23
A veterán kubai muzsikusok topikja
  • hunbasser
    #23
    parancsolj

    már csak be kell tenni egy nero cover designerbe és ki kell nyomtatni
  • Golyo69
    #22
    Így néz ki..csak borítója nincs.....

  • Alien69
    #21
    Ez tényleg off, de nem értünk egyet. Igaz, tudásom hiányos, de szvsz, nem hiszem, hogy minden kubainak jó lett volna az amcsi "megszállás" alatt.
  • hunbasser
    #20
    pici off:Fidelnél már csak jobb lehet.ha tudnád,hogy mi volt ott az 50-es években,még a puccs előtt...aranyélet volt,olyan volt,mint most Las Vegas.a sok régi amcsi autó is azért maradt ott,mert hát kiűzték az amcsikat,meg le is gyilkolásztak párat,és most is mindenki azokkal a régi 50-es évekbeli autókkal jár :)

    de Kuba így is Kuba,és persze,ha nem lenne ez a nyomorúság,akkor talán nem is születne annyi jó kubai zene(ugyanis a kubai zenék nagyrésze elég negatív a szegénység és a "rabság" miatt,nagyrészük erről is szól)
  • Czdano
    #19
    Nővérem szokta hallgatni :]
  • Alien69
    #18
    AZt a filmet párszor megnéztem. Igaz, torrenten szedtem le, de be van tervezve, hogy eredetiben is megvegyem. Mert megérdemlik! Szeretem a kubai zenét. Igaz, kedvencem éppenséggel már nem annyira kubai (Gloria Estefan), de az most mindegy. Félek, mi lesz Kubából, ha politikai változások fognak lezajlani, márpedig, ahogy Fidel meghal, biztos megpróbálnak az amcsik valamit.
    Golyo69, esettleg engem érdekelne!
  • vmvr
    #17
    csak az a baj, hogy ez már egy csonka társaság, sajnos sokan meghaltak közülük...

    de ha tényleg ennyire tetszik, akkor ajánlom figyelmedbe a róluk készült filmet.

    szerintem akárhol hozzájuthatsz egy ezresért.
  • Golyo69
    #16
    Jah és EREDETI :D
  • Golyo69
    #15
    Van tőlük egy DVD-ém :D ha kell vkinek ingyen odaadom :D
  • The Garrett
    #14
    akkor ezentul figyelemmel kisérem, és a következőt nem hagyom ki :)
  • vmvr
    #13
    most voltak nemrég pesten, talán 1hónapja volt

    gyakran jönnek ide egyébként
  • ruffirant
    #12
    vagy télleg nagyon jó a zenéjük vagy nekem van furcsa ízlésem
  • The Garrett
    #11
    huh ez hatalmas zene :)))
    Szégyellem magam hogy eddig nem hallottam őket!
    :C A clocksnak is csak valami modernebb feldolgozását hallottam a coldplaytol, de az meg se közelíti ezt :D

    BTW aki szereti a hasonló hangzású, de kicsit modernebb zenét, az csekkolja le az Orishas -t is.


    remélem jönnek majd pestre is 1x
  • Tinman #10
    Eredetiben megvan, még anno Házimozi melléklet volt :-)
  • Trisztin
    #9
    http://www.youtube.com/watch?v=k85X3ZGwYtk&mode=related&search=

    Az én egyik nagy kedvencem... Petőfi sokat adja... :)
  • Pheel
    #8
    Javítva.
  • vmvr
    #7
    SA_D:?AS?_D?AS_DDASD?:
  • Pheaper
    #6
    azt hittem h a vistának egy klubja :|
  • vmvr
    #5
    neeem:)

    szerintem túl hosszú volt, amit odaírtam, de küldtem egy PÜ-t Pheel-nek.

    na, de témához kapcsoldó hsz-eket várok:P
  • hunbasser
    #4
    "hoppá, látom valami összekavarodott a teljes címnél:S "

    hoppá,látom igencsak beiszogattunk -.-
  • hunbasser
    #3
    gondolhattam volna,hogy te nyitod :D
  • vmvr
    #2
    hoppá, látom valami összekavarodott a teljes címnél:S
    majd megkérek egy modit, hogy javítsa

    én apám révén ismertem meg a Buena Vista Social Club-ot, ő nagy rajongójuk.

    a zene stílusa kubai jazz, szóval aki szereti a latinos zenéket annak tetszeni fog

    szerintem nagyon jó zene, kár, hogy csak ilyen idősen fedezték föl őket.

    egy kis ízelítő: egyik leghíresebb számuk, a Chan Chan

    ajánlom mindenki figyelmébe a róluk készült filmet: link
  • vmvr
    #1
    A Buena Vista Social Club nevét mára az egész világ megismerte. Az 1996-ban Ry Cooder által összetoborzott veterán kubai muzsikusokból álló project bejárta az egész világot, több millió példányban kelt el az album és azóta az abban részt vevő muzsikusok megérdemelten a világsztárok közé tartoznak. A Wim Wenders által róluk készített dokumentumfilmet a hazai mozik is játsszák a mai napig, de gyakran találkozhatunk vele a különböző TV csatornákon is.



    Az 1990-es években – a world music mozgalom térnyerése és a kubai kultúrpolitika nyitása következtében – a negyvenes-ötvenes éveket idéző divatja támadt a kubai muzsikának, s ez a láz az angol World Circuit Records 1997-es – Grammy-díjas, s immár több mint ötmillió példányban eladott – Buena Vista Social Club című lemezével érte el a csúcspontját.
    A Buena Vista Social Club nevű havannai klub, mely a többi népszerű helyi klubtól főleg azáltal különbözött, hogy a kevésbé tehetős kubai közönség előtt is nyitott volt, már nem működött a kilencvenes években, de hajdanán a legjobb muzsikusok léptek ott fel. Némelyikük azon az „all-stars” kiadványon is szerepelt, mely 1979-ben Estrellas de Areito címmel jelent meg – ennek a hatására indult a producer-gitáros Ry Cooder Havannába, hogy felkutassa az album még élő muzsikusait. A trombitás Manuel ’Guajiro’ Mirabalra, a zongorista Rubén Gonzálezre és a harsonás Jesus ’Aguaje’ Ramosra így talált rá, a Buena Vista Social Club album többi muzsikusára pedig az Afro-Cuban All Stars zenekart vezető Juan d’Marcos González segítségével figyelt fel. Ekképp teljesedett ki az előadók köre, többek közt a bőgős Cachaíto Lópezzel, a gitáros Compay Segundóval és Eliades Ochoával, a lantos Barbarito Torresszel, illetve az énekes Omara Portuondóval és Ibrahim Ferrerrel.
    Amellett, hogy a világzene legkirívóbb sikersztorija kerekedett ebből az albumból, szólólemezek sorát indította el: Gonzáleznek Introducing… Rubén González és Chancullo, Cachaitónak Cachaito, Omarának Buena Vista Social Club presents Omara Portuondo és Flor de amor, Ferrernek Buena Vista Social Club presents Ibrahim Ferrer és Buenos Hermanos, Mirabalnak Manuel Guajiro Mirabal, Galbánnak Mambo Sinuendo címmel.
    Ily módon vált mára a BUENA VISTA SOCIAL CLUBTM egy márkavédjeggyé: azon muzsikusok különféle projectjeit takarva, akiket a ’97-es Buena Vista Social Club című lemezről, vagy Wim Wenders azonos című dokumentumfilmjéből – mely az első Ibrahim Ferrer-szólólemez felvétele alkalmából készült – ismerhetünk.
    A Buena Vista Social Club társulatok zenéjében nincs semmi „különleges” – többek közt épp ettől olyan rendkívüli. Finom modorú idős muzsikusok játsszák a kubai klasszikusok dalait, vélhetően éppen úgy, ahogyan húsz évvel ezelőtt játszották, vagy játszották volna... És alighanem éppen így játszanák húsz év múlva is, csak hát tudjuk… – Ferrer 2005-ben, Rubén González és Compay Segundo pedig két évvel azelőtt egymás után ment el…