13
  • dez
    (Mindkét szabványra vonatkozik.)
  • dez
    Lásd #7...
  • Yfel
    Tömörítetlenül egy teljes HD film (1920x1080, 2 óra), pixelenként 24bit adatmennyiséggel számolva kb 8TB lenne.

Az HD DVD-ken VC-1-el kódolják a videót ami a Windows Media Video 9-en alapul. A Blu-Ray támogatja a VC-1 és MPEG2 szabványokat. Ha jól tudom akkor (majdnem) minden BRD film MPEG-2-vel van kódolva, de lehet, hogy tévedek. Mindenesetre láttam már teljesen tömörítetlen videót a DALSA Origin, 4096*2048 mozikamerából és én semmi külömbséget nem tudok észrevenni a tömörített és a tömörítetlen videó között, kivéve a felbontást (a kameránk 4*HD)

Y
  • dez
    (netes ripek = mármint a HD-s anyagoké)
  • dez
    A hang van néha tömörítetlenül, vagy losslessben.
  • dez
    Lásd előző.
  • dez
    Támogatott az mpeg2 is, de nem csak az, hanem 2 vadi új szabvány is, amik eddig a legjobbak (a divx-nél is sokkal jobbak!): h.264 és vc-1. És a filmek nagy része már ezeket használja.

Még a netes ripek is kvázi mind x.264-esek, ami a h.264 maximum beállításokkal.
  • Yfel
    Szerintem pedig arról kellene vizsgálódni, hogy az Európai Bizottságnak mi a halál köze van ahhoz, hogy egy cég milyen formátumban hajlandó megjelentetni a filmjeit? Majd ha a megalomán Európai Bizottság létrehoz egy filmvállalatot, akkor olyan lemezen adják ki a filmjeiket amilyenen csak akarják :o)

Y
  • bertino
    failed
  • dara
    Tömörített, méghozzá MPEG2-ben.
  • gorbedome
    zola2000, csak azért utána nézhetnél hogy épül fel a bluray és a HDDVD, mert amit mondasz az szép, csak nem igaz. Amit te divx-nek ismersz az a 10 éves mpg4 kódolás, amit itt használnak az ha jól tudom akkor nem tömörített adat ami minőséget jelent nem pedig pixelvadászatot.
  • zola2000
    Az a baj, hogy mind a hddvd, mind a blue ray a 10éves mpeg (valamelyik) szabványt használja, miközben divXel a hd felbontású filmek elférnek egy sima dvd9en.
  • bertino
    pff, lesznek itt még problematikák :)
    csóri HD DVDnek nem nagyon megy...

részemről meg egyelőre tökmind1, mert jó sokára lesz, mire én ilyesmit használok