11
  • Shep
    Kösz, ma is tanultam valamit. :)
  • avman
    csak az amerikai bevételre vonatkozik a blockbuster, egyébként
    F.F: $123,791,000; Production Budget: $130 million + a marketing (gondolom 40 milka)
    O. E: $109,145,000; 120-150 milka körül biztos van, tippem szerint, + legalább 50 millás marketing.
    ezt általában bukásnak tekintik kint. annak ellenére, h pár éven belül busás hasznot hoznak.
  • Wittgen
    Az a blockbuster, ami a 100M dolcsis bevételt meghaladja. Csak az a baj, hogy manapság már 120-150M egy nagyobb lélegzetvételű film büdzséje, úgyhogy ez a blockbusterezés már 200M kellene, hogy legyen.
  • Iwant2Belive
    Szerintem a gigakölcségvetésű, hatalmas reklámkampánnyal beharangozótt, mainstream hollywood-i produkciók azok.
  • Shep
    Láma kérdés, de mi az a blockbuster? Tippjeim vannak, de szeretném egy protól hallani. :)
  • 00000000000000
    Avman érdemes lenne böngészni a Box Office Mojot.
    Akkor nézzük is a bevételeket.
    OCEAN'S THIRTEEN = Worldwide: $233,245,000
    FANTASTIC FOUR:RISE OF THE SILVER SURFER= Worldwide: $206,291,523
    Vagyis két Blockbuster.

• ZoliJ
    Transformers User Rating: 8.2/10 (29,294 votes)
    ezek szerint nem annyira megosztó
  • avman
    "A Fantasztikus Négyes és az Ezüst Utazó Amerikában nem tudta megismételni az első rész sikerét és a világ többi részén is kétes sikert tudat maga mögött." akkor ez miért is blockbuster? 100 millió felett jár? illetve az itt felsorolt filmek bármelyike is 100 milla felett van illetve jelentős bevételt ér/ért el? mert sztem nem? akkor hol is blockbuster ez a franchise áradat?
  • ioinme
    "...a rajongókat alaposan megosztó Transformers..."
    Ezt szinte minden kritikában olvasom, csak más más névvel.
  • edios
    "...a rajongókat alaposan megosztó Transformers..."

Nyilván minden film megosztja az embereket, olyan nem létezik, hogy mindenkinek tetszik, de a Transformersről a legtöbb embernek pozitív volt a véleménye különböző fórumokon, imdb-n, ill egyéb helyeken.
  • Nyarlathotep
    "Ez nem az első részből van?" képre csak annyit, hogy nem!