27
  • Csaba42
    #27
    Ki mondta, hogy 25 éve van IE??? A cikk lényege, hogy az elmúlt 25 év legbef. szoftvere az IE, azaz azon progok közül a No1, amelyek az elmúlt 25 évben megjelentek. S ez a felmérés, ha jól látom, nem csak MO-ra vonatkozott. Az meg már részletkérdés, hogy "mennyibe került" ez a felmérés. :)
  • AljasGetto
    #26
    hmmmm... amúgy Win3.1-nél, amikor még Trumpetek voltak, akkor nem netcápa volt a windowshoz mint böngésző???
    (Ez tényleg egy kérdés..., de nekem rémlik valami ilyesmi...)
  • Apex7
    #25
    Ez a felmérés is csak olyan mint a "USA legnézetebb sorozata, meg Mo. legnézetebb sorozata", minden felmérés hanyatthomlok más eredményt mutat...
    Ami az IE-t illeti, csak azért VOLT nagy befolyása mert integrált megoldásként tálalták, meg akkor még azt használtad amit kaptál, nem volt nagy kínálat, meg elég volt az IE arra amire gyártották.
    Most már agyonra crackeljük, patcheljük a szoftvereket, feltört oprendszert használunk. Talán pont azért annyira szimpatikus a FireFox (a tudása mellett), mert ingyenes és ezzel úgy érezzük van egy kis jóvátétel a szoftvergyártók részéről.
    Igen, én is feltettem a kérdést ,, hogy az IPod az mióta szoftver, de mindegy.
    Amúgy a cikkíró odafigyelhetne, hogy mindent lefordítson:

    "(39 százalék), az Adobe Photoshop (35 százalék), a McAfee VisrusScan (32 százalék), a Netscape Navigator ****(31 percent)****, valamint a PalmPilot (szintén 31 százalék) szerezték meg."
  • sh4d0w808
    #24
    Elég tré ez a felmérés; úgy állítják be az IE-t, mintha más böngésző nem is létezne/létezett volna, pedig anno az IE csak kepeszthetett a Netscape után... Ráadásul az IE ma sem a szabványokat helyesen értelmező böngészők netovábbja... Úgyhogy aki ilyen végeredményre jut, enyhén szólva is csal.
  • kicsibicska
    #23
    Ezzel az erővel mondhatom azt is hogy a Netscape volt a legbefolyásosabb.
    Nincs Netscape, akkor az MS leszarja a böngészője fejlesztését, mert nincs konkurrencia. Akkor pedig nem lehetett volna az IE az első a listán.
    22-es csapdája? :D

  • Hellion
    #22
    Miről beszélnek ezek a zoknik? Hol volt 25 éve IE? Ha, jól emlékszem C64 is csodaszámba ment 25 éve Magyarországon.
  • n0k0m
    #21
    Mar nem azert, de nemreg volt egy cikk, mar nemtudom hol, ugyanebben a temaban. Akkor erdekes modon a dos, a torrent es hasonlo dolgok szerepeltek. Az valahogy realisabb volt.
  • Darth Sith
    #20
    "A Computing Technology Industry Association (CompTIA) a napokban tette közzé felmérésének eredményét, amelyben 25 év legnagyobb hatást kiváltó, legbefolyásosabb szoftverét keresték,"
    ---> "A harmadik helyet a Windows 95 szerezte meg 50 százalékkal, míg a negyedik az Apple iPod lett"
    iPod mióta szoftver?....
  • DjDano
    #19
    Most olvastam egy felmérést Magyarországon márciusban még 27%-os volt a Firefox részesedése, júliusban már 40% fölött!!! Hihetetlen de igaz.

  • Balumann
    #18
    Hogyha beletennék a windows-ba a firefox-ot is, és ie-t is, hogy válasszanak, én biztos vok benne, hogy kicsit alul maradna az IE... xD
  • Turul1
    #17
    +1. egy honlapot annyira összefoltozni, h ie alatt is kinézzen vhogy.... számomra a legkeservesebb rész szokott lenni. a szabványokat magasról szarja le.
  • BCS pixel
    #16
    HA nem lenne az oprendszer része az ie. Senki nem használta volna.
  • BCS pixel
    #15
    "?? már nem azért de szerintem a firefox egy-két év múlva le fogja hagyni i-e-t
    az openoffice meg a microsoft office-t a nyílt forráskód miatt...
    de ez csak az én véleményem"

    A béna userek sokkal többen vannak. Ők mindig az adott oprendszer, alap böngészőjét fogják használni :(. Ahogyan azt eddig is tették.

  • BCS pixel
    #14
    100 millió légy nem tévedhet
  • turul16
    #13
    "In 1998, an informal group called the Mozilla Organization was formed and largely funded by Netscape"
  • szacsi
    #12
    nekem meg van apple gépem, de firefoxot használok.
  • turul16
    #11
    OOo -t manapság nem nevezném lassúnak.

    IE inkább ártott.
    Most olvastam egy cikket Ajax -ról, egy biz. class példanyosítására 3 módszer van, van egy ami mindenütt megy kivéve IE, és van kettő ami IE megy, de az is verzió függő, hogy melyiken melyik. IE -nek hála sokat kell szopni a webfejlesztőknek.
  • Su0my
    #10
    mielőtt fröcsögő szájjal elkezdesz dumálni, nézd már meg, kinek a hsz-ére válaszoltam, és ő mit írt... beszélt az OO-ről, első HSZ
  • kernerster
    #9
    Én safarit használok (már) és egy apple gépre gyűjtök......
  • Remetix
    #8
    És? Én is jobban szeretem a Firefox-t, és openoffice-t használok, mert arra amire nekem kell, nem érné meg megvenni az MS Office-t, de a cikk nem arról szól, hogy melyik software a jobb, hanem hogy melyikek voltak a leginkább meghatározó programok, ami meg nem igazán megfogható dolog, nem teljesen értem, hogy ez mit takar, és az eredeti angol cikk se segít ("most influential product").

    Azon mondjuk csodálkozok, hogy se a Linux, se a Visual Studio (minden programozó akit ismerek, ezt használja, még akkor is ha nem windows-os platformra fejlesztenek) nincs a top 10-ben.
  • sathinel
    #7
    openoffice lassúcska? használtál már MSoffice-t? És tipikusan az ilyen hozzászólások miatt szoktunk fikázni mint amit beírtál. hol volt itt szó az openoffice-ről?

    Az explorer-t nem kell kipróbálni mert azzal települ a win. Tehát aki win-re telepít mást(bármit ami neki jobban tetszik) akkor azért teszi mert neki jobban bejön, vagy mindenféleképp váltani akar.

    És ha az MS mostani termékeiről van szó akkor nem azt szoktuk mondani ha fikázásról van szó, hogy nem lendítette előrre az IT szektort az elmúlt 25 évben hanem a mostani termékekről van szó. Egyébként az MS miatt vett sok ember PC-t, és ezért fejlődött ilyen gyorsan az informatika, mert tömegcikk lett a számítógép. Ezt láttad valahol cáfolni?????
  • Axon
    #6
    Én is azt akartam kérdezni, hogy az Apple iPod miért szoftver?
  • Macc
    #5
    Az iPod-ot kihuznam a listarol mivel az nem szoftver, es az igy megmaradt lista fole ez a cim is kerulhetne: "a vilag legrosszabb szoftverei"
  • Szefmester
    #4
    nem csak a tiéd :)
  • Su0my
    #3
    u.i.: ettől függetlenül továbbra is eléggé 'fúj' az üzletpolitikájuk
  • Su0my
    #2
    openoffice eléggé lassúcska. az meg, hogy le fogja hagyni az FF az IE-t, meglátjuk. Viszont már látom az utáljuk a Firefoxot, szeressük a max. 1%-os használtsági körű XYZ böngészőt, mert attól tiszta olyan, mintha értenénk a gépekhez topikokat... GYK akkor az FF-et fogja mindenki fikázni... Sőt, ha 20% alá csökkenne az IE, szinte bizto, hogy minden fikamajom arra csapná magát... Jó, én is imádom az FF-et, de úgy, hogy próbáltam IE-t meglehetősen soxor..

    Én nagyon nem szeretem a Microsoftot. Viszont az biztos, hogy a termékei nélkül nem tartana itt a számítástechnika (jó, lehet viccelődni, hogy előrébb tartana), de az biztos, ha valamit, ezt megköszönhetjük nekik. Éljen az MS.
  • riser
    #1
    ?? már nem azért de szerintem a firefox egy-két év múlva le fogja hagyni i-e-t
    az openoffice meg a microsoft office-t a nyílt forráskód miatt...
    de ez csak az én véleményem