16
 • Mike
  #16
  uh de okos itt valaki
  marketingzombi
  mennyi mindent vettél te reklám hatására, nem is gondolnád
 • Mike
  #15
  egyet nem tud lefedni
  mégpedig azt mi az amit nem tudtam megvebnni, mert nem volt
  Mo-nak az a baja, hogy a nagy felbuzdulás után (importlib) ma már csak azt hozzák be ami nagy tömegben eladható
 • vjanika
  #14
  Ezek szerint akkor te is benne vagy a normálisok 10%-os csapatában :-)
  Az a baj, hogy a maradék 90% képtelen arra, hogy saját erejéből tájékozódjon! És ennek a 90%-nak a nagy részét át is verik, lépten nyomon, de MEGÉRDEMLIK!
  Aki a reklám hatására dönti el, hogy mit vesz meg az egy marketingzombi. Akinem megvan az alap 100-120-as IQ-ja az szerintem képes önnálóan utánnajárni, felmérni és eldönteni, hogy melyik termék felel meg legjobban az iényeinek.
 • Laslow
  #13
  Nekem most kifejezetten tetszik, hogy a figyelmemet felkeltő, engem érdeklő hirdetéseket jelenít meg a Gmail - más reklámot meg nem látok (AdBlocker). Azt meg, hogy évek múlva mit fogok gondolni erről, majd meglátjuk.
 • LCO
  #12
  Az lenne a jo, ha személyreszabottan ki lehetne kapcsolni a reklámokat, mert pl veszek egy telefont, kb használom 2 évig, de hetente jönnek a telefonos ajánlatok. Az pedig, hogy egyik mosopor jobb mint a másik, teljesen nem érdekel, kb egy árban van mind megyek, és leveszem a polcrol, amelyiket először megtalálom. Majd ha lesz szükségem termékajánlásra, keresek infot magamtól. A chipkártyaigényléshez pedig rengeteg olyan adatot is elkérnek, amihez semmi közük, szem.ig.szám, retinascan, vizeletminta, stb. Nem elég nekik egy név, amit követhetnek? Ugyis tudják mikor mit vett.
 • eax
  #11
  Igazabol a szemelyreszabott hirdetesek akar meg hasznosak is lehetnek (pl. ezerrel irja az ember az arajanlatot SAN storage-ekbol, akkor kimondottan kenyelmes, hogy jon magatol egy csomo link a lehetseges alternativakra, es nem kell vegigturni az egesz netet ertuk; bar ez nem tudom, hogy ez hogyan altalanosithato a teliszalamira). Egyebkent nekem sincs ilyen kartyam, de csak mert nem eri meg, hogy az ember meg ezzel is foglalkozzon. Szerintem.

  Polemius: nalam pl. 2 RFID kartya egesz jol zavarja egymast... :)
 • atomkrumpli
  #10
  királyság mikor áll a hosszú sor a benzinkút kasszánál aztán valaki elűhúzza a pongyüjtő kártyáját mert ugye piszok fontos hogy 3 év alatt meglegyen a zacskó "ingyen" gumicukor
 • Gerygrey
  #9
  Szerintem a személyre szabott reklám nem így működik, és én nem tartom veszélyesnek. Például nem hiszem, hogy valaki csak állásajánlatokat néz a neten, a te elméleted alapján ennek kéne történnie ahhoz, hogy csak állásajánlatok szerepeljenek a hirdetések között. De én például most is szoktam pl az SG-n is meg más helyeken profession.hu meg mittudomén milyen oldalak hirdetéseiben állásajánlatokat látni, pedig nincs is személyre szabott hirdetés, és pláne nem keresek munkát.

  Különben ha mostantól egy nagyobb hírportálon nekem nem jelennének meg tisztaságibetét- és nőidezodor-hirdetések, hanem csak az érdeklődési köröm alapján például PDA-telefonok, akkor sem vennék többet mint most, és akkor sem reklámok alapján hanem ugyanúgy mint most, teszteket és fórumokon leírt véleményeket böngészve az adott termékről. Aki meg pusztán reklámok alapján vásárol, az szvsz megérdemli, annak tökmindegy hogy mire veri el a pénzét.

  A tescoban pedig biztos hogy szűrve lesz a 18+ tartalom a reklámok közül.
 • Mice
  #8
  én meg már kb. fél éve igényeltem és azóta se jött meg.. pedig azt mondták másfél hét... nam1 tehetnek1szivességet..
 • Polemius
  #7
  Remélem valaki olcsó, egyszerű RFID zavarót és elkezd majd forgalmazni. :)
 • lazsi
  #6
  A buzi törzsvásárlói kártyákról és az üzletek aggresszivitásáról csak annyit, hogy két hónapja jött egy levél a 4 éve meghalt nagyapámnak címezve és egy supershop kártya volt benne! Mi semmi ilyet nem igényeltünk soha, szal má ennyire pofátlanok, hogy már halott embereknek is küldözgetnek ilyen retkes kártyákat h megfigyeljék az embert.
 • nagylzs
  #5
  >A korábban népszerű ösztönző programok a kutatásban résztvevő cégek esetén már
  >csupán 15%-ban, az alkalmi felmérések, kérdőívek 26%-ban, míg a hűségkártya
  >alapján megtudott információk 41%-ban adnak alapot az ügyfelek minél részletesebb megismeréséért vívott harcban.

  A tanulmányban biztosan ez szerepelt, de mi biztosítja a függetlenséget? Mi van ha összefüggés van a mérni kívánt és a "kártya használó vagy nem kártya használó" statisztika között? Például fogadni mernék hogy a kártyát használók gyakrabban vásárolnak üzemanyagot. (Más szavakkal: a "hűségkártyát használ" és "üzemanyagot vásárol" korrelációs együtthatója nem nulla, azaz a két dolog nem független)

  Érdekelne hogy ezt a "hibát" hogyan küszöbölik ki? Mindig lesznek olyanok akik nem hajlandóak hűségkártyát használni. Mégha nem is adavédelmi okokból (Magamból indulok ki: ha épp sietek valahova akkor inkább azt mondom hogy nincs kártyám, mert nem akarok időt veszíteni...) Emiatt mindig lesznek hibák is. Biztosan igazuk van, és a kártyás vásárlásokból pontosabb statisztikát lehet készíteni, de a "pontos" előrejelzést utópiának tartom.
 • kvp
  #4
  A szemelyre szabott rekalamokban az lesz a jo, amikor az emberek kezdenek kellemetlen helyzetbe kerulni, mivel olyan reklamokat kapnak ami utal esetleges nem publikus vasarlasaikra. A google mar most is produkal ilyet ha regisztralva vagyunk egy google altal uzemeltetett szolgaltatasra, csak az emberek tobbsege nem veszi eszre, hogy a reklamok kovetik oket geprol gepre. Ha valaki otthon olyan dologra keres ra, ami kellemetlen lehet a munkahelyen (betegsegek vagy szabad allasok), majd a munahelyen ugyanazon felhasznaloi azonositot hasznalja (akar csak egy level elolvasasara), akkor elofordul hogy az otthoni kereses eredmenyei a munkahelyen jonnek vele szembe fizetett reklamok formajaban. Pl. allandoan allasajanlatok jonnek az altalanos hirdetesek helyett, amibol mindenki aki latja a forgalmat sejtheti, hogy az alkalmazott el akar menni a munkahelyerol. (a durvabb eseteket most nem is emlitem)

  Rfid-s chipkartyakkal es a szemelyre szabott reklammokkal ugyanez a helyzet. Ki akarja, hogy egy bevasarlokozpontban gyermekeivel egy monitor elott megallva a kedvenc felnott csatornajanak hirdeteseit kapja?
 • Cat #3
  Azért jó ez a cikk, mert sokan csak azt látják ebből az egészből, hogy "csomó kedvezményt kapok mert oda járok", nem pedig azt, hogy mindent tudnak róla az ilyen programokban részt vevő cégek. A SuperShopnál asszem 100 ftos vásárlásonként 1 ft a megtakarítás, de a cégek sokkal többet nyernek azzal, hogy pontosan tudják melyik boltban mit és mikor vásárolunk.
 • Su0my
  #2
  Hmm. Meglepődtem, nagyon jó és érdekes cikk. Még sok ilyet!


  Gerygrey: szerintem pont, hogy ez lenne a qrva jó megoldás, nincs jobb a személyre szabott reklámoknál, ez az én véleményem, de komolyan, így még meg is lehetne szeretni az egész marketinggépezetet xD
 • Gerygrey
  #1
  Mindjár jönnek a "fúúúj Smart kártya, visszaélnek a személyes adataimmal, meg ha RFID lesz azt majd beültetik a bőröm alá és akkor a shell kútnál már azt is fogják tudni hogy morzsinak hívják a kutyámat, meg nyomonkövetnek, meg ezerkilencszáznyolcvannégy, jaaaaajjjj" típusú hozzászólások :)

  Nekem van többféle ilyen kártyám is, de nem azért megyek a partnerhez mert ilyen kártyám van, hanem azért váltottam ki ilyen kártyát, mert ígyis-úgyis oda járok, akkor meg miért ne. Azt, hogy megtudják hogy hány kiló mosóport és hány liter benzint veszek egy hónapban, őszintén szólva leszarom.

  Amúgy egyszer jól jött, amikor bolyongtam az éjszakában, nem volt nálam egy forint se, csak a MOL hűségkártyám, és a pontokért tudtam cigit meg sört venni a kútnál, úgymond ingyen. Na meg másfél évig dolgoztam kútnál, egy "kevéske" pont összegyűlt ezalatt rajta :D