S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dante3
Értem, akkor nem próbálkozom!

Engem átcsesztek a h?t?mágnessel! Beletettem a pohárba, de a sör ugyanolyan meleg maradt!

Tudtommal nem használja ki a game a többmagos cpu-kat. Cpu Control meg hasonló programokkal lehet próbálkozni, de nekem nem jött be, mínusz 5-10 fps-em lett tõle.

dante3
Tényleg ki lehet használni a 2 ill. 4 magos cpu-kat?

Engem átcsesztek a h?t?mágnessel! Beletettem a pohárba, de a sör ugyanolyan meleg maradt!

A két látványvilág szeréntem nem összehasonlítható.Ehez a fajta játékhoz ez a látványvilág adja meg azt a bizonyos hangulatot! Összességében a látvány jócskán fejlõdött az elõzõ részhez képest pedig dx10-ben még nem is próbáltam viszont a hangulata (fílingje) akkorát üt hogy a krájzisz kb 200 méter mélyen van ehez képest szeréntem. (szigorúan magánvélemény!)

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

Nem akarok nagyon spoilerezni, szóval a Compass artifact megszerzése körül járok - Red Forrest után - , más is tapasztalta, hogy elfogytak az NPC-k, mármint közönséges kasztokból üldögélnek mindenhol libasorban, de se kereskedõ, se guide, se mûszerész... visszamentem egészen a kordonig, a bázisokról kihaltak??? a kékkel jelölt karakterek, se eladni, se vásárolni...
arról nem is beszélve, hogy csomó jutalom lógott a levegõbe, amiket Duty, stb. oldalon még nem szedtem be... ezeket egyébként már korábban se adták ki, meg volt jelölve a kari a PDA-n, jutalom ki volt írva, odamentem,oszt le lettem pattintva.
berczely
(nekem jobban tetszik mint a crysis grafikálya 😄)
Részletgazdag meg nagyon feelinges!

artschi
Áhám, köszi! én is ilyesmire gondoltam, csak még nem sikerült kivitelezni...

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!

Kiérsz az alagútból aztán bara húzódsz a lentebb lévõ nagy kõ mögé bújsz legugolva persze, megvárod hogy a géppuskás lecsillapodjon majd felpattansz és futás bal oldalon végig a kerítés mentén! Fuss Forrest, fusssss!!! 😄

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

artschi
Kellene egy kis help. Amikor Sidorovich-csal kéne beszélnem (pálya: Cordon), egy outpost elé dob, amit nem tudok kikerülni, mert folyamatosan tüzelnek. Elmenni egyik irányba sem tudok, mert kerítéssel vették körbe a helyet. A mocskos katonákba hiába eresztek 8-10 golyót puskából - akár közelrõl is - meg sem érzik. Mi a bánatos lófaxt tudok csinálni?? Vagy van valami csít esetleg? (eredeti játék, 1.5.03-as patch)

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!

Prince of Máté
és még hozzá nem is szép a játék... Az effketek odabasznak, de a többi a DX8-at súrolja.

Azért kicsit ciki, hogy nem optimalizáltak rendesen... sokkal durvább ettõl a Crysis grafikája és most h húztam a procimon, megy XP Very Highon elég jól 4xAA-val 1280x1024ben... itt meg Max grafon (DX9ben) néha beszaggat :\ omg!

grebber
Hát ahogy nézegetem igaz az a teszt amit multkor linkeltek ide.

Ilyen beállításokkal tolom:

Csináltam frapsal benchmarkot hogy kb 5-6 percig futkostam ugráltam nézegettem a tárgyakat, bokorban másztam vízben lépkedtem tetõkre másztam a kezdõ bázison belül ezek az értékek lettek:

Minimum fps: 17
Max fps: 54
Átlag fps: 28.3

Ez nem valami fényes 😞

Next PC upgrade: 2022

BiG G
olyan gondom van, hogy miután a military warehouse pályán elfogtam a katonák rádióadását, vissza kell mennem vele az erdészhez (red forest végén az öregember), de nincs ott... próbáltam azt, hogy visszamentem az elõzõ pályára, majd újra red forest, de továbbra is hûlt helye az öregnek... mi a teendõ ilyenkor? :C

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

grebber
Na megvan ott volt legalúl a dx10- megnézem hogy fut így.

Azok DX10 opciók. Van dx10 akkor bekapcsolhatóak lesznek, ha nincs akkor inaktívak és nem tudod elérni õket.

Akarom mondani a Teljes dinamikos megvilágítás nem a legdurvább... Van annál még gy durvább is csak görgess az egérrel ha lenyitottad a megjelenítás opciót!

Az az opció van dx9 latt is 😉

PhantomAss
nekem a teljes dinamikus megvilágítás alatt van egy dx10 opció is

GOOBY, pls

grebber
Most melyik a DX10-es beállítás???

Én ilyenre állítottam be de akkor viszont a pirossal bejelölt dolgokat nem lehet kiválasztani.

BiG G
thx😊

igen default segített rájöttem kösz a segítséget

Hát ha tényleg csak ennyi akkor ez legyen a legkevesebb 😊 XD

Nem tudom mitõl van, de néha elõ szokott fordulni. Megoldás: Játék fõmenüben, opciók - irányítás - állítsd vissza a default billentyûzet kiosztást, és konfiguráld újra.

irányíthatatlan?<#conf>

ja csak a magyarosítás után irányíthatatlan lett a játék

Nézz át a warez szekcióba! <#kuss><#rolleyes>

BiG G
na de hol van Mr. Szeszmesternek a kommentje? letölteném én is szívesen de nem találom a linket 😞

Bezony-bezony, grat, Szeszmester, ez nekem is bejön!
<#nezze><#csodalk> Magyar nevek fonetikusan átírva, a frakciók és a páncélok neveit, se a többit nem hagyták angolul, a beszélõ nevek lefordítva magyarra - emiatt vére menõ viták mentek anno, de jó ez így, ez tényleg magyarosítás. <#eljen>

Van már magyar felirat. Nekem személy szerént nem is kell több...

jó a magyar!!!
nekem legalábbis az angolhoz...

Áúúú de zsír lett! Köszi a sok hasznos infót!

Íme a végeredmény:

berczely
Ak most van magyartás a játékhoz?

álam ilyen volt:

language = hg
font_prefix = ;_west ;_cent

Akkor módosítom kicsit! Köszi 😉<#worship>

Be kell állítani a helyes kódtáblát.
A localization.ltx-nek így kéne kinéznie:

language = hg
font_prefix = _cent

Na mégegyszer, mostmár jó lesz 😊

Így néz ki. mit tegyek szeréntetek?

Alap ruszki játékom van eddig amgolosítást használtam, most beintegráltam ezt a magyar cuccost de az ékezetes betûim nincsenek meg sajnos...

Íme:

Mi a teendõ?

BiG G
1.5.0.3-as patch van fenn nekem, azzal voltak a korrupt mentések, és ahhoz jó a script 😊

nekem egyik se megy tanult barátom
lehet mert képtelen vagyok a google használatára.........

TSL16b
Szeszmester, tök jó lett a magyar szöveg! Néhány játékosnak nem fog tetszeni (pl. a beszélõ nevek lefordítása), de én örömmel láttam ezeket a megoldásokat. Gratula!

Ja, az elképzelhetõ, hogy a patch-eletlen Clear Sky-al elmentett állásokhoz mégiscsak jók ezek a scriptek.
Akkor ezek szerint a patch-elt játékkal elmentett állásokhoz nem jó, az 1.504 (második) patch-hez biztosan nem volt jó (állás betöltése közben kilépett).

grebber
Aki képtelen a google-t használni:

Inno Setup Unpacker
Clear Sky unpacker

na ilyen nincs. unpacker honnan??

TSL16b
Ha valaki nem bírja ki a megjelenésig magyar szöveg nélkül, a 04-es MULTI5 patch-ben ott van a magyar nyelv is. Innen tölthetõ a patch.

Inno unpackerrel patch kibont, ClearSky_unpackerrel xpatch_04.db kibont, configs\text\hg (hg? miért nem hu?) mappa tartalmát bemásol, localization.ltx-et beállít, örül.

zeus89
minden hova beirod már? tudod hól reklámozzál. ... ezért nem kap valami büntetést? h minden fórumra beir?

P5N-E SLI, Core 2 Duo E6300, 3GB DDR2 800 MHZ KINGMAX MARS, 8800 GTS 320 MB, 500+80 GB HDD, Thermaltake 550 W, Home Theater 150W RMS Genius SW-HF 5.1 5000, Samsung 2232BW 22\" Samsung paneles

9600 gt-n mindent felhuztam amit lehet fut akadásmentesen
nem mérek fps-t mert ami nekem nem akad,szaggat az már jó
és gyönyörû!!!!

BiG G
kipróbáltam, és nem kell hozzá új játékot kezdeni 😊 megy azzal ami van ^^

Nem, ez azért nem ilyen egyszerû, hiába mentesz keveset... A korrupt mentéseken kívül ráadásul iszonyúan be is lassítja a játékot az ezerszámra feleslegesen generált cucc, és nézheted a diavetítést.
Jelenlegi állapotában még én sem nagyon játszanék a gaméval, mert a fenének se lenne kedve annyiszor újrakezdeni, legfeljebb megnézegetni érdemes. Én azt mondom, kb. az 5.-6. patch-nél már talán stabil lesz, és a modderek majd kijavítják a maradékot.
<#gun><#vigyor2>

BiG G
mondjuk ha jól értelmezem, akkor a túl sok mentés okozza ezt? minnél többet mentek, annál többet generál a pályára, és ettõl murdál meg?

BiG G
fasza... akkor ezt a játékot sem játszom végig az tuti. pedig már minden pályán voltam majdnem ami benne volt a SHOC-ban is, csak éppen Limanszkban nem... mondjuk jó tudni mitõl van, köszi.

koschwarz
magyarul türelem, rózsát terem...<#nezze>

nem biztos, hogy mire kijön nálunk is, minden szép és jó lesz, de én azért bízom abban, hogy legalább ilyet nem szívunk. <#nemtudom>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"