18
-
Balu0 #18 ötletes.. tényleg jobb mint a hagyományos konzolos írásbevitel...
-
BiroAndras #17 "Ráadásul az írógépelés-tanulásnál is elmondják a tanárok, hogy a magyar nyelvre tökre nem megfelelő ez a kiosztás"
Én inkább azzal beszélgetnék el egy kicsit, aki a Z-Y cserét kitalálta. -
Dodo55 #16 Ezért jobb az, amikor nem tanít senki gépelni, hanem egy idő után magadtól megtanulod.
Így vagyok én is. Elég gyorsan tudok írni, vakon is(ezt úgy értem, hogy a monitort sem nézve, a billentyűzet nem nézése alap mostmár), és teljesen hiba nélkül, ha egy kicsit visszaveszek a sebességből. És mind az öt ujjamat használom, talán csak a kisujjaimat kicsit ritkábban. Viszont azzal a különbséggel a szabályos gépeléshez képest, hogy nem csak az ujjaimat mozgatom, hanem fel is emelem a kezem, és azt is. Programmal próbáltam szabályosan gépelni tanúlni régen, de ez így sokkal kényelmesebb, és gyorsabban is megy sokkal, igaz 1-2 óra tanulás biztosan nem volt elég ahhoz, hogy teljesen kitapasztaljam azt a módszert. -
#15 eezz rulzz, kontrollert az irodákba -
#14 Gondolom, hogy a bemutatóra a fickó rendesen begyakorolta ezt a mondatot, mert elég gyorsan nyomkodta, de még így is beletelt egy fél évbe mire befejezte. -
DAud001 #13 Hmm érdekes...
Van vmi opensource alternatíva is?
Amúgy ez ugyanaz a kérdés mint a mobiltelefonok "billentyűzete": abszolút csak megszokás és technika kérdése(nameg persze nem árt egy normális befogadó szoftver sem^^) -
Fre576 #12 Ebben semmi újdonság nincs... -
#11 Kipróbálnám, bár szerintem elég gyorsan lehet írni sima billentyűzettel is. Gyakolorni kell, meg nem úgy kell pötyögni mint a nagymamák, hogy jobbkéz mutatóujjával, és egy karaktert két évig keres...
Amúgy ékezetekhez én a jobb mutató ujjamat használom és így egyáltalán nem kényelmetlen. Meg amúgy nem pont azért vannak így szélen a gyakran használt betűk, mert hogy így pont kézreesik (mármint KÉT kézre)? -
#10 Én is ott láttam először. Mit okoskodna ezek? :P -
#9 Igaz, nekem is ez ugrott be elsonek.
Aztán meg én inkább maradok a 2e ft-os USB bill rádug a PS3-ra módszernél... :) -
#8 Ez egy jó megoldás a gamepadot használó konzolosoknak, de azért az erős túlzás, hogy gyorsabb lenne egy hagyományos billentyűzetet használó személynél (feltéve ha az adott figura nem egy ujjal gépel :D) -
kvp #7 Egy atlagos jatekos konnyebben tanul meg par kombot, mint a kiosztast a billentyuzeten, tehat ez akar jo megoldas is lehet. A leggyorsabb beviteli forma pedig a 2*4 gombos kombo billentyuzet, mivel ott csak az ujjaknak kell mozogniuk, de nem kell oket soha atpozicionalni (braille irogepeken is hasonlot hasznalnak). Ez a megoldas nagyon hasonlit ra, mivel a ket joystick is 2*4 erintkezot hasznal a 18 lehetseges pozicio bevitelere. A magyar karaktereket pedig siman el lehet helyezni a duplikalt space-ek helyen is. A kepen lathato kontrolleren van ket felso gomb is, ezeket lehetne hasznalni valtobombkent is. (a bonyolult shift kezeles elkerulesere es a szovegmod / normal funkciok kozotti valtasra) -
#6 Ez igaz, angol billentyűzettel sokkal jobb írni valahogy, ha nem kellenek ékezetek.
Azt viszont kétlem, hogy valaki gyorsabban tudjon írni egy ilyen gamepadon, mint például én (vagy bárki gyakorlottabb billentyűzetet használó)... :D
De tényleg jobbnak tűnik mint az egyszerű karakter kiválasztogatás! -
Cat #5 Ráadásul az írógépelés-tanulásnál is elmondják a tanárok, hogy a magyar nyelvre tökre nem megfelelő ez a kiosztás, mivel a jobb kéz kisujja a leggyengébb, és mégis azon van az összes gyakran használt ékezetes betű. -
#4 Hát, pedig ez így van. Azért, hogy ne akadjanak össze az írógép karjai a gyakran használt betűkombinációknál. -
csorfab #3 "A hagyományos Qwerty-billentyűzetek kiosztása egyáltalán nem megfelelő, mivel a leggyakrabban használt betűk vannak egymástól a legtávolabb, így a betűk bevitele fáradságos munka."
HÁHÁÁHÁHÁHÁHÁHÁ LOL
Thomas Költringer valószínűleg egy ujjal gépel... -
#2 Szerintem is, de a Killzone c. PS2 játékban is ezt használták!
Ennyit az újdonságról.
Remélem megpróbálnak pénzt szerezni vele és akkor a Guerilla szoft szépen beperli öket. ;(
Amúgy sokkal jobb, mint ami most van a PS3 rendszerében is, nem értem miért nem ezt rakják bele! -
#1 Ötletes!