33
  • BaliBoy
    #33
    Persze, én ezt is megértem. De azért egyből ne úgy álljunk már senkihez se, hogy "hát te hülye vagy". Ha tényleg a segítség ellenére is jönnek belőle a marhaságok, akkor természetesen még önkéntelenül is kibukik az emberből, hogy "hát te nagyon hülye vagy". De azért ne így induljunk neki! ;)
  • mcganyol
    #32
    Baliboy teljesen igazad van és a Te hozzáállásod a helyes. csak úgy tűnik még nem találkoztál olyannal, akit Sanyix a "hülye" kategóriába sorol.
    Az egy olyan fajta, akinek ha elkezdenél magyarázni, hogy mennyi pénzért mit és miért érdemes venni, akkor folyamatosan értelmetlen és minden realitást nélkülöző marhaságokat mondana. aztán még a képedbe is vágná, hogy az Ongoku egy kalap szar, mert nagyon torzít és gyakran leég és nem is kompatibilis az ő hangfalával (??), mert ő ezt egy nagyon tuti mérnök haverjától hallotta ám.
    ezen a ponton elszáll a segítő szándékod és azt mondod "akkor vegyél amit akarsz te idióta"
    :) peace
  • Sanyix
    #31
    Nekem nincs mit mosnom magamon. Én értem mit írtam, dez is érti mit írtam, te még mindíg ugyan azt a hülyeséget szajkózod amit félreolvasol újra és újra. 2 hozzászólásban próbáltam neked elmagyarázni a lényeget, példákkal szemléltetve, de mintha el sem olvastad volna. De aki két azonos árú dologból a rosszabbikat veszi, csak mert annak a márkának a csúcskategóriája jobb, az továbbra is hülye.
  • dez
    #30
    Ennek előtörténete van. Sanyix azokra mondja, hogy hülye, akiknek ha elkezdenél magyarázni, azzal jönnének, hogy "mindenki tudja, hogy a Technics a legjobb, mit beszélsz te itt hülyeségeket", stb.
    (Amúgy teljesen egyet értek veled, ami a hangtechnikát illeti, bár nem a Technicset hoztam volna példának, mert még mindig a jobbak közé tartozik a kommerszben. Jóval többért is lehet olyan trágyát venni ismert gyártóktól, hogy ihaj.)
  • BaliBoy
    #29
    Hát LOL még mindíg nme érted és nem mosod ki magad.
    Én a HÜLYÉZÉSEN akadtam ki! Az általad említett példában a srác tényleg nem áll a helyzet magaslatán, de ettől függetlenül ne álltalánosítsunk!
    Mondok egy példát. Én elég jól értek a hangtechnikához. Tegyük fel - nem tudom mi az igazság - te egy átlagos vásárló vagy aki kiválaszt egy márkát, mondjuk a Technics-et, és abból veszel egy 40e ft-os erősítőt. Elvagy telve mert az álltalad legjobb márkának titulált gyártótól megvettél egy relatíve annyira nem drága, de nem is a legolcsóbb árut amire te már azt mondod, hogy nagyon jó minőségű. Ekkor jövök én és lehülyézlek mert 1 a Technicsnek van 500e ft-os erősítője ami biztos jobb, 2 valójában a Technics egy kis csira márka a high end-es cuccokhoz képpest (mondjuk Ongoku...), 3 már csak azért is kinevetelek mert tudom, hogy ha magadnak építenél egy erősítőt akkor akár fele ennyi pénzből is megusznád és ráadásul egy sokkal jobb minőségűt kapnál. De mivel én nem értek egyet ezzel a mentalitással, szépen felvázolnám neked a lehetőségeket, ahellyett, hogy lehülyéznélek kapásból. Vágod?
  • dez
    #28
    AMD denies further Phenom delays
    Tehát, itt nincs (sincs) csúszás. Az meg eddig is így volt, hogy fokozatosan veszi át a korábbi procik helyét - mint ahogy a Core 2-vel is így tett az Intel.
  • dez
    #27
    Kicsit több volt az 20%-nál. :) A Sempronok alig voltak lassabbak az Athlonoknál (főleg a K8 érában), miközben a Celeront agyonvágta a kevés cache. Mégis majdnem annyiért adták (ill vették...), mint a megegyező órajelű Athlon! :P

    A P4-hez képest meg ez volt:
    - átlagban 1,5x gyorsabb (azonos órajelen, ill. 1,5x magasabb órajelű P4-nek felelt meg),
    - x87 kódban (pl. ray-tracerek) 2x! gyorsabb,
    - SSEx kódban nagyjából ugyanolyan gyors (így ebben lemaradt pl. egy 3800+-os egy 3,8GHz-es P4-től),
    - árban mégis a P4 volt több sokáig. :P

    A Pentium D... Nahát az meg a legtöbb esetben csak 1 szálú dolgoknál tudott egyátalán olyan lenni, mint a P4, mert többszálon elették egymás elől a sávszélt a magok. :D (Egyedül ray-trace-ben tudta hozni a közel 2x-es teljesítményt a megfelelő P4-hez képest.)

    Egyébként sokszor számtech újságokban lehetett az Intelnek kedvező baromságokat olvasni. Biztos nem voltak benne nyakig az Intel zsebében...
  • Sanyix
    #26
    Hát lol még mindíg nemérded. DE á tökmindegy melyik butítottat veszik, végülis ugyanannyi pénzért +20% teljesítmény az semmi.

    Nemtom mit kell kiakadni ezen. Aki ugyanannyi pénzért nem a jobb teljesíményűt veszi meg, az hülye, egy agyhalott.

    Nem kell érteni sem hozzá, a tesztekben le van írva szöveggel hogy melyik a jobb, és ismerőst is lehet kérdezni, kivéve ha "hát intel procit vegyél (mindig), mer az amd elég, meg melegszik" szerű barom, aki az utóbbi 20 év problémáit mostani problémának állítja be, és súlyosan hozzánemértő. Mostanában is láttam egy ilyesmit. Ír a csákó a forumba, hogy kéne neki új gép, de core2 duo drága, azt nem.
    Erre írják neki hogy 3800+ a64 x2 vagy (ha jól emléxem) valami 3,4 ghz-s pentium 4 d jöhet számításba, inkább az x2-t ajánlják.
    Erre a csávó "amd-t nem kéne mert sok rosszat hallottam róla" OMG!
    Aztán írják még páran, hogy az x2 lenne jó, erre valaki beírja valaki hogy core 2 e4300, és erre válaszol hogy köszönöm az egyetlen normális választ (egyébként mind normális volt) és akkor azt veszi. Az elején lekötötte, hogy a core2 neki drága, javasoltak neki mást, aztán mégis core2-lett, akkor már nem volt túl drága neki. A sok rossz amit hallott pedig tuti az idióták szokásos szövegelése volt "az amd elég, meg melegszik, meg kicsi az órajele".

    Persze az elején úgy kezdte hogy amd, és intel proci is jó, holott egy csomó céltalan hozzászólástól kímélte volna meg, ha az elején leírja az igazat: csakis intelt, tökmindegy milyen az amd.
  • arty
    #25
    sokat érsz a 32 bites vista elterjedtsége mellett a 64giga ramoddal ...

    3-4 éven belül max a 4-8 giga lesz elterjedt, az pedig ddr2 és jelen alaplapokkal is könnyedén megy. csak a vista ugye ........
  • dez
    #24
    "Ha meg két butított közül kell választani, majdnem mind1 melyiket veszik."

    Hát egyátalán nem. Hacsak nem mindegy, hogy az egyik 2x gyorsabb.
  • BaliBoy
    #23
    Én tökéletesen értettem. Ettől függetlenül állnak az állításaim. Akkor sem lesz pénzük megvenni a drágát. Ha meg két butított közül kell választani, majdnem mind1 melyiket veszik.
    Ráadásul a hülyézésen akadtam ki. Miért kell vkit lehülyézni amiért nem ért vmihez?
  • haxy27
    #22
    Engem érdekelne a ddr3 mert állitolag azok a lapok már 64G ig kezelik a ramokat és a ddr3 memoriákban majd kapható lesz 16G modulok is. Persze tudom most majd jön hogy minek anyi ram meg miegymás! De mielőtt ijen beszolásokat irtok gondoljhátok végig, volt hogy a gépbe nem lehetet 8M nál nagyobb ramot teni, mostmeg 2G van egy átlag ember gépében is és néha meg az is kevés.
  • dez
    #21
    (Persze nem árasztják el rögtön a piacot, de aki nagyon akar, már vehet. Azért érdekes, hogy amikor éppencsak piacra került pl. az Intel Core 2 Duo, minden erről zengett, pedig ugyancsak beletelt egy évbe, mire teljesen leváltotta a P4-eket és Pentium D-ket. AMD esetén meg "valamikor jövőre kapaszkodhatnak meg a piacon".)
  • dez
    #20
    AMD Q2 2007 Earnings Conference Call Notes (transcript)

    Itt éppenhogy az hangzott el, hogy még idén, a 4. negyedévben a boltokban lesznek a Phenomok.
  • Sanyix
    #19
    Nem megy a szövegértelmezés mi?
    Arra válaszoltam, hogy megnézik hogy melyik proci a legjobb, és annak a 20k-s butított változatát veszik. És itt a lényeg az, amit abu85 második hozzászólása után sem voltál képes felfogni, hogy a legjobbnak a 20k-s butított változatát veszik, holott lehet hogy a másik gyártó 20k-s procija sokkal erősebb, csak csúcskategóriában gyengébb.
    Hasonló példa erre, a p4, celeron vs a64, sempron. A sempronok ugyan azon az áron jóval erősebbek voltak mint a celeronok, mégis a celeront vették. Bár itt mégis az a64 volt a jobb, de az emberek a sok hülye baromtól hallott idiótaságok miatt(meg amiatt hogy sok azt se tudja mi az az amd proci), azt hitték végig hogy a p4 a legjobb, és annak a butított változatát a celeront vették, amivel kaptak egy nagy rakás gőzölgő kutyaszart sok pénzért.
  • BaliBoy
    #18
    Nem is neked ment az üzi.
    Nem az állítással állt szándékomban vitatkozni. :)
  • Abu85
    #17
    Én az előbbi mondatommal azt akartam mondani, hogy az emberek nem a teljesítmény alapján döntenek. Ez engem igazán már nem zavar, mindenki azt vásárólja ami neki jobban tetszik. Ha pedig kér tanácsot akkor szivesen válaszolok neki. Gondolom abban egyetértesz velem, hogy ha pl. egy bizonyos Core 2 a csúcsproci akkor az logikailag nem ekvivalens azzal, hogy a 20k-s kategóriában is a Core 2 a legjobb.
  • BaliBoy
    #16
    1. Mindíg az a hülye aki mondja!
    2. Talán nincs mindenkinek 50e ft-ja egy processzorra
    3. Valakinek megfelel a butított is, nem mindenki HC gamer
  • Sanyix
    #15
    Így van, és ez azért van mert HÜLYÉK.
  • Abu85
    #14
    A legötbb embernél a vásárlás úgy zajlik, hogy megnézik, hogy melyik a legjobb proci és annak megveszik a 20k-s butított változatát.
  • MisterZ
    #13
    Megjegyezném, hogy asztali szegmensben úgy csökkentette az AMD az árait, hogy most ugyanannyi pénzért közel azonos teljesítményt kapunk... Ennyi. Az emberek nagy része nem vesz úgyse 80 ezernél drágábban CPU-t.

    http://www.tomshardware.com/2007/05/04/which_is_the_best_mainstream_cpu/

    A cikk még mindig naprakész...
  • dez
    #12
    Ez mindig is minimum 1 év volt, Intelnél is (már tavaly voltak működő Penrynek...).
  • dez
    #11
    (Úgyhogy a bevezető szavaidat leszel szíves visszavonni...?)
  • LADA Kalina
    #10
    nem is arra gondoltam hogy 2006-ban gyártották, azért nekem is volt már pár processzor a kezemben, amire céloztam az az, hogy a fejlesztés és az elterjedés közötti időtartamot kicsit soknak tartom
  • dez
    #9
    Először is, augusztusban kezdik a sorozatgyártást, és ekkor már elindul a szállítás is olyan partnerek felé, akik már mindent előkészítve várják, mivel szeptemberben már maguk az azt használó szerverek fognak a piacra kerülni. Persze a darabszámokról nincs pontos információ, úgyhogy bármi további csak feltételezés, amit nem ildomos hivatalos információnak feltüntetni.

    Azt azonban tudni lehet, hogy az Opteronokat nem éppen fillérekért szórja kifelé az AMD, tehát jóval nagyobb ezen a nyereségük, mint a desktop procikon. Magyarán, egy Opteron kitesz x majdani Phenomot. Nem véletlenül előbb a szerver vonallal foglalkoznak, és csak utána a desktoppal. Főleg, hogy szerver és workstation chipként (több-/sokszálas alkalmazások) talán jóval sikeresebb lesz, mint desktop chipként.

    Azt egy szóval sem mondtam, hogy ettől majd egycsapásra nyereségessé válik a cég, csak azt, hogy augusztustól "kezdi befolyásolni az eladásokat". A mérték ugyebár nem volt meghatározva.

    Arról sem láttam még hivatalos nyilatkozatot, hogy a 2 magosok mikor is jönnek.

    A "pár hónap"-on természetesen nem a szeptemberig hátralévő 1,3 hónapot értettem. Hanem az év végéig, jövő év elejéig tartó időszakot, ameddigre kiderül, hogy mégsem mennek csődbe, sőt növekednek a bevételek.

    Az órajelmániát próbáld egy kicsit félretenni, és felfogni, hogy az IMC és a HT miatt többutas rendszerekben, sokszálas szerver alkalmazásokban most is jobban teljesít a K8-as Opteron, mint a Core 2 alapú Xeonok, amik továbbra is az FSB-n vergődnek. (Ez így lesz a Penryn esetén is.) És akkor most ehhez jön majd a natív 4-magos felépítés, még gyorsabb belső kommunikációval, és a jóval gyorsabb HT kapcsolat a procik között.
  • shabba
    #8
    Az elfogult AMD hited miatt azt nem tudod megérteni hogy attól mert egy proci megjelenik szeptemberben - ami inkább csak paper launch - attól még nem fog rendelkezésre állni nagy gyártási volumenben és főleg nem fognak belőle 1 hónap alatt annyit venni amitől az AMD máris nyereséges lesz. Az Intel is majd egy 1 év alatt adott el 1 millió 4 magost, az AMD-nek ehhez majd jóval több időre lesz szüksége, és jóval többet kellene eladnia ahhoz hogy kijöjjenek a gödörből.

    Attól mert egy termék megjelenik egy adott negyedévben, főleg ha csak bemutatgatják, még nem fog az üzleti adatokra jelentős hatást gyakorolni. Én már az előző negyedéves fiaskó idején is a mondó voltam addig amíg az AMD nem jön ki egy erős 2 magos K10 vonallal a Core2 ellen, méghozzá nagy terítési volumennek, felfutott értékesítéssel addig nincs is értelme arról álmodozni hogy az üzleti mutatók majd jelentősen javulnak. Márpedig a 2 magosok 2008Q1-ben érkeznek, Q2-ben épp ezért nem is igazán várok semmi változást a pénzügyi jelentések terén. Utána már talán megindulhat egy pozitív változás, de ez még mindig csak a veszteségek csökkenését jelenti majd. Igazán érdemi változás 2009 előtt nem nagyon lesz szerintem az AMD-nél, az is erősen attól fog függeni hogy a 45nm-es cuccok hogy tudnak majd teljesíteni, és tutira veszek azok is késni fognak legalább fél évet. 2009-re meg jön az Intel a Nahalemmel és lehet kezdődik az egész AMD fiaskó elölről ahogy a Core2-vel is történt.

    Másik topicban írtad hogy te vennél AMD részvényt ha lenne pénzed, mert ez a pár hónapot már csak kibírják. Szerintem nagyon nagy tévedésben van ha azt hiszed hogy a Szeptemberi K10 startal majd hirtelen pálfordulás lesz az AMD-nél és pénzügyileg máris egyenesbe kerülnek. Szerintem az pár hónap lesz legalább 1.5-2 év és utána még ki tudja mit vírít újra az Intel.

    Ha már ennyire nem értesz egyet a cikkíróval, akkor kíváncsi lennék szerinted 2007Q3-ben hány darab K10-et fog értékesíteni az AMD és az mennyire fogja befolyásolni a cég processzor eladásait és pénzügyi helyzetét? Én 5 számjegyű eladásnál többet nem saccolnék, mondjuk 50 ezer darab proci mellett 800 dolláros átlagárral számolva, ami az Intel termékei mellett az alacsony órajel miatt nem lenne túl versenyképes az 40 milliós bevétel, annak a profit tartalma erősen egy számjegyű. Szerinted az mit fog változtatni a közel 600 milliós veszteségükön? Szerintem semmit. Ennél sokkal komolyabb volumenű értékesítést kellene elérniük hogy azoknak érdemi hatásuk legyen.
  • dez
    #7
    "Kétségtelenül rossz fejlemény viszont, hogy mind a Barcelona magos Opteronok, mind pedig a négymagos asztali Phenomok csúsznak az előzetes tervekhez képest. Előbbi csak a negyedik negyedévben kezdi majd befolyásolni az eladásokat, utóbbiak pedig valamikor jövőre kapaszkodhatnak meg a piacon."

    vs.

    "AMD announced that initial revenue shipments of the industry’s first native x86 quad-core processor, “Barcelona,” will commence in the third quarter in both standard and low-power versions."

    A Phenomokról meg semmit sem látok a szövegben. Vagy egy rumour lett itt becsúsztatva a hivatalos infók közé?
  • dez
    #6
    Az a tokozás szabadalmának bejelentése. A gyártás ideje: 0723, ami 2007 23. hete.
  • Sanyix
    #5
    Na mikor jön a szokásos beszólás "hát remélem sikerülni fog az amd-nek, mert így nemhiszem hogy megéri az év végét a cég, de kell a verseny" by legtöbbször leplezett intelfanboy, aki a64 helyett is p4-et vett.
  • LADA Kalina
    #4
    ha jól láom az évszám 2006, hát nem sietik el
  • dara
    #3
    AM2+ még DDR2-t használ.
  • mikloss
    #2
    Kicsit még levihetnék az árakat már így is nagyon olcsó.
  • Aspirin
    #1
    Hát valami konkrétat csinálhatna az AMD is akár AM2 alapokon is. Kell a francnak DDR3. Én is szívesebben vennék 10 fokkal hűvösebb proccot fele annyiért mint a másik amelyik 15%-al jobb itt-ott.