27
Sehol nem találtam megoldást..
  • year
    #27
    Üdv!

    A mai nap, egy játék után a laptopom képernyője ilyenné változott. Tud vki vmi megoldást? Vagy ez hardver, pixel hiba?

    http://www.kephost.com/image/r8k
  • fredam
    #26
    Sziasztok lenne egy olyan hibám lenne hogy le lett formázva a laptopom tökéletesen ment két napig de utánna nem jön be a rendszer. Le lett formázva töbször is de mindig ugyanaz a probléma valaki tud segiteni? Acer a leptopom.
  • johny85
    #25
    Szalag kábel hiba v inverter csere vagy fénycsőcsere.
    Egyenként is 10-20e lapostól függően,én pont ilyen lapost keresek.
    Milyen konfig és mennyiért?
  • tusjan
    #24
    Sziasztok lenne egy erdekes problemam,amikor bekapcsolom a lapost tok sotet a monitor
    alig lehet kilatni egy ket dolgot,viszont ha rakotom egy crt-re akk jol muxik,mi lehet a baj??
  • szmatri
    #23
    Sziasztok!

    Hiba: Inverter csere volt a laptopomban/HP ze2000/ ezek után megjavult, de csak akkor van képem, ha hálózartól megz a gép amint kihúzom a zsinort a képernyő kikapcsol:( és hiába dugom vissza a tápkábelt akkor sem jön vissza újra kell indítanom a gépet és akkor megint jó/csak kábellel/.

    Kérdés: Mi lehet a baja?

    Ha valalki válaszolna rá hálásan köszönöm előre is.
  • Petka
    #22
    FS gépeket?
  • Silano01
    #21
    A kábel hamar tönkremegy, nem egy olyan ismerősöm van, aki fél év után vitte a szervízbe ilyen miatt...
  • Petka
    #20
    Miért ne tenne jót? Ha lecsukod, még porosodni se fog annyira.
  • Silano01
    #19
    Igen tudom, de ez hosszú távon nem tesz jót neki és ezért szeretném megoldani lecsukás nélkül...
  • Petka
    #18
    Amikor lecsukod, a monitor kikapcsol...
  • Silano01
    #17
    Sziasztok, nekem egy fujitsu siemens laptopom van, ami nemrég múlt fél éves, és eddig mikor nem használtam, mindig lecsuktam, de mivel ez hosszú távon ugye nem jó, beállítottam, h kapcsoljon ki a monitor, ha nem használom, és itt jön a baj, nem teszi meg. Külső programot is használtam, hátha az megoldja a problémát, de mégse.
    Ha vki tud vmit erről, vagy tudna segíteni, annak megköszönném... :)
  • jamekka
    #16
    Sziasztok!Lg monitorom van és mostanában foglya magát és elkezd bekékülni...Mi lehet a baj?thx
  • CodeRed
    #15
    Tudom, hogy hülye kérdésnek hangzik, de nem utaztál esetleg repülőn, vagy nem voltál olyan helyen ahol mint csomag átvilágították a notidat (táskával együtt esetleg)? Feleségem nővérének így cseszték szét a zsír új notijának a kijelzőjét, hogy reptéren átvilágították a táskáját amiben benne volt a noti és itthon vették észre, hogy egy szép nagy karika figyel
    "beleégve" a kijelző közepén. Többnyire akkor látszik ha világos a háttér.
  • leslieboy
    #14
    Hozzácsatiztam egy lcdt, és már szerencsére sikerült a dolog. Az Fn+F8 kombináció kellett..Hát a jövő hónap elején tudom csak cseréltetni a kijelzőt, de mindenesetre mégegyszer köszi a segítségeket! Legalább a gép megy, mégha másik monitorral is:)
  • VRSDM
    #13
    laptopnak van monitora? -_-
  • leslieboy
    #12
    Nos a helyzet változott. A második monitor bekötése bejött, pontosabban sajna kiderült, hogy a képernyővel van a gond. A Flatron LCD monitor simán ment, minden hiba, és grafikai bibi nélkül..Amint mondtam, nem nagyon megy e hóban a csere, de gép meg kell..Nos a levélírás meg ilyesmire ok a laptop, de pl a játékra már nem..Azt szeretném kérdezni pontosan, hogy hogyan lehet letiltani a laptop monitorját, hogy csak az LCD működjön? Megoldható egyáltalán?:S
  • leslieboy
    #11
    Nagyon köszönöm a tippeket és a válaszokat..Szóval, nem nemcsak a szélén van, ilyen fehéres pöttyök vannak, és a lémnyeg az, hogy a képeknél a színeket így ársatírozza..Este csinálok róla képet, most sajna nem vagyok a gépemnél..Ez a grafkártya hűtés..A gond hogy nem értek hozzá..Hogyan lehetne megcsinálni, milyen progival, hogy lehetőleg ökörséget se tegyek:S..
    A másik meg, hallottam itt a monitor rákapcsolást..Ezt meglehet a laptopnál is? Mert akkor legalább kiderül, hogy képernyő hiba-e..
    Thx mindenki, minden taácsot megpróbálok, remélem valamelyik belyön..Meg főleg hogy nem kijelzőt kell lecserélni..Az fájna:( Hiába a pénz nagy úr:/
  • donatmarko
    #10
    Venni kell egy vga portos monitort, (mindeggy hogy lcd, vagy crt) aztán hozzá kell kötni a laptophoz a vga porton.
  • Sir Quno Jedi
    #9
    Nemigazán, mert a mostani LCD-kben nem LED-es háttérvilágítás van, hanem WCG-CCFL fénycsöves megoldás többnyire. ÉS nem a háttérvilágítás adja a képet, hanem az elé helyezett LCD panel, amit átvilágítva kapjuk a képet.
  • ZS90
    #8
    LOL:D

    a plazma, plazmával működik, míg az LCD az apró ledekkel működik amik kiadják a fényt, ezt pedig a folyadék kristály egybe mossa. Legalábbis vmi hasonló...:)

    Ezért is van az hogy az LCD-nek sokkal kevesebb kakó kell és sokkal tovább is bírja, mert nincsen benne nagyfesz, míg a plazmában van, ezáltalá azok nem is bírják sokáig...(tv estében a plazmák 5000 üzemórásak, az LCD-k 18000 üzem órásak, ha jól emlékszem)tetjébe a plazma technológia egy zsákutca, a Sony már vagy 3 éve nem is gyárt plazmát...


    a hiba meg szerintem is a vga-ban keresendő, tegyél föl egy RivaTuner nevezetű programot, ezt tudja monitorozni a vga-t és tudsz állítani az órajelen is
  • zoolee
    #7
    Mi a külömbség a 2 közt??
  • Emmegki
    #6
    Az LCD az LCD és nem plazma.
  • zoolee
    #5
    Nekem a tesóm LCD jén van ez...
    1 szer csak a sarokban megjelent 1 folt, azóta már továbbterjedt, alul az egész fekete+piros csikos 1 olyan 3 cm es sávban és van 1 öklömnyi fekete folt is alul középen:S
    Szerintem ez pixal hiba lehet,és kieresztett valahol a gáz, mert ott lárni, hogy mintha nem lenne benne plazma, azokon a területeken skkal feketébb kikapcsolva.

    Amúgy nállad full a közepén van, vagy valahol a szélén?
    Kapcsold ki, és a feketeképernyőt kezzd el forgatni le-fel-jobbra-ballra.
    Ahol a hiba volt, ott kikapcsolt állapotban látsz 1 átlegosnál feketébb foltot?Ha igan, akkor valahogy megüthetted, és kilyukadtak a pixelkamrák és azok most 1 szerre akarnak képet adni, vagy ha semmiféle folt nincs kikapcsolt állapotban akkor lehet, hogy a vezérlő ment tönkre...Mind a 2 szer eset, mert 1 ik megjavÍtása drágább mint a másik.:)
    Vagy, melegszik nagyon a VGA, de az bekapcsolásnál még nem lehet annyira megeg, hogy foltosodjon.
    Szerintem vidd el 1 dell szervÍzbe, és nézzék meg, hogy mi van vele.
    Házilag nem érdemes bütykölgetni.
  • CaviaR
    #4
    Nem lennék biztos benne, h a kijelző hibája lesz ez... Elsősorban a videokártya túlmelegedésére tippelnék. Az szokott ilyen jellegű szemcsésedést okozni (mint nálam is anno), bár így látatlanban nem esküdnék.
    Ha ez okozza, hamar kiderül. Szerezz egy progit, amivel lejjebb tudod venni a videokártyád mag és memória órajelét úgy kb 10-20%-kal.
    Próbáld ki, nem veszíthetsz semmit.
  • Vlala #3
    Mindenütt ugyanott van hiba? Esetleg telefonnal, vagy digigéppel egy fotót róla?

    Valószínű, hogy tényleg a kijelző hibája, nem irigyellek.
  • Petka
    #2
    Mivel kört látsz vagy valami hasonlót és nem pixelenkénti hiba vagy 3d-s hiba, én úgy tippelem, hogy a kijelző ment tönkre. A csere húzós lesz, ha nincs rajta gar. :S De ne az én véleményemre adj, várd meg a többi hozzászólót!
  • leslieboy
    #1
    Nos tényleg körbenéztem, de ahol monitorról volt szó, ott nem laptop..Egy laptop montior teljesen más mint a sima, hiszen pl nem tudod kikapcsolni!
    Az én problémám 2 nappal ezelött indult..Gépet bekapcsolom, erre látom, valami furcsa kör égetés van a monitoron az üdvözlőképernyőn, mint valami kávéspohárnyom..mondom ok, csak képzelődöm.. Megjelenik az asztal, menü, és olyan furcsa "szemcsés, zajos" a kép! Lefuttattam egy belarc analízist, semmit nem adott ki. Lefuttattam a dxdiagot, ott annyit ír, hogy az egyik fájl directx.cpl hibakeresési verziója van meg, ami lassabban fut a gépen mint a kereskedelmi verzió..directx frissítve, válltozás nincs, fájl is továbbra az adott hiba..Nos semit nem találtam arra nézve, hogy a probléma hardver, esetleg vírus, vagy egyéb. Ami érdekes, ha megnyitok egy oldalt,ahol van pl kép, akkor pár másodpercig tiszta, és csak utánna lesz szemcsés..Ja igen, és az üdvözlőképernyős lenyomat is eltűnik mikor már az asztalbejön. A szemcsék megtalálhatók a videókon, képeken, játékokban..16 és 32 bit felbontáson is. Légyszi segítsetek, szeretném tudni mi a gond, vagy, mint kell kicserélni, milyen hardver mehetett tönkre. Specifikációk:
    Inspiron Dell 9400 Intel core Duo 2ghz
    Geforce Go 7900 GS 256mb
    1GB Ram, van egy 120(alap) egy 400gb egy 100gb és egy 500 gb winchester.
    A vinyókkal még nem volt gond soha. Várom a segítséget tényleg, és sorry ha mégis lenne hasonló topic, de én tényleg nem találtam, csak sima monitorokat!