikrosnál sem egyszerű, mert ott meg tetőantenna kell, és ha költözöl ...
  • whiskeyman
    meg, persze...hova költözöl?
  • greenw
    Albérletbe költözöm a suli miatt, namost az a gond, hogy akitől bérlem a lakást, ő nem járul hozzá a telefon vonal bekötéséhez. Akkor kábelnet-et meg lehet oldani vonal nélkül ezekszerint?
  • Inquisitor
    :D
  • Inquisitor
    De azt magyarázom, hogy ahoz KELL lennie egy aktív, de előfizetés mentes rézkábeles telefonvonalnak!

Ráadásul ha utánaszámolsz, akkor kiderül, hogy összes költségeivel nem ugyanannyi, hanem DRÁGÁBB, mint egy telefonelőfizetés + ADSL. És ami a legfőbb még mindíg bénáznak az ilyen előfizetésekkel a szolgáltatók, mert nem tanulták meg normálisan konfigolni a cuccaikat. Úgy számoltam, hogy csak kb. 2 év után térülne meg, ami spórol az ember telefonelőfizetésen.
  • whiskeyman
    kábelnethez nem kell kábeltv előfizetés, az albérletemben kábelnet van...
    de nettel együtt jön a kábeltv jel is, tehát egy okos kis műszerrel meg lehet oldani, hogy minden csatorna legyen.
  • Tobacco
    ADSL-t is lehet már igényelni telefonvonal nélkül, de pontosan annyival drágább az alapdij mintha kifizetnéd a telefon minimál alapdiját.
  • Taranov
    Azért azt mondom, hogy még a mikrohullám is járható út, sokan használták, amikor az ADSL lefedettség alacsonyabb volt, de én azóta is maradtam mellette, mert a fene se akar itt váltogatni. Ha megbízható a szolgáltató, akkor abszolút jó is lehet.
    Az utolsó két lehetőség helyett már érdemesebb beköttetni a telefonvonalat, ha csupán takarékossági megfontolásból nem akarja ezt megtenni a topiknyitó.
  • Inquisitor
    Ja és persze zsák pénzét van kétirányú műholdas, az antenna ára egy használt utóéval vetekszik, előfizetés meg kb annyi havonta mint egy havi bér. A céges béreltvonalas móka meg ismét csak nagyon drága, de a bekötése tutira az. A hurokátengedéses ADSL meg ugye csak akkor használható ha van nem aktív telefonvonalad ami rézkábeles.
  • wyx
    ennek alapján te nem fogod tudni megmondani neki hogy milyet tud csináltatni, mert gyakran előfordul hogy egy városban egy utcában az utca páros oldalán van valami lehetőség, a páratlanon pl ugyanaz már nincs meg. :S
  • Inquisitor
    Lehetőségek:
    Kábelnet - Kell lennie a környéken olyan kábelnetes TV társaságnak, aki tud ilyet nyújtani. Jó esetben talán nem kell hozzá TV előfizetés is?
    Mikro - A legtöbb ilyen cég kicsi és nem túl megbízható, meg nagyban függ az időjárástól a stabilitása. Szintén utána kell keresni van e ilyen szolgáltató?
    Mobilos cégen keresztül - Nem túl drága, elvileg gyors, de a maximum sebességet csak kiemelt területeken (pár nagyváros és Balaton körül) tudod használni, erősen forgalomkorlátos, és harapnak a fájlmegosztásért.

Az elsővel járnál legjobban, de ha nem lehetséges ...

Van még műholdas, de az nem az igazi, mert kifelé kell egy bármilyen más internetelérés (akár leglasabb mobilos is) és kifelé ezért atomlassú. Tehát no game, semi webkamerázás, vagy IP telefon. Ráadásul elég drága kártya kell hozzá a gépbe és persze Műholdvevő antenna is.
  • Rage47
    mikrohullámú net
  • whiskeyman
    kábelnet
  • Gibor
    Hol laksz? vagy mijen környéken?
  • greenw
    Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy milyen netet tudnátok ajánlani, amihez nem kell telefonvonal? Segítségeteket előre is köszönöm!