20
Mit ajánlotok? Kinek mi a tapasztalata?
  • jbl
    #20
    vultr.com

    Nekem beváltak!
    1 CPU
    512MB RAM
    $2.5/hó
    Ha ezen a linken keresztül regisztrálsz, mind a ketten $10 kapun ajándékba.
    http://www.vultr.com/?ref=7126725
  • Grabo007
    #19
    Sziasztok! Én a VPSbérlés.net - virtuális szerver bérlés szolgáltatót ajánlanám, ahol az első hónapban lehetőség van egy 90%-os kupont igényelni; lényegében ezzel biztosítanak egy 1 hónapos teszt időszakot.

    A legtöbb magyar VPS szolgáltatókhoz képest a különbségek a következők:

    - DDoS védett hálózat
    - valódi SSD tárhely (tényleg villámgyors!)
    - nem számolnak fel minden kis szir-szar telepítésért / egyéb rendszergazdai műveletért rendszergazdai óradíjat - maximálisan segítőkészek a Linux-specifikus kérdésekkel kapcsolatban.
    - Ügyfélbarát virtuális szerver kezelőfelület (start/stop/restart/backup/stb...) a megszokott vmWare alapú megoldásokkal szemben, ahol még a restarthoz is külön klienst kell letölteni..
    - Automatikus VPS létrehozás a megrendelést és a fizetést követően.


    Hamarosan HDD VPS is elérhető lesz, KVM virtualizációval.
    A 90%-os kupon, a teszthónaphoz: STARTVPS
  • ITszaki111
    #18
    Haligali,

    A napokban regeltem ide az SG.HU-ra , latom van itt par VPS meglatas, igy gondoltam, hogy megosztom veletek legutobbi tapasztalatomat.

    A napokban kiprobaltam a Webonic virtuális szerverét. Elozoleg nemhallottam a cegrol, de mivel 7 napig ingyen tesztelhettem a szervert, belevagtam, mondvan hogy ugy sincs mit veszíteni. Tapasztalataim a kovetkezok:

    Hatranyok:

    - magasabb ar, mint ahogy azt az amerikai alacsony koltsegvetesu dobozos megoldasoknal megszokhattuk, de Openstacken virtualizalnak, vagyis mukodik load balancing

    - nincs cPanel, sajat Server Managert hasznalnak

    - tudastarukban nem talaltam semmilyen leirast, utmutatot a beallitasokrol mondjuk erre csak egyszer volt szuksegem, mivel Server Manageruk tenyleg eleg user-friendly

    - maga a ceg, es a szerverek is Szlovakiaban vannak, az ugyfelszolgalat viszont magyar es a latenciaval, gyorsasaggal sincsenek gondok magyarorszag es EU fele

    Elonyok:

    - Openstack virtualizacio, load balancing, a Server, a megrendelestol szamitott 1 percen belul elerheto, parameterek modosita az admin feluleten

    - blogjukban tobb cikket is talaltam a nemregiben felallitott architekturajukrol, ami eleg VPS baratnak tunik

    - tobb operacios rendszert kinalnak, mondjuk nekem eleg az Uuntu 14.04

    - SSD lemezek

    Valaki mar probalta itt esetleg? Szivesen meghallgatnam, ti mit gondoltok rola.
  • sasfly
    #17
    ha valaki meg keres virtuális szervert akkor keressen a http://www.vszerver.hu oldalon. www.vszerver.hu
  • Bogármacska
    #16
    ingyen lenne?
  • ColdFire
    #15
    énis
  • akyyy
    #14
  • akyyy
    #13
    milyen nevelde?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    csinálhatnál faszláma neveldét, én akkro beregiznék az tuti:D
  • Taranov
    #12
    Ez nem így van, a szolgáltató aszerint, hogy mit rendel az ügyfél, meghatározza, hgoy mennyi CPU-t és mennyi RAM-ot használhat az adott virtuális szerver.
  • Max7
    #11
    Pedig a Virtuális szerver erre való!
  • Taranov
    #10
    Azért nem ilyen egyszerűek ezek a rendszerek :)
    A közös memória, CPU ugye kész öngyilkosság lenne a szolgáltató részéről, ha tényleg akad valaki, akinek nem a legjobb a kódja.
  • Max7
    #9
    Ha ez így van hgy mindenben lekorlátoznak akkor kapásból ugyan azt az internet server error üzit fogod kapni mert nem fognak 4 giga ramot adni neked!
  • Max7
    #8
    Tekifarmnak is ismerem a forráskódját és ő sem optimalizált illetve most kezdte el! Adtam neki 3 tanácsot amivel 1 laletöltésnél 4db mysql lekérdezést takarított meg! Vagyis 1000 letöltőnél az már 4000 lekérdezés! amúgy mellékesen emgjegyzem a tekifarm jön hozzám és folyamatosan optimalizál!
  • Jégkocka
    #7
    Különben a Virtuális Szervereknél nem oszlik a ram. Meg van határozva, hogy mennyit kapsz. Szinte mindenből. Pl.: CPU használat hány százalékos... Hány mega ram....
  • Jégkocka
    #6
    Csak tudod... Amikor áthoztam az oldalt, szinte teljesen átírtam. Mindenhol mysql_close van. Nincsenek fölösleges bezáratlan if-ek és elsék. Figyelek a LIMIT -ekre... És már nem nagyon tudom, hogy mit javítsak. Különben ugyanezt játszák a tekifarmmal is... Neki is aztmondják optimalizálja a kódját... Annak is láttad a forráskódját. Talán annak is olyan rossz mint az enyémnek?? Mert szerintem nem.
  • Max7
    #5
    én láttam olyat is aki egy teljes asztal elérést adott a serverhez :) lásd torrent seed miatt! hosszútávon szerintem meg jobban megérné a forráskódoptimalizálás mert így ha 15.000ft a havi serverelhejezési díj akkor 180.000ft-ot vág ki az ablakon amúg meg megúszná 5-6-8e ft-ból :D és hát a servert meg kell venni ügyebár és be kell vinni a serverközpontba :D
  • homeless
    #4
    Lol, van ilyen, hogy kapz egy aztalt? Nem csak egy acc-ot kapsz shell-el? Amúgy solarisal zónáknál be lehet állítani, hogy az adott zóna mennyi processzort és memóriát használhat. De hosszútávon sokkal jobban megéri ha saját gépről nyomod. Ha te vagy rajta egyedül akkor nem kell drága szervergép.
  • Max7
    #3
    Ez belefért volna ugyan csak a html, css, php topikba ha már ott kikérted a véleményünket!

    A véleményem meg az hogy megin a kifogásokat illetve a kiutat keresed ahelyett hogy optimalizálnád a forráskódodat!

    A virtuális server-ek úgy működnek hogy van egy központi gép amin több felhasználó van (3-4-5) és mindenki kap egy asztalt amit vezérelhet távoli eléréssel illetve kap 1 vinyót amin garázdálkodhat!

    De a memória és a processzor az attól még közös marad és a terhelés ugyan úgy megmarad ugyanis a te foráskodod nem a winyót és nem is az internetet terheli hanem a memóriát a sok mysql lekérdezés miatt és a sok hibás nyitott else ágak miatt!

    Tehát attól még le fogod terhelni a gépet és ugyan úgy kivágnak! Amúgy meg tök felesleges hogy távolról vezérelj egy asztalt mikor neked csak egy webhosting szollgáltatóra van szükséged! Ez csak felesleges pénzkidobás!

    Vagy vegyél egy saját gépet és fizesd ki a havi 15000ft-ot a serverelhelyezésre vagy legyél okos optimalizáld a forráskódodat és megúszod 5000ft / év áron egy webhosting szollgáltatónál!
  • Yoda001
    #2
    minek ilyen sz@rt csinálni?
  • Jégkocka
    #1
    Napi 5000-5500-as látogatottságú nagy erőforrásigényű neveldémnek keresek Virtuális Szerver solgáltatót. Olyat aki nem korlátozle :)

    Kinek mi az ötlete? Vagy tapasztalata? Ki mit ajánl?