51
  • arrakistor
    #51
  • arrakistor
    #50
    végre egy jó cikk. a listát a gyakorlatban is fel kell majd használni !
  • AranyKéz
    #49
    Teljesen hogy irreleváns hogy zsidók voltak. Az volt inkább aggasztó, hogy vérkommunisták voltak.
  • Ronny
    #48
    a kurucinfo listája igaz. A szovjet forradalom hat pószteralakja közűl 5 zsidó gyökerekkel rendelkezett és a kommiszárok elsöprő töbsége is közülük került ki(nem beszélve a chekáról, és a gulagok vezetését is ők alkották)
  • rigidus
    #47
    > (És azért érdekelne, hogy a zsidók érdekvédelmi szervezeteinek hallatára miért áll fel mindenkinek a szőr a hátán, míg pl. egy magyarok érdekvédelmi szervezetének hallatára miért nem.)

    Az hogy a zsido erdekvedelmi szervezetek hallatara miert all fel az emberek hatan a szor en sem tudom, de hogy az izraeli erdekvedelmi szervezetek napi gyakorisaggal nyomjak a fasiszta hulyesegeiket nemzetkozi szinten "zsido erdekvedelem"-nek nevezve magukat ez mar tobb mint faraszto.

    "<< Plane ha azoknak a nepeknek izraeli erdekeltsegu cionista vezeto vannak. >>

    Akkor miért támadják Izraelt ?!


    Mert talan izrael az o kormanyaikba is szivarogtatja be az embereiket vagy, hogy a tranzitutvonalaikat veszelyezteti, vagy mas modon ellehetetleniti a felemelkedesuket. Izrael szereti a katonai es penzugyi erofolenyet egyuttal ellenorzese alatt tartani a terseget es ha valaki megprobal ott talpraallni, konkuralni vele barmilyen teren arra meg idejeben lesujt. Majd amikor fel akarjak nekik ezt roni, akkor jon a "mocskos antiszemitak" c. fejezet. Na kb. ettol all fel az emberek hatan a szor.

    > "<< De kevesbe "kemeny melo" megrendelni a felmerest, vagy cenzurazni. >>

    Kíváncsi vagyok hogy mekkora botrány pattanna ki hogyha egy ország minden ilyen szervezetet cenzúrázna."


    Semekkora, nezzel csak korul. Meg egyebkent is ki "pattantana" ki a bortranyt? A cenzurazott tomegmedia?

    "<< Utana kuldtek a Demokracia tankokat lerohantak majd gyarmatositottak ezeket az orszagokat, >>

    A gyarmatosítás és aközött amit amerika csinál, ég és föld a különbség."


    Jo lenne ha korvonalaznad, hogy ez a nagyvolumenu kulonbseg miben nyilvanul meg.

    "<< az ellenorzesuk ala helyeztek a termeszeti eroforrasaikat (olaj/gaz) >>

    Hehe, egy másik elmélet amit állandóan hallok, hogy amerika direkt tartja diktatúrákban ezeket az országokat, hogy aztán olcsóbban tudjanak olajat venni."


    Vagy inkabb, hogy dragabban eladni.

    "Jó lenne hogyha az összeesküvéselmélet-szövők eldöntenék már végre hogy melyik verziót képviselik."

    A varosban ahol elek van egy ICE nevu tarsasag. Jonehany ismerosom dolgozik naluk, nemelyikuk jelenleg is irakban van a Texaco megbizasabol kutak karbantartasan dolgoznak. Ha erdekel, heti 1500 fontert tudok neked melot szerezni, de nem biztos, hogy hazajossz.

    "<< igy most amreikai/izraeli nagytokesek erdekeit kepviseli, vagyis: "demokratikus" >>

    Mivel hogy egy baromira elszegényett országról van szó, nem látom hogyan tudna talpra állni külföldi befektetések nélkül.


    Ha pedig lebombazzak es megsemmisitik/elfoglaljak a strategiai agazatait akkor sehogy. Egyebkent is mi koze a kulfoldi befekteteseknek egy katonai hadmuvelethez? Netan maguk a befektetok rendeltek meg? Egyebkent is az USA-nak mi a franc koze van hoza, hogy az az orszag egy szegeny "nem demokratikus" orszag. Ezzel az uruggyel a legtobb orszagot le lehet bombazni. Ez kovetkezik?

    "<< Igen, koszonjuk, de ezt a hangzatos suvito/duborgo gazdasag dolgot mar ismerjuk errefele. >>

    Magyarországot mindig hagyd figyelmen kívül az ilyen összehasonlításokban XD
    "


    Miert?

    "Izrael akkor csatolt magához területet amikor háborúban baszogatták és nyert."

    Vilagos, engem baszogat a szomszedom, osszeverekedunk, en nyerek majd elkeritem magamnak az udvarat. Ez igy telleg emeszthetobben hangzik.

    "És mit ne mondjak, Izraelben jobb dolga van azoknak az embereknek mint valami diktatúrában."

    Mondj egyetlen olyan orszagot ahol nem diktatura van.

    "Az aszpartámot még mindig nem tiltották be ? Pedig jó ideje tele van a média vele hogy milyen káros."

    Nem bizony. Meg nem is fogjak amig a Monsanto milliardjait ez biztositja.

    "Ha demokratikusak lettek volna, és a környező országok baszogatták volna őket, amerika valszeg nekik is segített volna."

    Erdekelne, hogy mit jelent a "demokratikus" szo jelentese. Amerikat?

    "Mivel hogy a magántulajdon és a magánvállalkozások eltörlése automatikusan állami monopóliumok létrehozását eredményezi..."

    Aminek nem a nep es a dolgozo emberek alltal valasztottak alltak az elere, hanem izraeli tokesek megbizottjai rendeztek nekik kamukommunizmust. Nezd mar vegig a garniturat csak Magyarorszagon. Meg mindig izraeli iranyitas alatt van.

    "Ó, dehogynem. A lehető legközelebb áll ahhoz amit Marx leírt."

    Ezek szerint olvastal Marxot. Konkretan mi allt kozel ahhoz amit o leirt?

    "Marx egy fasz volt."

    Csak maguk a kizsakmanylok lattak igy.

    Nem esett nekik jol, hogy Marx olyasmira tanitja az embereket, hogy a tokesek az o eleterejuket folozik le, a felhalmozott penzzel pedig arra torekednek, hogy az ellenorzesuk es iranyitasuk alatt tartsak oket, netan annyira ellehetetlenitsek oket, hogy fizeteskeptelenseg eseten a tokeshez kelljen fordulni kolcsonert, amiert olyan kamatot fog kiszabni, hogy egy eleten at a lekotelezett szolgaja legyen.

    Meg sok hasonlo dolgot is leirt meg, peldakkal illusztralva es stabil ervekkel alatamasztva. Ez ellen a tokes osztaly maskent nem tudott volna vedekezni, minthogy lejaratta es sajat maga rendezett egy kamukommunizmust.

    "- Abból indult ki hogy a "vadkapitalista" országokban a gazdagok és szegények közötti különbség nőni fog ("kizsákmányolás")."

    Tevedes. Nem ebbol indult ki, hanem rogton az alapokbol: Az onallo eleterejebol egy ember sem kepes extrem modon haszonra szert tenni, "extrem modon" felulkerekedni, csak akkor, ha valamilyen modon masok eleterejet is maga ala vonja.

    "- Azt hitte hogy a magántulajdon, magánvállalatok eredendően "gonoszak"."

    Nem hitte, hanem bizonyitotta. A ketto kozott van egy oriasi kulonbseg. A szocialpszihologiai irasabin vilagosan kitert ennek a magyarazatara is ami diohejban igy nez ki:

    A penz halmozasa - csakugy mint barmi mase az eletben - fuggoseget okoz a szemely szamara. Aki tulzott mertekben fogyaszt alkoholt, drogot, az a rabja lesz es folyamatosan noveli az adagjat. De akar ide sorolhatnam az egyeni vagy csoport altal elvezett hatalmat vagy a szerencsejatekot - meg szinte mindent az eletben. Azok a szemelyek akik valamely fuggosegben szenvednek, az itelokepesseguk kiszolgaltatott a fuggoseg targyanak.

    Ha a termeles oka nem kizarolag a szukseg, hanem a toke halmozasanak egy modja is, akkor a fuggoseg bealltaval a termelest a szemely vagy csoport tokehalmozasa szabalyozza, nem pedig a szukseg.

    Nezz korul a vilagban mennyi szemetet nem lehet eladni a tultermeles miatt es ezert agressziv marketingeszkozoket kell alkalmazni, mert a termelest nem a szukseg szabalyozza, hanem a tokefelhalmozas uteme. Ezeket a termekeket valamely eroforrasokbol meg is kell teremteni, ami tultermeles eseten oda vezet amit korabban magad is kitunoen leirtal: "Mondanom se kell, természetes hogy voltak olyan barom országok akik nem gondolkodtak előre, irtózatos ütemben felélték az erőforrásaikat, és csak arra alapozták a gazdaságukat."

    "- Azt hitte hogy diktatúrával meg lehet oldani a problémákat."

    Dehogynem, ha a "diktator", vagyis a kizarolagos iranyito maga a termelo nep.

    "- Azt hitte hogy az egyenlőségre kell hajtani. NEM IGAZ."

    Nem hitte, hanem tudta, hogy az egyenloseg jelentese egyenlo eselyek minden ember szamara. Most viszont - nem eloszor - ellentmondast erzek az ervelesedben, mert korabban azt allitottad a "demokratikus" orszagok vedelmeben, hogy az emberek "egyenlobbek" mint barhol mashol es erre alapoztad az afganisztani es iraki haboru celjat is, de most ugy tunik, hogy az "egyenloseg"-et "hatranykent" emlited.

    "Szart se ér az egyenlőség ha a nép egyenlően éhenhal."

    Ez teny. Pedig a keszleteink felelese menthetetlenul ide fog vezetni.

    "ez nem amiatt van mert az "emberek gonoszak", vagy nem elég "érettek" a kommunizmushoz; az emberek mégha teljesen jóakaratúak is, akkor sem tudják jól beosztani a közös javakat"

    Tehat ha jol ertelmezem amit mondani akarsz, ezek szerint a szemelyes profithalmozas helyett szukseg van egy olyan szabalyzasi folyamatra amely kepes a szukseg aranyaban osztonozni a termelesre, nem pedig a halmozas aranyaban.

    "Tisztelni kell az Istent (Marx), félni kell a Sátántól (kapitalizmus), mert az gonosz ("kizsákmányolás"). Ne ess "bűnbe" (az istennek se akarjál pénzt keresni vagy akár csak annyit követelni mint amennyit dolgozol), add oda a pénzed a papnak (komcsi vezető), és maaaajd jó lesz neked mert eljutsz a Mennyországba (egyenlőség). Ja és ne kérdőjelezd meg az isteni dogmát (kommunizmus), különben az ördöggel cimboráltál (kapitalista) és ki kell végezni téged.

    Ez engem a 40 eves kamukommunizmus propagandaszarjara emlekeztet. (akinek mar tudod, hogy kik voltak a foszervezoi)

    "<< Turelemmel varom, hogy mikor fog ez megtortenni. >>

    Soha. Nagyon szép jövő felé tartunk.


    Feleljuk a keszleteinket es tomegevel fogunk ehen dogleni. Szebb jovot most nem is tudnek elkepzelni.

    "A magántulajdont ellenzi. Ha kommunizmus lenne, most nem lenne számítógéped, merthogy az termelőeszköz."

    Azon termeloeszkozokben, melyek nem az egyen termelokepesseget egeszitik ki, hanem mas szemelyek termeloerejet vonja az egyen haszonszerzesenek alapjaul.

    A szemelyi szamitogep nem ilyen termeloeszkoz.

    "A kínálat és a kereslet modelljének figyelmen kívül hagyása mindenképpen hiányt és éhínséget okoz."

    Most erre mit mondjak AranyKez? Onmagad ellen ervelsz.
  • AranyKéz
    #46
    << akik megszegték a megállapodást és elfoglalták egész Palesztínát >>

    Már nem egyszer mondtam; miután az összes környező ország megtámadta az új államot, majd röhejesen el is vesztette a háborút, hát bizony vele vesztett egy rakat területet is. Így jár aki a tűzzel játszik és megégeti magát.

    << Meg aztán mi is visszakaphatnánk Belső-Mongóliát, mivel az őseink onnan jöttek és még csak nem is olyan régen, mint anno a zsidók Júdeából . . . >>

    Hát csináld. Gyűjts össze 1-2 millió embert, álld az utazási és a letelepedési költségeiket, várj egy megszálló hatalomra, várd meg míg a környező területeket vallási vezetők kerítik úgy-ahogy hatalmukba, várd meg míg a megszálló hatalom meggyengül, és az etnikai konfliktusokra hivatkozva javasold az ország szétosztását, reménykedj hogy a határokat úgy osztják el ahogy te elképzelted. Ha az országod túléli az ezt követő háborút amiben minden szomszéd ország rádtámad, és sikerül kiépíteni egy szabad országot egy rakat diktatúra mellett a semmi közepén, állandó háborúban, akkor gratulálok, elismerem az országodat, megdolgoztál érte.
  • AranyKéz
    #45
    Na, a kuruc.infóról aztán mindenki tudja hogy milyen pártatlan, bizonyítékokkal jól megalapozott, zsidóellenességre nem hajló cikkeket szokott közölni.

    Avval a többi nem zsidó, de kommunista faszkalappal mi van akik segédkeztek ebben ? Vagy az már nem lenne annyira szenzációhajhász ha kiderülne hogy egy rakat színtiszta magyar is sáros volt benne ? (Meg mint tudjuk, akiben akár egy kis zsidó vér is van, az már nem színtiszta magyar, hiába nevelkedett Magyarországon, hiába anyanyelve a magyar, hiába gondolja azt magáról hogy magyar, hiába nem tud szart se a zsidóságról. Akiben akár egy csepp zsidó vér is van, az már egy rohadt genny cionista besúgó aki közvetlenül Izraeltől kapja a parancsokat. Bezony.)

    << megszületett a Tanácsköztársaság, a Magyarországra kényszerített zsidódiktatúra >>

    Én úgy tudtam hogy kommunista diktatúra volt...


    http://en.wikipedia.org/wiki/Hungarian_Soviet_Republic#Birth_of_the_Soviet_Republic - Többen is kurvára elbénázták a dolgot, gyakorlatilag a kezükre játszották a hatalmat. Enélkül soha nem bírták volna megszerezni a hatalmat. Ráadásul pár hónap múlva össze is omlott az egész. Egy IGAZ zsidó ilyen pocsék összeesküvést nem végez XD XD XD
  • OliApa
    #44
    "Akkor a briteket kellett volna baszogatni, nem pedig rakátatámadásokat indítani izraeli civilek ellen. Így utólag meg főleg nem."

    Csak halkan jegyzem meg: a zsidók annak idején a palesztínai angol érdekeltségek (szállódák, kereskedelmi egységek) elleni terrortámadásokkal vették rá az angolokat Palesztína felosztására. Ma sem lenne semmi gond, ha Israel maradt volna az eredeti mandátumterületén és nem lett volna akkora étvágya a palesztínok földjére. Érdekes tény, hogy bár mindenki elismeri Palesztína felosztását, ennek ellenére nem mindenki ítéli el a zsidókat, akik megszegték a megállapodást és elfoglalták egész Palesztínát.

    Meg aztán mi is visszakaphatnánk Belső-Mongóliát, mivel az őseink onnan jöttek és még csak nem is olyan régen, mint anno a zsidók Júdeából . . .
  • OliApa
    #43
    Kicsit részletesebben. A portréktól meg egyenesen kirázott a hideg . . . (Amennyiben tényleg az említett urakat ábrázolják.)
  • Ronny
    #42
    biztos sok esélyük lett volna az akkor még a fél világot uraló britek ellen. Amúgy voltak felkeléseik, lásd wikipedia ide vonatkozó része.

    "Ha az új állam szabad demokrácia lenne, míg Magyarország többi része egy diktátor alatt nyögne, nem támogatnám a diktátort."

    Ha demokrácia lenne akkor áldosod adnád rá? Erre nem lehet mit mondani.
  • AranyKéz
    #41
    << Palesztína brit gyarmat volt 1917-től. 1920-ban a zsidó lakosság 66000 volt, a nemzsidó viszont 606 000. A britek a hazai, illetve a világ zsidóságának a nyomására elfogadták a Balfour Nyilatkozatot(1917), amiben egy zsidó állam létrehozásának szándékat fgolalják írásba. Amíg brit irányítás alatt volt az ország, addig szépen beengedtek még 600 000 zsidót, így az ENSZ döntésekor már egészen máshogy huzigálták azokat a határokat. >>

    Akkor a briteket kellett volna baszogatni, nem pedig rakátatámadásokat indítani izraeli civilek ellen. Így utólag meg főleg nem.


    << Mellesleg ezek a határok olyan jól sikerültek, hogy 700 000 arabnak kellett elhagynia Izrael terültét. >>

    Legjobb tudomásom szerint senki nem kényszerítette őket hogy elmenjenek.

    Azért van egy tippem hogy fordított helyzetben (zsidók az arab területeken) mi lett volna; újabb holokauszt, több millió új áldozattal.


    << Olyan ez mintha az oroszok megunták volna az országuk területén élő muszlimokat és az ötvenéves megszállás alatt szépen a nyakunkra telepítik őket, aztán 1990-ben az ENSZ határozat nyomán meg alapítják a már nagyrészt muzulmán dunántúlon a Csecsen Kalifátust. >>

    Ha az új állam szabad demokrácia lenne, míg Magyarország többi része egy diktátor alatt nyögne, nem támogatnám a diktátort.


    ----

    Apropó, a Nobel békedíjat csak rasszistáknak, terroristáknak és háborús bűnösöknek szoktak adni, vagy esetleg van olyan is, aki nem felelős ezrek haláláért ?
  • Ronny
    #40
    Palesztína brit gyarmat volt 1917-től. 1920-ban a zsidó lakosság 66000 volt, a nemzsidó viszont 606 000. A britek a hazai, illetve a világ zsidóságának a nyomására elfogadták a Balfour Nyilatkozatot(1917), amiben egy zsidó állam létrehozásának szándékat fgolalják írásba.

    Amíg brit irányítás alatt volt az ország, addig szépen beengedtek még 600 000 zsidót, így az ENSZ döntésekor már egészen máshogy huzigálták azokat a határokat.

    Mellesleg ezek a határok olyan jól sikerültek, hogy 700 000 arabnak kellett elhagynia Izrael terültét.

    Olyan ez mintha az oroszok megunták volna az országuk területén élő muszlimokat és az ötvenéves megszállás alatt szépen a nyakunkra telepítik őket, aztán 1990-ben az ENSZ határozat nyomán megalapítják a már nagyrészt muzulmán dunántúlon a Csecsen Kalifátust.

    A mai világban kifizetődő elvtelennek lenni és tolni mások szekerét egy kis odadobott morzsáért, de azért magunkban ne legyünk már hülyék.
  • AranyKéz
    #39
    << add oda a pénzed a papnak (komcsi vezető), >>

    Ide pap helyett Messiást akartam írni, sokkal jobban jellemző a személyi kultuszra amit a komcsi vezetők művelnek.
  • AranyKéz
    #38
    Úgy jelölték ki a határokat, hogy azok illeszkedjenek az ott élő népcsoportokhoz. Ha zsidók laktak ott többségben, zsidó terület lett. Nem vettek el semmilyen palesztin területet (egészen a háborúig, amit ugyebár nem ők indítottak).

    Innentől fogva semmis minden érv ami Izrael létjogosultságát megkérdőjelezi.
  • AranyKéz
    #37
    De azért bírom az zsidóellenes és izraelellenes logikát:

    - Izrael gonosz, mert zsidók vannak benne (akiknek van pofájuk megvédeni magukat)
    - a zsidók gonoszak mert közük van Izraelhez (minden zsidó Izraeli besúgó, ugyebár)

    Nem tűnik fel senkinek se hogy körkörös logika ?!
  • AranyKéz
    #36
    << Miert nagyobb baj, hogy a zsidokat oldosik mint a nem zsidokat? >>

    Nem éppen ezt mondtam. (És azért érdekelne, hogy a zsidók érdekvédelmi szervezeteinek hallatára miért áll fel mindenkinek a szőr a hátán, míg pl. egy magyarok érdekvédelmi szervezetének hallatára miért nem.)


    << Plane ha azoknak a nepeknek izraeli erdekeltsegu cionista vezeto vannak. >>

    Akkor miért támadják Izraelt ?!


    << De kevesbe "kemeny melo" megrendelni a felmerest, vagy cenzurazni. >>

    Kíváncsi vagyok hogy mekkora botrány pattanna ki hogyha egy ország minden ilyen szervezetet cenzúrázna.


    << Utana kuldtek a Demokracia tankokat lerohantak majd gyarmatositottak ezeket az orszagokat, >>

    A gyarmatosítás és aközött amit amerika csinál, ég és föld a különbség.


    << az ellenorzesuk ala helyeztek a termeszeti eroforrasaikat (olaj/gaz) >>

    Hehe, egy másik elmélet amit állandóan hallok, hogy amerika direkt tartja diktatúrákban ezeket az országokat, hogy aztán olcsóbban tudjanak olajat venni. Jó lenne hogyha az összeesküvéselmélet-szövők eldöntenék már végre hogy melyik verziót képviselik.


    << igy most amreikai/izraeli nagytokesek erdekeit kepviseli, vagyis: "demokratikus" >>

    Mivel hogy egy baromira elszegényett országról van szó, nem látom hogyan tudna talpra állni külföldi befektetések nélkül.


    << Igen, koszonjuk, de ezt a hangzatos suvito/duborgo gazdasag dolgot mar ismerjuk errefele. >>

    Magyarországot mindig hagyd figyelmen kívül az ilyen összehasonlításokban XD


    << Vagy raketaval loned ha a kereskedoik felvasarolnak a fel orszagod ingatlanjainak egy reszet, majd egyik naprol a masikra hozza akarnak csatolni a sajat orszagukhoz, mit sem torodve vele, hogy ott elnek mas emberek is. >>

    Izrael akkor csatolt magához területet amikor háborúban baszogatták és nyert. És mit ne mondjak, Izraelben jobb dolga van azoknak az embereknek mint valami diktatúrában.


    << Mert nekik nem voltak nehezbombazoik amerikai/izraeli iranyitas alatt. Ha lettek volna, most ok is demokratikusak lennenek. >>

    Ha demokratikusak lettek volna, és a környező országok baszogatták volna őket, amerika valszeg nekik is segített volna.


    << http://www.nibiru.hu/aspartame.html >>

    Az aszpartámot még mindig nem tiltották be ? Pedig jó ideje tele van a média vele hogy milyen káros.


    << a vadkapitalista allami monopoliumukat kb. 40 evig kommunizmus es szocializmus neven futtattak >>

    Mivel hogy a magántulajdon és a magánvállalkozások eltörlése automatikusan állami monopóliumok létrehozását eredményezi...


    << Ezert van az, hogy ma mar a ket szo jelentese meg sem kozeliti az eredeti jelenteset amit Marx es Engels adott neki >>

    Ó, dehogynem. A lehető legközelebb áll ahhoz amit Marx leírt.


    << valamint a hamis szocializmus amit az embereknek eladtak tudatosan ugy volt megrendezve, hogy az emberek hosszutavon elforduljanak tole es nehogy eszukbe jusson megegyszer Marx vagy Engels irasaihoz hozzanyulni, mert azok az irasok azert keszultek, hogy felszamoljak az eloskodest es a kizsakmanylast >>

    Marx egy fasz volt.

    - Abból indult ki hogy a "vadkapitalista" országokban a gazdagok és szegények közötti különbség nőni fog ("kizsákmányolás"). NEM IGAZ. A demokratikus (->kapitalista) országokban kifejezetten nagyobb az egyenlőség mint a nem demokratikusokban. Gazdasági szempontból kifejezetten előnytelen a túl nagy egyenlőtlenség (a túl nagy egyenlőség is). A világ egyenlősége is egyre csak növekszik.

    - Azt hitte hogy a magántulajdon, magánvállalatok eredendően "gonoszak". NEM IGAZ.

    - Azt hitte hogy diktatúrával meg lehet oldani a problémákat. NEM IGAZ.

    - Azt hitte hogy az egyenlőségre kell hajtani. NEM IGAZ. Szart se ér az egyenlőség ha a nép egyenlően éhenhal.

    - Azt hitte hogy az egyenlőséget, valamint a közös tulajdont meg lehet valósítani állam és fizetőeszköz nélkül. Hát a lófaszt. (És neeeem, ez nem amiatt van mert az "emberek gonoszak", vagy nem elég "érettek" a kommunizmushoz; az emberek mégha teljesen jóakaratúak is, akkor sem tudják jól beosztani a közös javakat)

    - Tisztelni kell az Istent (Marx), félni kell a Sátántól (kapitalizmus), mert az gonosz ("kizsákmányolás"). Ne ess "bűnbe" (az istennek se akarjál pénzt keresni vagy akár csak annyit követelni mint amennyit dolgozol), add oda a pénzed a papnak (komcsi vezető), és maaaajd jó lesz neked mert eljutsz a Mennyországba (egyenlőség). Ja és ne kérdőjelezd meg az isteni dogmát (kommunizmus), különben az ördöggel cimboráltál (kapitalista) és ki kell végezni téged.


    << Turelemmel varom, hogy mikor fog ez megtortenni. >>

    Soha. Nagyon szép jövő felé tartunk.


    << Pedig ha teszel egy ilyen jellegu joslatot, nem artana azt ervekkel is alatamasztani. >>

    - A magántulajdont ellenzi. Ha kommunizmus lenne, most nem lenne számítógéped, merthogy az termelőeszköz.

    - A kínálat és a kereslet modelljének figyelmen kívül hagyása mindenképpen hiányt és éhínséget okoz.

    - Az átlag kommunista gondolkodása valahogy így néz ki: a monopolcégek gonoszak -> a cégek gonoszak -> tiltsuk be az összes céget -> de azért mégis kéne valahogyan termelni -> hozzunk létre állami vállalatokat -> monopolhelyzetben lévő állami nagycégek! HALLELUJAH, megoldottuk az eredeti problémát!!! Az már mellékes hogy a kis- és középvállalkozások a legjellemzőbbek a "vadkapitalista" országokban, és a magánvállalatok betiltásával pont azokkal basznak ki a legjobban, és közelebb kerülnek az általuk rettegett nagycéges diktatúrához mint bármely kapitalista rendszerben.
  • Ronny
    #35
    az ENSZ-nek semmi joga nem volt ahhoz, hogy átjátssza a palesztínok élőhelyét. Innen indúl ki minden fájdalom és háború. Nehogy azzal gyere, hogy a visszatérés jogán lett az övék a terület, mert ezzel az erővel az egész világtérképet át lehetne rajzolni.
  • AranyKéz
    #34
    JAJJ de szemetek az Izraeliek hogy nem adták át azonnal a környező diktatúráknak a területeiket, amiket az ENSZ szabott ki nekik!

    Amit meg elfoglalt területet, azt háborúban foglalta el, amiben nem ő volt az agresszor. Azt hiszem úgy fair, hogyha hülyeségért háborúzgatsz, és vesztesz, fizetsz érte.
  • Ronny
    #33
    mi van? A PLO azért alakúlt meg, mert az izraeliek elűzték a palesztínokat a lakóhelyükről és a helyén létrehoztak egy zsidó államot. Teljesen felesleges veled vitakozni, én be is fejeztem.
  • AranyKéz
    #32
    << Mindezek elott Izrael ugyanazt a lappango gyarmatositast csinalta Libanonban mint a palesztinoknal, vagy akar jelenleg Magyarorszagon, vagy barhol masutt a vilagban. A PLO nem ok nelkul baszogatta oket, elnyomas ellen, gyarmatositas ellen joga van fellepni a sajat foldjen. >>

    JÚJ BAZDMEG. TE EZT EL IS HISZED ?!
  • rigidus
    #31
    Miután a PLO már 14 éve baszogatta Izraelt, az kicsit bepipult, és kisöpörte az egész szervezetet Libanonból. Erre meg megalakul helyette a Hezbollah..."

    "<< Nem kene osszekeverni az okot az okozattal. >>

    Hm ? Fejtsd ki."


    Mindezek elott Izrael ugyanazt a lappango gyarmatositast csinalta Libanonban mint a palesztinoknal, vagy akar jelenleg Magyarorszagon, vagy barhol masutt a vilagban. A PLO nem ok nelkul baszogatta oket, elnyomas ellen, gyarmatositas ellen joga van fellepni a sajat foldjen.

    "Forrást pls."

    Felesleges, nezd vegig az izraeli hadsereg arzenaljat. A repulogepeiktol, a legvedelemig a foldi harcijarmuveiktol a raketasilokig minden amerikai.

    "És különben is, jó hogy ellentmondasz magadnak. Előbb még nem azt mondtad hogy az USA és Izrael puszipajtások ?!"

    Miben? Abban, hogy az altalam emlitett terrorszervezet maga Izrael?
    )
  • AranyKéz
    #30
    << Nem kene osszekeverni az okot az okozattal. >>

    Hm ? Fejtsd ki.

    << Azok a terrorista szervezeteket amelyeket az USA tamogatott? >>

    Forrást pls. (És különben is, jó hogy ellentmondasz magadnak. Előbb még nem azt mondtad hogy az USA és Izrael puszipajtások ?!)
  • rigidus
    #29
    "Miután a PLO már 14 éve baszogatta Izraelt, az kicsit bepipult, és kisöpörte az egész szervezetet Libanonból. Erre meg megalakul helyette a Hezbollah..."

    Nem kene osszekeverni az okot az okozattal.

    "A Libanoni kormány meg mindkét esetben szart bele hogy terroristaszervezetek támadják a szomszéd országot. Szóval kifejezetten NEM Izrael hibája."

    Azok a terrorista szervezeteket amelyeket az USA tamogatott?
  • rigidus
    #28
    "<< Vadasszak a zsidokat? Hol? >>

    Jobb helyeken csak nacionalista barmok fenyegetőznek és szítanak gyűlöletet, rosszabb helyeken mai napig öldösik őket.


    Melyik nepet nem oldosik? Miert nagyobb baj, hogy a zsidokat oldosik mint a nem zsidokat?

    "Annyira nem követem az események alakulását, de ESETLEG nem azért áll Izrael nyerésre, mert jól vezeti a VÁLASZTOTT kormánya, és a környező országok pocsék kormányai (ahem, diktátorai) inkább azzal vannak elfoglalva hogy irtsák és elnyomják a saját népüket ?"

    Plane ha azoknak a nepeknek izraeli erdekeltsegu cionista vezeto vannak. Meg jo, hogy nem erdekuk barmit is jobba tenni hiszen nem a SAJAT nepukrol van szo.

    "<< Plane ha az ezzel kapcsolatos "fuggetlen" felmerest maguk a korrupt diplomatak vegzik. >>

    Független szervezetek végzik. Kicsit kemény meló lenne mindegyiket megbundázni.


    De kevesbe "kemeny melo" megrendelni a felmerest, vagy cenzurazni.

    "<< Irakba meg Afganisztanba is csak nyaralni vittek a sracokat >>

    Irak és Afganisztán kifejezetten nem voltak fejlett demokráciák.


    De az amik megelegeltek, megraktak a B2 bombataroloit Beke csomagokkal majd meghintettek veluk az afganisztani es iraki emberek legnagyobb oromere. Utana kuldtek a Demokracia tankokat lerohantak majd gyarmatositottak ezeket az orszagokat, az ellenorzesuk ala helyeztek a termeszeti eroforrasaikat (olaj/gaz) igy most amreikai/izraeli nagytokesek erdekeit kepviseli, vagyis: "demokratikus".

    "(Egyébként Afganisztán köszöni szépen, remekül megvan az új alkotmányával és a süvítő gazdaságával, meg amúgy a békével)"

    Igen, koszonjuk, de ezt a hangzatos suvito/duborgo gazdasag dolgot mar ismerjuk errefele.

    "<< a "fejlett" Izrael mit muvel a palesztinokkal evtizedek ota >>

    Fura. Izrael szinte egyik konfliktusban se volt agresszor.


    Szegeny kicsi Izrael.

    "http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Israeli-Palestinian_conflict (A maradéknak meg most lusta vagyok utánanézni). Én is felpofoznám a szomszédomat, ha rakétával lőné a házamat."

    Vagy raketaval loned ha a kereskedoik felvasarolnak a fel orszagod ingatlanjainak egy reszet, majd egyik naprol a masikra hozza akarnak csatolni a sajat orszagukhoz, mit sem torodve vele, hogy ott elnek mas emberek is.

    "(Mellesleg a palesztinok se voltak kifejezetten demokratikusak)"

    Mert nekik nem voltak nehezbombazoik amerikai/izraeli iranyitas alatt. Ha lettek volna, most ok is demokratikusak lennenek.

    "<< De termeszetesen nem azok akik ezeket a szintetikus szarokat isszak. >>

    Hát nem kell inni. Senki nem kényszerít rá."


    Es senki sem tiltja meg, senki sem tajekoztatja az embereket, hogy karos. Eppen ellenkezoleg, ugy hallgatjak ahogyan tudjak.

    http://www.nibiru.hu/aspartame.html

    "<< 1. Kommunizmus nem volt. >>

    Akkor hova tűnt az a 100 millió ember ?


    Nem tom. Kerdezd meg az izraeli erdekeltsegu politikusokat akik a vadkapitalista allami monopoliumukat kb. 40 evig kommunizmus es szocializmus neven futtattak es elkovettek mindent annak erdekeben, hogy az emberek zsigerikben elutasitsak a ket szo hangzasat is. Ezert van az, hogy ma mar a ket szo jelentese meg sem kozeliti az eredeti jelenteset amit Marx es Engels adott neki, valamint a hamis szocializmus amit az embereknek eladtak tudatosan ugy volt megrendezve, hogy az emberek hosszutavon elforduljanak tole es nehogy eszukbe jusson megegyszer Marx vagy Engels irasaihoz hozzanyulni, mert azok az irasok azert keszultek, hogy felszamoljak az eloskodest es a kizsakmanylast.

    "<< 2. Mellesleg kik voltak ezek a szemelyek es a hozzatartozoik? Csak nem a jelenlegi vezetok es csaladtagjaik? >>

    Akkor szavazz másik pártra.


    Van olyan part amelyik a dolgozo nep mellett all?

    "<< Vagy erdeke fekszik abban, hogy kormanyparti propagandaval mossa az agyukat reggeltol estig. Igy meg a legkemenyebb diktaturak is mukodokepesek. >>

    Totális, 1984-féle kontroll nélkül szart se ér az egész, mert úgyis kipattan az igazság;"


    Turelemmel varom, hogy mikor fog ez megtortenni.

    "<< Mert egyesek kituztek a vadkapitalista zaszlojukra es az egyszeru emberek szemeben a zaszlo lett lejaratva nem pedig a zaszloshajo. >>

    Most tudnék órákat mesélni arról hogy a marxista hülyeségek utáni loholás mindenképpen térdig érő szart eredményez"


    Pedig ha teszel egy ilyen jellegu joslatot, nem artana azt ervekkel is alatamasztani.

    "Mondanom se kell, természetes hogy voltak olyan barom országok akik nem gondolkodtak előre, irtózatos ütemben felélték az erőforrásaikat, és csak arra alapozták a gazdaságukat."

    Mint ahogyan a most is igy tortenik.
  • AranyKéz
    #27
    Miután a PLO már 14 éve baszogatta Izraelt, az kicsit bepipult, és kisöpörte az egész szervezetet Libanonból. Erre meg megalakul helyette a Hezbollah...

    A Libanoni kormány meg mindkét esetben szart bele hogy terroristaszervezetek támadják a szomszéd országot. Szóval kifejezetten NEM Izrael hibája.
  • AranyKéz
    #26
    << Ez kb. a neokon warmongerek által puffogtatott hazugság - "azért támadtak meg minket, mert szabadok vagyunk" - kifejtése. >>

    Pontosabban: "azért támadtak meg minket, mert ők nem szabadok". Ha azért támadnának mert az ellenség szabad, akkor saját maguk között nem lennének konfliktusok. És lőn, vannak!
  • Ronny
    #25
    Gondolom a libanoni polgárháborúba sem avatkoztak be. A nyolcvanas években izraeli segítséggel szétverték az országot, aztán csodálkoznak, hogy a kormány még ma sem nyerte vissza a kontrollt az ország déli része felett(a gyengébbek kedvéért az izraeli erők dél-libanont rohanták le, a Hezbollah ennek nyomán alakúlt meg)? Aztán jött 2006-os konfliktus...

    Nem értem miért véded őket minden áron, ha nem vagy cionista...bár te tudod

  • Ronny
    #24
    Legyünk bizakodóak:)
  • AranyKéz
    #23
    << de neked mi közöd ehhez >>

    Szeretem a goa trance-t (többek között), Izrael pedig elég sok ilyen zenét ont ki magából.

    És lőn! Mégse vagyok izraeli kém, és mégse értek feltétlenül egyet az éppen aktuális izraeli kormány minden döntésével.

    Ugye milyen fura ?
  • AranyKéz
    #22
    << Vadasszak a zsidokat? Hol? >>

    Jobb helyeken csak nacionalista barmok fenyegetőznek és szítanak gyűlöletet, rosszabb helyeken mai napig öldösik őket.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Persecution_of_Jews
    http://en.wikipedia.org/wiki/Antisemitism
    http://en.wikipedia.org/wiki/New_antisemitism


    << Borzaszto egyszeruen, ha valaki koveti a vilag esemenyeit (nem pedig a hirek toredeket), eroviszonyok alakulasat es, hogy mely esemenyek kiknek kedveznek. >>

    Annyira nem követem az események alakulását, de ESETLEG nem azért áll Izrael nyerésre, mert jól vezeti a VÁLASZTOTT kormánya, és a környező országok pocsék kormányai (ahem, diktátorai) inkább azzal vannak elfoglalva hogy irtsák és elnyomják a saját népüket ?


    << Plane ha az ezzel kapcsolatos "fuggetlen" felmerest maguk a korrupt diplomatak vegzik. >>

    Független szervezetek végzik. Kicsit kemény meló lenne mindegyiket megbundázni.


    << Irakba meg Afganisztanba is csak nyaralni vittek a sracokat >>

    Irak és Afganisztán kifejezetten nem voltak fejlett demokráciák. (Egyébként Afganisztán köszöni szépen, remekül megvan az új alkotmányával és a süvítő gazdaságával, meg amúgy a békével)


    << a "fejlett" Izrael mit muvel a palesztinokkal evtizedek ota >>

    Fura. Izrael szinte egyik konfliktusban se volt agresszor. http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Israeli-Palestinian_conflict (A maradéknak meg most lusta vagyok utánanézni). Én is felpofoznám a szomszédomat, ha rakétával lőné a házamat.

    (Mellesleg a palesztinok se voltak kifejezetten demokratikusak)


    << De termeszetesen nem azok akik ezeket a szintetikus szarokat isszak. >>

    Hát nem kell inni. Senki nem kényszerít rá.


    << 1. Kommunizmus nem volt. >>

    Akkor hova tűnt az a 100 millió ember ?


    << 2. Mellesleg kik voltak ezek a szemelyek es a hozzatartozoik? Csak nem a jelenlegi vezetok es csaladtagjaik? >>

    Akkor szavazz másik pártra.


    << Vagy erdeke fekszik abban, hogy kormanyparti propagandaval mossa az agyukat reggeltol estig. Igy meg a legkemenyebb diktaturak is mukodokepesek. >>

    Totális, 1984-féle kontroll nélkül szart se ér az egész, mert úgyis kipattan az igazság; az meg teljesen kivitelezhetetlen, ráadásul sokkal több pénz kell a fenntartásához minthogy egyszerűen rendbehozzák a dolgokat.


    << Mert egyesek kituztek a vadkapitalista zaszlojukra es az egyszeru emberek szemeben a zaszlo lett lejaratva nem pedig a zaszloshajo. >>

    Most tudnék órákat mesélni arról hogy a marxista hülyeségek utáni loholás mindenképpen térdig érő szart eredményez, de nem teszem (a lényege annyi hogy nem létezik "tudományos kommunizmus")


    << Persze. Barmely tokes civilizaciot nezunk a tortenelemben, elobb utobb mind felelte magat. >>

    Mondanom se kell, természetes hogy voltak olyan barom országok akik nem gondolkodtak előre, irtózatos ütemben felélték az erőforrásaikat, és csak arra alapozták a gazdaságukat. Természetesen az ilyen eset ritka mint a fehér holló. A többi meg köszöni szépen, jól van.
  • rigidus
    #21
    > Az a gond, hogy ez már egy többezer éves történet aminek nincs megoldása.

    A repulo ember esete is ilyen tobbezer eves tortenet volt. Generaciok nottek es haltak ki abban a tudatban, hogy nem lehetseges, pedig valojaban az, csak a rendelkezesre allo ismeretek igy hajlandosag sem volt meg.
  • rigidus
    #20
    Fúúúj rohadt cionista! Izraeli kém!!! Akasszuk fel!!!

    Bizonyara lemaradtal az elso hozzaszolasom egy lenyeges kijelenteserol:
    "Mellesleg a baj nem a szarmazasukkal van hanem az Izraeli (cionista) erdekekkel amit kepviselnek. [...] Nem a cselekedeteik alapjan itelik el az emberek egymast, hanem mindenfele multbol kiragadott idiota szempontok alapjan (borszin, hajszin, nemzetiseg, stb)."

    Amibol szerintem egyertelmuen lejon, hogy nem ertek egyet azzal ha az embereket a szarmazasuk alapjan itelik el.

    > És azt az erőszakot és kizsákmányolást amit a muszlim vezetők csinálnak azt nem ítéled el ?

    De igen. A kizsakmanyolast, eroszakot, MINDEN formajaban elitelem, fuggetlenul attol, hogy zsido/nem zsido, muszlim/kereszteny, kekhaju, zoldszemu, stb. Nem tudom mit lehet ezen nem erteni.

    > Ó, akkor mégsem a zsidók esküdtek össze ebben az esetben ?

    Ennek az ellnekezojet hol jelentettem ki?

  • Ronny
    #19
    Az a gond, hogy ez már egy többezer éves történet aminek nincs megoldása. Sajnos előbb-utóbb mindenképpen koppanás lesz a vége, aztá kezdődik újra minden.
  • AranyKéz
    #18
    << Ja egyebkent elfelejtettem mondani, hogy magam is zsido szarmazasu vagyok >>

    Fúúúj rohadt cionista! Izraeli kém!!! Akasszuk fel!!!

    << elitelem az eroszakot, toket, kizsakmanyolast es termeszetesen azt is amit az Izraeli nagytoke tesz a vilaggal >>

    És azt az erőszakot és kizsákmányolást amit a muszlim vezetők csinálnak azt nem ítéled el ?

    << Az egesz csak egy nagy nacionalista taktika >>

    Ó, akkor mégsem a zsidók esküdtek össze ebben az esetben ? Fura. Úgy tudtam hogy egy összeesküvéselmélet sem hiteles zsidók nélkül.
  • rigidus
    #17
    Ja egyebkent elfelejtettem mondani, hogy magam is zsido szarmazasu vagyok, de messze elitelem az eroszakot, toket, kizsakmanyolast es termeszetesen azt is amit az Izraeli nagytoke tesz a vilaggal.

    Tolem lehet akar mentoovkent antiszemitazni is, az egesz egy nagy baromsag. En felvallaltam a szarmazasomat eddig mindig, de ezert soha semmilyen attrocitas meg nem ert. Az egesz csak egy nagy nacionalista taktika, hogy a zsido szarmazasuak biztonsagerzetet manipulaljak igy azok elzarkozzanak a nemzsido szarmazasuaktol es a ket nepcsoport kozt kialakuljon egy mestersegesen taplalt ellentet.
  • rigidus
    #16
    Giovanni Csermanek lemaradt. (Kadar Janos) :-)
  • rigidus
    #15
    > Első célját már elérte, a másik célt meg én is nyomatnám hogyha annyira vadásznák a népemet mint a zsidókat.

    Vadasszak a zsidokat? Hol?

    > Csak tudnám hogyan jutottak el a zsidó származásból (vagy akár vallásból, nemzetiségi tudatból) a cionizmusba a gondolatmenetükben.

    Borzaszto egyszeruen, ha valaki koveti a vilag esemenyeit (nem pedig a hirek toredeket), eroviszonyok alakulasat es, hogy mely esemenyek kiknek kedveznek.

    > Aztán ugye jobban lehet termelni kapával mint pl. kombájnnal, ha motivált az ember?

    A kombajnt meg szazdollarosok rakjak ossze nem az emberi munkaero.

    > Hehe, nekem is van egy saját kis pet project-em; képtömörítőn dolgozok. Úgy készül mint a Luca széke XD

    Na itt jon a kepbe a motivacio hianya.

    > A nagytőkések között is versenyhelyzet van (arról nem is beszélve hogy MUSZÁLY befeketetniük ha nem akarják hogy eltűnjön a pénzük).

    Penz nem tunik el csak ujbol eloszlik. (muszaly ---> muszaj)

    > Ilyenkor elő lehet hozakodni avval hogy lefizetik a korrupt vezetést, de megsúgom: a demokratikus országokban a legkisebb a korrupció.

    Plane ha az ezzel kapcsolatos "fuggetlen" felmerest maguk a korrupt diplomatak vegzik.

    > A fejlett országok kifejezetten nem szeretnek egymás ellen háborúzni.

    Ertem, Irakba meg Afganisztanba is csak nyaralni vittek a sracokat. Mellesleg nem artana megnezni, hogy a "fejlett" Izrael mit muvel a palesztinokkal evtizedek ota, csak mert adjak oda a foldjuket es nem vonulnak a sajat foldjukon izraeli gyarmatba.

    > Mégis a fejlett országokban élnek a legtovább.

    De termeszetesen nem azok akik ezeket a szintetikus szarokat isszak.

    > Hohó, ez mind nem lenne ha a dicső kommunizmusban nem csináltak volna egy rakat pocsék, monopolhelyzetben levő kórházat.

    1. Kommunizmus nem volt.
    2. Mellesleg kik voltak ezek a szemelyek es a hozzatartozoik? Csak nem a jelenlegi vezetok es csaladtagjaik?

    > Azt azért csak meg tudja állapítani a szavazó, hogy elégedett-e a kormánnyal vagy sem. Így ha a kormány továbbra is a csúcson akar terpeszkedni, legalább egy kis érdeke fekszik abban hogy jól csinálja a dolgokat.

    Vagy erdeke fekszik abban, hogy kormanyparti propagandaval mossa az agyukat reggeltol estig. Igy meg a legkemenyebb diktaturak is mukodokepesek.

    > Mivel egyre kevésbé éri meg a kommunizmus hamis lángja után loholni...

    Mert egyesek kituztek a vadkapitalista zaszlojukra es az egyszeru emberek szemeben a zaszlo lett lejaratva nem pedig a zaszloshajo.

    > Tudsz jobbat mondani, ahol az emberek legalább ilyen jól élnek ?

    Persze. Barmely tokes civilizaciot nezunk a tortenelemben, elobb utobb mind felelte magat. Egy ideig mindenhol rohadtul jol eltek (egyesek) a vadkapitalizmus fedelzeten amig a nagy joletben el nem pusztitottak egymast vagy sajatmagukat.
  • zemy
    #14
    ööö. Mr. Goldenhand itten most ellentmondást érzek, két mondatod között
    először azt írod: mi a lóhugy köze lenne egy Csehországban született és nevelkedett cseh embernek Izraelhez ?
    Aztán azt írod: Apropó. Nem leszek nagy barátságban azokkal a barmokkal, akik Izraelt legszívesebben eltüntetnék vagy felosztanák..

    De neked mi közöd ehhez, itt születtél és nevelkedtél...
  • OliApa
    #13
    "Azért jó lenne némi bizonyítékot is produkálni hogy a "zsidók" egy idegen országból beszivárogtak a vezetésbe, aztán vagdalkozni. Anélkül erősen boszorkányüldözés szaga van."

    Maradjunk a száraz tényeknél: nem kell idejönniük idegen országokból. A "dicsőséges" 133 napot Kohn (Kun) Béla és társaik (Szamuely, Stromfeld, stb...) vezényelték le, később Róth Manó (Rákosi Mátyás) és további bűntársaik meg az ÁVH-ban szereztek múlhatatlan "érdemeket". ("Körmös" Bauer, Gerő, Farkas, Münnich, stb...) Ma már ilyen szalonképtelen lehetőség nincs, helyette itt van a PÉNZ, aminek egyesek annyira örülnek, hogy beáramlásuk nélkül világvégéről vízionálnak. Ügyes . . .
  • Ronny
    #12
    amerikának nem kéne senkit támogatni, ez a polgárok valódi érdeke és az eredeti amerikai tradíció.

    "Az Izrael- meg amerikaellenességet meg nem ez táplálja, hanem az a rakat vallási vezető, akik többek között Európában is szeretnek robbantgatni, a gyerekeket terroristának, jobb esetben vallási fanatikusnak nevelik, elnyomják a nőket, megölik vagy megkínozzák a más vallásúakat, ateistákat, buzikat, nyugatbarátokat, politikai ellenségeket, meg amúgy mindenkit aki nem illik bele a szűk kis talpnyaló rétegbe."

    Ez kb. a neokon warmongerek által puffogtatott hazugság - "azért támadtak meg minket, mert szabadok vagyunk" - kifejtése.

    Rémlik valami olyasmi, hogy ok-okozati összefüggés?Az amerikaik nagyon népszerűek voltak a térségben a dekolonizációs nézeteik miatt, tartott ez addig amíg nem kezdték el feltétel nélkül támogatni Izraelt(ez egy TÉNY). Ezen kívűl Szeptember 11-ét olyan események előzték mint az Öbölháború, Irak 10 éven át tartó bombázása, katonák állomásoztatása Szaud-Arábiában, az iráni sah elűzése, stb.