17
  • aaaaa
    #17
    Valóban... Aki épp ott lakott, és csak ment volna haza, saját magának köszönheti, hogy haza merészelt menni. Meg is érdemelte, hogy ezért jól összeverték, vagy belelőttek, minden felszólítás nélkül.A 3. felszólítást gondolom Te találtad ki, mert nem ez volt az általános... Ha épp Neked is arra lett volna dolgod , és "véletlenül" Téged is összevernek,vagy többszáz méterről kilövik a szemed, mert rosszkor voltál rossz helyen, nem tudom, akkor is így védened-e a "törvény" hős harcosait, akik magatehetetlen embereket rugdostak a földön...
    És igenis az is ártatlan, aki az általad említett harmadik felszólításra sem hagyja el a helyszínt , főleg ha nincs merre menekülnie , mivel nem hagytak neki utat, amerre mehetne. És semmiképpen nem érdemli azt, hogy mindenféle ítélet nélkül rálőjenek, vagy kilőjék a szemét...
    Te sem gondolohatod komolyan, hogy nem lett volna más eszköz a tömeg feloszlatására, mint a tömegbe lövetés... Csak a szerencsén múlott, hogy senki sem halt meg.
    És hogy nincs joguk eldönteni ki a civil, ki nem ??? Akkor szerinted miért képzik ki őket. Persze vesszen 100 ártatlan , mint hogy megmeneküljön 1 bűnös...
    Azért ha végiggondolod egy tüntetést másképp kéne kezelni, mint egy terrorista támadást...
    A bankrablókat sem illik pár bedobott kézigránáttal, vagy sortűzzel "hatástatalnitani", ha civilek is vannak a bankban.
  • xizor
    #16
    Offtopichoz : Felesleges ezen vitázni, hiszen aki az utcán lévőkkel szimpatizál felháborodik a redőrökön, míg fordítva ugyan ez a helyzet.

    Egyébként ez 1 tipikus ilyen anarchista eset, vlm plyetka után mennek pusztítani.Engem már csak érdekel mit kántált a tömeg?Gyilkor rendőrök?:)
  • fv
    #15
    Kedves Csaba42! Ez itt eléggé offtopic, úgyhogy szerintem hagyjuk, de azért azt végiggondolhatnád, hogy nem kéne védened a törvénysértő rendőreinket, akik ráadásul semmilyen bűntetésben nem részesültek a tetteikért.

    Görögországról: háromszor voltam, és eléggé zavart, hogy nem láttam az egész országban olyan feketét, aki ne másolt CD-ket árult volna. Belőlük pedig nagyon sokat. Lépten-nyomon odajöttek az emberhez, hogy rásózzanak PÉNZÉRT egy másolt lemezt. Csodálkoztam, hogy a rendőrség miért nem lép fel ellenük. Most úgy tűnik elkezdtek lépéseket tenni, erre tüntetnek? Hihetetlen.

    Amúgymeg gondoljatok bele, hogy milyen lenne, ha épp a ti nyaralásotokon, abból a káváházból ugrik ki a faszi, amiben ti üldögéltek. Egy ilyesmi eléggé horrorrá tudja változtatni a mézesheteket is. Úgyhogy nem tüntetniük kéne, hanem egy bocsánatkérő fáklyás felvonulást rendezni a jelenlévők lelki épségéért!
  • Csaba42
    #14
    Az általad említett emberek saját maguknak köszönhetik azt, hogy olyan bánásmódban részesültek, mint a huligánok! Itt MO-n még az a komikus helyzet is előfordulna, hogy egy terrorista feljelenti a z elhárítót, mert eltörte a jobb kisujját, míg ő halom lőtte agyon az embereket. Szted aki pl. a 3. felszólításra sem képes elhagyni a kiürítésre váró helyet, az ártatlan polgár? Pffff. Ennyi erővel be lehetne perelni a terrorista-elhárítókat is, vagy a különleges alakulatokat, mert bevetés során nincs joguk dönteni arról, ki civil, és ki vezsélyes bűnöző, mindenkivel azonos bánásmóddal kell bánni. Csak ugye a tájékozatlanság...

    Az általad említett degenerált egyéneket pedig védi a mi olyan zseniálisan megszerkesztett törvényünk, amely a saját emberei ellen fordulnak. Ez olyan, mintha tökön szúrnánk magunkat. Sőt, már rég meg is tettük.
  • eax
    #13
    Ez valami ilyesmi:
    Kiraknak egy réz hegesztőpálcát az asztalra, és kérdezik a műszakiakat, hogy mi is az. A válaszok:
    Lakatos: hegesztőpálca, ára X Ft
    Vegyész: réz, tömege X g
    Fizikus: fémrúd, hőtágulási állandója X 1/K
    Matematikus: henger, eltérése az ideálistól X %
    Erősáramú villanyász: vezeték, terhelhetősége X A
    Elméleti villanyász: áramvezérelt szakadás
    Digitális villanyász: aszinkron D-flipflop
    Informatikus: egybites gyökvonó
  • aaaaa
    #12
    Tudod amig az "ártatlan" elnyomott gyilkos, rabló, tolvaj, késekkel rohangáló emberek százainek életét megkeserítő ingyenélő kissebséget szabadon engedik másnap,ha elkövetnek valamit,
    addig a "huligánoknak" nevezett ártalan emberek százait is hónapokra begyűjtötték, csak mert arra jártak... (tény, hogy voltak köztük dobálók is)
    Nem tudom milyen felháborodás és rasszistázás lenne, ha belelőnének a putrisorba azonosító nélküli rendőrök, csak mert ott valószínűleg bűnözők lapulanak...
    Az igazi bűnözők ellen soha soha nem léptek fel így. Az azonosítók lekerülése egyszerűen bűncselekmény. Miért várnak az állampolgároktól törvénytiszteletet, ha a hatóság előre kitervelt módon, a törvényeket szándékosan megszegve lép fel ártatlan emberek ellen is ? ...
    Ugye megvertek egy "alattomos huligán" magyar zászlót lengető papot, néhány külföldi túristát, képviselőt, külföldi tudósítót is.
  • aki kérdez
    #11
    A második kép jobb szélén mit csinál a hölgy? Nálunk miért nem voltak ilyen tüntetők? :D
  • Sepu
    #10
    idegen bevándorlók tüntetnek ott , ami nem is az otthonuk, és olyan eset végett, amihez semmi közük hozzá. hasonló volt a helyzet franciao.-ban is pár éve, ott is bevándorló bűnözőket kergettek a rendorok, és a bevándorlók meg autókat gyujtogattak. szoval ez nagyon nincs jól így
  • Cat #9
    Szerintem ez szakzsargon. Mi a poroltót poroltónak mondjuk, a tűzoltók "porral oltónak", a slagot pedig "száraz tűzi vezetéknek".
  • Csaba42
    #8
    Most mi a baj ezzel? Értelmes, elvégre könnyet fakaszt. :) Vagy csak bele kell kötni valami apróságba, mert már itt is ez a menő dolog?
  • Csaba42
    #7
    Majd ha lesz magyarországi eset is kihírezve, akkor lehet megemlíteni, hogy mik voltak itt. Bár sztem csak nálunk van az, hogy egy bűnözőnek több joga van, mint egy rendőrnek (külhonon nem hezitálnak odavágni, ha a bűnöző pofátlan módon elkezd pampogni a rendőrnek), s ezért is kerültek le az azonosítók. Ez érthető is, elvégre az igencsak ostobán megszerkesztett törvény lecsapna a pofátlan rendőrre. Nem is értem, hogy merné valameyik is akárcsak meggörbíteni a hajszálát az ártatlan kődobáló huligánnak! xD
  • Tpe
    #6
    Azért fel lehetne terjeszteni egy Darvin díjra.
  • lazsi
    #5
    És ha hülye és kiugrik akkor mivan? Egy hülyével kevesebb. Egy olyan embert főleg nemtudok sajnálni aki egyébként bűnöző is.
  • sly007
    #4
    "könnyfakasztó gázt," Ez mi? Én csak könnygázt ismerek. Egy ember még is csak meghalt, ne poénkodójuk el a hírt.
  • quantum
    #3
    Egyetértek.
    De a másik oldalról még nagyobb gerinctelenség (lásd. lefelejtett azonosítószámok az egyenruhákról).
    Egyébként tényleg, mit tehet a rendőrség arról, hogy kiurott?
    Szerintem meg nincsenek tisztában azzal, hogy mi történt, valaki elterjesztette a kiszínezett verzióját. Szvsz.
  • Csaba42
    #2
    "A csuklyát és motoros bukósisakot viselő[...]"
    Egyesekben még gerinc sincs.
  • Csaba42
    #1
    Ezek is aztán IQ-barbárok:
    "A tiltakozást az váltotta ki, hogy egy kalóz CD-ket és DVD-ket utcán árusító nigériai férfi augusztus 19-én hajnalban életét vesztette, amikor kiugrott egy kávézó ablakán, mert - tévesen - azt hitte, civil ruhás rendőrök készülnek őrizetbe venni. "
    A hapi saját maga tehet a halálról, semmi köze a rendőrségnek hozzá. És ha pedig mégis őt akarták volna elfogni, akkor is ő tehetett volna a saját haláláról, mert minek ugrott ki? Minden normális ember visszariadt volna egy nagyobb ugrástól.

    De ezeknek is úgy tűnik, valami jó ürügy kellett ahhoz, hogy handabandázzanak, kihasználjék a szerencsétlen férfi halálát. Tisztán érthető, hogy nem a bosszú a céljuk, hanem, találván egy kapóra jött ürügyet, mindössze csak a figyelemfelkeltés és a vandalizmus a céljuk.