Az Apple bemutatta az új iMac sorozatot
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Marad az OSX, ami miatt egy Mac megvásárlása nem tiszta hülyeség, ezt ugye az Apple is tudja ezért nem is gondol arra, hogy az OSX-et szabadon telepíthetõvé tegye (még pénzért sem), mert valószínûleg az mac userek nagyrésze megvenné az OSX-et és mellé egy PC-t, nagyon kevesen fizetnék az Apple dobozt az Apple logóval 2x áron és még kevesebben fogadnák el a kompromisszumot mi szerint lemondunk az upgraderõl és nem thetjük bele a legujabb Core2 Quad-ot vagy az nVidia 8800 Ultrát a gépünkbe mert az Apple erre nem gondolt. Ugyanezt megteheted egy átlagos PC-vel, és ha valamelyik része nem felel meg, künnyen kicserélhetõ.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Régen röpdöstek olyan hírek, hogy lesz OSX pc-re is aztán nagy csend lett. Találtam pár önkényesen módosított képfájlt aneten, de semmi hivatalos dolgot.
Egyébbként mind MAC mind MS oldalnak jó ha van verseny, szerintem kár veszekedni.
Hardverileg ugyanezt nyujtja meg egy hp munkaallomas is, szerencsere zajszint tekinteteben is. Ha valaki meg csendesebbet akar, akkor hasznalhat ugyanolyan hutest mint amilyen mac-ekben van, esetleg jobbat. A mac hardver egyetlen elonye, hogy a fejlesztok gondolkodtak a vasarlo helyett, ami a mac tipikus celkozonsegenel nagyon hasznos. A mac-es hardverekkel egyebkent semmi bajom, atlagos minosegu kinai pc-k szep csomagolasban. (sajnos a nagy pc gyartok is ugyanott keszittetik a sajat gepeiket, tehat azok sem jobbak) Az egyetlen ami kulonleges az, hogy egyedul a mac-ek tartalmazzak azokat a tpm chipeket amiket a windows vista igenyelt volna arra, hogy veglegesen ki tudja zarni a gepbol a felhasznalokat. A macos ezt hasznalja eredetellenorzesre es arra, hogy a felhasznalok ne oszthassak meg szabadon az itunes-on keresztul vasarolt zeneiket.
Operacios rendszernek tenyleg szep a macosx, ez a legszebb unix alapu rendszer amit jelenleg el lehet erni, bar nekem az eredeti classic felulet jobban tetszett, a fejletlensege ellenere hasznalhatobb volt. Szoftverek tekinteteben csak egy-ket olyan program van ami nem erheto el windows vagy linux alatt, tehat igazabol csak azert erdemes mac-et hasznalni, mert ha az ember fizet akkor megkapja a szoftvereket es nem kell gondolkoznia hogy mit is valasszon.
Szemely szerint nekem volt mar olyan windows-os gepem amit mindig is a gyarilag elotelepitett windows-al es alkalmazasokkal egyutt hasznaltam, tehat jopar evvel kesobb meg mindig az eredeti szoftverek futnak rajta es azota sem volt semmi gond vele. (diszk defragmentaciot az ntfs annyira igenyel mint egy macos hfs+ volume, mivel nagyjabol egyforma a mukodesuk) A mac gyakorlatilag egy kereskedelmi unix rendszer (nextstep, beos, bsd unix es linux darabokkal) az open source mach kernelen. Tenyleg szep, de alapvetoen csak a grafikus rendszer az ami egyedi benne.
Attól még lehet kreatív vki mert nincs Mac-je, nem ezt mondtam TE!!!!! 😊))))))))
A nyugaton meg tudják venni dumától meg a falra tudok mászni, imádom amikor a barátom aszonggya, hogy húúú de drága a Mac, közben meg már 2x annyit elköltött a PC-jére, mint én a Mac-re....... érdekes...... 😊
A viccet félretéve, a Mac tényleg nem olcsó, bár szvsz nem is drága, ha munkáról van szó és mindezen árat egy nyugati azért nem ekkora kínszenvedés árán tudja megvenni, mint itthon. Azt a témát meg inkább meg sem említem (pedig épp azt teszem 😊, hogy azért nyugaton se fenékig tejfel az élet, ott sincs mindenkinek Mac-je..... 😊
www.digimomentsvideography.com
Az igaz, hogy az újabb os-ek jobban futnak a régebbi MAC gépeken?
Mert valami ilyesmit olvastam valahol.
A lényeg, hogy a könnyû, szép, igényes, stabilan mûködõ oprendszer és a minõségi alkatrészek miatt az ember megnyugodhat és "csak" a munkára figyelhet.
Speciel 4 grafikai stúdiót ismerek így fejbõl, akik mind Mac gépen nyomják a Creaive Suite csomagot, de ha saját tapasztalatomat osztom meg, úgymint: idestova 7 éve foglalkozom filmezéssel, nonlineáris film vágással, Duron 800-as géppel kezdtem és idén januárban váltottam Mac-re. A különbség???????? LOL "Most mit mondjaaaak?? ........ Hát hogy ezt mégis hogyan gondoltad..... uhhhh.........ahhhhh......nahhhhh" 😊
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Azt látom, hogy egy kis dizájnnal, az átlagnál kicsit használhatóbb felülettel egy átlagos hardvert próbálnak rásózni a kedves vevõre pofátlanul nagy árréssel (50%-ról tudok).
Én ezt marhára nem szeretem!;(
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Aztamindenit neki 😄
Lemezollóval akár csipkéket is vághatsz az élekre!
Mert egyelõre az is 😊
Majd meglátjuk mit hoz a Samba4(bár jönne már).
Amíg az nincs, addig max AD member lehetsz, kiszolgáló nem.
http://mactar.hu/
Nem biztos hogy köztudott, de az OSX-nek van egy Server változata, amelyik nagyvállalati rendszerek kiszolgálására, hálózat managementre lett kifejlesztve. Megtalálható benne minden UNIX hálózati alkalmazás, ami szemszájnak ingere, csak szép köntösbe bújtatva. Csak azért mondom, mert hallottam már olyat hogy az Windows Server 3000000 sokkal jobb hálózati kiszolgálásra, mint az OSX.
Na persze nem az iMac-ra tervezték, hanem az Apple nagygépeire.
http://www.apple.com/server/macosx/
Hát ha az Apple TV-re gondolsz, azt legalább annyira nem fogod rákötni a házimozira. Illetve rákötheted, csak nem sok értelme van 😊
Netezésre meg iPod-töltögetésre macet venni, szerintem egy kicsit olyan, mint Porschét a sarki boltba való eljárkáláshoz. A munkámhoz nagyon szívesen elfogadnék egy macet, és én speciel leginkább a teljesítmény miatt, nekem a mac arról szól. De otthonra, ahol nálam a PC=a házi szórakozás központja, nem hinném hogy nagy hasznát venném.
Namost emberek. Szebb a vas, szebb a szoftver, többet tud az oprendszer, kényelmesebb az egész, akkor miért baj hogy drágább? A BMW is drágább a Ladánál, pedig mindkét autóval el lehet menni nyaralni. Csak kérdés milyen körülmények között utazunk.
Szépnek szép, de valahogy ez a lekerekített dizájn és széles monitorkeret nekem túl retró.
Az oprendszer a kényelemre és az egyszerû használatra és az ergonómiára van kihegyezve. Ami windows alatt csak alapszinten mûködik, például a drag'n'drop, az OSX alatt tényleg a kényelmet szolgálja. Lehet óvodások által is felfogható nyelven szkriptelni, de akár grafikusan is összedobhatok olyan dolgokat, hogy például a desktopon elhelyezek egy foldert, amibe ha beleobok képfájlokat, akkor automatikusan konvertálja át akármivé, nyomja össze, stb., és dobja fel a weblapomra. Ennek az automatikának az elkészítése néhány perc alatt, szinte billentyûzet használata nélkül megvan.
Sok ilyen apró de hasznos szolgáltatás nyújt az OSX.
Egyenlõre nem létezik vírus, így mindenféle hülye szoftvernek nem kell futnia a háttérben.
És folytathatnám a szövegelést holnap reggelig....
Ez a gepet arra terveztek, hogy egy atlagos szamitogephez nem erto ember internetezzen rajta, meg feltoltse az ipod-jat az itunes-bol. Az imac nem a teljesitmenyrol szol, hanem arrol, hogy olyan emberek is tudjak hasznalni akik meg az autojukat sem kepesek egyedul megtankolni.
LZ forever