15
  • gregor
    #15
    kanyecs:Hazánkban sokakat nem is érdekel az internet,mert nem tudják mire jó!
    Csak rosszat hallanak róla.
    1,1 millioan interneteznek hazánkban,szélessávon,persze ezek csak a nagy internet szolgáltatók adatai,ezek mellé még jönnek a kicsik.Nem rossz a helyzet,de lehetne jobb is.
  • sathinel
    #14
    Én UPC előfizető voltam 2 évig, és most is látom haveroknál hogy megy. A Tréonline 7 megás vonala vlahol 6 mega alatt van átlagban, és ingadozik rendesen. A külföldi elérés a Trénél néha olyan hogy feltölteni nagyobb sávszéllel tudok mint letölteni( a youtube oldalt felejthetem el annyira fos lassú. Ezeknek nincs tartalékuk max hazudnak mint a vízfolyás. A upc-nél meg 10 megás vonal ingadozott, de 1200-1400 k közötti letöltés közt ingadozik.... Tréonline szakember meg ezt mondja: nézzem meg az itthoni oldalukon hogy jól megy. Erre én kérdem ez nem magyarországon van? akkor hogy tudnám lemérni a küldöldi elérést ezzel a fossal? többféle oldalon néztem és elég gázok vannak a Tréonline háza táján....
  • savior
    #13
    a kornyezo telepuleseket is hozzaszamoltak, ezert mentek 100% fele.
  • kanyecs
    #12
    Itt is csak le kéne fedni az egész országot, az iskolákban meg azt tanítani, hogy hogyan lehet itthonról neten keresztül külföldről pénzt keresni. Talán egy kicsit jobb lenne.
  • Alfa Of NS
    #11
    Multiba persze...
  • Alfa Of NS
    #10
    Most már aztán tényleg mindenki nyomhatja a StarCraft 2-öt Dél-Koreában
  • virs lee
    #9
    Vegyenek több sávot, ne az előfizetőkkel szórakozzanak! Ha korlátlanként hirdetik, legyen is korltátlan! Hogy ez csak kamu és nem tudják teljesíteni? Az legyen az ő bajuk!
  • eax
    #8
    Ilyesmi komoly szolgaltatonal nem igazan fordulhat elo, ugyanis akkor nem tudnak tartani az SLA-kat (azert pedig sok-sok kotbert ki kell fizetniuk), sot, az egesz rendszer mukodeset veszelyezteti, pl. ha a drothoz meretezett teljesitmenyu router tulterhelodik (black fiberen ugyebar a legritkabb esetben kell kabelt huzni a savszelesseg-boviteshez, tehat bovitesnel az igazi koltsegtenyezok a halozati eszkozok), megszakadnak a BGP session-ok, stb.
    A chello pedig szerintem az elofizetok es a gerinc kozotti szakasz kapacitasproblemai miatt korlatozza a p2p-t (esetleg a nemzetkozi kapcsolatot tudom meg elkepzelni, de ok az AORTA-val egesz jol allnak ilyen teren).
  • shabba
    #7
    Én nem igazán látom hogy Tícom BIX port 9.8-nál tartana, inkább 6-6.5 Gbps maximum, az átlag pedig 4.5 Gbps, ez azért még messze van maxra futástól. Persze a BIX port a kapcsolódások közül a külvilág felé csak egy a sok közül. UPC-nek sem a gerincen van a szűk keresztmetszete, hanem az elérési hálózati szakaszban ahol ADSL-nél is ott van. A gerincháló mindig 1xűbben, olcsóbban és gyorsabban bővíthető, mert viszonylag kis számú végpont között kell megoldani, az elérési szakasz már sokkal keményebb dió.
  • xizor
    #6
    hát igen, szegény vidéki bácsikának bekell érnie a kis szávszélességű nettel, a nagy helyett a noname falukban :(
  • Sanyix
    #5
    " lokalisan lehet, de a (belfoldi) gerincen a legtobb nagy szolgaltatonal eleg jelentos tartalekok vannak (mondjuk ez a nemzetkozi kapcsolatra mar kevesbe jellemzo)."

    Tcom bix kapcsolata 10 gigabit/sec-ből 9,8-nál tart, cseló sem viccből korlátozza a p2p-t.
  • shabba
    #4
    Mivel vezetékes és vezeték nélkülit is számolták, miért ne lehetne valakinek vezetékes ADSL elérése és mobilon HSPA-ja is, az máris kettő. Vagy ha pl. egy cégnél több szolgáltatótól van szélessáv rendelve, a redundancia miatt az is több mint egy. Összeadták az összes internet előfizetés számát, legyen az vezetékes vagy vezeték nélküli és elosztották a háztartások számával és kaptak egy 100% közeli értéket. Ez még persze nem jelenti az hogy a gyakorlatban is minden háztartásban van szélessáv, hiába nyilatkozza ezt a minisztérium képviselője, de statisztikailag kihozható egy ilyen végeredmény.

    Attól ez még persze szép eredmény, nálunk az országos átlag úgy 30% körül van, de Bp-en szerintem azért itt is 40-50% körüli arány lehet ha hasonlóan mindent beleszámolnak.
  • eax
    #3
    Peldaul valakinek van 3G (arrafele mar inkabb 4G), meg DSL, az ugy mar rogton ketto, esetleg elofizet valahol penzes hotspotra, mert arrafele szokott ebedelni, az mar 3.
    Vagy mondjuk az sem lehetetlen, hogy valakinek ketto drotos van (van egy rendes, meg a masik szolgaltatonal valami minimal), hogy ha az egyik meghal.

    DjDano: lokalisan lehet, de a (belfoldi) gerincen a legtobb nagy szolgaltatonal eleg jelentos tartalekok vannak (mondjuk ez a nemzetkozi kapcsolatra mar kevesbe jellemzo). Es abban is biztos lehetsz, hogyha Bp-n 106%-os lenne az arany (es ilyen keveset kellene kabelezni), akkor alatennek azt az infrastrukturat, ami ezt ki tudja szolgalni.
  • dawinD
    #2
    ezt a 106,8 %ot valaki magyarázza már el nekem plz :)
    ( egy helyen több van ? )
  • DjDano
    #1
    Nálunk még a viszonylag kevés internetezőt is alig bírja el az infrastruktúra...