Bio-Diesel Repce & Étolaj

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TS Zolly
Étoljban a fáradt annyit jelent, már használták, pl az asszonyka othon rántot husi sütésére. :D És tényleg van sültkrupli szaga az autónak.

Igy van. Kisebb hömérsékleten az étolaj dermedtebb a szokásos dizel üzemagyagénál. De akár minuszban is indul, csak türelem kell hozzá.

BF2 Topik #100001, Forgotten Hope2 #500, Cod4 #8001 #10001 hsz-ének EGYETLEN boldog fulajdonosa! :P xfire: zolli74 KabeLegény és Jag :D Hogy mi a béefes szeretet? Ez: B3 nyádat!!!négy

SHADOWEYES7
és valaki írta hogy megy tiszta étolajjal igen megy tiszta étolajjal (a fáratt olaj teszi tönkre a motort)

akkor most mirõl beszélünk?? motorolaj hejett mondjátok,vagy üzemanyag ???

<össze zavarodott>

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Pepsi Twist
Ehhez én is hozzá szolnék kolegámnak 1.9PDTDi-s passatja van 150LE lovas 1.5 éves a kocsi és neki azok a tapasztalatai vannak hogy harapósabb lett a kocsi (+5Le kb) gyorsabban gyorsul ugyan nehezebben indul de még semmilyen problémálja nem akatt vele és még azt hozzá teszem hogy ez nem holmi 1.5 sima semmi "extra" Diesel ebbe még computer is van rendesen és valaki írta hogy megy tiszta étolajjal igen megy tiszta étolajjal (a fáratt olaj teszi tönkre a motort) Na fateromnak meg 1.8D Ford Orionja van és neki a dieselje ami persze már 14 éves és neki is haraposabb lett meg dinamikusabb. Csak ezzel az étolajjal az a baj hogy 10-12 fok alatt már nem nagyon lehet használni mert annyira megdermed ja és igen a kocsi után sültkurmpli szag van :D (én sajnos nem tom használni az étolajat mert benzines kocsim van) (ja és az étolajat nem 5 perce használták hanem lassan 1 éve)

Üdv

ui.: Bocs ha rosszul fogalmaztam még reggel van...

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

"Környezetkímélõ üzemanyagok és Tapasztalatok"--használt étolaj mióta az???

TS Zolly
Nem baj :DDDDD

BF2 Topik #100001, Forgotten Hope2 #500, Cod4 #8001 #10001 hsz-ének EGYETLEN boldog fulajdonosa! :P xfire: zolli74 KabeLegény és Jag :D Hogy mi a béefes szeretet? Ez: B3 nyádat!!!négy

SHADOWEYES7
nem értem,én õtõlle idéztem az #5 hsz

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

TS Zolly
#5 :D

SHADOWEYES7
na jó de õ nem átalakitottról beszél az 1 hsz-ben!!!!

TS Zolly
Külföldön bevett szokás. Spéci szûrökkel kell ellátni a tütüt, és kimondottan használt étolajjal lehet használni. Ezt fõleg a vendéglõsök használják ki. Mint irtam, erre már cégek áltak át, hogy átalakítsák az autókat. Régebbi tipusu autokat könnyebb. Magyarországon ez mint tilos.

SHADOWEYES7
csak is tiszta étolajjal??? áhhhhhh

SHADOWEYES7
jobb ha az adagolóhoz nem nyúlsz hozzá,nem tudom mennyire értessz hozzá,én autószerelõ vagyok,de én is adagolóshoz viszem,amúgy szerintem telerakodott trutyival az adagoló zegzugai,és lehet ott a problem.

TS Zolly
Pedig megy. Hidd el.

TS Zolly
Jól elbeszélgetsz magaddal. :DDDD

Ha étolajjal is akarod üzemeltetni, akkor átkell alakítani az autót. Nem nagy vasziszdasz, egy origi autó átalakításí költsége 100ezret sem éri el külföldön. Azért külföldön, mert hazánkba tilos étolajat rakni a dizel autókba! Ha megfognak vele a fináncok, akkor nagyot kaszálnak rajtad. Ha mégis akarod az étolajat, max 5 littyo gázolajhoz tegyél csak egy liter étolajat. Olcsobban autokázol, motor teljesítmémy szinte nem változik. De kilehet mutatni igy is ha mintát vesznek a tankból.

Mol elkezdett árulni nõvényi alapu üzemanyagokat, a Neo Evo Dizel pl. ( ez a reklám helye, mol anyagi juttatásban részesít. :DD :) Nem fullosan növényi, hanem van benne. Nekem benzines autóm van, 95-ös helyett átáltam már a Neo Evo benzinre. Motor jobban érzi magát. Ott ahol max 70-ig tudtam felgyorsulni álló helybõl, ezzel az üzemanyaggal 110 volt a max két személlyel.

SHADOWEYES7
"mantam már tiszta étolajjal is - alapjárat akkor nem volt, nehezebben indult és nyomni kellet a gázt hogy le ne fulladjon kb max 100km/h volt"

ezt nekem nem meséled be,tiszta étolajjal ,és semmi keverés??

MaSzKa
németországba hivatalonsan lehet kapni BIOdieselt különban asszem 170Ft/L az áram magyarFT-ba és repceolaj

Magyarországon most létesítettek biodiesel elõállító üzemet
napraforgóból készül asszem

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

MaSzKa
nem kellet volna szétszednem

totalcar-ba volt hogy 1 Mercedest étolajjal üzemeltettek - ott azt mondták semmi különbség nincs, szerintem + van saját tapasztalat

a tv2-n is volt a VW Passat azzal már 10000KM mentek de azokúj étolajjal

az én kocsima elötte 532eKM volt és a hátsódob nem volt rajta
mióta rajta van azóta -5kmh

MaSzKa
képeket vmikor rakok be
a porlasztócsúccsoknál látszótt a gyurmaszerú étolaj:-(

3liter étolajat kevertem 2liter gázolajhoz

személyes tapasztalat: 143km/h végsebesség helyett max 125km/h
ha két ember ül bele aki minimum 100kg akkor max 100km/h
eddig 20mp alatt volt 100km/h-n most ez kb 25%-al több
fogyasztás az 5.5Literrõl 6.5Literre ugrott

az étolaj ingyért van a gázolaj kb most 265Ft/L ezért éri
szerintem egyáltalán nem MCDonalds szaga van

mantam már tiszta étolajjal is - alapjárat akkor nem volt, nehezebben indult és nyomni kellet a gázt hogy le ne fulladjon kb max 100km/h volt

54Lóerõs az autóm és 5sebességes vátó van benne

MaSzKa
Van 1 Opel KadettD 1.6D-m amit 2éve 1évig használt étolajjal használtam 1000km-ig
elkezdett 14Liter-t fogyasztani 1 O gyûrû hibája miatt a dúsítónál volt
szétszedtem és 1 évig nem használtam most össze raktam és nem indult el behúzatva sem

az adagolóba lerakódhatott az étolaj(bekocsonyásodott)

szerintetek mit csináljak az adagolót szétszedem akkor tutti nem rakom össze

← ElőzőOldal 3 / 3