Új CD-formátumot támogat a Disney
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
elvetélt ötlet... szerintem
Itt melyik rendszerre gondolsz? A Gravisra, vagy az Audigyre?
1. A Gravis nem volt rossz (nekem is volt), jobb volt, mint a többi akkori PC-s hangkártya (na ez nem volt nehéz...), de messze van egy igazán jó CD-lejátszótól, vagy egy mai profibb hangkártyától.
2. Lásd amit az Audigykrõl írtam (ez is volt).
"Ez zenére van, azok meg nagy felbontású filmekhez. Ennyi."
Mármint mi van a nagy felbontású filmekhez?
Szerintem meg nem! <#hehe>#hehe> Korábban egy AMD Interwave chipes Gravis Ultrasound-om volt, aztán amikor gépet cseréltem, azt nem tudtam "tovább hozni", mert ISA busz-os volt, integrált alaplapi hangkártyát meg nem akartam használni, ezért esett a választás az Audigy2-re. A helyzet az, hogy sok CD-t, meg mp3-at meghallgattam azon keresztül, amikor a vásárlás után 1-2 évvel rájöttem, hogy nem csak install CD volt a dobozban (vagyis tudtam hogy lapul ott több korong is, csak nem volt kedvem megnézni hogy mik azok), hanem volt mellé csomagolva 2 játék, 1 vmilyen demo lemez, meg egy DVD. A DVD-tõl le is fagyott a Media Player, aztán elkezdtem próbálkozni az Audigy-hez adott lejátszóval, és azzal megszólalt. Én meg nem tudtam megszólalni, annyival jobban szólt, mint a korábban ezen a rendszeren hallott zenék.
Meg lehet magyarázni 2 féle képpen is hogy miért, de a lényeg még mindig az, hogy nem nagyon lehet kapni Audio DVD-t, és mint említettem - csak másképp megfogalmaza -, nem kell a CD-t temetni csak azért, mert itt vannak az új szabványok. Ez zenére van, azok meg nagy felbontású filmekhez. Ennyi.
2 drágaszáág, a HTC P3600 Trinity éés a Dell XPS 1530, természetesen DDR3-as Gf8600GT-vel :)
\"The voices are back... Excellent.\"
Továbbá, mai kommersz D/A konverterek (amik a digitális adatból analóg jelet csinálnak) messze nem adják vissza a 24 bit@96/192 kHz információtartalmát. Valójában alig többet adnak vissza, mint amikor 16bit@44,1/48 kHz-es üzemmódban mûködnek. És utóbbi esetben is jóval kevesebbet adnak vissza, mint egy csúcs D/A ugyanebben az üzemmódban. Utóbbi elég jó ahhoz, hogy egy high-end rendszeren nagyszerû élményt nyújtson.
Persze CD-re is válogatja, mert sok CD kritikán aluli minõségû. Tehát, sok kiadó még egy CD minõségi maximumát sem tudja megközelíteni! (Az élõ felvételek készítésénél használt A/D, és egyéb analóg technika gyenge, és a digitális hangfeldolgozást is jól el tudják szúrni.) És hol van ettõl még a DVD-A-ból kihozható minõség...
Az SACD-nek meg legalább annyi hátránya van, mint elõnye, úgyhogy nem egyértelmûen jobb. Sõt, az eredeti elgondolásról kiderült, hogy téves, túl zajos. Ezért lejátszásnál mindenféle trükköt vetnek be, sõt sokszor visszaalakítják normál PCM audió adattá, és azt egy hétköznapi D/A-val alakítják analóg jellé.
Ezért a legtöbb high-end rajongó máig CD-t használ... (De mégegyszer: nem kommersz CD-lejátszókkal, vacak D/A-kkal.)
Mi köze a BR-nek és a HD DVD-nek a CD-hez? Tök más formátum. Adattárolás szempontjából lényeges, azonban ha a gyárilag kiadott tartalmakat nézzük, akkor a CD nem fog kihalni. Hogy egy példát mondjak, a CD leváltására két dolgot találtak ki, a Sony a Super Audio CD-t, vagyis SACD, valamint a DVD szabvány támogatói az Audio DVD-t. Még évekkel ezelõtt egy Audigy2 hangkártyát vettem, amihez adtak egy Audio DVD-t, amin nekem nem tetszõ zenék vannak. Viszont, a hangminõsége az valami eszméletlen... Lehet hogy azért döbbentem le rajta, mert még nem hallottam High End-et szólni, de az itthoni egyszerû kis rendszeren mérföldekkel jobban szólt, mint a CD. Kb. egy évvel ezelõtt kitaláltam, hogy akkor most rászánok 10 ezer forintot, veszek valami jó zenét Audio DVD-n. Sajnos azt tapasztaltam, hogy minden boltban van milliónyi CD, van egy kevés SACD, és van néhány darab! Audio DVD... Egyik helyen elbeszélgettem asszem a tulajdonossal, aki azt mondta, hogy Bécsbõl tudnak behozni, de nincs túl sok fajta, mert már nem támogatják ezt a szabványt. Szóval marad a CD, vagy a SACD, amihez még külön lejátszó is kellene...
Na ezért nem kell csodálkozni, hogy CD-t akarnak eladni <#hehe>#hehe>
2 drágaszáág, a HTC P3600 Trinity éés a Dell XPS 1530, természetesen DDR3-as Gf8600GT-vel :)
Azt azért ne felejtsd el, hogy ott átszámítva nem 5000 körül jön ki egy album, hanem elméletileg kevesebb mint a fele, és jóval többet keresnek... Aki meg béna zenekarok CD-it drágán megveszi, az úgy járt. :) Most már szerencsére nálunk is vannak próbálkozások 2000-2500 forintos árral, csak azt felejtik el, hogy a már hosszú évekkel ezelõtt a 4-5-6 ezer forintos árakkal a netes letöltésre "kényszerített" embereket nehéz lesz még ezzel is visszacsalni... Mondjuk ezen a téren is az jellemzõ, ami az egész országban van, hogy nincs prevenció. Csak utólagos gyógyítgatás, ami már semmit sem ér...
http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...
aki a cd eladásokból akar még ma is megélni, az vagy egy halódó kiadó, vagy nagyon hülye.
\"The voices are back... Excellent.\"