8
Grafikus probléma,bővebb info a topicban
  • Pheel
    #8
    Nem is átnézni kell, hanem beleírni...
  • gregtom6
    #7
    Sajna nemtom,h innen melyik lenne az én problémámra a válasz,ugyanis kismillió ember kismillió problémáját oda írta,és vhogy 300 oldalt nem fogok átnézni:(
  • Met
    #6
    Amit a #2-ben linkeltek, az alcíme Nagy bajban vagyok!
  • gregtom6
    #5
    de használtam,de most honnan tudjam,melyik a legjobb topic,ahova ezt belerakhatom???
  • Met
    #4
    szerintem az a baja a gépednek, hogy nem használtad a topickeresőt
  • gregtom6
    #3
    akkor szerinted a tápnak van baja?Most nyitottam a topicot,2 perc alatt el is olvastad teljesen?
  • Lyan Kyj
    #2
    Tökéletes megoldás
  • gregtom6
    #1
    Ezért gondolok hűtési gondra:
    PL a Prey-el játszok,kipróbáltam egy nagy eseménydús jelenetet,sokat kellett megjelenítenie a gépnek,így megint (!!)Megállt a kép,a hang ment egy ideig,utána beakad a hang is,így megy egy 5,6 másodpercig,utána fekete lesz a kép,hang elindul,és a játékot meg egy pillanatig mintha látni lehetne,h újra felépíti az egészet(grafikus dolgokat betölti)és megy tovább normálisan. Lemértem a hőmérsékletét a GPU-nak, Elég gyorsan felment a hőmérséklet a sárga részbe(nVidiások tudják)de nem érte el a piros sávot,ill. szorosan alatta ment a hőmérséklet. a Lassítási küszöbben 115°C-ot ír ki,nemtom,h elérte-e,de az sztem a vörös lett volna.Nagyon pörgős résznél 5 percen belül 3x megtörtént a fent leírt esemény.
    Ezért gondolok memória gondra:
    Van 1 dolog,ami miatt nem hiszem,h a lassítási küszöb miatt állt meg a kép,ez a hibaüzenet:
    A ''0x6957be7d'' címen található utasítás a ''0x2558c0c4'' memóriacímre hivatkozott. A memóriaterületen nem végezhető el a következő művelet: read'' A program befejezéséhez kattintson az OK gombra.
    Amikor megál a fent leírt módon a kép,olyankor leginkább semmihez se szabad nyúlnom,mármint az irányítógombokhoz(játék irányításában) különben a hang beakadása után újraindul a gép,ilyenkor,ha így indul újra,általában nem tölti be a windowst,hanem megáll még a betöltés előtt a dolgok kiírkálásánál,és kézzel resetelnem kell.
    Hűtés:
    Úgyhogy nemtom,h a hűtéssel van-e a baj,mert így is a gyári ventillátor ki van cserélve egy erősebbre,a gépemet is leírom,mert tudom,h nem minden alkatrésznek szokott gyárilag jó ventillátorja lenni.de ki van cserélve: (a ventillátor Spire CPU Cooler)
    Inno3D nVidia GeForce 7600 GT, AMD Athlon 64 3500+,1,25 GB RAM,2.21 GHz win xp sp2 van feltéve.XP feltéve közvetlenül a tesztem előtt volt.
    Memória:
    Kivettem a rossznak hitt memóriát,mert régebbi típusú a többitől,de ugyanaz a probléma lépett fel. Úgyhogy tuti,h nem a memória miatt ilyen.De elég idegesítő,h minden játék megáll néha.De már ezt se tudom biztosra,hisz amikor bővítettem a gépet,minden új lett,memória a réginek nem volt baja,itt ütközésre gondoltam az új típusú memóriák miatt.De az újnak is lehet gondja,nemtom.
    és pl az Onimusha 3-nál ugyanígy meg szokott állni,de olyankor kidob hibaüzenettel a leakadás után,és utána kiírja,h nem talál kompatibilis Direct3d eszközt.És a dxdiagból a Direct3d gyorsító el sem indul,a tesztet nem tudom elindítani.De ha elindítok más játékot,az megy,persze néha minden 3d-s játék így megáll,de a Suffering 2 csak néha dob ki hibaüzenettel.Már arra is gondoltam,h hibás a videókártya:(inno3d GeForce 7600 GT)
    Hűtés:
    Most volt esős idő,szal lehűlt a levegő,és nem is akadt meg 4 óra alatt,csak 1x. kisképernyőben próbáltam,és csak 1x akadt meg,de visszajött. Utána átvettem teljesbe,úgy is ment egy ideig,egyszercsak megint megállt,és ugyanaz a gondja.Ha a hűtéssel van a gond,akkor miért a memóriát emlegette? És nem tudom,h meleg-e,csak a Control Panel írja,h 60fok-80fok körül volt játék közben.
    Directx gondra gondolok:
    Az Onimusha 3 ha így kilép,utána ha megnézném megint,nem engedi elindítani,mert nem talál a gép direct3d kompatibilis eszközt,és a dxdiagban se futnak a grafikai tesztek. Ja és az AGP mintázatgyorsítás nem lesz elérhető.
    Nemtom,de LEHET,h a directx-el van vmi,ugyanis egy fájlra directx.cpl-re nem a Végleges Kereskedelmi,hanem a Végleges Hibakeresés van kiírva,és ezt alul meg is jegyzi.Ezt a dxdiagban néztem meg(Start,futtatás,dxdiag)és van egy olyan fájl is,aminek se nyelve,se verziója nincs kiírva.Pedig most tettem fel a legújabb dx9.0c-t.
    Miután így kidob az Onimushánál,a Preyjel tok játszani,de az is lassú lesz:(

    Hű Hát ha van erőtök végigolvasni,akkor pls help,nagyon fontos lenne.Kösz.