24
Használd a telódat lebutítva - ha már lopott... (és más okosságok a rögös hétköznapokra)
  • csgery
    #24
    ÉS majd fél kiló celofánnal körbetekerve használja a telefonját:D
  • pazdet
    #23

    Nálam például amikor kézi hálózatválasztásra van kapcsolva, és beérek olyan helyre ahol a szolgáltatómnak nincs bázisállomása, gyak nincs térerőm, ott kiadja hogy nincs elérhető szolgáltató. HA auto. hálózat választáson van, akkor belép más szolgáltatóhoz, és ott korlátozott szolgáltatásokat kapok, azaz segélyhívást tudok csak indítani.
    De ha nem lehet szoftveresen kikapcsolni a hálózathoz kapcsolódást, akkor szvsz szívás van vele, mert a hálózatkeresés leszívja az aksiját pillanatok alatt.
    // Ha eléggé paranoiás vagy árnyékold le a telefon gsm modulját és antennáját //
  • ZilogR
    #22
    persze lehet másik IMEI-t csináltatni (csiripelik a verebek). A telefon IMEI-je pedig egy titkos adatbázisban van tárolva, amikor bejelentkezik a cellás hálózatba, rögtön el tudja dönteni a hálózat, h ez létezik-e az IMEI, milyen a státusza (fekete, szürke, fehér). Statisztikák szerint az IMEI számok 10%-a nem egyedi (azaz valahol kis műhelyekben szorgos emberkék dolgoznak azon, hogy az elvesztett és lopott mobilok újra használhatóak legyenek).

    Engem az is érdekel, hogy még ha megoldható is, hogy a hálózatba más IMEI-vel jelentkezzen be a készülék, azt hogyan tudják megoldani, hogy a "feketelistán" nem szereplő IMEI-t kapjon, ráadásul olyat, ami még nincs kiosztva (és nem is lesz, lehetőleg).

    Persze ahol emberek dolgoznak, mindíg van egy, aki nem elégedett a bérével, juttatásokkal, stb... és keresi a mellékest és a kiskapukat.

    Na és persze, ha van egy ócska NOKIA a szekrényben, annak az IMEI-ét is megkaphatja az új készülék!
  • Barney Tech
    #21
    Ha be van kapcsolva ,akkor szerintem IMEI szám alapján simán le tudják nyomozni.
  • Barney Tech
    #20
    NEked soha nem érik be a fejed lágya.
  • Petka
    #19
    Én úgy hallottam, hogy még akkor is be tudják mérni a telót, ha be sincs kapcsolva. De lehet kamu...
  • jefferson83
    #18
    Értem én, de akkor is az a véleményem, hogy ez nem alapeljárás ilyen ügyekben. Ha csúnyán akarok fogalmazni, akkor azt mondanám, hogy legtöbbször tojnák rá és nem érdekli őket. Én csak tapasztalatomról beszélek. Nekem nincs lopott telón, nem is szeretnék és csak örülnék, ha tévednék.
  • ZilogR
    #17
    nah, kezdünk rátérni végre, amiért létre akartam hozni ezt a topic-ot! Több infot, ha valakinek van, ne tartsa magába!
  • Petka
    #16
    Miért ne tudnák bemérni?
  • hunbasser
    #15
    nem razziáról van szó,hanem hogy eladott egy olyan telefont,amiről ő sem tudta,hogy lopott,aztán meg aki megvette,annál megtalálták a telefont,és hát ugye ilyenkor egyből azt mondja,hogy ő legálisan vette itt és itt.és akkor ugye tesómnál lyukadnak ki a rendőrök,ő meg gondolom útbaigazítja őket.gondja még hál'istennek ebből nem volt,de hát ez a szakma már csak ilyen.

    egyébként meg ha a sim ki van véve,akkor nem tudják belőni a teló helyzetét sehogy sem,pedig hiába hogy valamelyik toronnyal mindig kapcsolatban van a teló(ugye a 112-es példa is erre utal)
  • jefferson83
    #14
    Azt elhiszem, hogy ha ilyen üzlete van az embernek akkor egyértelmű, hogy körbenézhetnek. Azonban, hogy a szolgáltatótól cellainformáció alapján egy magánember (telefon) helyzetét kikérjék (csak mert lopottnak vélik) azt már nem. Természetesen bejelentésre (fülesre) kimehetnek (kötelességük).
  • zoolee
    #13
    Hülyegyerek!
  • Zsolti9014
    #12
    haveromat már beidézték emiatt.
    cserélgette a telefonokat, aztán az egyikről kiderült hogy lopott volt. akinek odaadta az jött rá erre. a gyerek azóta nem cserél telefont, ha nem ismeri az eredetét. :D
  • Boconadi
    #11
    kitudja?! Én ismerek sok hülye embert, köztük jomagamat
  • Nuki
    #10
    Szomszédunkban pár éve volt házkutatás 1 db lopott videomagno miatt, mert azt mondták a bácsik az utcában, hogy itt is próbálkoztak az eladással...
  • hunbasser
    #9
    hidd el,foglalkoznak vele.

    tesómnak van pár használttelefon boltja,és hát vittek be hozzá is olyan telefont sokszor,amiről csak később derült ki a rendőrség lévén hogy az lopott.
  • zoolee
    #8
    Ki a pics@ az aki használtan a használt ár feléért adja???
    Aki lopta és gyorsan akar szabadulni.;)
  • jefferson83
    #7
    Kiváncsi lennék, hogy egy darab lopott telefonra mikor küldik ki a kommandót. Még a kocsikkal sem foglalkoznak csak ha véletlenül belebotlik valamelyik vagy kapnak egy fülest.
  • Boconadi
    #6
    de primitiv vagy, már elnézést a durva kifejezésért. :) A használt telefon nem feltétlenül azt jelenti hogy lopott, és most talán itt a használt telefonról van szó :P
  • ZilogR
    #5
    ;)

    Egy az apronetes használt ár feléért adott 6280, aminek semmi papírja, csak szép állapotja és nagy tudása (ezért az árért) - rögtön arra tudok gondolni, hogy az eladó egy bokorban találta. Na, de maga a kérdés érdekes, sztem... Tehát: jön-e Starsky és Hutch?
  • Pigo
    #4
    Melyik készülék ez?
  • zoolee
    #3
    Pff..Lopott telót venni?LOL, ha nincs pénzed telóra ne vedd meg ez a véleményem.
  • ZilogR
    #2
    Azaz, ha veszek egy használt mobilt, aminek van ilyen funkciója, és én csak úgy használom, jönnek-e a rendőrbácsik?

    Mert ugye SIM nélkül IS lehet segélyhívást indítani (112)!

    1.) Namost, ha lehet SIM nélkül hívást indítani, akkor be van jelentkezve a cellás hálózatba a készülék, azonosítva magát az IMEI-vel?

    2.) Ha lehet SIM nélkül segélyhívást indítani, akkor lehet-e nem segélyhívást is?

    3.) Melyik szolgáltató hálózatához tartozik a SIM nélkül indított segélyhívás?

    4.) Akkor SIM nélkül tudnék bármely ELÉRHETŐ hálózaton telefonálni, ha 2.) megvalósítható?
  • ZilogR
    #1
    A történet onnan indult, hogy egy másik topicban felmerült az a kérdés, hogy egy repülő módben levő készülék bejelentkezik-e a cellás hálózatba? Az előzmények (egy Nokia 6280-ról van szó):


    Üdv, ha van ilyen telefonja valakinek, írja le, h a repülő mód:

    - beállítható-e SIM nélkül?
    - repülő mód újraindításkor megmarad?
    - repülő módben indított telefon SIM nélkül elindul?
    - milyen alkalmazások mennek repülő módban (pl.: FM rádió, kamera, hangrögzítő, videokamera, MP3 lejátszó, stb...)

    Magyarul: ha olcsóért vennék egy ilyet, de van egy bejáratott másik telóm, ezt használhatom-e repülő módban, SIM nélkül amolyan "szórakoztató központ"-nak?! (Mert a fene sem akarja ezeket (fényképező, MP3 lejátszó,...) külön-külön megvenni...)

    ----------------
    nincs benne repülő mód

    ----------------
    fenéket, dehogynem! :P

    ha van 1 ilyen vkinek, indítsa el SIM nélkül és amikor megkérdezi, h akarja-e SIM nélkül elindítani, akkor Igen-t nyom és megnézi, h a fényképező, MP3 lejátszó, FM rádió megy-e?!

    nagyon nagyon megköszönném!!!!!

    ----------------
    Jahogy ez a repülős mód? :D

    Most kipróbáltam, az MP3 lejátszó és a fényképező megy, a rádió is valszeg, csak most nem dugtam rá a headset-et...:)

    ----------------
    woow! köszönöm! akkor megéri megvenni nagyon olcsón ;) :P
    repülős, merthogy nem használja a GSM-rádióját ilyenkor, amiért a repülőgépeken nagyon szoktak prüszkölni...

    ...persze gondolom, ha nem jelentkezik be ilyenkor a cellás hálózatba (bejelentkezik???), akkor egy feltűnően-gyanúsan-nagyon-olcsó-de-azért-gyaníthatóan-csak-a-buszon-véletlenül-otthagyott-és-később-sajátként-eladott ilyen készülék a világ végezetéig használható repülős módban anélkül, h a rendőrség rád törné az ajtót, h megtalált az IMEI-kód alapján... és ugyanez igaz, gondolom minden olyan készülékre, ami működik kameraként, filmfelvevőként, -lejátszóként, MP3 playerként, GPS-ként, stb... Teszem azt egy buszon ott felejtett N95 senkit sem fog zavarni, ha ÉPP telefonként nem működik, amikor nyolc másik funkciója van, amit külön-külön horribilis összegért tudna az ember egy készülékben tudni, vagy beszerezni.

    ----------------
    Elvileg bejelentkezik ígyis...

    ----------------
    namost én ilyen téren kicsit szkeptikus vagyok, de ha indítok egy témát ennek, akkor ezt meg is vitathatnánk ott - és hátha más is ráfigyelne...
    ----------------