19
  • stremix
    #19
    Én is ezen röhögök. Vettem több olyan DVD-t amit nem engedett normálisan lejátszani a gép, tehát lemásoltam és csináltam egy sajátot, vagy éppen csúszott a hang v a felirat és megint nekem kellett dolgozni! rajta utólag... A warez oldalakra pedig pont az ilyen utómunkával ellátott példányokból kerül fel nagyon sok és azt már bárkinek megéri letölteni.
    Egyébként tényleg jobban járnának ha olcsóbban adnának mindent mert így épp a másolásvédelemre megy el nem kevés fölösleges pénz, és valóban a legális felhasználókat nem szivatnák vele...
  • huuu
    #18
    Lassan az Enigma kódolásnál tartanak! A pénzéhség határtalan és
    még cifrább dolgokra is képes. Kíváncsian várom a vizjelet és az
    életképességét. Tök jó nézni a sok burzsuj kiadó kapálózását és halálát...
    Eddig ők szopattak minket, most viszont az összes net szörfös fogja szopatni őket.:) Hajrá! Jó meccs...
  • zola2000
    #17
    Az a baj, hogy azt mondják, hogy ahol sok a warez az felnyomja az árakat, de ha jobban megnézzük, akkor egy új pc játék 12000 ft, egy új wii játék 15000, egy új ps3 játék meg már 18000felett is van, tehát ahol nincs még warez ott a legdrágábbak a cuccok.
  • Pirisz
    #16
    Bevették a vízhéccencséges faxágukkal a faxom...
  • qwas
    #15
    Nem tudom mit szenvednek ezzel a masolasvedelemmel ennyit. Olyan olcson kene adni hogy ne erje meg szarakodni a masolassal es kesz. Meg ugy is baromi sok penzt keresnenek rajta.
  • kvp
    #14
    Az otlet az, hogy azt az egy szemelyt akarjak megtalalni aki az elso masolatot keszitette. Ez meg is lehet tenni, viszont ha az illeto nem egy nyugati boltban vette a lejatszot es nem regisztralta magat nevvel cimmel, akkor nem sok eselyuk van arra, hogy a lejatszo azonositokodja alapjan megtalaljak a tulajdonost. Ha ezt sikerulne is megoldani, akkor is ott a problema, hogy ha valaki hamis szemelyi papirokkal vasarolt akkor a bolt szamara nem valik ismertte a kilete. Ugyanilyen problma a second hand vagy a lopott lejatszok hasznalta is. Viszont az egyszeri amerikai otthoni masolgatot megfogja a rendszer. Az, hogy a profi masolatokat nem ok rakjak fel az internetre szerintem senkit nem erdekel.

    A vizjel egyebkent amennyiben ismert a jelalakja az adatokon belul egy megfelelo aloritmussal olvashatatlanna teheto. (gyakorlatilag az algoritmus kijavitja a vizjel altal okozott kep/hangminosegromlas jo reszet, igy szebb es vizjelmentes kepet/hangot keszit)
  • Hobot
    #13
    És ha még működne is ez a vizjel cucc, akkor se sokat érnének vele

    A kreativ emberek gyorsan találnának erre is megoldást

    Ugyhogy csak próbálkozzanak, én maradok az ingyen cuccoknál
  • Polemius
    #12
    "Amennyiben a lejátszókba a gyártók beépítenek egy megfelelő detektort"

    De nem építenek. Legalábbis a kínai dzsunkán összeszerelt lejátszóba biztosan nem. Drágább is lesz tőle, meg kevesebbet tudnának eladni belőle. Akkor meg miért tennék?
  • Mike
    #11
    "Sőt, az egész másolási folyamat vissza is követhető, vagyis kideríthető, hogy az eredeti felvételt ki, mikor, hol és hogyan másolta le." és ezt mégis hogy képzelik?

    Géza felveszi videókamerával, aztán Jocó, Jolán, Julis átmásolja egymásnak akkor hogy követik végig? Vagy az írókat ellátják ujjlenyomatolvasóval is, és az rögzíti mindig a lemezre, megtartva a régit is?
    vicc
  • Mike
    #10
    arról nem beszélve hogy a kinai gyártók úgyis kifelejtik a detektort
  • Mike
    #9
    jaj, detektor
    akkor nem a vízjelet törik fel, hanem a detektor szarik mindenre, ugyanis azt is kell vezérelni :D
  • uniu
    #8
    erre azert igen kivancsi lennek: "A tesztjeink kimutatták, hogy egy televízióban vetített, vízjellel védett eredeti film kamerával való lefilmezése után is megmarad a másolásvédelem"
  • virs lee
    #7
    Az eredeti titan quest lemezemre is soxor beszövegel a másolásvédelem hogy nem eredeti. De a 2.-3. próbálkozásra már eredeti lesz, mi? Na ennyire megbízhatóak az ilyen technológiák. Csak a legális felhasználók szopatására jók. Le is töltöttem hozzá a cracket, ne kelljen már mindig cd-t a meghajtóba helyezni (legjobb amikor még a lemezt se ismeri fel, és ki-be kell helyezni a drive-ba). De innen adódik a logikus kérdés: minek megvenni eredetiben ha úgy szarabb mint warezban? Fizessek a hulladékért, vagy ingyen leszedjem a jót? És csodálkoznak hogy nem rohannak az emberek a boltba...
  • psishock
    #6
    :kipipáz: jó, akkor már ezt is letudtuk, feltörték még a megjelenése előtt. xD

    Hajrá "Digitális Vízjel Szövetség"! Kicsit talán húz a "bolygó kapitányához", de mindenképpen szánalmas, már csak a pénzkicsikarási vágyuk miatt is. Nembaj, majd megtanulják (vagy nem :), hogy nem igazán a kalózokban, vagy rosszabb esetban az átlag júzerben kell keresni a "vérellenséget", hanem talán a hozzáállásukon kellene változtatni.
  • lpmaskmancick
    #5
    faszság ez ahogy van
  • peetking
    #4
    ezt a vízjelezést még ők sem gondolták komolyan...
    ha nemtalálnak ki rá valamilyen ellenszérumot, akkor annyit fognak tenni h rátesznek még egy vízjelet. a két vízjelet meg nem fogja a gép normálisan detektálni...
  • Wittgen
    #3
    Aztán az ember cseréljen 1/4 évente hardvert, mert mindig kitalálnak vmi újat és ugye a régi lejátszók, szoftverek, hardverek szart sem fognak érni. Hja kérem, profithajhászás folyik a kiadók részéről. Érzik, hogy közeledik vmi, ami számukra nem nagyon jó.
  • zola2000
    #2
    Hát ha ez így igaz, akkor nagy a baj xD
  • RealPhoenixx
    #1
    Digitalis vizjel: leírhatnák, hogy szoftverek eseteben hogy csinaljak, sztem sehogy, max a tomoritobe teszik az algoritmust, es slusz, vagyis ha nem atkonvertalod, hanem kiveszed a fajlokat, es attomorited olyan tomoritovel ami nem tartalmazza ezt az eljarast, akkor xart sem er az egesz.

    NB: audio-vizualis anyagok eseteben egyertelmu, hogy mi a megvalositasi eljaras *legalabbis nekem van elgondolasom, hiszen 2000-2002-ben szerettem volna egy hasonlot csinalni, RSA -val kombinaltat*