A P2P lehet az internet megmentője

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"A cikkben sincs benne, hogy a dolog a fájlcserérõl szólna"
Rogton az elso mondat (igen, explicit valoban nem irtak oda, hogy "gyerekek, ez most a torrentezesrol szol am", de azert nekem ebbol az jon le, hogy a cikkiro is igy gondolta).
Tobacco: nem, nem azert, hanem mert gazdasagtalanul nagy forgalmat general, es nem tiltja, hanem alacsonyabb QoS osztalyba teszi. A mas rendszerek felsorolasabol pedig kimaradt pl. a botnetek C&C channel-e... 😊

The Internet has evolved from smart people in front of dumb terminals to dumb people in front of smart terminals.

Tobacco
Kár hogy az CHELLOnál a p2p fogalma kimerül az ilegális file cserébe, és ezért tiltja.Az már nem érdekli hogy más rendszerek is használjákk a p2p-t(Skype,trackmania,stb stb) és egyre több lesz.

-Isten megváltoztatta az életedet. -Akarod menteni a változtatásokat?

Az hogy a hozzászólok tudatlanok az õ hibájuk. A cikkben sincs benne, hogy a dolog a fájlcserérõl szólna, hanem P2P technológiát írnak. Az emberek többségének persze a kettõ egy és ugyanaz...

A felismeres arrol szol, hogy a tenyleg redundans halozat csak az eredeti egyetemi (arpanet-es) gepek kozott van meg, tovabba nehany nagy szolgaltato rendszereben. A tobbi rendszer es kisebb szolgaltato csak egy-egy linken csatlakozik a rendszerhez, ezert az o kapcsolataik nem redundansak, tovabba a kozponti mag (backbone halozat) megbenulasa az egesz rendszert darabjaira szedheti. Az ok az, hogy a legtobb rendszer onzo es nem hajlando a konkurencia adatait atvallalni ha a konkurensnel hiba lep fel. A legtobb kozponti node ezert nonprofit alapon mukodik, ami egyre kevesbe jellemzo a mai halozatra.

A redundancia es az adatok legjobb tudas szerinti onzetlen tovabbitasa volt az alapja az eredeti rendszernek es pont ezt probaljak a szolgaltatok anyagi okok miatt kiolni a rendszerbol. Redundancia nelkul viszont megszunik az internet hibaturese es ez veszelyesse valhat mivel egyre tobben biznak a halozat megfelelo mukodeseben.
A fogalom definiciojaba beleertendo, de itt most nem arrol van szo. Itt azt irjak a researcherek, hogy rajottek, hogy van az interneten egy ~100 AS-bol allo core, korulottuk egy tobbe-kevesbe osszekotott 2. reteg, amihez csatlakozik egy rakas tobbe-kevesbe izolalt peer (AS szinten, tehat itt tovabbra sem az adsl vonalon logo pistike-gepekrol van szo, hanem mondjuk egy 1-2 uplinkkel, es onallo ASN-el rendelkezo ceges halorol), es hogy a core merete az internet egeszehez kepest egyre kisebb lesz, mast nem nagyon.
Tehat ez egy topologia-elemzes, ilyenrol egy szo sincs benne, hogy "A P2P-rendszerek segítségével a jelenleginél sokkal jobban ki lehetne használni az internet képességeit", file sharingrol meg meg kevesebb (vagy ha valaki latott ilyet a linkelt pdfben, mutassa meg, hogy hol, en semmi ilyesmit nem talaltam).

The Internet has evolved from smart people in front of dumb terminals to dumb people in front of smart terminals.

Szal a p2p akár illegális, akár fél-legális, akár legális (pl. Linux DVD image-ek ilyen úton való terjesztése) használata épp azt valósítja meg, amirõl értekeztek: a központi szerverek kímélése, illetve azok kiesésekor is életben tartott adatforgalom.

A felhasználói file-sharing a p2p egy formája, tehát nagyon is beleértendõ az is.

LOL.

eax te szerintem nem vagy tisztában a torrent mûküdésével szal kuss 😊
Igen, epp ezert hangsulyoztam ki, hogy "hetkoznapi ertelemben vett p2p", a "torrent powa!!!"-jellegu hozzaszolasokra gondolva.

alapvetõen

A p2p nem bizonyos alkalmazási területeket jelöl, hanem annyit tesz: végpontok közötti közvetlen kapcsolat. És az egész tanulmány pont errõl, ennek kihasználásáról szól.

Te hol talaltal benne barmi olyasmit, ami a hetkoznapi ertelemben vett p2p-rol (torrent es tarsai) szolt volna? Csak atfutottam, de ez alapjan szerintem nem sok koze volt hozza.

Szerintem nincs félreértés.

Valaki itt valamit nagyon felreertett. Ebben a tanulmanyban egy szo sincs a hetkoznapi ertelemben vett p2p-rol, itt inkabb az internet topologiajat boncolgatjak.

arra azért kiváncsi leszek, hogy üzletileg mikor/hogyan fognak belemenni abba az ISP-k, hogy gyakorlatilag a tartalomszolgáltatók kevésnek bizonyuló kapacitásait a saját pénzükön egészítsék ki a sok peer-rel.

ffxi
torrent powa!!!

Fákjúal!

zsír x)

\"They\'re falling one by one!\" MSN hack: http://www.hacktools.atw.hu/msn.php

Mr Csé
jeeeeeeeeeee

A félelem az elme gyilkosa Szembenézek félelmemel Hagyom hogy áthaladjonrajtam

p2p rulez!