14
  • Rena11
    #14
    Ez nagyon jól hangzik én folymatosan a kábelekkel küzdök. Azért erről meghallgatnám azokat a cégeket is akik a kábeleket gyártják :D ha van egyáltalán olyan aki csak arra szakosodott bár ha el is indul nálunk ez a folymat nem hiszem hogy mindenki gyorsan lecseréli a tv-jét hifi-jét fényképező-jét stb...
  • kIsZuP
    #13
    Persze, lehet itt beszélni a biztonságról, egy újabb rádiós jelforrásról amitől (egyesek szerint) fáj a fejünk, stb. Ettől függetlenül biztos hogy meglenne a helye a mindennapokban.
  • Caro
    #12
    Kb. mindenben egyetértünk :)
    Mondjuk én lehet, hogy később az UTP-t is lecserélném optikára (itt viszont nincs tápátvitel), mert nem zavarja semmi sem, és az sem zavar semmit. Meg talán hosszú távon olcsóbb is lehet.
  • kvp
    #11
    Rovidtavra jo az usb (mert olcso), hosszabb tavra jo az ethernet (utp-n). Mindket rendszeren lehetoseg van tapfeszultseg atvitelere is. Alapvetoen egy jo konfiguracioban elegnek kellene lenni egy-egy kabelnek a gep reszei kozott. A gep es a tapfesz kozott egy 230-as, a halozat fele egy utp, a gep es a monitor kozott egy kombinalt, a monitorbol egy-egy usb a hangfalakhoz vagy egy utp az erositobe. A monitorbol egy usb a billentyuzetbe, amibol kiallhat az eger es a flash meghajto csatlakozoja. A monitoron van hely a mikrofon, a fejhallgato es a webcamera csatlakoztatasara (ha nincsennek beepitve). Ilyen rendszereket arult mar az apple is, bar ujabban ok is visszatertek az olcsobb kulonkabeles rendszerekhez. (kiveve a billentyuzetes usb hub-ot, amit mar mas gyartoktol is lehet kapni)

    A radios rendszereknel az nem jo kerdes hogy ki lenne kivancsi az adataidra. A kerdes hogy van-e spyware fertozott gep a radio hatotavjan belul? Ha igen, akkor a program keszitoje biztosan kivancsi minden elerheto adatra. Innentol valoszinuleg fel fogja torni a radios halozatot is. (vagy kezzel, vagy a programba integralt automata szoftverrel) A halozat lopasarol ami pesten egyfajta sportag mar ne is beszeljunk. (nem a savszelesseg a baj, hanem az hogy bunelkovetes eseten a hozzaferesi pont tulaja lesz a gyanusitott)

    Wireless-re en meg mindig az infrat tartom jonak, nagyon konnyu arnyekolni es a magas frekvencia miatt sokkal gyorsabb is lehet mint a radio. (az infrafeny ugyanis terahertzes es a gyenge hosugarzast bizonyitottan jol viseli az emberi szervezet)
  • Darth Sith
    #10
    Én mindent kábellel oldok meg itthon. Annak a legkisebb az esélye, hogy bárki hozzáférjen az adataimhoz, még ha csak véletlenül is, mert nem hiszem, hogy túlsok embernek kellenének a fényképeim vagy egyebek. De még a netem is nagyobb biztonságban van, így a legcsekélyebb az esélye hogy lopják a netet, továbbá nem fáj a fejem a rohadt sok féle hullámtól. Így is van elég, nem kell mégtöbb. Amúgy is, a gépház mögött, szépen elvezetve, lekötegelve, elfér minden kábel.
  • haxy27
    #9
    Jobban bizom a kábel ben, Ha egy mod van rá akkor kábel.
  • Caro
    #8
    Jobban örülnék, ha inkább mindent ethernetre lehetne kötni. Lehetőleg valamilyen twisted pair kábelen és RJ45 csatlakozón keresztül. És simán IP csomagokban mehetne az adat. Annak lenne értelme. Ennek lehetne egy rövid wireless kiterjesztése, akár a wifi, abból is nemsokára lesz gyorsabb szabvány, és ott legalább már készen állnak a megfelelő védelmek.
  • kvp
    #7
    Arrol nem is beszelve, hogy az atlag 25 negyzetmeteres lakoparki kislakasokbol hany fer el a 30 meteres korzeten belul. Ezek mind tomve lesznek a szabvanyt hasznalo radios rendszerekkel. A kerdes csak az, hogy hany keszulek kepes egy idoben mukodni egymas zavarasa nelkul.

    Egyebkent a kodolasrol csak annyit, hogy ha ma valaki biztonsagban akarja tudni az adatait, akkor nem szabad falon at terjedo kommunikacios modokat hasznalnia. Konnyu es gyors szinkronizaciora ott lenne az infra is 360 fokos adoval es azt viszonylag konnyu learnyekolni is. (behuzzuk a fuggonyt) A radios technikak csak arra jok, hogy egy ido utan mindenki lassa mindenki keszuleket es adatait.
  • waterman
    #6
    30 méter? még ha 3 méter lenne, akkor sem lenne biztonságos.. szomszéd kiskölök aztán majd az én gépemről netezik, meg majd nézi a filmjeimet. szép digitális jövő. nekem, annyira nem tetszik.
  • Balumann
    #5
    Biztos lehet majd lekódolni, mint a bluetooth -t :|
  • Caro
    #4
    Van valami wireless USB is, ez az?
  • Cat #3
    van, azt úgy hívják hogy USB.
  • Caro
    #2
    Én azért örülnék, ha lenne neki egy wired megfelelője is.
  • The Garrett
    #1
    Ez tetszik, remélem pár éven belül nálunk is valóság lesz.

    csak aztán nehogy a szomszéd töltse majd le az én képeimet a fényképezőgépemről... :D