S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Yan
x:\Documents and Settings\All Users\Dokumentumok\STALKER-STCS
user.ltx
ezt töröld, de elõtte próbáld meg beírni a felbontást:
vid_mode 1680x1050

nekem így sikerült

¥ xfire: kistekila

koschwarz
szinte biztos hogy nem a kártyáddal van a baj, hanem a monitoroddal. mármint valamit a monitoroddal kapcsolatban kellene beállítani. esetleg kellhet valamilyen szoftver a monitorhoz (nem kaptál hozzá?) vagy pont hogy azt kellene letörölni, vagy hasonló.

tekintve, hogy halflife2-nél és warcraftnál is ez van...

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

az a fura hogy a Crysis-t meg egyéb játékokat lazán viszi 1680x1050en 😞 nasebaj, úgy is kéne újítani videó karival mert ez már elég régi 😊

Sziasztok.Most probaltam a S.T.A.L.K.E.R clear sky progit Xp-en ott mukodik,de vistan nem.Keri az eredeti lemezt peddig tenyleg eredeti a jatek.Segitseg!!!
koschwarz
töröld a C:\Documents and Settings\All Users\STALKER-CS vagy milyen mappából az egyik file-t, ami tárolja a beállításokat. most így a nem otthoni gépemrõl nem tudom melyik az, de asszem akkor újra beteszi az alapbeállításokat.

tibor16
sztem nem bírja a vga kártyád, vagy ez a felbontás arány nem jó valamiért vagy a játéknak vagy a kártyádnak.. Olyan mintha amit képes kirajzolni a kártya, csak az jelenne meg...

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Hi!
Nálam egy elég egyedi probléma áll fenn. Én egy 22" 16:10-es monitorral rendelkezek és a játék elindítása után szokás szerint kapásból az opcióba megyek. Át állítom a felbontást 1680:1050-re (ami a monitoromnak sajnos a maximum felbontása 😞 ) és a képernyõnek a bal felsõ sarkát látom csak. De ezt körülbelül 10 szeres nagyításban! Nem tudjátok mi lehet a probléma? Ezt már több játéknál is tapasztaltam... (Half-life 2, ep 1., ep 2., Garry's Mod, Warcraft 3...)
Esetleg, hogy tudnám vissza állítani?Mert elég nehéz lesz még az indító gombot is meg találnom 😄

Ui.: még mielõtt azt hinnétek, hogy warez sajnos nem az, és pénzt adtam ki érte :'(

tibor16
Ilyenkor, ha egy részt újra kezdek, mindig azt mondom magamban - játszani akartál nem? - akkor ez megvan... játszok...
Nem akarom szidni magát a játékot, de legalább tudnám, miért áll le a küldetés/foglalás - mert az aztán nem egyértelmû... Mivel a Stalker nem ellenség, sem a szolgálatnak sem a szabadságnak, ölég nehéz volt kiszöszmötölni, hogy el kell õket rakni az útból...
Lehet, csak annyi kellene, hogy a játékból kiderüljön - mit tudom én, egy párbeszédbõl, hogy mit kellene tenni, hogy megoldódjon a szitu... De amikor, akár napokat is csinálsz vmit, és a végén csak nincs megoldás...az szíííííívááááááááás <#boxer>

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

koschwarz
én is ilyen komformista vagyok, mentem amerre mondták aztán ilyeneket nem tapasztaltam <#hehe>

Ebben a játékban az a jó hogy teljesen szabad, de ha letérsz a készítõk által megálmodott útról akkor bugokat generál. Hát egy kicsit ellentmondásos de jó is ez. XD

tibor16
A bugokkal kínlódok én is. A szolgálatnak fglalom a helyet, ehhez, hogy megadja a játék, az ott lévõ stalkereket ki kell nyírni. Mikor ez megvan elfoglalja a szolgálat, ám kis idõ mulva - vmiért megjelennek a stalkerek. Nem ellenség senkinek, foglalni sem tud, de a játék folyamatossága leáll, nem ad senki küldetést, és mindenki áll a helyén. Ugyanez a szabadsággal, csak kicsit más a történet. Átlépem a sötétvölgy határát, megdörren az ég, hogy menjek fedezékbe. Gyorsan lenyomom az ottlévõ szolgálatot és a sugárzás miatt elmegyek a bolhapiacra. Erre közli a játék, hogy a küldetés megszakítva. Leáll a foglalás. Leszedek a szeméttelepen mindent, de a szabadság nem mozdul.
Bughalmaz az egész. Ha jól sejtem, kezdhetem a határátlépéstõl újra - khhhmmm - gondolom addig töltögetek vissza ameddig az ég nem fog dörögni, és akkor talán jönnek utánnam.... Játékélmény rulez... 😞

volt róla szó h visszaállni a stalkerekhez, akkor mindenki semleges és újra a szolgálat de nekem ugyanúgy ellenség maradt a szabadság, ráadásul a pda ban is a szolgálatos infók maradnak..

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Van ilyen. New game.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

nna asszem bugba futottam..

beálltam a szabadsághoz, elsõ feladat foglald el a szemétdombra vezetõ utat..

elfoglalom, b@sznak jönni...

megoldás?

sevan az utolsó 2 tuningot csak fosztogató tudja megcsinálni, ezért kell semlegesnek maradni velük, ha sevaval akarsz játszani, és véleményem szerint az egyik legjobb ruha.

gio1969
Felraktam a trader modot,átírogattam az átváltási értékeket,de így is u.annyit ad a cuccokért a kereskedõ,mint eddig....Lehet ,hogy az 1.0-ás verzió nem passzol az 1.5.04-es játékhoz?

giga ep35 ds3,q6600@3,5Ghz,scythe ninja,gtx 260 oc,2x2gb 1066mhz kingmax,samsung 1tb+wd black 640gb,chieftec 500w,win7 ultimate x64,hanns-g hg281d

gio1969
Hát azt már baxhatom......Azért remélem még késõbb is lesz valami lehetõségem a fejlesztésre.

giga ep35 ds3,q6600@3,5Ghz,scythe ninja,gtx 260 oc,2x2gb 1066mhz kingmax,samsung 1tb+wd black 640gb,chieftec 500w,win7 ultimate x64,hanns-g hg281d

A fosztogatókat csak akkor öld ha már feltuningoltad náluk a sevat.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

A legegyszerûbb ha cuccokban tárolod a pénzed, nem adsz el mindent azonnal. Én kordonban a fõtéren levõ ládában tárolom a felesleges (és persze értékes) cuccokat, közel a vezetõ, olcsón átvisz a mocsárba, valamint a katonai bázis is egy köpésre van csak, ahol rengeteg obokant meg AK-t lehet begyûjteni. Késõbb meg érdemes a stalkereket irtani vintarért, a monolitokat avalancheért, sgi-ért, valamint agropromban is állandóan megy a balhé, ott is hullanak jó cuccok. Ott meg a stalker bázison lehet berendezni egy raktárat, mindkét kijáratnál hullik a cucc. Eladni meg mindig csak annyit kell amennyire épp szükséged van, így nincs mit ellopni. Nekem kb. 2000 kg vintar, sgi, obokan, trs, avalanche áll ládában, pénzem meg sosincs több 100k-nál. Ha elfogy, pótolom.

Yan
mielõtt bemész, dobál le mindent a sarkon.
a pénzedet meg elõtte költsd fejlesztésre, vagy vásárold el

&#165; xfire: kistekila

arra van valami módszer,h a pénzem megmaradjon,a kirablás után.végre sikerült pénzhez jutnom,erre
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
az összes pénzemet elveszik a rablók,mikor agyar pda-ját keresem a bolhapiac pincéjében

ja és ha a kutatóbázisra mennék át,akkor is elveszik az összes lóvém .
mellesleg a fosztogatókat érdemes kinyírni?
a tábornokhoz nem kell fix hanem patch kell. A másikhoz viszont fix kell.

A Kordonban a 2 flasdrive bugos, csak ha gamedata mapba bemásolsz hozzá fixet, akkor ad kutyás infót, akkor lessz a hulla tábornoknál. És a fixet lehetõleg mielõtt átmész Kordonba másold be.

ahha!jó ötlet!köszi!
tibor16
Ne csodálkozz, az elején senki nem úgy kezd, hogy mesterlövész.
A vezetõ lábához gyûjtsd a fegyvereket, és mindegy mennyit bírsz el, az összeset felveheted, akár 10000 kg-ot is, ha a vezetõvel beszélni tudsz és nem kell mozogni, akkor is elvisz a bázisra. Úgy rakd le a gyûjtött fegyvereket, hogy ha felveszed, még tudj beszélni, mozgásnélkül a vezetõvel. A bázison belül kell csak annyiszor fordulni, amennyire kénytelen vagy elosztani a súlyt, hogy mozogni tudj. Remélem érthetõen írom. Így egyszer fizeted a vezetõt ki.
Az ár pedig azért ennyi, mert csak kerülõvel tudnak a stalkerek közlekedni. Ha a közvetlen átjárókat felszabadítod a hogy a stalkerek uralják, egybõl olcsóbb lesz.
Ha könnyû lenne, akkor hol lenne belõle az élvezet? Akkor meg valószínû az lenne a baj... Kicsit olvasgass vissza, szinten minden okosság le volt már írva kotrábban...

az a baj,h nem sok fegyvert lehet egyszerre vinni,azt is csak vezetõvel érdemes,mert mire az ingoványig elgyalogolnék,elunom az életem.na most max. 60 kilót tudok szállítani(abban van kaja,kötszer,pia,ennyivel is kevesebb cuccot vihetek),az ingoványba 4400ért visznek sötétvölgybõl,az eladott fegyverekért kapok kb. 6500at,tehát a nyereségem alig 2000 és még vissza kell másznom a többi cuccért.vezetõvel nem mehetek,mert bukom a nyereséget,gyalog meg kva sokáig tart.hát ez van
a fegyverekrõl meg annyit,h szerintem röhejesen pontatlanok(még az elején tartok,nem ismerem mindet),de a pontosságra fejlesztett m16-osom távcsõvel olyan szarul lõ,h az csodálatos.a SoC-ban olyan szép fejeseket lehetett osztani,h öröm volt nézni,de itt nagy szerencse kell,egy távolabbi találathoz.
elmondaná valaki,h melyik fegyvert érdemes fejleszteni,h használható eszközt kapjak?és páncélt?
minden szaki mást mást tud fejleszteni...

haladsz tovább, majd fel tudod 😊

gio1969
Megszereztem a mocsárban is a géppisztoly-csövek módosítását tartalmazó usb-t,de az ak-t még mindig nem tudom második szintûre tuningolni (pedig már a Seva-m is kettes szintû)

gio1969
A kordonban csak a helyõrség melletti alagút fölött lévõ flashdriveot találtam meg,sem a kutyás küldinél,sem a tábornok hullájánál nem volt....

Hello! valaki tudja hogy lehet 3rd-és nézetet valahogy rendesen használni?
A kamerakezelés megy csak így nem lehet célozni! Youtube-on vannak videók ahol lehet rendesen használni a 3rd-s nézetet!
Már rég játszottam a játékkal, de ha megmondod melyik bázisnak kell a flahdrive infója, tudok segíteni. A Kordonon 2 flash meghajtót csak fix segítségével kapsz meg. Az eggyik infót a vakkutyáktól megmentett Stalker adja, de ha beértek bázisra, rögtön kérd, mert késõbb meghal. A másikat, gépjármútelep vagy felvonónál a hulla katona tábornoktól tudod felvenni. A harmadikhoz meg kell venni az infót kereskedõtõl, vagy mástól aki infót árul "A pénz a miénk, a rejtekhely a tiétek. A mocsárhoz vezetõ úton találod meg a holtteset melett", a hulla hátizsáhjában van.
A többi bázisét meg tudom adni, ha megmondod melyiknél vagy elakadva.

a holmikat ne a kordonba vidd, az ingoványab jóval többet kapsz érte. És vidd valamelyik vezetõ lábához az árut, mikor már sok van vedd fel, ingoványban rakd le, és több fordulóban vidd eladni. Ha még az elején vagy ingovány géptelepnél többször segíts tsizta égboltosoknak a renegátok ellen, azzal is tudsz pénzt szerezni. Ha már elõrébb vagy egyre jobb fegyvereket tudsz eladni, amibõl jó pénzed lessz, de ingoványba vidd mindig.

A mocsárban vmelyik stashban. Vegyél infókat mindenkitõl a bázison, egyikben ott lesz.

Ott is ugyanígy kellett pénzt keresni. Nem túl bonyolult felvenni pár fegyót és eladni. Eddig 1.5 milkát árultam ki, és áll még legalább ugyanennyi ládába pakolt cuccokban.

Milyen végigjátszás kell ehhez? Mész amerre mutatja a térkép és ennyi.

Van.

gio1969
Még 1 kérdés:az AK-47 2. szintû tuningolásához hol találom a flashdrive-ot?

gio1969
Sziasztok.
Mit tud a trader mod? Jó lenne,ha kicsit több pénzmagot szórnának a játékban,mert már marhára unalmas negyedóránként visszaszaladgálni a kordonhoz eladogatni a holmikat.
S.O.C.-ban azért nem volt ilyen nehéz pénzt szerezni...

hali!
most értem a kordonhoz.meg kellene védenem a buszmegállót,de a katonák mindig lenyomják a stalkerokat.érdemes foglalkozni ezzel a küldetéssel,mert elég bénák a társaim .
nincs esetleg valami végigjátszás,mint az elsõ részhez?
Sziasztok,

Most szereztem be a játékot, eredeti, magyar nyelvû. Telepítem. Kérdésem: van már valamilyen patch vagy hotfix amit fel kell tenni?

Köszi

"Egyszer rájöttem mire gondol egy nő, aztán meggondolta magát...."

Meg kell csinálni minden side questet különben nem fognak adni a következõ területeken. pl. belépsz kondorba csinálj meg minden side questet mielõtt továbbmennél, a lényeg sose lépj a következõ helyszínre ha nincs kész valamelyik mert bugos lehet.

nna kedvet kaptam, nekiálltam újra.

A kerekterektõl mikor feladatot kérek ( Segíthetek? ) majd' mind azt mondja h nem tudsz. Nem emléxem, hogy legutóbb beléptem-e valakikhez és úgy értem oda, vagy sem.

Szinte senki nem igényli a segítségemet. Katonai raktártelepen járok már, nem vagyok egyik frakció tagja sem, a fõszálat követtem, ja és a hidat már elfoglaltuk.

mit bsztam el..?

Naés persze egy kis szórás mindig benne van a pakliban, még a mesterlövész puskával is lehet mellé lõni, ezért kell csökkenteni a szórást a pontosságra tuningolással.

Vagy nem jól célzol, vagy a fegyvered szar. Pontosságra kell fejleszteni az AK-t, nem tûzgyorsaságra, távcsövet (+hangtompítót) tenni rá. Azt se árt figyelembe venni hogy milyen távol vagy, ez nem railgun, van a lövedéknek egy ballisztikus pályája. (Ezt csökkenti a "laposság" fedõnevû tulajdonság a fegyver fejlesztésénél.) Tehát ha messze vagy, kicsit fölé kell célozni, de nem sokkal, nem mozsárágyú. Aztán az se mindegy hogy a fejen hol találod el, a sisak jobban bírja a golyót mintha arcon lõnéd. Ha mozog az ellenfél, akkor meg nem árt kicsit elé célozni, kell idõ a skulónak míg odaér (A vintar és az avalanche pl. sokkal lassabb skulót használ, ez meg is látszik a játékban).

Szóval jól fejlesztett fegyver kell (ha ügyes vagy már a mocsárban megvan), és jól kell célozni.

Naaa én is játszottam már max fokozaton!! Nekem érdekes nem sikerült! Volt hogy 3-4-et lõttem a fejbe és nem halt meg! Na ez akkor mitõl van?
Már írtam, a legnehezebben. Van akibe 2 kell AK-ból is, de a katonákba elég 1. TRS-bõl meg nem.

Milyen nehézségi fokon nyomod? Én még nem láttam hogy egy fejlövéstõl fõleg AK-tól meghalt volna egy erõsebb páncélzatú emberke! A mesterlövészpuskától lehet!
Azért ez a játékban is meglátszik, AK-ból elég 1 fejlövés a katonáknak, TRS-bõl mindig 2 kell. Igaz hogy nem 2x erõsebb a lövése, de pont nem elég a TRS az 1 lövéses headshothoz (normál, nem AP skulóval tesztelve).

Na azért más a valóság meg a játékbeli paraméterek! AK persze hogy erõsebb a valóságban! Mármint átütõ erõben! Más a kaliber! A játékban jobban bejött nekem a TRS301