Ship Simulator 2008
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az "egészet" egy menetben sehonnan. Alapprogram + patchok + New Horizons. Ez utóbbit megtalálod ha visszaolvasol, ha egyáltalán még ott elérhetõ.
Azt nem tudom, ki kell próbálni, mi van, ha update -telsz 1.4.2 -re és utána telepíted a New Horizons -t ... Már pedig én azt a kódot használtam, ami alább megtalálható, de én 1.3 után raktam fel a New Horizons -t.
Sajnos rosszul írtam, bocsika. Az a helyzet, hogy nem tettem fel az 1.4.2 patch-t, hanem az alábbit csináltam:
- Alappogram után az 1.0 -> 1.3 patcht tettem fel. Ugyancsak sajnos, ezt már nem lehet letölteni, ugyanis a hivatalos weblapon már csak az 1.4.2 verzióra "vívõ" pach -ok elérhetõk.
- Ez után tettem fel a New Horizons -t, utána már semmit. 1.4 ver. nálam a progi. Ha a New Horizons után akartam 1.4.2 -re update -elni, tényleg gáz volt, nem fogadta el a kódot.
- Alappogram után az 1.0 -> 1.3 patcht tettem fel. Ugyancsak sajnos, ezt már nem lehet letölteni, ugyanis a hivatalos weblapon már csak az 1.4.2 verzióra "vívõ" pach -ok elérhetõk.
- Ez után tettem fel a New Horizons -t, utána már semmit. 1.4 ver. nálam a progi. Ha a New Horizons után akartam 1.4.2 -re update -elni, tényleg gáz volt, nem fogadta el a kódot.
sziasztok! látom nagyon benne vagytok a itt dolgokba. segitségre lenne szükségem. ugyanaz a problémám mint 188-ban leirt. megcsináltam 189-ben leirtakat de akkor is kér kodot.
köszi
köszi
Ma vontattam:

Tudomásom szerint hazai üzletek nem forgalmazzák. Nekem, külön kérésre egy vasúti szimulátorokat forgalmazó rendelte meg, 10000 Ft körüli összeget fizettem érte.
Tudja -e VALAKI, HOGY HOL ÉS MENNYIÉRT LEHET HOZZÁJUTNI A SHIP SIMULATOR 2008 HOZ?
Kalandjaim folytatódnak:
http://virginbunny.uw.hu
Érdekesség: A hajó sérült állapotában F11 -gyel lementettem a missziót, majd újra betölve külsõre sérülésmentesen kaptam visszaa Red Jet -et, noha az információs panelen Damage 11 % díszelgett. :-))
A tulajdonos morci lesz:

Nekem a New Horizons kiegészítõ linkjét ajánlottákk, az bejött. Az alapprogarmot (IGEN, IGEN) megvettem.
valaki nem tud egy normális linket ahol le lehet tölteni a játékot?
Milyen pólót visel ? Amúgy kirúgtam, mert munka helyett hátratett kézzel ácsorgott. :-))

Még egy kis érdekesség:Nem egészen igaz hogy a Titanic volt 1912-ben a világ legnagyobb hajója.Németországban ugyanis ugyanebben az évben készült el a hatalmas Imperator ami körülbelül akkor indult volna elsõ útjára mikor a Titanic.Végül majdnem egy évvel késõbb került rá sor mert stabilítási problémák miatt kisebb átalakításokat kellett rajta végezni.Az a hajó Hamburgban épült és fényûzõbb berendezése volt a Titanicénál is.Amellett 6000 tonnával volt nagyobb és kb. 10 méterrel hosszabb.
Kösz hogy szerepelhetek a blogodban-nem vagyok hajózási szakértõ de a XX.sz eleji híres óceánjárók nagyon érdekelnek.
A tisztek közül is voltak túlélõk pl. Charles Lightoller másod,Joseph Boxhall negyedik és Harold Lowe ötödik tisztek.Az elsõ tiszt W.Murdoch valóban meghalt de pontosan nemtudni miként,a filmben öngyilkos lett de erre nincs bizonyíték.A hatodik tiszt Moody aki felvette a telefont amikor a kosárból hívták a hidat szintén meghalt.Robert Hitchens kormányos aki átfordította a kormányt túlélte.Az õrszem F.Fleet aki elõször látta meg a jéghegyet túlélte.A túlélõ tisztek persze mindannyian tanúskodtak a vizsgálatokon.Tudtommal senkit nem marasztaltak el ezek során.Viszont sok vád érte Stanley Lordot a Californian kapitányát aki hajójával kb.40 km-re állt le a jégzóna miatt és távcsöveken át látták is a Titanic fényeit,és azt is hogy az szintén leállt.Késõbb látták a fehér vészrakétákat is amit különösnek tartottak de az okát nem siettek kideríteni.Sõt még az alvó távírászt sem keltették fel.Lord kapitány hátralevõ élete magyarázkodással telt.A Titanicról láttak még egy közelebbi hajót is amivel a tisztek morzelámpával is próbáltak kapcsolatot teremteni.Ám az kikapcsolt fényekkel hamarosan továbbált.A hajó kiléte pontosan máig sem ismert de valószínûnek tartják hogy illegális bálnavadász hajó lehetett.
A Titanicról magyar nyelven több jó könyv is megjelent PL:Walter Lord:A Titanic Pusztulása(Kossuth kiadó 1979,83)Geoff Tibbals:A Titanic(SubRosa 1998) Ezeket tudom ajánlani.
A Titanicon kívül volt még rengeteg gyönyörû luxusgõzös a XX.sz elején.Az óriásgõzösök kora egyébként 1849-ben kezdõdött a 20000 tonnás Great Easternnel melynek hossza 211m szélessége 28m és lapátkerekei 17m-esek voltak.Ez 1849-ben hatalmas szenzáció volt.A Google-on sok képet meg rajzot lehet errõl is találni.
A tisztek közül is voltak túlélõk pl. Charles Lightoller másod,Joseph Boxhall negyedik és Harold Lowe ötödik tisztek.Az elsõ tiszt W.Murdoch valóban meghalt de pontosan nemtudni miként,a filmben öngyilkos lett de erre nincs bizonyíték.A hatodik tiszt Moody aki felvette a telefont amikor a kosárból hívták a hidat szintén meghalt.Robert Hitchens kormányos aki átfordította a kormányt túlélte.Az õrszem F.Fleet aki elõször látta meg a jéghegyet túlélte.A túlélõ tisztek persze mindannyian tanúskodtak a vizsgálatokon.Tudtommal senkit nem marasztaltak el ezek során.Viszont sok vád érte Stanley Lordot a Californian kapitányát aki hajójával kb.40 km-re állt le a jégzóna miatt és távcsöveken át látták is a Titanic fényeit,és azt is hogy az szintén leállt.Késõbb látták a fehér vészrakétákat is amit különösnek tartottak de az okát nem siettek kideríteni.Sõt még az alvó távírászt sem keltették fel.Lord kapitány hátralevõ élete magyarázkodással telt.A Titanicról láttak még egy közelebbi hajót is amivel a tisztek morzelámpával is próbáltak kapcsolatot teremteni.Ám az kikapcsolt fényekkel hamarosan továbbált.A hajó kiléte pontosan máig sem ismert de valószínûnek tartják hogy illegális bálnavadász hajó lehetett.
A Titanicról magyar nyelven több jó könyv is megjelent PL:Walter Lord:A Titanic Pusztulása(Kossuth kiadó 1979,83)Geoff Tibbals:A Titanic(SubRosa 1998) Ezeket tudom ajánlani.
A Titanicon kívül volt még rengeteg gyönyörû luxusgõzös a XX.sz elején.Az óriásgõzösök kora egyébként 1849-ben kezdõdött a 20000 tonnás Great Easternnel melynek hossza 211m szélessége 28m és lapátkerekei 17m-esek voltak.Ez 1849-ben hatalmas szenzáció volt.A Google-on sok képet meg rajzot lehet errõl is találni.
A tisztek közül voltak túlélõk ? A híres film szerint a kapitány meghalt. Az elsõ tiszt is ?
Willenbrock úr, ugye nem baj, hogy szerepeltetlek a blogomban ?
2008. június 25. szerda
2008. június 25. szerda
Köszönöm a hasznos írást, számomra is sok újdonsággal szolgált.
A legénység és a kapitány már szerzett tapasztalatot a Titanic irányításásval kapcsolatban,hiszen testvérhajója az Olympic már majdnem 1 évvel korábban forgalomba állt.A két hajó szerkezetileg gyakorlatilag azonos volt.Azt is Smith kapitány és majdnem ugyanaz a tisztikar üzemeltette.Történt az Olympic-kal is néhány baleset,nehéz volt velük manõverezni a kikötõk környékén és szûkebb helyeken.Viszont az elsõ tiszt hibás manõverét nehéz megmagyarázni.Ilyen magas rangban egyébként nem is eshetne pánikba éppen az elsõ tiszt veszély esetén.Az ikercsavaros gõzhajókat(amilyen tulajdonképpen a Titanic is volt)azért építették ikercsavarosra hogy még a kormánymû hibája esetén is manõverezhetõek legyenek.
Érdekes hogy a baleset utáni vizsgálatok során akkoriban nem szenteltek figyelmet ennek a kérdésnek.Pedig mindkét csavar hátrajáratása a keresztezett járatás helyett még csökkenti is a kormányerõt ahelyett hogy növelné.Ha csak a bal csavart állítják hátramenetbe és úgy kormányoznak balra élesebb szögben fordulhattak volna.
Érdekes hogy a baleset utáni vizsgálatok során akkoriban nem szenteltek figyelmet ennek a kérdésnek.Pedig mindkét csavar hátrajáratása a keresztezett járatás helyett még csökkenti is a kormányerõt ahelyett hogy növelné.Ha csak a bal csavart állítják hátramenetbe és úgy kormányoznak balra élesebb szögben fordulhattak volna.
Ezek szerint emberi hiba okozta annak idején a katasztrófát. Szerintem az volt a probléma, hogy lévén ez a hajó elsõ útja, nem igen lehettek tapasztalatok a vezetésérõl. Bár nem tudom a vezetése mennyiben tért el azokétól, melyeken a személyzet korábban gyakorlatot szerzett. Erre egy nagy lapáttal rátehetett az erõs pánik. A pánikhangulat jelentõsen visszafogja a higgadt gondolkodás képességét.
Íme a néhány kép a hatalmas Titanic kora reggeli próbaútjáról.Kipróbáltam vele azt a manõvert is amivel valószínûleg kikerülhette volna a jéghegyet:Jobb gép halad tovább teljes gõzzel miközben csak a balt állítottam vissza teljes gõzzel hátra menetbe.Emellett a kormányt is teljesen elfordítottam balra.Így élesebb szögben tud fordulni,erõsebb a kormányerõ is mintha mindkét gépet hátraállásba tesszük és úgy fordulunk.Sajnos Mr.Murdoch elsõ tisztnek ez valamiért nem jutott eszébe.
Upsz úgy látom csak 20kbytes képecskét tudok feltölteni.Hogy lehet olyan szép nagyokat is?
Upsz úgy látom csak 20kbytes képecskét tudok feltölteni.Hogy lehet olyan szép nagyokat is?
Ezért ki fognak bannolni.
Chucky vagyok. Sportmotoroscsávófajzat. JAPANESETECHOLOGY lover. röviden ennyi...
A játék letölthetö ezen az oldalról!!!
http://forum.sg.hu/listazas.php3?id=1183319261&order=reverse&index=1&azonosito=bdwteam
http://forum.sg.hu/listazas.php3?id=1183319261&order=reverse&index=1&azonosito=bdwteam
A hivatalos veblapon már 1.0 -> 1.4.2. patch is van, több mint hatszáz mega.
Sajnos a 189 -ben leírt sorrnd csak a harmadik pontig mûködik. De nem biztos, hogy a 4. pontban írt patch is fontos.
Újra kérte a New Horizons kódot, de amivel telepítettem, nem fogadta el.
Most tehetem fel újra az egészet. Amúgy a kódot nem az install során kéri, hanem a program indítás után rögtön.
Újra kérte a New Horizons kódot, de amivel telepítettem, nem fogadta el.
Most tehetem fel újra az egészet. Amúgy a kódot nem az install során kéri, hanem a program indítás után rögtön.
Amúgy meg nem attól nagy fej valaki, mert beragadt a Caps Lock gombja. Billentyûzetet kell cserélni, nem drága.
Véralkohol szinted mennyi volt, mikor ezt beírtad ? Támogatom az alkoholizmust, csak nem fórumozás közben.
NA SZÓVAL!!!FIGYELSZ,FIGYELJÉL NA AKKOR FIGYELSZ!!!LOL(KISS ÁDÁM SZ
TENDÁP KOMEDI VAN ITT)AZ EMELETEN OLVAD A TÜKÖR ETTÕL A SZARJÁTÍKTÓL:LOL
AMÚGY AHOGY ELNÉZEGETTEM A KÉPEKET VALAKINEK JÓ SZAR GÉPJE VAN😊LOL
MAJD MI TERVEZÜNK JÁTÉKOKAT!!CÍME AZ LESZ:HORGÁSZAT AZ ÖLYVÖSÖN!!!
DE NEM SZERETNÉM HA JÁTSZANÁTOK VELE !!
ENNYI !!!
NA HELLÓ/SZIA MINDENKINEK
TENDÁP KOMEDI VAN ITT)AZ EMELETEN OLVAD A TÜKÖR ETTÕL A SZARJÁTÍKTÓL:LOL
AMÚGY AHOGY ELNÉZEGETTEM A KÉPEKET VALAKINEK JÓ SZAR GÉPJE VAN😊LOL
MAJD MI TERVEZÜNK JÁTÉKOKAT!!CÍME AZ LESZ:HORGÁSZAT AZ ÖLYVÖSÖN!!!
DE NEM SZERETNÉM HA JÁTSZANÁTOK VELE !!
ENNYI !!!
NA HELLÓ/SZIA MINDENKINEK
MINDEN szimulátorra igaz, minél kidolgozottab a jármû, annál nagyobb a gépigény, ami adott esetben már így is elég nagy ...
Magyarországon valami érthetetlen okból nem forgalmazzák. A 189 -ben írtak nem válltak be ?
Részben megnyitották a belsõt a 2008-ban.Le lehet sétálni a 2.osztályú lépcsõházban kb.a D fedélzetig.Meg a B fedélzetet is körbe lehet járni,igaz a lépcsõház kidolgozása elég felületes.A többi rész azonban szerintem elég szép.Azért jó lenne ha legalább a kormányosfülkébe meg a tiszti kabinsorra be lehetne menni.
A legnagyobb gondom jelenleg még mindíg az hogy az alapjátékban eléggé hirtelen billen jobbra a Titanic a hullámokon.Ha meg patch-et telepítek rá-legyen az akár csak az 1.1-es-máris új kódot kér.Talán azért van ez így mert az én verzióm nem "dobozos"?Igaz is hol lehet olyat beszerezni?
A legnagyobb gondom jelenleg még mindíg az hogy az alapjátékban eléggé hirtelen billen jobbra a Titanic a hullámokon.Ha meg patch-et telepítek rá-legyen az akár csak az 1.1-es-máris új kódot kér.Talán azért van ez így mert az én verzióm nem "dobozos"?Igaz is hol lehet olyat beszerezni?
"Te hogy állsz a titanic-kal? Róla nem nagyon szoktál képeket csinálni."
Azért nem, mert Titanicot eddig egyáltalán nem vezettem. Lehet, hogy furcsa ez tõlem, de nálam a hajó kiválasztása hangulat kérdése.
"Titanicos" hangulatom pedig eddig nem volt. A YouTube -on látott videók szerint viszont 2008 -ban jól meg van csinálva.
A belsõ térben nálam a Hercules Atlas (New Horizons, uszály tolóhajó) géptere viszi a pálmát. Fantasztikusan kidolgozott !!
Azért nem, mert Titanicot eddig egyáltalán nem vezettem. Lehet, hogy furcsa ez tõlem, de nálam a hajó kiválasztása hangulat kérdése.
"Titanicos" hangulatom pedig eddig nem volt. A YouTube -on látott videók szerint viszont 2008 -ban jól meg van csinálva.
A belsõ térben nálam a Hercules Atlas (New Horizons, uszály tolóhajó) géptere viszi a pálmát. Fantasztikusan kidolgozott !!
érdekes 😊
Te hogy állsz a titanic-kal? Róla nem nagyon szoktál képeket csinálni.
Shipsim fórumot szoktam nézni, de még nincs hír melyik patch fogja frissíteni a hajót 😞
Pedig jó lenne ha megnyitnának belsõ tereket.
Te hogy állsz a titanic-kal? Róla nem nagyon szoktál képeket csinálni.
Shipsim fórumot szoktam nézni, de még nincs hír melyik patch fogja frissíteni a hajót 😞
Pedig jó lenne ha megnyitnának belsõ tereket.
A helyében megkísérelném az úszást:

"Az 1.4.2 frissítéskor is kéri az új kódot.Nem tudom hol található"
Ez fura. Nálam nek kért. Az én menetem:
1) Alapprogram fel, kért kódot,
2) 1.0 -> 1.3 update, nem kért kódot,
3) New Horizons fel, kért kódot, az alapprograméval nem azonosat, így lett a progi 1.4 verziójú,
4) 1.4.2 patch fel (bár ez már nem létkérdés) NEM kért kódot.
Ez fura. Nálam nek kért. Az én menetem:
1) Alapprogram fel, kért kódot,
2) 1.0 -> 1.3 update, nem kért kódot,
3) New Horizons fel, kért kódot, az alapprograméval nem azonosat, így lett a progi 1.4 verziójú,
4) 1.4.2 patch fel (bár ez már nem létkérdés) NEM kért kódot.
Pár órás "szórakozás" után az eredmény:0.Az én alapverzióm eleve más kóddal indul mint amit te megadtál.(talán ez az oka hogy az itt leírtak alapján nem sikerült a New horizontot futtatnom.)A New Horizontomhoz viszont azt a serialt adták meg amit te az alapjáték seriáljaként írtál le.Már midenhogy próbáltam az addon telepítését:Elõször 1.0-ra az 1.1-et arra az 1.3-at aztán az addont.A New Horizont kódját így sem veszi be.Aztán-gondolom az add on tartalmazza már az összes patchet ezért közvetlenül 1.0-ára is telepítettem.Rendben feltelepül de az én kódomat így sem veszi be.Az általad megadottal sem megy.Úgy is próbáltam ahogy régebben írta valaki hogy az addon telepítése után elõbb az alapserialt írtam be aztán az addonét.Úgy sem jó.
Továbbá:Amint egy patchet rátelepítek az 1.0 alapjátékra azonnal új kódot kér!(sorrendben telepítettem persze ezeket)Tehát nem veszi be azt amivel az alapjáték futott!Most kezd elegem lenni!Tud valaki érdemben segíteni?
Továbbá:Amint egy patchet rátelepítek az 1.0 alapjátékra azonnal új kódot kér!(sorrendben telepítettem persze ezeket)Tehát nem veszi be azt amivel az alapjáték futott!Most kezd elegem lenni!Tud valaki érdemben segíteni?
Elõbb a patchokat tedd fel, utána a New Horizons -t !!
Te sem olvasol vissza, ahogy elnézem. Keresd vissza, ahogy én érdeklõdtem a New Horizons iránt és segítettek nekem. A patch -ok ingyenesen letölthetõk: www.shipsim.com
Nem még nincs fenn semmi patch.Majd megpróbálom felrakni a New Horizontot.Áll vagy 20 fájlból remélem sikerül rátelepítenem.
Minden létezõ patch -t feltettél ?
Felinstalláltam és mûködik.Egyáltalán nem szaggat,de van 1 furcsaság.Mikor a Titanic parancsnoki hídján állok akkor különösen feltûnõ-Elkezd a hajó gondolom a mullámjárás miatt balra megdõlni aztán visszafelé jobbra meg hirtelen ugrik át.Ez miért lehet?Valami beállítás kérdése?
Tudjátok milyen francos nehéz ilyen pontosan beállni ??

Nálam a proci 3,2 GHz -es P4. Szépen fut, de egyes missziók betöltése bosszantóan hosszú. Más gondom nincs a programmal, szeretem és nem hiszem, hogy meg lehet unni. Persze, ehhez a hajózás iránti érdeklõdés is szükségeltetik ... Nem tudok róla, hogy létezne ennél jobb hajószimulátor.