Egyszerű szövegbevitel kontrollerrel
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ötletes.. tényleg jobb mint a hagyományos konzolos írásbevitel...
Common sense,based on a strict construction of the term,consists of what people in common would agree on:that which they\"sense\"(in common)as their common natural understanding. Go buy some!
"Ráadásul az írógépelés-tanulásnál is elmondják a tanárok, hogy a magyar nyelvre tökre nem megfelelõ ez a kiosztás"
Én inkább azzal beszélgetnék el egy kicsit, aki a Z-Y cserét kitalálta.
Én inkább azzal beszélgetnék el egy kicsit, aki a Z-Y cserét kitalálta.
Ezért jobb az, amikor nem tanít senki gépelni, hanem egy idõ után magadtól megtanulod.
Így vagyok én is. Elég gyorsan tudok írni, vakon is(ezt úgy értem, hogy a monitort sem nézve, a billentyûzet nem nézése alap mostmár), és teljesen hiba nélkül, ha egy kicsit visszaveszek a sebességbõl. És mind az öt ujjamat használom, talán csak a kisujjaimat kicsit ritkábban. Viszont azzal a különbséggel a szabályos gépeléshez képest, hogy nem csak az ujjaimat mozgatom, hanem fel is emelem a kezem, és azt is. Programmal próbáltam szabályosan gépelni tanúlni régen, de ez így sokkal kényelmesebb, és gyorsabban is megy sokkal, igaz 1-2 óra tanulás biztosan nem volt elég ahhoz, hogy teljesen kitapasztaljam azt a módszert.
Így vagyok én is. Elég gyorsan tudok írni, vakon is(ezt úgy értem, hogy a monitort sem nézve, a billentyûzet nem nézése alap mostmár), és teljesen hiba nélkül, ha egy kicsit visszaveszek a sebességbõl. És mind az öt ujjamat használom, talán csak a kisujjaimat kicsit ritkábban. Viszont azzal a különbséggel a szabályos gépeléshez képest, hogy nem csak az ujjaimat mozgatom, hanem fel is emelem a kezem, és azt is. Programmal próbáltam szabályosan gépelni tanúlni régen, de ez így sokkal kényelmesebb, és gyorsabban is megy sokkal, igaz 1-2 óra tanulás biztosan nem volt elég ahhoz, hogy teljesen kitapasztaljam azt a módszert.
Gondolom, hogy a bemutatóra a fickó rendesen begyakorolta ezt a mondatot, mert elég gyorsan nyomkodta, de még így is beletelt egy fél évbe mire befejezte.
A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.
Hmm érdekes...
Van vmi opensource alternatíva is?
Amúgy ez ugyanaz a kérdés mint a mobiltelefonok "billentyûzete": abszolút csak megszokás és technika kérdése(nameg persze nem árt egy normális befogadó szoftver sem^^)
Van vmi opensource alternatíva is?
Amúgy ez ugyanaz a kérdés mint a mobiltelefonok "billentyûzete": abszolút csak megszokás és technika kérdése(nameg persze nem árt egy normális befogadó szoftver sem^^)
Ebben semmi újdonság nincs...
Kipróbálnám, bár szerintem elég gyorsan lehet írni sima billentyûzettel is. Gyakolorni kell, meg nem úgy kell pötyögni mint a nagymamák, hogy jobbkéz mutatóujjával, és egy karaktert két évig keres...
Amúgy ékezetekhez én a jobb mutató ujjamat használom és így egyáltalán nem kényelmetlen. Meg amúgy nem pont azért vannak így szélen a gyakran használt betûk, mert hogy így pont kézreesik (mármint KÉT kézre)?
Amúgy ékezetekhez én a jobb mutató ujjamat használom és így egyáltalán nem kényelmetlen. Meg amúgy nem pont azért vannak így szélen a gyakran használt betûk, mert hogy így pont kézreesik (mármint KÉT kézre)?
Windows 7 & openSUSE 11.4 @ 64-bites kenyérpirító.
Igaz, nekem is ez ugrott be elsonek.
Aztán meg én inkább maradok a 2e ft-os USB bill rádug a PS3-ra módszernél... 😊
Aztán meg én inkább maradok a 2e ft-os USB bill rádug a PS3-ra módszernél... 😊
www.digimomentsvideography.com
Ez egy jó megoldás a gamepadot használó konzolosoknak, de azért az erõs túlzás, hogy gyorsabb lenne egy hagyományos billentyûzetet használó személynél (feltéve ha az adott figura nem egy ujjal gépel 😄)
"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity
Egy atlagos jatekos konnyebben tanul meg par kombot, mint a kiosztast a billentyuzeten, tehat ez akar jo megoldas is lehet. A leggyorsabb beviteli forma pedig a 2*4 gombos kombo billentyuzet, mivel ott csak az ujjaknak kell mozogniuk, de nem kell oket soha atpozicionalni (braille irogepeken is hasonlot hasznalnak). Ez a megoldas nagyon hasonlit ra, mivel a ket joystick is 2*4 erintkezot hasznal a 18 lehetseges pozicio bevitelere. A magyar karaktereket pedig siman el lehet helyezni a duplikalt space-ek helyen is. A kepen lathato kontrolleren van ket felso gomb is, ezeket lehetne hasznalni valtobombkent is. (a bonyolult shift kezeles elkerulesere es a szovegmod / normal funkciok kozotti valtasra)
Ez igaz, angol billentyûzettel sokkal jobb írni valahogy, ha nem kellenek ékezetek.
Azt viszont kétlem, hogy valaki gyorsabban tudjon írni egy ilyen gamepadon, mint például én (vagy bárki gyakorlottabb billentyûzetet használó)... 😄
De tényleg jobbnak tûnik mint az egyszerû karakter kiválasztogatás!
Azt viszont kétlem, hogy valaki gyorsabban tudjon írni egy ilyen gamepadon, mint például én (vagy bárki gyakorlottabb billentyûzetet használó)... 😄
De tényleg jobbnak tûnik mint az egyszerû karakter kiválasztogatás!
Ráadásul az írógépelés-tanulásnál is elmondják a tanárok, hogy a magyar nyelvre tökre nem megfelelõ ez a kiosztás, mivel a jobb kéz kisujja a leggyengébb, és mégis azon van az összes gyakran használt ékezetes betû.
Hát, pedig ez így van. Azért, hogy ne akadjanak össze az írógép karjai a gyakran használt betûkombinációknál.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
"A hagyományos Qwerty-billentyûzetek kiosztása egyáltalán nem megfelelõ, mivel a leggyakrabban használt betûk vannak egymástól a legtávolabb, így a betûk bevitele fáradságos munka."
HÁHÁÁHÁHÁHÁHÁHÁ LOL
Thomas Költringer valószínûleg egy ujjal gépel...
HÁHÁÁHÁHÁHÁHÁHÁ LOL
Thomas Költringer valószínûleg egy ujjal gépel...
Mivel a gépkonfig ideírása nagyarcúságnak tűnhet, nem írom ide. :) Pedig nem olyan komoly ám, félreértés ne essék. Átlagos gép.
Szerintem is, de a Killzone c. PS2 játékban is ezt használták!
Ennyit az újdonságról.
Remélem megpróbálnak pénzt szerezni vele és akkor a Guerilla szoft szépen beperli öket. ;(
Amúgy sokkal jobb, mint ami most van a PS3 rendszerében is, nem értem miért nem ezt rakják bele!
Ennyit az újdonságról.
Remélem megpróbálnak pénzt szerezni vele és akkor a Guerilla szoft szépen beperli öket. ;(
Amúgy sokkal jobb, mint ami most van a PS3 rendszerében is, nem értem miért nem ezt rakják bele!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs