29
  • Ferrer
    #29
    Szerintem ez arra tényleg nagyon jó, amit a cikkben is említenek:

    "kisebb baráti társaságok közös felülete lehet, ahová a vicces videókat, képeket, élménybeszámolókat és egyéb fájlokat tudnak feltölteni"
  • Mavericko
    #28
    Igazad van PíszLávJuniti..elgondolkoztam azon amit irtál..és tényleg..nézd el ezt nekem.Talán te jobban értesz hozzá én meg nem
  • Mavericko
    #27
    Igazad van PíszLávJuniti..elgondolkoztam azon amit irtál..és tényleg..nézd el ezt nekem.Talán te jobban értesz hozzá én meg nem
  • aDannyBoy
    #26
    ott a pont egyébként
    a vékonyklienses megoldás akár elmaradott környékeken is jól jöhet, illetve sok vállalati környezetben is opcióként merül fel, bár egyelőre még nem életképes.
  • asdasdasd
    #25
    "Szinte bármilyen böngészőből, bármilyen számítógépről elérhetővé válik egy alap kezelőfelület..."
    Akkor ahoz fel kell telepiteni egy lokális oprendszert böngészővel.
    Akkor meg mi faxnak...
  • DJviolin
    #24
    Ez a cikk igazolja amit már régóta sejtettem: Egy idő után felköltözünk a netre, és gyakorlatilag mindent onnan fogunk streemelni. :)
  • aDannyBoy
    #23
    nyilván azokat is ketyósnak nézték, akik azt mondták hogy egyszer vasmadarokon repülve szelik az emberek az égboltot de egy ma tök snassz 50 forintos öngyújtóval félisten lettél volna ezer éve :)

    honnan tudod, hogy mi lesz pár év múlva a trend?
  • InfectedMann
    #22
    Az a baj, hogy az webOS -nél meg az áll fenn, hogy pl. suliban vagy melóhelyen szarrá van korlátozva a net és a legtöbb helyen köcsögök és lusták a rendszergazdák és lefogják szarni, hogy xyz webOS -t nem tudod használni mert szarrá van tiltva a net meg az egész rendszer.
  • dav1d
    #21
    egyetlen ingyenes tárhelyre sem lehet telepiíteni az eyeOS-t
  • dav1d
    #20
    Regisztráció időpontja: 2007. 05. 12.
  • BandiG
    #19
    Ez olyan eszközökön lehet hasznos a jövőben, amik internetre vannak kihegyezve, mint az iphone vagy a nokia/siemens megfelelő netezős kéziszerkezete.
  • PíszLávJuniti
    #18
    A szerveren futtatott x operációs rendszert pedig nem tudom hogy hogy kevered a dologba. Üdv.
  • PíszLávJuniti
    #17
    Ezekszerint nem értetted meg mire gondolok. Egyrészt, hiába van bootos pendriveod, attól még a hálózati erőforrásokat a gépről nem fogod tudni elérni, csak macerás beállítgatással, vagy esetleg nem is tudsz bebootolni róla, mert letiltották, vagy az idegen gép Biosa nem is támogatja. Ennél a webOS-nél pedig már minden adott.

    Nem kell semmit telepítgetni, és bárhova is mész kompatibilisek lesznek a fájljaid, a netes könyvjelzők, cookiek.. Nem fordul majd elő hogy az OO ban szerkesztett fájlodat nem egészen úgy nyitod meg a másik gépen ahogy elmentetted, stb. Ez a nem mindegy.
  • Mavericko
    #16
    PíszLávJuniti a pendriveról hordozni a cuccokat?Akkor rakjál a pendriveodra linuxot mivel már van lehetőség egy spec. butított linuxot bebootol pendriveról..akkor minek a webes desktop?Csak azért hogy a fájljaid elérd?Meg önmagában ha egy szervergépen is van 4-5 vagy akár 9 oprendszer ami kezeli majd az egészet külön felosztva nem hiszem hogy szeresse majd azt hogy progikat használj rajta amire te gondolsz..a többi vélemény minthogy keverni az alap oprendszert kernelként és webes úton irányítani az egészet..akkor lenne értelme ha egy szervergépre 2-3 OS lenne csak és a többprocis megoldással elosztaná a terhelést komolyabb szerveren futó programokhoz
  • Cocogány
    #15
    Nekem is nagyon tetszik ez a törekvés. Igazából részemről akkor lenne igazán hasznos ez a dolog, ha lehetne úgy programokat futtatni rajta mint egy távoli szerveren, vagyis elindítok rajta valamit és a gépemet ki is kapcsolhatom mert az ott szépen elmolyol magának és mondjuk másnap megnézem hogy mire is jutott. Persze ez biztos nagyon leterhelté tenné azt a szervert ahol ez az alkalmazás telepítve van így gondolom kicsi az esély hogy ilyen irányt vesz a fejlesztés. Bár sose lehet tudni.
  • BCS pixel
    #14
    itt nem fogsz tudni semmitsem telepíteni ez nem oprendszer
  • uzsidoboz84
    #13
    Egyetértek, önamgában nem életképes, keverve viszont idővel valóban hasznos lehet. Igazán ütős akkor lenne, ha nem csak az alap szoftveeket tudnánk használni, hanem magunk is telepíthetnék/fejleszthetnék rá.
  • GABOR16
    #12
    hmm...

    Szerintem nem éltetképes önmagában, de ha kevernénk a jelenlegi rendszerrel...
    Amit Kaadi írt az szerintem eléggé kivitelezhető lenne.. Adott egy minimalista linux kernel ami a hardverelemeket kezeli, és egy böngészőt tartalmaz csupán (ami valamely WebOS-t tölti be).
    Az alkalmazások a szerverre vannak telepítve, és ő tárolja a beállításokat is.. Nem 24 órás a kapcsolat, hanem gyakorlatilag igény szerinti, vagyis, van a saját géped és azon tárolsz mindent, azon futtatsz, csak a szerver tárolja a beállításaidat, és azokat a programokat és fáljokat amiket megadsz neki (azok máshonnan is gond nélkül elérhetőek lennének).. Időközönként és igény szerint lenne egy szinkronizáció...

    A 2 rendszert keverve komoly lehetőségeket látok.. külön csak játékszer, komolyan nem hinném, hogy kitudná nőni magát...
  • PíszLávJuniti
    #11
    Aki otthoni superuserként használja a gépét annak nincs szüksége erre, viszont aki munkahelyen, egyetemen, más helyeken is szeretne mindig ugyan olyan asztalt doksikat találni, mint amit otthon megszokott, azoknak ez nagyon nagy segítség.

    Nem kell hurcolni minden alkalommal a fájljainkat pendriveon, esetleg nincs ugyan az a szövegszerkesztő/böngésző stb telepítve..
  • Mavericko
    #10
    Akármihez lehet kötni, nekem8, és ugyan túl sokat nem értek hozzá de ha egy alap ingyen tárhelyre feltöltve ezt alapul lehet használni és ha csak pár zeneszám vagy akármi más meghallgatására etc lehetne használni pl. havernál akkor az már nem lehet rossz..sőt ahogy végigolvastam egy format utáni emléxeztető dolgok se lehetnek rosszak:P
  • dtk1985
    #9
    Akkor lenne/lesz ertelme az egesznek szerintem, ha majd teljesen megbizhato lesz a net, mindig, mindehol rendelkezesre all szinte mint a villany, vekonyklienssel karoltve sikeres lehet. De sztem addig meg varni kell. Akkor lenne hatekony ha alapban ezt hasznalhatnad otthon es akkor ha hazon kivul lennel ugyan ezt a desktopot, fajlokat latnad. Persze specialisan webos-re irt programok hianyaban ez igy eleg nehezkes.
  • BCS pixel
    #8
    srácok
    ennek az a dolognak felépítésben semmi köze egy valódi oprendszerhez

    a margeting miatt nevezik csak webes oprendszernek
    úgy képzeljétek el mint egy egyszerü progit ami kínézetre, úgy próbálnak megírni, mintha egy oprendszerrel állnánk szembe


  • Kaadi
    #7
    én elképzelhetőnek tartanék egy thin-client tipusú oprendszert például netkávézók vagy oktatási hálózatok számára: egy minimalista linux kernel, ami hálózatról hívna felhasználói felületeket különböző feladatokra. sajnos a hardwer kezelése csak egy helyileg telepített rendszer dolga lenne.

    még a 286-osok idejében léteztek Netware alapú rendszerek, ahol a kliensek floppiról indultak és szerverről töltöttek be windowst és norton commandert. ezeket azonban hatékonyság hiányában leváltották, ezért szerintem balgaság visszasírni őket, amikor dual vagy négymagos processzorok állnak rendelkezésünkre több száz gigás merevlemezekkel és több GB ram-al.
  • Mberke
    #6
    Elöször mikor hallootam a netvibesról én is azt mondtam rá, hogy semmi értelme, meg mindek az. Most már nagyon idegesítene ha nem tudnám használni. Átugrom haverhoz, vagy bárhova idegen géphez, tudom hazsnálni. Vagy ha saját gépemen netezek akkor is minden össze van szedve. Ha gépet újratelepítem és elfelejtem menteni a könyvjelzőim nem vesznek el.
    Na ezek a WebOSek ennek lehet a továbbfejlesztése. Mert már a filejaim, a bongészőben tárolt jelszavak, egyes oldalakhoz tartozó beállításaim is megmaradnak ha egy idegen géphez űllök le!!!! Ez hihetetlenül kényelmes és nagyon felgyorsítja a munkát, kikapcsolódást!
    Vannak még vele gondok, de nagyon tetszik ez a trend!
  • Gerygrey
    #5
    Szerintem sincs túlsok értelme.
  • InfectedMann
    #4
    Akkor úgylátszik nem fogtad a fel a lényeget.
    Olvasd el szerintem mégegyszer a cikket.
  • Dark Angel 666
    #3
    Az egésznek nincs semmi értelme , nem tudom mit akarnak ezek.
  • InfectedMann
    #2
    Azért meglehetett volna említeni a készülő magyar webOS -t:
    http://rhitmo.hu/

    És még interjú is van a project egyik agytrösztjével:
    http://cmsaward.hu/hirek/gephaz/rhitmo.cms

    Amúgy szerintem ez a webOS dolog nagyon hasznos és szívesen venném ha a Google ilyenbe fektetné bele az idejét.
  • mikloss
    #1
    Biztos jó lenne egy google op rendszer!