24
  • exxile
    A Zoran csippes Magnavox-om eddig bo 2 ev alatt mindent lejatszott, szemben a sokkal dragabb Panasonic S295-el, ami pedig ujabb is. Abban valami sajat fejlesztesu Matsushita ize van...
  • atomkrumpli
    mpeg4-players.info itt megtalálod

nem olyan rossz a Yamada DVD-Mi220X
  • 711462
    Yamada es frissites, gyari frissites mar a DVX-6700 ota nincs a lejatszohoz. Ez altalanos ebben az arkategoriaban, csak nehany nevesebb gyarto veszi a faradsagot, hogy rugdossa a kinaiakat egy uj firmwarert. Yamada mint ceg, azaz az Umax, mar eleg szarul all nem valoszinu, hogy jon ki uj asztali lejatszo toluk jelenleg, bar sose lehet tudni...
  • 711462
    Erdekes vanna chipsetek amiknek nem art a hutes, de az alatalanosabb hiba minden lejatszonal a lemezmozgato motorok meghibasodasa es meg a tap hiba is valoszinubb mint a chipset melegedes miatti hiba.
  • 711462
    Hat azert indokolhatnad kicsit mittol jobb szerinted a Zoran chipset foleg ha 3 eves es 7xx es verzioju... nem azert nincs hozza modolt firmware mert jobb hanem egyszeruen mert nem ismert a firmware felepitese es igy nem lehet modositani. Ami altalanosan igaz a Zoran chipes lejatszok joval erzekenyebbek a lemezek minosegere . Mindenesetre en soha nem hasznalnek Zoran chipes playat mert szerintem meg a MediaTek jobb. sokkal.
  • 3P
    Csak csatlakozni tudok a Yamada DVD-ket méltatók táborához. Több éve megvan a Yamada DVD-m (és sok ismerősömnek is ez van az én ajánlásomra) és abszolút meg vagyunk vele elégedve. A szoftverét frissítik folyamatosan, igaz az enyémen egy lassan 1,5-2 éves szoftver van, de az is visz minden filmet (tényleg mindent, ami hozzám kerül). Soha nem volt vele semmilyen gond, illetve ismerőseimével sem. Őszintén megmondom, hogy messze nem vártam ettől ennyit, hiszen tényleg épp hogy 10e Ft felett volt. Arra számítottam, hogy eldöcög majd 1-1,5 évig, azt eldobja magát, hisz mit is várhatnék egy ilyen olcsóért vett cucctól, de nem így lett szerencsére. Egy New Age nevü fickó mindig fejleszt a hivatalos szoftvereken is még, így szerintem kimagasló a tudása. Van 1-2 ismerősömnek márkásabb Divx-ed lejátszója és mind elmarad ettől legyen az Samsung, Sony, Panasonic, vagy akár Phillips. Volt nekem korábban egy nem divx-es Panasonicom, hát azzal soha sem voltam elégedett, pedig nem a márkát utálom, mert a TV-m is az, szóval inkább szeretem, de a DVD-je buta volt, hangos volt és egy kicsivel 1 éves kora után el is dobta magát, pedig mesze nem a legolcsóbb Pana volt. Ekkor döntöttem úgy hogy ezentúl csak a márka miatt nem veszek egy cuccot sem és lám a Yamada nekem megszólgálta bizalmat, pedig tényleg olcsó volt.
    Az igazat megvallva gondolkodok egy 2. lejátszó vásárlásán is és természetesen az is Yamada lesz, ha minden igaz. Bár azért én sem lennék a H264 ellensége, amit úgy tudom, hogy még egy Yamada sem tud. A BR vagy HD nekem még egy pár évig biztosan luxus, majd ha dömping lesz belőle, akkor ráérek akkor venni, addig marad a jó öreg sima DVD extra divx/xvid tudással.
  • UnnameD
    Amelyiknek az mpeg paneljéről nem spórolták le a 10 forintos hűtőbordát az szokott menni (én is raktam mindegyikre, és azokból osztogattam az ismerőseimnek, és mindegyik megy)
  • fourgee
    "a srác előtt (szerintem New Age) egyébként tényleg le a kalappal, nagyon ügyes dolgokat hozott össze."

Erről mesélnétek 1 kicsit bővebben? Még nem is hallottam erről. Mondjuk privát üzenetben?
  • sathinel
    Divix site

Érdemes ránézni kicsit és szerintem olyan lejátszókra van szükség ami netkapcsolattal is rendelkezik, vagy egy pc, mivel valsz nemsokárra a filmek is így lesznek nézhetőek a neten keresztül. Minek vennék sok lemezt, ha megnézhetem bármikor. El sem kell menni a kölcsönzőbe, vagy kiírni a filmeket.
  • bertino
    azért az én Divx-es yamada lejátszóm, amit 3 éve vettem még mindig jol műkszik hibátlanul...
    bár lassan funkcioját veszti, mert a monitorom nagyobb az itthoni TVnél
  • UnnameD
    Hehe, az asztali divx-es lejátszóknak a 90% az egyenesen mehet a kukába. Én javítottam több száz darabot, és annyira szarul van megcsinálva az egész, a spórolás okán, hogy az elképesztő.
  • avman
    rgb, scart, dvi, hdmi a vga-n, htpc mond neked valamit? kicsit megmosolyogató, h gémen és sg fórumozáson kívül másra nem tudod használni a géped...
  • dez
    Az első hsz-ben HD-DivX-es Blu-ray lejátszóról volt szó. Namost ez az, ami tök fölösleges, mert Blu-ray lévén eleve ismeri a h.264-et, ami sokkal jobb, mint a DivX/XviD, és ma már kb. az összes HD-s rip x.264 (ami ugyanaz, mint a h.264, csak a legoptimálisabb beállításokkal). Ami korábban HD-DivX-ben volt, abból is kijött már x.264-es, mert annyival jobb... (Az esetleg nem árt, ha a sima, nem HD-s DivX-et támogatja, a DVDrip-ekhez.)
  • 12346
    divx-ből jöhet ki nyugodtan újabbnál újabb. xvid-el tolják a filmeket mióta. épp ezen okból kifolyólag.

a 264-es kódolás meg szép és jó, meg mindenféle, de amíg az asztalik nem tudják, addig felőlem akármi is történhet vele. gép előtt ülős film nézést elég megmosolyogtatónak tartom.
  • dez
    Az első hsz-ben HD-DivX-ről volt szó. A neten visont a legtöbb HD-s rip MKV-ba csomagolt h.264/x.264 tömörítésben van, nem véletlenül.
  • FoodLFG
    Nem konkrétan a cikkre ment, hanem az első hozzászólásra, csak elfelejtettem linkelni :D
  • wanek
    Ez hogy jött ide? Kezdetben a DVD-ket (MPEG2) konvertálták át DivX/XviD formátumra. De nem azért, mert így jobb lett, hanem azért, mert a film kisebb helyen elfért, és hamarabb lehetett internetről letölteni. Mivel DivX/XviD lejátszóból már nagyon sok létezik, h264-et tudóból meg nagyon kevés, ezért még sokáig életképes marad ez a formátum. Arról meg nem is beszélve, hogy a filmek elsöprő többsége gyalázatosan rossz, ezen a nagyobb felbontás sem tud segíteni.
  • wanek
    Tedd hozzá, hogy csak mediatek-eshez csinál firmware-t.
    Zoran-oshoz nincs is frissítés. Tudod miért? Mert még így is sokkal jobbak, mint az agyonberhelt mediatek-esek. Az én 3 éves Zoran chipes asztalim leveri az összes mediatek-est...

PS: a srác előtt (szerintem New Age) egyébként tényleg le a kalappal, nagyon ügyes dolgokat hozott össze.
  • joebacsi
    "A partnerek között olyan neveket találunk, mint az LG Electronics, a Philips Electronics, a Samsung Electronics, a Sony Electronics, vagy a Thomson. Elsősorban ennek köszönhető, hogy a DivX-támogatás több területen és régióban alapkövetelménynek számít, amit egy valamirevaló asztali lejátszónak teljesítenie kell."

hát nemtudom, én inkább annak a magyar srácnak emelnék szobrot, aki miatt a szutyok 10 rongyos yamada lejátszóm tudásban odab*ssza az összes ilyen nevesebb gyártó divxes szerencsétlenkedéseit az általa írt tunningolt firmware-nek köszönhetően :)
  • dez
    (A korai filmes rész a Blu-rayre vonatkozik.)
  • dez
    Jah, a DivX elavult a h.264-hez képest - azonos bitrátán sokkal jobb minőséget, vagy nagyobb felbontást ad a h.264.

De egyébként nem csak h.264-ben (más néven AVC) lehet a film a lemezeken, hanem egy bizonyos VC-1-ben is (a Microsoft codecje), sőt mpeg2-ben is, és a korai filmek még ez utóbbiban voltak - persze jó magas bitrátán, dual layeres lemezeken.
  • savior
    raadasul divx-bol folymatosan jonnek ki az ujabb verziok. emiatt van hogy a lejatszon nem indul el egy film, nincs kep, nincs hang, a ketto el van csuszva egymastol es meg nehany hasonlo hiba
  • FoodLFG
    Nem értem minek ide DivX, amikor tudomásom szerint Blu-Ray és a HD DVD is h264 tömörítést használ a filmek esetén. És ez jobb mint a DivX ..
  • gabeei
    Én a sima, és HD-DivX-es Blu-Ray lejátszókra várok. Nah az lesz majd csak a móka-kacagás...