18
  • stremix
    #18
    Bizony az egy tudomány, komolyabb mint gondolnád!
    Egyébként a leírt szöveg formája függ még a papír minőségétől is, egy kemény asztallapra helyezett vékony papírra másképp írunk mint ha 10 lapot összerakunk.
  • RealPhoenixx
    #17
    LOL

    Csak igy tudom kezdeni ezt.
    A fejlesztest erdemes megcsinalni, de ugyanakkor nem szabad konkret azonositasi lehetosegkent felhasznalni, legalabbis onmagaban nem!
    A biometrikus azonositasokat szinten ugyanigy latom, foleg miutan Amerika tarolni akarja minden szemely biometrikus adatait *legalabbis a kicsit jobb moduaktol kezdve*; innen tekintve, az adott szemely teljes mertekben megszemelyesitheto a mai rendszerek szamara a szemely jelenlete nelkul.
    Magyarul, aki szamitogep belepesre biometrikus egeret hasznal, vagy egyeb mas biometrikus azonositast, az mar nem annyira biztonsagos, mint ........
    Es a sort lehetne ragozni tovabb es tovabb.
  • Visitor
    #16
    Hülyeség... addigra úgy is lesz jobb megoldás
  • eax
    #15
    En nem erzem, hogy ez annyira jo lenne, pl. egy chatszoba jelszavat mar nyugodt szivvel meg lehet jegyeztetni egy password safe progival-al, es akkor csak egy master passwordot kell fejben tartani. Ahova meg ennel erosebb authentikacio kell, arra ottvan a smartcard-biometrikus kombo, vagy mondjuk a securID.
    (Egyebkent ahhoz, hogy egy mezei PC-be be lehessen tolni a kezirast, ahhoz is eleg draga, egy fingerprint readerrel osszehasonlithato aru hw kell, szerintem).
  • eax
    #14
    Grafologia, mint tudomanyag? Nem eros ez egy picit?
  • Csaba42
    #13
    Ez nem csak nálad van, hanem mindenkinél, arról nem is beszélve, hogy ahogy idősödik az ember (vagy módosul az elmeállapota :)), úgy másul meg a kézírása! De egy hozzáértő grafológus, vagy annak szakmájának a szemléletmódja alapján elkészített program nagy hatásfokkal meg tud ezzel a kis problémával bírkózni.
  • Csaba42
    #12
    Csak egy kontár volt (vagy ha úgy tetszik, szkeptikus a grafológia tudományával szemben), ha ilyet mond, nem ért hozzá. Ez olyan, mint ha egy UFO-kutató azt mondja, hogy hagyd kint az ablakban a büdös zoknid, és másnapra felfalják a Jupter lakói. Marhaság. Amúgy komolyan bedőltél a szavainak? A grafológia sokkal többet rejt, mint azt ahogy az átlagember hiszi! Megvannak a maga fortélyai, mint minden tudományágnak. Aki ért hozzá, azelőtt szinte nincs titkunk (mindenesetre a szkeptikusságot már arcról fel lehet ismerni :)). Aki pedig nem, az mond olyan baromságokat, hogy egy aláírásból kielemzi a jellemed.
  • Sanyix
    #11
    Ennek semmi értelme, nekem pl testi és lelki állapotomtól függ hogy írok, pl amikor felbasz a gép egy sokatmondó(semmit) hibaüzenettel picit jobban remeg a kezem, főleg akkor ha az idegesség levezetéséhez belevágok egyet ököllel a székembe :)
    Na meg illuminált állapotban is érdekes lehet ez az áláírásfelismerés :D
  • aDannyBoy
    #10
    amíg van papír, addig van kézírás
  • Gerygrey
    #9
    Nekem a PDA-mban van elég jó kézírásfelismerő funkció, ami nem csak betűket, hanem szavakat is képes gyorsan felismerni, viszonylag jó hatásfokkal. Mondjuk amikor megvettem a gépet, pár percig elszórakoztam vele, és azóta sem használtam. Szerintem a kézírás egy olyan kihalásra ítélt módszer, mint a rovásírás, meg a tintába mártogatott libatoll, nem tudom miért kellene hogy ez legyen egy XXI. századi technika alapja.
  • googlekereso
    #8
    Én nem is tudom ugyanúgy leírni a nevem, még egymás után se! Azért ez sem rossz. :D
  • sonicXX
    #7
    A személy kézjegyéből három változatot kér egy grafológus (legalább, de bizonyos ennél többet is kérhet ha indokoltnak tartja), és ezeket összevetve egy felszíni elemzést képes készíteni (legfeljebb). A komolyabb elemzésekhez több A/4 oldalnyi folyamatos kézírást kell kérnie. Ettől persze még nem mondanám hogy a grafológiai elemzés tévedhetetlen lesz (főleg mert az elemzett minta értékelését egy ember végzi), de rávilágíthat olyan belső tulajdonságokra amikbe általában félünk belegondolni sajátmagunktól.
  • maxius
    #6
    Hát ez remek...eltöröm a kezem, és nem tudok belépni sehova :D
  • Sir Quno Jedi
    #5
    Kézírást gép igen nehezen azonosítja egyrészt, másrészt az ember nem tud kétszer ugyanúgy aláírni semmit.
  • Szefmester
    #4
    egy grafológus szerint ha leírom a nevem megmondja milyen ember vagyok.. 8 név 8féle leírás.. 8féle személy.. most akkor én vagyok a nemnormális :D
  • aDannyBoy
    #3
    ráadásul változik és az adott érzelmi állapotot is tükrözi

    volt olyan, hogy a bankomban mielőtt egy nagyobb összeget akartam felvenni, átküldtek új aláírást bejegyeztetni, mert mondták, hogy mostanában egyre kevésbé hasonlít a pár évvel azelőtt megadotthoz
  • Worki
    #2
    Ja, maradok az ujlenyomatnál. Én a saját kézírásomat sem tudnám felismerni...
  • Flashy
    #1
    ahova elég ez a nem-olyan-biztonságos módszer (chatszobák pl ahogy említette), oda elég az is ha még megjegyezhető de már nem "abc123" jelszavakat állítunk be (kutyám nevéhez hozzáfűzöm a születési évét). az egyszerű ujjlenyomatleolvasó meg biztos nem drága, ha már a legolcsóbb notebookokba is beépítik.