23
-
Ronny #23 szóismétlés:/ -
Ronny #22 sajnálatos dolgok ezek. Ugyanennyire vérlázító a kissebségekkel szembeni pozitív diszkrimináció. Ezek nem amerikai elvek. -
wanek #21 Ehhez mit szólsz?
Negatív diszkrimináció a "demokrácia fellegvárában"? MEGALOL!
Én eddig úgy gondoltam, hogy a fizetés az elvégzett munkáért jár. Tökmindegy, hogy hány kilo valaki, vagy éppen milyen az egészségügyi állapota (ez maximum az egészségügyi biztosítóját érdekelheti, de semmiképp a munkáltatót).
Innen már csak egy lépés a "szőke, kék szemű emberek" felsőbbrendűségét hirdető eszméhez hasonló nézet elterjedése...
Nem is értem azt, hogy egyesek még mindig valami álomországnak képzelik az usa-t. -
Ronny #20 mos igen, nemrég iktatták ki a Habeas Corpust ami a fejlett világ egyik legnagyobb vívmánya volt, DE ezek visszafordítható dolgok. Ott már van egy szilárd alap. Még a késői szovjet rendszerrel való öszehasonlítás is nagyon erősen túlzó. Az EU felében kemény börtönbüntetést kapsz, ha gyakorlod a szólásszabadsághoz való jogodat. Én inkább emiatt aggódnék. -
wanek #19 Nem volt itt semmi túlzás, ez az igazság. Szabádságjogok? Ugyan! A papír sokmindent kibír. A gyakorlat meg egészen mást mutat.
De még a papír (törvények) sem tükrözi azokat az igazi szabadságjogokat. Nemrég hoztak például törvényt arra, hogy bárki, bárhol, bármeddig lehallgatható, megfigyelhető, leellenőrizhető bírói engedély nélkül. Tiszta Gestapos módszer. -
Ronny #18 te normálisnak tartod azt az embert akinek súlyos megélhetési problémái vannak, de azért megveszi 100 havi részletre a legújabb Suzukit, hogy legyen mivel villognia?
Mindenki tud építeni völgyhidat, pénz kérdése. Nem attól lesz normális nemzeti öntudatunk, hogy egy feleslegesen drága és az ország nagy részének érdektelen hidat építenek. -
Ronny #17 azért ne túlozzunk, de ha így folytatódik tovább akkor az amerikaiak szépen lassan önként feladják a szabadságjogaikat. -
Ronny #16 ajánlom figyelmedbe a patriot act-et és a hivatalokban már az állampolgárok számára is kötelező ujjlenyomatot adni. -
Sepu #15 nem voltam amerikába, talán nem is leszek, de nem is kívánkozok odamenni -
wanek #14 Nyugodt lehetsz, figyelnek mindenkit ott is. Ez még a régi orosz módszeren is túltesz. -
#13 Mi lenne ha ezt a rendszert a saját állampolgáraikra is alkalmaznák? Minden lehetséges adatok gyűjtsenek be róluk is, kövessék le ki mit csinál... Mert ha ezt nem teszik, akkor milyen jogon teszik ezt mindenki mással? Persze ha európába jön egy amerikai és hasonló dolgokon kell keresztül mennie, hogy bejuthasson, akkor fel lennének háborodva... Kapják be. -
wanek #12 Ennek köze sincs a magyar öntudathoz. Józan ésszel beláthetó bárki által, hogy ha üres a kassza, és csak adóssághegyek vannak, akkor nem ez az ideális pillanat, hogy urizáljunk. Persze te biztos a zsdsz szimpatizánsok közé tartozhatsz, akik itt új hazát szeretnének, mert otthon már nagyon nem jó nekik. Ennek a legjobb módszere az, amit jelenleg is csinálnak. Mindenünket eladják, adóssághegyeket halmoznak fel, miközben ők hatalmas pénzekhez jutnak. Ebből már csak egy einstand-dal lehetne kimászni, volt is már rá példa. -
#11 szerintem meg nem
másrészről legalább megmutattuk, hogy mi is tudnuk ilyet
folyamatosan megy a jajveszékelés, hogy így a magyar öntudat meg úgy
aztán ha valakik tesznek is valamit, akkor meg a többi here mint hörög, hogy minek, miért, mennyiért.
nekünk nem jó semmi -
Inquisitor #10 Na igen, ha valaki "gonosz terrorista" és "ok nélkül" csúnya dolgokat akar elkövetni az USA-ban (vagy bármely országban), akkor valószinüleg teljesen legálisan akar bejutni, eredeti néven, eredeti doksikkal ÉS repülőn. Azt azért nem gondolom, hogy az NSA és társai enyire naívak és hülyék legyenek, tehát egyetértek az elöttem hozzászólókkal, simán lenyúlják az adófizetők pénzét valami ürüggyel egy valószinüleg csak félig életképes megoldásért. -
Ronny #9 A mexikó határ felől évente egymillió illegális szökik át amerikába és közben itt szívoznak velünk. Ez a nagy vicc. Csak annyit kell tennie a terroristának, hogy vesz egy jegyet Mexikóba és onnan jelképes összegért átszöktetik az ezzel foglalkozó csoportok. -
Praetor #8 A szomorú valóság... -
wanek #7 Köztudott, hogy az állami megrendelések többsége az adófizetők pénzének a haverok (és a politikusok saját) zsebébe való átjátszásra van kihegyezve. Ez mindenhol a világon így van. Nálunk annyival rosszabb a helyzet, hogy az állam már semmi feladatot nem akar ellátni, viszont horribilis adókat szed be. -
wanek #6 És? Az is sima lenyúlás volt. Ráadásul már akkor is tudták, hogy szart se ér az egész, amikor megrendelték. De a 43 milliárdos völgyhíd sem semmi, ha már itt tartunk. Sokkal olcsóbban megoldható lett volna híd nélkül. -
#5 En megfigyellek,te meg fizetsz erte! Jo uzleti erzekkel kitervelt bevetel :) -
Cat #4 A magyar stadionbeléptető rendszer 2001-ben 5 milliárd forintba került. Egyszer sem használták, soha. -
wanek #3 Sima lenyúlás az egész. Mi kerül itt dollár milliárdokba? -
aDannyBoy #2 nyilván ilyen módon keresi magát hülyére sok ember odaát a terrorveszély para hullámának meglovaglásával
yeah
a politikusok és a bizniszmenek idilli szimbiózisa, ahol az egyik hatalmat kap a másik pénzt, sőt még kicsit cserélgetnek is (lobby)
-
csimmasz #1 Arról nem is beszélve, hogy tökéletes védelem nincs, vagyis még mindig kérdéses lesz, hogy a dollármilliárdokért létrehozott, adatvédelmi szempontokból támadható rendszer képes lesz-e megakadályozni a terroristák beutazását az Egyesült Államokba.
Szerintem nem!Ez csak nekünk lessz kellemetlen,meg másik néhány milliónak