833
\"Csak amikor az utolsó fát kivágták,

Csak amikor az utolsó folyót megmérgezték,

Csak amikor az utolsó halat megfogták,

Csak akkor fogod látni azt, hogy a pénzt nem lehet megenni.\"

Cree indián jóslat
  • Schwarz
    2 hete a Mátrában. Ágasvár és környéke.

• Hajnalcat
    Hogy legyenek növények is, ne csak állatok, néhányan ezt hiányolják. Nálunk fényképeztem az erdőnél a felső kettőt. Az alső kettő pedig a baki erdőben készült.
    Nagyon szeretem a borostyánt. Annyira szép, ahogy beborít mindent. ^^.

Ez egy kihalt fa a baki erdőben, de tisztára beillene egy horrorfilmbe. Már csak a villámok hiányoznak. :D

Az a legszebb, mikor a sötét erdőbe beszűrődik a fény. Ilyenkor mindig kiráz a hideg, de jó értelemben. :)

• Hajnalcat
    Mutatok valami nagyon különlegeset. Tavaly télen fényképeztem a kertünkben. Egy varjú szállt le ide, de nem akármilyen. Volt egy piros kis ruhája. Meg volt kötve a nyakánál. Valószínűleg valaki befoghatta és az rakott rá ruhát, de hogy milyen szándékból tette ezt, az rejtély számomra , hisz látszólag minden rendben volt vele, repülni is tudott.
    Itt vannak a képek:

• vica2
    reggelt!
    egy pár ízeltlábú:

• jefferson83
    Albínóst még nem láttam
  • Dragooon #108
    szééépek:)
    nekem az "igazi" páva jobban tetszik, mint ez az albínó :P

• vica2
    na akkor dobok pár képet, hátha más is kedvet kap :)

albínópáva:

legkisebb mókus:

repülésben lévő kanadai liba:

szöcske a réten:

amerika aranypintycsalád:
  • Pistike 007
    roli613-at niztos :) (#63) :)
  • vica2
    oh, a természetbarátokat elnyelte a föld....
  • fifi
    a hat pókot úgy értsd, hogy pl alvás közben mászik a szádba és nem is tudsz róla...
    én egyszer nagyon berúgtam, még ifikoromban, és fetrengés közben belefeküdtem egy ilyenbe, és bizony megmart. 2 hétig volt feldagadva az alkarom...
  • Pistike 007
  • Z
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Jó, de a 6 azért jön ki, mert bizonyos országokban felturbózzák az átlagot...ott egy-egy ember átlagosan 8-10 ezer pókot nyel le véletlenül. És ott sem mindenki, mert az is átlag...szóval van, aki befekszik aludni a pók-konténerbe...ami tele van 50 köbméternyi pókkal...na az lenyel pár milliót életében.
  • Czdano
    Amugy akkor ez az a 1 miliméteres kis sárga fekete pókocska lenne? o.0
  • csgery
    Ték
  • csgery
    Ez szvsz tök hülyeség... ha vmi mászik a nyelveden, tuti felkelsz... max ha részeg vagy:D
  • Pistike 007
    "Egy ember életben átlagosan 6 pókot nyel le véletlenül."
  • Ch_Slater
    ugyanmár. ez egy kis ártalmatlan. minden kertben van néhány.. :)
  • jefferson83
    Nem én vótam
  • Czdano
    Bazzegmár. Ez most direkt????
  • Ch_Slater
  • Czdano
    "Az Alföldön már mindenfelé közönségesnek számít, pedig valószínû, hogy csak a múlt század végétõl terjedt el hazánkban. " DAMN! :O

#91 Loál
  • jefferson83
    Oksi :)
  • Pistike 007
    Hogy lehűtsük a kedélyeket:

És szerintem ne legyen már több off. :D
  • Pistike 007
    Nem kell magadat megerőltetni, jó az összes csápos
  • jefferson83
    Látom mostantól csak pókokat fogok beszúrni ide [vitzel]
  • Pistike 007
    Húspók
  • Czdano
    Eeeeeee del hsz
  • jefferson83
    Nem ez szongáriai csellőpók, a fotó kicsit csalóka. Azért méretben jelentősen elmarad a madárpókoktól.

Kis ismertető:

Az elmúlt évben több olvasónk kérdezte tõlünk, hogy mi lehet az a nagy termetû pók, amellyel a kertjében vagy a háza körül találkozott. Nos, ez a különösen méretesre növõ pókfaj minden bizonnyal a képünkön látható szongáriai cselõpók (Lycosa singoriensis). Egyes nõstények testmérete (a lábait nem számítva) a 4-4,5 centimétert is elérheti, a hímek azonban jóval kisebbek. Az Alföldön már mindenfelé közönségesnek számít, pedig valószínû, hogy csak a múlt század végétõl terjedt el hazánkban. Eredeti élõhelyei Közép- és DélÁzsia félsivatagi, sivatagos vidékei, valamint Kína és India száraz, füves területei. A farkaspókok családjába tartozik, és a rokonaihoz hasonlóan a talaj felszínén jár zsákmánya után. Áldozatát- legtöbbször valamilyen rovart - nagy, elõrenézõ szempárjával veszi észre. Amint a közelébe ér, ráugrik, csáprágóit a testébe mélyeszti, majd a befecskendezett emésztõnedvek által feloldott belsõ részeit kiszívja. A hazai pókok között a mérges dajkapóké után e póknak a legerõsebb a mérge, mégsem veszélyes ránk, mert csáprágóit csak a legvégsõ esetben használja, akkor, ha már képtelen a menekülésre. Támadás elõtt mintegy ijesztésképpen feltartja elsõ két pár lábát, megmutatja világosabb színû hasoldalát, sõt, akár hanyatt is fordulhat. De amint teheti, elmenekül.

A nõstények életük nagy részét a maguk készítette, finom hálóval bélelt függõleges talajüregben töltik. Onnan járnak vadászni, és ha tehetik, a zsákmányukat is ott fogyasztják el. A hímek inkább szabadon vándorolnak. A nõstények a petecsomójukat nagy gonddal vigyázzák és ápolják. A kikelõ pókokat az anya az elsõ vedlésükig õrzi, testére kapaszkodva utaznak vele. Vedlés után a kicsik szétszélednek, és önálló életet kezdenek.
  • Pistike 007
    Ez valami madárpók-féle, nem? Kötve hiszem hogy Czdanoék kertjében ilyenek nőnek -.- :D
  • jefferson83
    Ilyen-e vót? :)

Ilyet én is fogtam, sőt tartottam is egy darabig. Egyébként gyurma nélkül, fűszállal, erősebb szárú, de nem túl vastag lágyszárú növénnyel is kifogható, mert erősen belemar, aztán simán kihúzhatod a lyukból.
  • vica2
    attrakció! :)))

• Pistike 007
    Há' mer' húspók^^
  • Hajnalcat
    Természet nem lenne állatok nélkül. Mi szokott az állatokról szóló filmeknél kiírva lenni? Természetfilm, mivel az állatok is a természet részei. Ennél nagyobb "okosságot" nem is írhattál volna...
  • Pistike 007
    Ja igen a húspók o_O
  • Czdano
    Azzal -.- Nó off :p
  • Pistike 007
    Gyúrmával?
  • Czdano
    Kerestem a lyukérzékem
  • Pistike 007
    Mit csináltál te abban a lukban?
  • Czdano
    Fújpókok :( Egyszer gyurmát kötélre raktam és ledugtam 1 lukba..egy bazinagy husos pókkal együt huztam ki
  • Pistike 007
    Jó, egy madárpók hasát én sem vakargatnám szívesen... :D