23
Antoine de Saint-Exupéry
-
#23 ma kezdtem el olvasni. nagyon jó könyv, utoljára alsósként olvastam, akkor teljesen másképp fogtam fel!:) -
#22 wow :o -
blackgamer #21 Hat évtizeddel a Kis herceg szerzőjének halála után egy búvár kinyomozta, ki lőtte le Saint-Exupéry repülőjét. -
#20 Olvasd el
Nem hosszú, és megéri! -
#19 Én a Kis herceg könyvet nem ismerem, viszont láttam a Művészetek palotájában az előadást. Tényleg nagyon jó kis mese, tanulságos!
/ha 3 évvel korábban kellett volna előadni, nem 1 éve lett volna, akkor én énekeltem volna a főszerepet! :)) / -
#18 nemhiszem, komoly topicokért nem szoktak anyázni, ez pedig azt hiszem egy elég jó tápig. -
#17 Örülök hogy mindenkinek felkeltettem a figyelmét, azt hittem, ki fogtok nevetni az ilyen topik nyitásáért :o -
#16 " Kérem a gyerekeket, ne haragudjanak, amiért ezt a könyvet egy fölnőttnek ajánlom." -
#15 ez az egyik legnagyobb alkotás, amit ember készített az idők során.
minden korban mást mond, el kell olvasni 10,20,30,40... évesen. Szerintem ez egy csodálatos könyv, #12-höz csatlakozva, énis elolvasom ismételten :) -
#14 -
#13 Es a lenyeg...: "...- Nem - mondta a kis herceg. - Barátokat keresek. Mit jelent az, hogy "megszelídíteni"?
- Olyasmi, amit nagyon is elfelejtettek - mondta a róka. - Azt jelenti: kapcsolatokat teremteni.
- Kapcsolatokat teremteni?
- Úgy bizony - mondta a róka. - Te pillanatnyilag nem vagy számomra más, mint egy ugyanolyan kisfiú, mint a többi száz- meg százezer. És szükségem sincs rád. Ahogyan neked sincs énrám. Számodra én is csak ugyanolyan róka vagyok, mint a többi száz- meg százezer. De ha megszelídítesz, szükségünk lesz egymásra. Egyetlen leszel számomra a világon. És én is egyetlen leszek a te számodra...
...-Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan - ismételte a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse.
- Az ido, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá a rózsádat.
- Az ido, amit a rózsámra vesztegettem... - ismételte a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse.
- Az emberek elfelejtették ezt az igazságot - mondta a róka. - Neked azonban nem szabad elfelejtened. Te egyszer s mindenkorra felelos lettél azért, amit megszelídítettél. Felelos vagy a rózsádért...
- Felelos vagyok a rózsámért - ismételte a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse. -
#12 nah meg is kerestem el is kezdem én is olvasni:D -
Prank #11 én is kiolvastam párszor, de a legjobban a robinson crusoe tetszett, csináljak róla topikot?:) -
#10 Ilyen a Gulliver is. :) -
#9 szerintem is nagyon jó könyv.ém is már kiolvastam egy párszor. -
#8 Eredetileg az író nem mesének, nem gyerekeknek szánta. Így járt sajnos :) -
#7 én elolvastam egyzser,beleolvastam az elejébe és abba se bírtam hagyni......nagyon jó kis könyv -
#6 Én sokszor olvastam már. Kiscsirke koromban még nem igazán értettem a lényegét, de ettől függetlenül már akkor is tetszett. Most meg már akkor is előveszem, ha egy kicsit megutálom a világot, hogy jobb kedvere derüljek. :) -
#5 Szeretem, aranyos mese. :) -
#4 a bolygó se rossz:D sztem az első köynv volt amit olvastam, de tán amit olvastka is nekem mikor még nem tudtam:D -
#3 Jó kis könyv, nekem tetszett, 4.ben kellett olvasni :) De felnőtteknek is ugyanúgy ajánlott. -
#2 ja és persze a két legjobb kép :D
-
#1 Érdekes mese, nem csak gyerekeknek szól, amikor kötelező volt el sem olvastam, most unalmamban kezembe vettem a könyvet...
Nekem nagyon tetszett, nem hosszú, aranyos képekkel.
Az egész mese, mesemondóval
Egy nagyobb leírás róla
[center]